Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Deutsche Bank: Οι μισοί εργαζόμενοι μπορούν να αντικατασταθούν από ρομπότ!

Ο CEO της Deutsche Bank, Τζον Κράιαν, δεν έχει ευχάριστα νέα για τους υπαλλήλους του καθώς θεωρεί πως η τεχνολογία καθιστά το ρόλο τους παρωχημένο και όπως είπε, θα μπορούσαν να αντικατασταθούν από … ρομπότ!
Σε δηλώσεις του στους Financial Times, ο Τζον Κράιν εκφράζει με βεβαιότητα ότι η τεχνολογία «θα οδηγήσει σε σημαντικές απολύσεις – και ίσως νωρίτερα από όσο νομίζουμε».

«Κάνουμε και χειρονακτική εργασία γεγονός που σημαίνει ότι είμαστε επιρρεπείς σε λάθη και αναποτελεσματικοί πολλές φορές.

Με τα ρομπότ όμως τα λάθη εκμηδενίζονται», είπε.
Πολλοί υπάλληλοι θα πρέπει να βρουν να κάνουν κάτι διαφορετικό, καθώς «στις τράπεζες μας έχουμε ανθρώπους που συμπεριφέρονται σαν ρομπότ κάνοντας μηχανικά πράγματα και κάποιοι κάνουν λάθη.

Για τον Τζον Κράιαν ,οι εξελίξεις στην τεχνολογία τρέχουν και οι αλλαγές στην αγορά εργασίας έρχονται πολύ σύντομα.

Ειδικά για τη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα που πέρασε σημαντικές δυσκολίες το προηγούμενο διάστημα και βρίσκεται στη μέση της εκτέλεσης ενός πενταετούς σχεδίου αναδιάρθρωσης, η αντικατάσταση μέρους των 97 χιλιάδων εργαζομένων που απασχολεί, μπορεί να μειώσει σημαντικά το κόστος λειτουργία της…

Για τους ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, το 47% των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ θα μπορούσαν να αντικατασταθούν από ρομπότ και αυτοματοποιημένη τεχνολογία μέσα στα επόμενα 20 χρόνια.
tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου