Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Sequoyah- ο Ινδιάνος της φυλής των Τσερόκι που (ξανά) ανακάλυψε τη γραφή

Γνωρίζουμε τους μεγαλοφυείς ανθρώπους που έγιναν γνωστοί.
Όμως πόσοι είναι εκείνοι που προσπάθησαν με όλες τους τις δυνάμεις, αλλά δεν κατάφεραν να επιπλεύσουν;
Ίσως επειδή ο κόσμος δεν ήταν έτοιμος γι’ αυτούς;
Και ακόμα:
Πόσες χιλιάδες μεγαλοφυΐες πνίγηκαν, επειδή δεν γεννήθηκαν στο δυτικό κόσμο, επειδή δεν πρόλαβαν να μεγαλώσουν, επειδή δεν έμαθαν καν να διαβάζουν;
Η ανθρωπότητα, αν μπορούμε να την αντιληφθούμε ως ολότητα, θα κέρδιζε πολλά αν κάθε άνθρωπος που γεννιέται σ’ αυτό τον πλανήτη είχε πρόσβαση στα αγαθά -υλικά και πνευματικά.
Όλοι γνωρίζουν την περίπτωση του Ραμανούτζαν, του Ινδού μαθηματικού που χωρίς καθόλου εκπαίδευση στα καθαρά μαθηματικά κατάφερε να φτάσει το επίπεδο του Γκάους.
Όμως υπάρχει και μια λιγότερο γνωστή περίπτωση, του Sequoyah, ενός Ινδιάνου της φυλής των Τσερόκι, που έκανε μόνος του όσα ολόκληρη η Μινωική Κρήτη.
Ήταν μία απ’ τις μοναδικές φορές στην ιστορία της ανθρωπότητας που ένας αναλφάβητος κατασκεύασε μια γραφή.
~~
Ο Sequoyah (1770 – 1843) ήταν Ινδιάνος της φυλής των Τσερόκι.
Οι Τσερόκι, όπως και οι υπόλοιποι αυτόχθονες της Βόρειας Αμερικής δεν είχαν γραπτή γλώσσα.
Εκείνος ήταν αργυροχόος κι είχε εμπορικές σχέσεις με τους λευκούς. Παρατήρησε ότι δημιουργούσαν σημάδια πάνω στο χαρτί, κι έμαθε ότι μ’ αυτά τα σημάδια μπορούσαν να καταγράφουν συζητήσεις και σκέψεις για να τις διαβάζουν και οι άλλοι.
Ο Σεκόγια (δεν προφέρεται έτσι το όνομα του, πρόκειται για δική μου “ελληνοποίηση”) δεν μπορούσε να μιλήσει αγγλικά, οπότε ούτε και να κατανοήσει το νόημα του αλφάβητου.
Όμως κατάλαβε ότι η δημιουργία γραπτής γλώσσας θα βοηθούσε τη φυλή του.
Η πρώτη προϋπόθεση για κάθε πρόοδο, εφεύρεση, ανακάλυψη, δημιουργία, είναι η περιέργεια.
Η δεύτερη είναι η δεκτικότητα στις καινούριες ιδέες.
Αν ο Σεκόγια απέρριπτε την γραπτή γλώσσα των λευκών ως κάτι δαιμονικό-ξένο-άχρηστο δεν θα ξεκινούσε καν την προσπάθεια.
Απ’ τη στιγμή που ξεκίνησε έπρεπε να είναι πραγματικά μεγαλοφυής για να τα καταφέρει, όπως και ήταν.
Στην αρχή προσπάθησε να δημιουργήσει μια γραπτή γλώσσα όπου κάθε λέξη θα απεικονιζόταν με μια εικόνα.
Έτσι όπως ξεκίνησαν οι Σουμέριοι, οι Αιγύπτιοι και οι Κινέζοι. Σύντομα απογοητεύτηκε, γιατί είχε δημιουργήσει χιλιάδες σύμβολα και έπρεπε να φτιάξει άλλα τόσα.
Πώς θα μπορούσαν οι Τσερόκι να μάθουν να γράφουν και να διαβάζουν τόσα σύμβολα;
Κάποια στιγμή ο Σεκόγια συνειδητοποίησε ότι όλες οι λέξεις απαρτίζονταν από έναν περιορισμένο αριθμό διαφορετικών ηχητικών στοιχείων -τις συλλαβές. Ολόκληρες κοινωνίες χρειάστηκαν εκατοντάδες χρόνια για να φτάσουν σ’ αυτό το συμπέρασμα -κάποιες δεν έφτασαν ποτέ.
Ο Σεκόγια, ο αγράμματος ινδιάνος το σκέφτηκε μόνος του.
Αρχικά επινόησε διακόσια συλλαβικά σύμβολα, όμως και πάλι ήταν πολλά. Σύντομα τα περιόρισε στα απολύτως αναγκαία, ογδόντα πέντε, όσα χρειαζόταν για να μπορεί να γραφτεί η γλώσσα των Τσερόκι.
Ως σύμβολα χρησιμοποίησε αυθαίρετα κάποια αγγλικά γράμματα (το D αντιστοιχεί στη συλλαβή /a/, το h στη συλλαβή /ni/), αριθμούς (το 4 αντιστοιχεί στη συλλαβή /se/) και τα υπόλοιπα ήταν δικής του επινόησης.
Το συλλαβάριο του Σεκόγια είναι αυτό που βλέπετε στην εικόνα.
