Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024

Ο Andrew Huberman μας αποκαλύπτει μια απλή άσκηση αναπνοής που λειτουργεί ως διακόπτης για το άγχος. Ονομάζεται "φυσιολογικός αναστεναγμός" ή "κυκλικός αναστεναγμός"

Ο Andrew David Huberman, γεννημένος στις 26 Σεπτεμβρίου 1975, είναι Αμερικανός νευροεπιστήμονας.
Είναι αναπληρωτής καθηγητής νευροβιολογίας και οφθαλμολογίας στην Ιατρική Σχολή του  Stanford University.
Από το 2011 έως το 2015, ο Andrew David Huberman ήταν επίκουρος καθηγητής νευροβιολογίας και νευροεπιστήμης στο University of California, San Diego.
Το 2016, ο Andrew Huberman ανέλαβε θέση καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Stanford.
Μαζί με τον David Spiegel, ο Andrew Huberman διεξήγαγε έρευνα σχετικά με την κορτιζόλη και την κατάθλιψη που βασίζεται στο άγχος.
Ο Andrew Huberman έχει, ηγηθεί εργασιών που διερευνούν την αναγέννηση του οφθαλμικού ιστού σε ποντίκια, η οποία μπορεί να έχει μελλοντική εφαρμογή στη μελέτη της αναγέννησης των οπτικών νεύρων στον άνθρωπο!
Σύμφωνα με ένα άρθρο στο Coda, ο Huberman έχει κατηγορηθεί, όπως τόσοι και τόσοι άλλοι άλλωστε, για τις απόψεις κατά των αντηλιακών λέγοντας το περίφημο "φοβάται τα αντηλιακά όσο φοβάμαι και το μελάνωμα", επισημαίνοντας πως μόρια από ορισμένα είδη αντηλιακών μπορούν να βρεθούν σε νευρώνες 10 χρόνια μετά την εφαρμογή!
Τα χημικά αντηλιακά είναι γνωστό ότι απορροφώνται από το αίμα μας.
Μερικές δημοφιλείς μάρκες αποσύρθηκαν από τα ράφια πριν από μερικά χρόνια επειδή περιείχαν βενζόλιο - το οποίο δεν είναι αυτό που θέλει κανείς από ένα προϊόν υγείας χωρίς συνταγή. 
Μια μελέτη του 2020 για ορισμένα κοινά συστατικά - avobenzone, 
oxybenzone, 
octocrylene και ecamsule - σε αυτά τα αντηλιακά βρέθηκε ότι υπερβαίνουν το όριο ασφαλείας για αυτές τις χημικές ουσίες που είχαν τεθεί!
Σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες -αν ένα αντηλιακό είναι ασφαλές- αν περιέχει ενδοκρινικούς διαταράκτες - είναι δύσκολο, στην καλύτερη περίπτωση, να γνωρίζουμε τι είναι τι!
                        

πες το με ένα ποίημα - Ο ποιητής κύριοι περισσεύει! Μου το ‘παν οι τσιγγάνες ένα βράδυ. Μου το ‘χε πει κι η μάνα μου παλιότερα: "Πρόσεξε, πρόσεξε σ’ αυτό τον κόσμο που σ’ έφερα. Στο λέω για το καλό σου, παιδάκι μου, CINTURATO υπάρχει μόνο PIRELLI".

Νίκος Καρούζος
Κι αν χιονίζει στο πνεύμα
κι αν κρυώνουν οι μεγάλες ιδέες
ο κόσμος πρέπει να προχωρήσει.