Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

ο Friedrich Nietzsche πάντα κάτι έχει να μας πει...

267 - ...έχουν μια παροιμία οι κινέζοι που οι μητέρες τη διδάσκουν ήδη στα παιδιά τους: siao-sin/κάνε την καρδιά σου μικρή!
Αυτή είναι η χαρακτηριστική βασική τάση σε όψιμους πολιτισμούς : δεν αμφιβάλλω ότι το πρώτο πράγμα που θα παρατηρούσε ένας αρχαίος Έλληνας σε μας τους σημερινούς ευρωπαίους θα ήταν η μείωση του εαυτού μας - μόνο και μόνο για αυτό το πράγμα δεν θα ήμασταν του "γούστου" του!
49 - ...αυτό που προκαλεί κατάπληξη με τη θρησκευτικότητα των αρχαίων Ελλήνων είναι το φοβερό ποσοστό ευγνωμοσύνης που βγαίνει από αυτήν: το είδος ανθρώπου που στέκεται έτσι μπροστά στη φύση και τη ζωή είναι πολύ ευγενές!
Αργότερα όταν η πλέμπα πήρε το πάνω χέρι στην Ελλάδα, ο φόβος κατέπνιξε τη θρησκεία και ο χριστιανισμός ετοιμαζόταν!
"πέρα από το καλό και το κακό"
                  επιμέλεια κειμένου : ntina

αλιεύω κωπηλατώντας στην ανοιχτή θάλασσα της πληροφορίας - αιθέρας

Αιθέρας το 5ο στοιχείο που "κάνουμε πως δεν υπάρχει"
Ο αιθέρας εμφανίζεται σε όλα τα χειρόγραφα της αλχημείας και τους περιοδικούς πίνακες μέχρι τον 19ο αιώνα, και στη συνέχεια αφαιρείται.
Ο Nikola Tesla αναφέρθηκε στον αιθέρα ως το
υπεραγώγιμο στρώμα της ύλης που είναι δυνατόν να μεταφέρει ασύρματα τον ηλεκτρισμό, ανεξάρτητα από την απόσταση και τα εμπόδια
Γιατί λοιπόν αποκλείουμε τον αιθέρα από τη σύγχρονη επιστήμη;
Αφαιρέθηκε επειδή δεν έχει υλική μορφή ή επειδή αυτό θα αποτελούσε εμπόδιο για τη νέα μεταρρύθμιση της μετρημένης ενέργειας;
                                                                                                               anonymous source