Kεφαλαίο είναι το σύμβολο, ενώ δίπλα του η συλλαβή στην οποία αντιστοιχεί.
Η γραφή του Σεκόγια έχει γίνει αντικείμενο εκτεταμένου θαυμασμού από επαγγελματίες γλωσσολόγους για την καλή προσαρμογή στους φθόγγους της γλώσσας των Τσερόκι και για την ευκολία με την οποία μπορεί να επιτευχθεί η εκμάθηση του.
Μία απ’ τις πρώτες εφημερίδες στη γλώσσα των Τσεροκί
Πολύ σύντομα οι Τσερόκι, με το συλλαβάριο του Σεκόγια, κατόρθωσαν να φτάσουν σχεδόν 100% ποσοστά εγγραμμάτων, αγόρασαν τυπογραφικό πιεστήριο κι άρχισαν να εκτυπώνουν βιβλία και εφημερίδες στη γλώσσα τους.
~~
Το επίτευγμα του Σεκόγια δεν έμεινε στην περιοχή των Τσερόκι.
Ένας ιεραπόστολος που βρισκόταν ανάμεσα σε αυτόχθονες κατοίκους του Αρκτικού κύκλου, έμαθε για την επινόηση του αναλφάβητου Ινδιάνου και χρησιμοποίησε τις ίδιες αρχές για να δημιουργήσει ένα άλλο συλλαβάριο, είναι γνωστό ως  Cree syllabics.
Στη Λιβερία (Αφρική) το συλλαβάριο του Σεκόγια βοήθησε έναν ομιλητή της γλώσσας Bassa να φτιάξει το δικό τους. Το ίδιο έγινε και στην Κίνα, για κάποια τοπική γλώσσα.
Συλλαβάρια που εμπνεύστηκαν από εκείνο του Σεκόγια χρησιμοιούνται πλέον για 65 γλώσσες.
Σίγουρα είναι σπουδαία κατάκτηση, 65 γλώσσες να βασίζονται στις αρχές του συλλαβάριου που επινόησε ένας αναλφάβητος.
~~
Όσοι έχουν διαβάσει Τόλκιν γνωρίζουν πώς ο σπουδαίος αυτός συγγραφέας και φιλόλογος είχε κατασκευάσει μερικές γλώσσες, για να μιλούν τα ξωτικά και τα ορκ του.
Και οι παραγωγοί της τηλεοπτικής σειράς του Σταρ Τρεκ είχαν απευθυνθεί σε γλωσσολόγους, προκειμένου να έχουν τις γλώσσες που μιλάνε οι εξωγήινοι τους.
Όμως η μεγαλοφυΐα του Σεκόγια φαίνεται στις αρχικές συνθήκες.
Ο Τόλκιν και οι γλωσσολόγοι, ήταν εγγράμματοι και ειδικοί.
Γνώριζαν πολλές γλώσσες, τα αλφάβητα, τα φωνήματα, τις συλλαβές.
Ο Σεκόγια, που δεν μπορούσε ούτε να διαβάσει ούτε να γράψει στα αγγλικά, δεν απέκτησε τη γνώση των λεπτομερειών (ούτε καν των αρχών!) από τα υφιστάμενα συστήματα γραφής που βρίσκονταν γύρω του.
Ήταν σαν να προσπαθούσε να κατανοήσει τη φύση του ηλεκτρισμού κοιτώντας έναν λαμπτήρα.
~~
Η αλφαβητική γραφή είναι εξαιρετικά πολύπλοκη και δύσκολη ιδέα.
Γι’ αυτό άλλωστε επινοήθηκε μόνο μια φορά στην ανθρώπινη ιστορία -και διαδόθηκε παντού.
Ο Σεκόγια, περιτριγυρισμένος από αλφάβητα που δεν μπορούσε να κατανοήσει, αντί να τα αντιγράψει, επινόησε εκ νέου και ανεξάρτητα ένα συλλαβάριο, αγνοώντας ότι αυτό είχε γίνει και στη Μινωική Κρήτη, 3.500 χρόνια νωρίτερα.
Η μεγαλοφυΐα του είναι αδιαμφισβήτητη.
Έκανε μόνος, αυτόφωτα, όσα δεν είχαν καταφέρει ολόκληροι πολιτισμοί.
Το ερώτημα είναι, πόσα θα μπορούσε να κάνει ένας τέτοιος εγκέφαλος, αν ήταν εγγράμματος, αν είχε γνώση των επιτευγμάτων των προηγούμενων;
Και πόσοι σαν τον Σεκόγια έχουν χαθεί στα λατομεία της ιστορίας, σκλάβοι, αμόρφωτοι, δολοφονημένοι, άρρωστοι, περιθωριοποιημένοι, φτωχοί;
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Υλικό (ξανά)άντλησα απ’ το βιβλίο του Jared Diamond «Όπλα, μικρόβια και ατσάλι» (εκδόσεις Κάτοπτρο, μτφ-επ.επιμ: Κατερίνα Γαρδίκα).
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Γελωτοποιός https://www.facebook.com/gelotopoios/
πηγή του άρθρου:nostimonimar.gr
SaneJoker
galatsinews:togalatsi.blogspot.gr

