Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017

τηγανίτες με ροδέλες μήλου

τηγανίτες με ροδέλες μήλου,μια γλυκιά και θρεπτική εναλλακτική των γνωστών pancakes!

Μια διαφορετική, χαριτωμένη ιδέα, τα μήλα κομμένα σε ροδέλες, βουτάνε στον χυλό για τηγανίτες, ψήνονται και σερβίρονται σαν πρωινό με μελένιο γιαουρτάκι και καρύδια.

Υλικά ( 8 - 10 τηγανίτες)
1/2 κούπα γιαούρτι
50 ml γάλα
2 αυγά
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1/3 κουταλάκι αλάτι
½ - ¾  της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή μισό μισό με ολικής
3 κουταλιές της σούπας βρώμη
1 κουταλάκι baking powder
2 μήλα ξεφλουδισμένα και κομμένα σε ροδέλες
Για το γιαουρτάκι
½ κούπα γιαούρτι
1 - 2 κουταλιές της σούπας μέλι
Λίγη κανέλα
Καρύδια για το σερβίρισμα

Διαδικασία
Σε ενα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το γάλα, τα αυγά, την βανίλια, την ζάχαρη, το αλάτι και χτυπάμε με πιρούνι ώστε να έχουμε ένα λείο μείγμα. Προσθέτουμε το αλεύρι, την βρώμη και το baking powder.
Ανακατεύουμε καλά τον χυλό μας και τον αφήνουμε στην άκρη για 5-10 λεπτά.
Αν έχουμε το εργαλείο για τα σπόρια του μήλου, το ξεσποριάζουμε πριν το κόψουμε σε ροδέλες, διαφορετικά αφού τα κόψουμε σε ροδέλες χρησιμοποιούμε ενα καπάκι απο μπουκάλι ή το tip του κορνέ ανάποδα για να δημιουργήσουμε την χαρακτηριστική τρύπα στην μέση.
Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και όταν ζεσταθεί προσθέτουμε ½ κουταλάκι βούτυρο.
Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, βουτάμε μία μία τις ροδέλες μήλου στον χυλό και τοποθετούμε στο τηγάνι.
Όταν η κάτω πλευρά τους πάρει καλό χρώμα, τις γυρίζουμε να ψηθούν και από την άλλη.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι το γιαούρτι με το μέλι, την κανέλα και σερβίρουμε με καρύδια.
eri-captaincook.blogspot.gr