Η συμβουλή του Αϊνστάιν στον γιο του

Το 1915, σε ηλικία τριάντα έξι ετών, ο Αϊνστάιν ζούσε στο Βερολίνο, ενώ η εν διαστάσει σύζυγός του, Mileva, και οι δύο γιοι τους, Hans Albert Einstein και Eduard «Tete» Αϊνστάιν, ζούσαν στην Βιέννη.

Στις 4 Νοέμβρη του ίδιου έτους, έχοντας μόλις ολοκληρώσει το αριστούργημα των δύο σελίδων που θα τον καταξίωνε σε διεθνές επίπεδο, τη γενική θεωρία της σχετικότητας, ο Αϊνστάιν έστειλε στον 11χρονο Hans Albert την ακόλουθη επιστολή:

"Χθες έλαβα το γράμμα σου και ήμουν πολύ χαρούμενος με αυτό.
Φοβόμουν ότι δεν θα μου έγραφες ποτέ ξανά πλέον.
Μου είπες όταν βρισκόμουν στη Ζυρίχη, ότι ήταν παράξενο για σένα όταν ήρθα εκεί.
Έτσι, νομίζω ότι είναι καλύτερα να συναντιόμαστε σε ένα διαφορετικό μέρος, όπου κανένας δεν θα επηρεάσει την άνεσή μας.
Σε κάθε περίπτωση θα σε παροτρύνω να περνάμε κάθε χρόνο έναν ολόκληρο μήνα μαζί, έτσι ώστε να διαπιστώσεις ότι έχεις ένα πατέρα που σε λατρεύει και σε αγαπάει.
Μπορείς, επίσης, να μάθεις πολλά καλά και όμορφα πράγματα από μένα, κάτι που κάποιος άλλος δεν μπορεί να σου το προσφέρει τόσο εύκολα.
Όσα έχω καταφέρει με τόσο κουραστική δουλειά δεν πρέπει να είναι μόνο για τους ξένους, αλλά ειδικά για τα δικά μου αγόρια.
Αυτές τις μέρες ολοκλήρωσα ένα από τα πιο όμορφα έργα της ζωής μου, όταν μεγαλώσεις θα σου μιλήσω για αυτό.

Είμαι πολύ ευχαριστημένος που βρήκες χαρά στο πιάνο.
Αυτό και η ξυλουργική είναι κατά τη γνώμη μου οι καλύτερες ασχολίες για την ηλικία σου, ακόμα καλύτερες και από το σχολείο.
Γιατί αυτά είναι πράγματα που ταιριάζουν σε ένα νέο άτομο, όπως είσαι εσύ. Κυρίως να παίζεις στο πιάνο κομμάτια που σε ευχαριστούν, ακόμα και αν δεν σου τα έχει αναθέσει ο δάσκαλος.
Αυτός είναι ο τρόπος για να μαθαίνεις τα περισσότερα πράγματα, όταν, δηλαδή, κάνεις κάτι με τόσο μεγάλη ευχαρίστηση, που δεν παρατηρείς ότι ο χρόνος περνάει. Είμαι τόσο απορροφημένος, κάποιες φορές, στη δουλειά μου, που ξεχνάω το μεσημεριανό μου γεύμα.
Φιλιά στον Tete
Ο μπαμπάς.
Χαιρετίσματα στη μαμά."
πηγή του άρθρου:enallaktikos.gr

galatsinews:togalatsi.blogspot.gr

Ημικρανία,μια εξουθενωτική νευρολογική νόσο

Η ημικρανία ταλαιπωρεί χιλιάδες ανθρώπους καταστρέφοντας την καθημερινότητα τους και μειώνοντας την ποιότητα ζωής τους.

Τι είναι όμως η ημικρανία, ποια η σχέση της με τον πονοκέφαλο και πώς αντιμετωπίζεται;

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Νευρολογικών Διαταραχών και Εγκεφαλικών Επεισοδίων των ΗΠΑ, η ημικρανία είναι πιο περίπλοκη από έναν απλό πονοκέφαλο.
Πρόκειται για μια εξουθενωτική νευρολογική νόσο που σχετίζεται συνήθως με μέτρια έως σοβαρή κεφαλαλγία, η οποία περιορίζει σε μεγάλο βαθμό την ικανότητα των ατόμων να πραγματοποιούν τις καθημερινές τους δραστηριότητες.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.), κατέταξε την ημικρανία στις κορυφαίες δέκα αιτίες μακροχρόνιας ανικανότητας για άνδρες και γυναίκες, καθώς προσβάλλει πάνω από το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού.
Ωστόσο, παρά τον επιπολασμό της, παραμένει ανεπαρκώς αναγνωρισμένη και θεραπευόμενη, καθότι πάνω από το 40% των πασχόντων δεν έχουν λάβει διάγνωση.
Τι προκαλεί ημικρανία;
Η αιτία και οι παράγοντες πυροδότησης της ημικρανίας δεν έχουν κατανοηθεί πλήρως, καθώς καμία ημικρανία δεν είναι ίδια με κάποια άλλη.
Η ημικρανία όπως λένε οι επιστήμονες, είναι μια διαταραχή του εγκεφάλου.
Ρόλο στην παθολογία της παίζει πιθανώς, το σχετιζόμενο με το γονίδιο της καλσιτονίνης πεπτίδιο (CGRP). To CGRP είναι ένα πεπτίδιο το οποίο δεσμεύεται στον υποδοχέα του CGRP και πιστεύεται ότι ευθύνεται για τη μετάδοση των σημάτων πόνου που οδηγούν στην ημικρανία.
Διαπιστώθηκε ότι τα επίπεδα του CGRP αυξάνονται σε ανθρώπους με ημικρανία κατά την εμφάνιση των συμπτωμάτων και επιστρέφουν στο φυσιολογικό όταν υποχωρεί ο πόνος της ημικρανίας.
Ποια είναι τα συμπτώματα της ημικρανίας;
Τα συμπτώματα της ημικρανίας συνήθως περιλαμβάνουν επαναλαμβανόμενα επεισόδια μέτριας έως σοβαρής κεφαλαλγίας που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι σφύζουσα, εστιάζει στη μία πλευρά του κεφαλιού και συσχετίζεται με ναυτία, έμετο και ευαισθησία στο φως, τους ήχους και τις οσμές.
Ορισμένοι άνθρωποι βιώνουν επίσης διαταραχές της όρασης, της αισθητικότητας και της ομιλίας (ονομάζονται «αύρα»).
Η κύρια φάση κεφαλαλγίας της ημικρανίας διαρκεί συνήθως 4-72 ώρες.
Πριν από αυτή, ορισμένα άτομα εμφανίζουν προειδοποιητικές ενδείξεις της ημικρανίας, όπως κόπωση και διαταραχές του ύπνου, ώρες ή ακόμη και ημέρες πριν τα επεισόδια.
Αυτό ονομάζεται «πρόδρομη φάση».
Επίσης, πολλοί πάσχοντες μπορεί να έχουν παρατεταμένα συμπτώματα της ημικρανίας έπειτα από ένα επεισόδιο, κάτι που αναφέρεται μερικές φορές ως «πονοκέφαλος μέθης».
Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν μεταβολές της διάθεσης, ναυτία και κόπωση.
Αυτό ονομάζεται «φάση ανάρρωσης».
Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι ημικρανίας που μπορούν να διαγνωστούν:
  • Ημικρανία χωρίς αύρα έχουμε όταν η κεφαλαλγία συνοδεύεται από ναυτία, έμετο και ευαισθησία στο φως και τους ήχους
  • Η ημικρανία με αύρα σχετίζεται με διαταραχές της όρασης, της αισθητικότητας και της ομιλίας
Η ημικρανία μπορεί να χαρακτηριστεί περαιτέρω από τη συχνότητα των επεισοδίων:
  • Η χρόνια ημικρανία είναι η μορφή της διαταραχής που προκαλεί τη μεγαλύτερη ανικανότητα. Χαρακτηρίζεται από τουλάχιστον 15 επεισόδια κεφαλαλγίας τον μήνα, από τα οποία οκτώ ή περισσότερα έχουν χαρακτηριστικά της ημικρανίας, για διάστημα μεγαλύτερο των τριών μηνών.
  • Η επεισοδιακή ημικρανία χαρακτηρίζεται από έως 14 επεισόδια ημικρανίας κάθε μήνα.
Με ποιον τρόπο γίνεται η διάγνωση της ημικρανίας;
Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη εξέταση για την οριστική διάγνωση της ημικρανίας. Η διάγνωση βασίζεται στην αξιολόγηση του ιατρικού ιστορικού του ασθενούς και τον αποκλεισμό άλλων διαταραχών κεφαλαλγίας.
Ποιες είναι οι επιπτώσεις της ημικρανίας;
Το φορτίο της ημικρανίας είναι ένα από τα μεγαλύτερα σε όλες τις νευρολογικές διαταραχές.
Έχει ως αποτέλεσμα σημαντικό προσωπικό πόνο, μειωμένη ποιότητα ζωής και επιβάρυνση του ατόμου και της κοινωνίας λόγω της απώλειας παραγωγικότητας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, κάθε χρόνο, περίπου 20% των ανδρών και 30% των γυναικών αναφέρουν ότι χάνουν 10% των εργάσιμων ημερών τους λόγω της νόσου.
Όπως αναφέρει ο Π.Ο.Υ., όλες οι μελέτες έχουν δείξει ότι η ημικρανία επηρεάζει αρνητικά τις οικογενειακές σχέσεις και δραστηριότητες, με αποτέλεσμα π.χ. ακύρωση διακοπών και μειωμένο χρόνο με τους συντρόφους και τα παιδιά.
Μάλιστα, το 45% των ατόμων σε μελέτες που έγιναν, ανέφεραν ότι έχασαν κοινωνικές δραστηριότητες και δραστηριότητες αναψυχής λόγω της ημικρανίας.
Με ποιον τρόπο αντιμετωπίζεται η ημικρανία;
Περίπου τα μισά από τα άτομα που πάσχουν από ημικρανία λαμβάνουν μόνα τους αγωγή με μη συνταγογραφούμενα αναλγητικά.
Στην πλειονότητά τους, οι άμεσα διαθέσιμες θεραπείες για την ημικρανία, συνταγογραφούμενες ή μη, έχουν ως στόχο την καταπράυνση των συμπτωμάτων όταν έχουν ήδη ξεκινήσει.
Οι προληπτικές ή προφυλακτικές θεραπείες μειώνουν ενδεχομένως τον αριθμό επεισοδίων ημικρανίας κάθε μήνα, ωστόσο μόνο 10% περίπου των ατόμων λαμβάνουν προφυλακτική θεραπεία.
Γενικά, οι τρέχουσες προφυλακτικές θεραπείες αναπτύχθηκαν αρχικά για άλλες νόσους, όπως η επιληψία και οι καρδιακές παθήσεις, και σχετίζονται εν γένει με κακή αποτελεσματικότητα και ανεκτικότητα, κάτι που οδηγεί πολλούς ανθρώπους στο να διακόψουν τη θεραπεία.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, παραμένει επιτακτική η ανάγκη για νέες προληπτικές θεραπείες κατά της ημικρανίας.
πηγή του άρθρου:naftemporiki.gr
photo:google.gr

Ορθομοριακή διατροφή: Νοοτροπία, διατροφή και τρόπος ζωής είναι οι τρεις άξονες που καθορίζουν την υγεία μας.

Ο Γιώργος Μηνούδης, Κλινικός Ορθομοριακός Διατροφολόγος, μας εξηγεί μια διαφορετική προσέγγιση στον τρόπο ζωής

Επίσης ότι ο μόνος που μπορεί να θεραπευτεί είναι ο ίδιος ο πάσχων.
Κανείς δεν μπορεί να γιατρέψει τον άλλον, μπορεί μόνο να είναι σύμβουλος υγείας να τον καθοδηγεί για να τον βγάζει από την άγνοια.

Συζητώντας με τον Γιώργο Μηνούδη, δεν μπορείς παρά να σκεφτείς ότι απλές αλήθειες μπορεί να είναι τελικά το μυστικό για την υγεία και το ευ ζην,γενικότερα.
Εφαρμόζοντας την ορθομοριακή ιατρική στη διατροφή, αποδεικνύει τη σημασία της διατροφής, της σκέψης και του τρόπου ζωής στην καλή λειτουργία των κυττάρων μας και στη διατήρηση της νεότητας και της υγείας μας .
Μας θυμίζει πως η Φύση γνωρίζει καλύτερα και αν την ακολουθήσουμε μπορεί να μας καθοδηγήσει σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Ποια είναι η σωστή διατροφή για την ορθομοριακή Διατροφή;
Ό,τι κόψεις από το δέντρο και ό,τι ξεριζώσεις από το έδαφος, εποχιακή τροφή χωρίς φυτοφάρμακα, δηλαδή βιολογική χορτοφαγική διατροφή.
Δηλαδή η διατροφή που προσφέρει η Φύση στον άνθρωπο εδώ και εκατομμύρια χρόνια:
Ο ανθρώπινος οργανισμός πρέπει να δημιουργεί ιστούς και όργανα τρώγοντας χόρτα, λαχανικά, όσπρια, φρούτα ξηρούς καρπούς και όχι κρέας.
Το κρέας που προέρχεται από φυτοφάγο ζώο είναι τροφή από δεύτερο χέρι και το κρέας από σαρκοφάγο ζώο (τροφή από τρίτο χέρι) γεμάτη τοξίνες.
Η ορθομοριακή διατροφή βασίζεται αποκλειστικά στις βιοαναγεννητικές τροφές και επιτυγχάνει σωστή θρέψη, αποτοξίνωση και ανανέωση των κυττάρων.
Αν κάποιο άτομο θέλει να καταναλώνει κρέας, ζάχαρη, γλυκά ή γαλακτοκομικά δεν πρέπει να γίνεται περισσότερες από 4-6 φορές το μήνα.
Σε περίπτωση παρέκκλισης, το πρόγραμμα προτείνει γίδινο κρέας, ψητό ή βραστό βακαλάο και σαρδέλα και αυγών μελάτων ή ποσέ.

Οι πρωτεινικές διατροφές που προτείνονται από πολλές διάσημες δίαιτες είναι λάθος;
Πάσχουμε από υπερπρωτειναιμία όχι από έλλειψη πρωτεϊνης.
Δεν υπάρχει τίποτα στη φύση που δεν έχει πρωτεϊνες.
Ο οργανισμός χρειάζεται λιγότερο από 0,5 γρ. πρωτείνης ανά κιλό βάρους.
Χρειάζεται όμως αμινοξέα για να συνθέσει πεπτίδια και πρωτεϊνες.
Ομως όση περισσότερη πρωτεϊνη παίρνεις και όσο πιο λανθασμένης μορφής είναι, τόσο χειρότερο για την υγεία αποδεικνύεται.
Ακινητοποιεί και εμποδίζει τις κυτταρικές μεμβράνες, προκαλεί αλλεργίες και τελικά παχαίνει.

Στα προϊόντα της Φύσης οι πρωτεΐνες, οι υδατάνθρακες, οι φυτικές ίνες και τα λίπη, είναι απόλυτα ισορροπημένα.
Το πρόβλημα είναι το είδος και η ποιότητα της πρωτεΐνης, καθώς οι φυτικές πρωτεινες δεν δημιουργούν πρόβλημα.
Αντίθετα οι πρωτεϊνικές δίαιτες μπορούν να κάνουν πολύ κακό και στους νεφρούς και στην καρδιά και στο ήπαρ ενώ προκαλούν φλεγμονές και ορμονικές διαταραχές.
Οστεοπόρωση καρκίνοι, αυτοάνοσα και αλλεργίες οφείλονται στην υπερβολική κατανάλωση πρωτεϊνών.

Γι αυτό και η νηστεία έχει ονομαστεί το «τσεκούρι» της ασθένειας.
Όταν το αίμα δεν παίρνει πρωτεινες και λίπη αναζητά τις πρωτείνες στα τοξικά στοιχεία που υπάρχουν στον οργανισμό, στα βακτηρίδια και τους ιούς και έτσι καθαρίζει τον οργανισμό.
Ομως πρέπει να ξέρεις πώς θα κάνεις νηστεία.
Νηστεία δεν είναι ψωμί και χαλβάς, δηλαδή γλουτένη και ζάχαρη.
Η νηστεία πρέπει να έχει στο επίκεντρο τα χόρτα και τα λαχανικά, τα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς.

Από τι εξαρτάται η υγεία μας;
Νοοτροπία, διατροφή και τρόπος ζωής είναι οι τρεις άξονες που καθορίζουν την υγεία μας.
Αν κάποιος νομίζει ότι είναι υγιής μέχρι να τον ανακηρύξουν άρρωστο έχει πέσει στην παγίδα του ψευδοδιπόλου «ασθένειας-υγείας».
Δεν είναι έτσι όμως.
Ο άνθρωπος δεν αρρωσταίνει ξαφνικά.
Πέφτουν σταδιακά χωρίς να το αντιλαμβάνεται τα επίπεδα της υγείας του και κάποια στιγμή εμφανίζει ένα παθολογικό σύμπτωμα.
Η μόνη οριστική αρρώστια είναι ο θάνατος.
Ολα τα άλλα είναι συμπτώματα - αυτό που συνήθως λέμε ασθένεια είναι μια προειδοποίηση για να βελτιώσουμε το επίπεδο υγείας μας αλλά και ένα αποτέλεσμα χαμηλού επιπέδου υγείας που για καιρό έχουμε.
Δεν αρρωσταίνουμε ξαφνικά, όπως νομίζουμε.
Υγεία είναι η τέλεια λειτουργία των κυττάρων.
Αν υποθέσουμε ότι υπάρχει μια κλίμακα υγείας από 0 έως 100 και είμαστε όλοι κάπου στη μέση. Τώρα αν το ποσοστό του καθενός θεωρείται ασθένεια, ή υγεία εξαρτάται από την κοινωνία και την εποχή.
Η ορθομοριακή ιατρική έρχεται να επιβεβαιώσει αυτά που έλεγαν και οι αρχαίοι Ελληνες.
Ο Γαληνός που είχε πει δεν υπάρχουν ασθένειες υπάρχουν επίπεδα υγείας.
Τα επίπεδα υγείας είναι τα επίπεδα κυτταρικής λειτουργίας που εξαρτώτναι από τη νοοτροπία, τη διατροφή και τον τρόπο ζωής.
Και ο Ιπποκράτης έλεγε ότι «η τροφή είναι το μόνο σου φάρμακο» αλλά και ότι «η Φύση είναι ο μόνος γιατρός».

Πώς μπορούν οι άνθρωποι να βελτιώσουν την υγεία τους;
Το μεγαλύτερο πρόβλημα των ανθρώπων είναι η άγνοια.
Το άτομο δημιούργησε τα προβλήματα στον οργανισμό του λόγω άγνοιας.
Οι άνθρωποι έχουν πληθώρα πληροφοριών αλλά πολύ λίγη γνώση.
Η Ορθομοριακή Ιατρική είναι η Ιπποκράτειος ιατρική στον 21ο αιώνα και πιστεύει ότι τα αίτια των παθήσεων προέρχονται από το κύτταρο, δηλαδή δεν υπάρχουν παθήσεις αλλά επίπεδα κυτταρικής λειτουργίας.
Επίσης ότι ο μόνος που μπορεί να θεραπευτεί είναι ο ίδιος ο πάσχων.
Κανείς δεν μπορεί να γιατρέψει τον άλλον, μπορεί μόνο να είναι σύμβουλος υγείας να τον καθοδηγεί για να τον βγάζει από την άγνοια.
Συνδυάζοντας τη συμβατική ιατρική και τις εναλλακτικές θεραπείες.
Πιστεύουμε ότι όλες οι προσεγγίσεις, συμβατική ιατρική αλλά και οι εναλλακτικές προσεγγίσεις, είναι σωστές αλλά προϋποθέτουν την καλή κυτταρική λειτουργία, που όταν υπάρχει οποιαδήποτε θεραπεία, έχει μεγάλο αποτέλεσμα.
Δεν ακυρώνουμε άλλες θεραπευτικές προσεγγίσεις, αλλά προσφέρουμε το θεμέλιο πάνω στο οποίο πρέπει να βασιστούν.
Τα κύτταρά μας και όλο το ανθρώπινο σώμα είναι ενεργειακές συχνότητες.
Η ύλη είναι ενέργεια αλλά με συγκεκριμένη συχνότητα.
Και τώρα το επιβεβαιώνει η επιστήμη.
Υπάρχουν καλές και κακές ενεργειακές συχνότητες που επηρεάζουν θετικά ή αρνητικά τα κύτταρα.
Αυτό που προτείνουμε είναι να κατανοήσουμε και να παρέμβουμε σε αυτή την διαδικασία με στόχο να βελτιώσουμε την κυτταρική λειτουργία και τα επίπεδα υγείας.

Μπορεί η ορθομοριακή διατροφή να βοηθήσει στην απώλεια βάρους ή σε θέματα γονιμότητας δύο μεγαλα προβλήματα της εποχής μας;
Το βάρος δεν είναι θέμα δίαιτας, αλλά μεταβολισμού, καύσεων, σωστής κυτταρικής λειτουργίας.
Η απώλεια βάρους αργά σταθερά και μόνιμα συνδυάζεται πάντα με όποιον ακολουθεί ορθομοριακή διατροφή, αλλά και η ομορφιά του δέρματος, καθώς τα κύτταρα ανανεώνονται και τα άτομα γίνονται πολύ πιο φρέσκα.
Η γήρανση είναι αποτέλεσμα κυτταρικής δυσλειτουργίας.
Το θεμέλιο για τα πάντα είναι το κύτταρο, αν ρυθμίσεις τη λειτουργία των κυττάρων το σώμα θα αυτορρυθμιστεί.
Το σώμα δουλεύει σε κύκλο 24ώρου, 28 ημερών και τριμήνου.
Σε τρεις μήνες ανανεώνεται πλήρως το αίμα και οι ιστοί και ακολουθώντας το πρόγραμμα για τρεις μήνες γίνεται πλήρης ανανέωση.
Η γονιμότητα συνιστά μεγάλο πρόβλημα για τις σύγχρονες γυναίκες και δείχνει μια τοπική τοξίνωση, ορμονική ανισορροπία και βιοχημικό άγχος αλλά και έλλειψη σε διάφορα θρεπτικά στοιχεία όπως ψευδάργυρος, μαγνήσιο κ.λ.π.
Η βλενογόνος του γαστρεντερικού γειντιάζει με τη βλενογόνο του αναπαραγωγικού συστήματος και πολλά γυναικολογικά προβλήματα λύνονται με ένα πρόγραμμα αποτιξίνωσης.
Μια από τις ισχυρές εφαρμογές του προγράμματος είναι και στη γονιμότητα.
Έχουμε θετικά αποτελέσματα.
το άρθρο δημοσιεύτηκε στο:http://www.queen.gr - στις 20 Μαρτίου το 2015

galatsinews:togalatsi.blogspot.gr