Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023

Η Δύση έχει διαβεί τον Ρουβικώνα επιλέγοντας την μάχη μέχρι εσχάτων με τη Ρωσία

Επιχείρηση Ivan Susanin: Το ΝΑΤΟ στην κινούμενη άμμο της Ουκρανίας.
Ένας καταρρακωμένος Ζελένσκι έχει χάσει την υποστήριξη του αμερικανικού λαού, αλλά η άρχουσα τάξη μας εξακολουθεί να τον αγκαλιάζει. 
Θέλει να νικήσει τη Ρωσία με οποιοδήποτε κόστος. 
Η εκμετάλλευση αυτής της μανιακής εμμονής είναι ο τρόπος με τον οποίο η Μόσχα μπορεί να κερδίσει.
JOHN VAROLI, 25 ΣΕΠ 2023
[Φωτο:1613--Ο Ρώσος χωρικός Ιβάν Σουσάνιν οδήγησε τα ανίδεα πολωνικά στρατεύματα που εισέβαλαν βαθιά μέσα στο δάσος, στο θάνατό τους.]
     Ο Βλαντιμίρ Ζελένσκι βρέθηκε στη Νέα Υόρκη την περασμένη εβδομάδα για να μιλήσει στα Ηνωμένα Έθνη και στη συνέχεια στην Ουάσιγκτον για να δώσει αναφορά στους χειριστές του και να παρακαλέσει για περισσότερα όπλα. 
Στη συνέχεια ταξίδεψε στον Καναδά, όπου το αντιλαϊκό καθεστώς του Τζάστιν Τρουντό του επιφύλαξε θερμή υποδοχή, για να μην αναφέρουμε το όρθιο χειροκρότημα για τον 98χρονο Γιάροσλαβ Χούνκα, έναν Ναζί στρατιώτη των SS που βοήθησε στη δολοφονία χιλιάδων Εβραίων και Πολωνών κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
     Τόσο χαμηλά έχει πέσει η Δύση. 
Τώρα γιορτάζουμε θερμά τους ναζιστές δολοφόνους. 
Στην παιδική μου ηλικία, οι τύποι του Χούνκα διασύρονταν, κυνηγούνταν και παραπέμπονταν στη δικαιοσύνη. 
Σήμερα, οι ναζιστές εγκληματίες πολέμου είναι οι νέοι ήρωες για τα ολοκληρωτικά φιλελεύθερα καθεστώτα.
     Ενώ πολλοί Αμερικανοί εξοργίζονται από το διεφθαρμένο καθεστώς και τις κλοπές του Ζελένσκι, η άρχουσα τάξη των ΗΠΑ προσπαθεί να υπνωτίσει το κοινό με μάντρα - "Για όσο χρειαστεί" και "Δεν θα ταλαντευτούμε" - καθώς υπόσχονται περισσότερα όπλα και χρήματα για τη φανατική σταυροφορία τους κατά της Ρωσίας. 
Πράγματι, οι κυβερνήτες μας έχουν περάσει τον Ρουβίκωνα, ποντάροντας τα πάντα στη νίκη. 
Σχεδιάζουν να πολεμήσουν τη Ρωσία μέχρις εσχάτων, ακόμη και αν καταστρέψουν ολόκληρο τον δυτικό πολιτισμό και καταστρέψουν τον πλανήτη.
     Ως η πιο τρομερή πολεμική μηχανή στον κόσμο, με 31 κράτη μέλη και συλλογικό πληθυσμό σχεδόν 1 δισεκατομμυρίου ανθρώπων, το ΝΑΤΟ αισθάνεται ανίκητο και σίγουρο ότι θα νικήσει τη Ρωσία με τον πληθυσμό των 145 εκατομμυρίων κατοίκων της. 
Είναι ο Δαβίδ εναντίον του Γολιάθ και η Ρωσία είναι ο νέος Δαβίδ. Αν ξεσπάσει ένας μεγάλος πόλεμος, το ΝΑΤΟ πιστεύει ότι μπορεί να πετύχει εκεί που απέτυχαν ο Χίτλερ και ο Ναπολέων.
     Σχεδόν κάθε μέρα, το καθεστώς του Κιέβου προκαλεί τη Ρωσία εξαπολύοντας θρασύτατες τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον στρατιωτικών και μη στρατιωτικών εγκαταστάσεων. 
Οι επιθέσεις αυτές εγκρίνονται και υποστηρίζονται από το ΝΑΤΟ. 
Η πιο πρόσφατη πρόκληση ήρθε στις 22 Σεπτεμβρίου, όταν το Κίεβο εκτόξευσε πυραύλους βρετανικής κατασκευής που κατέστρεψαν εν μέρει το αρχηγείο του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας στη Σεβαστούπολη (Κριμαία). 
Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, που πετούσε από τη Ρουμανία, παρείχε ζωτικής σημασίας πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τη διευκόλυνση της επίθεσης. 
[ΣΗΜ. Τεχνικά οι επιθέσεις κατά στρατιωτικών στόχων ΔΕΝ αποτελούν τρομοκρατικές επιθέσεις προφανώς. 
Το ζήτημα που θάπρεπε να υπογραμμίσει ο συγγραφέας, και το κάνει αμέσως στη συνέχεια, είναι ότι ΟΛΕΣ αυτές οι επιθέσεις γίνονται με επιλογή στόχων και καθοδήγηση σε πραγματικό χρόνο από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, δηλαδή στην ουσία, και από νομική άποψη, αποτελούν πράξεις πολέμου των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας.]

Τέτοια απερισκεψία, η οποία ενέχει τον κίνδυνο πυρηνικού πολέμου, είναι πρωτοφανής στην ιστορία του ΝΑΤΟ και της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ. 
Εάν η Μόσχα είχε λάβει την απόφαση να ανταποδώσει και να εξαπολύσει επίθεση εναντίον του ΝΑΤΟ, τότε θα ενεργούσε εντός των ορίων του διεθνούς δικαίου (δικαίωμα στην ένοπλη αυτοάμυνα). 
Στωικά, όμως, η ρωσική αρκούδα αποτινάσσει αυτές τις επιθέσεις που προκαλούν σημαντικές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.
     Η Μόσχα δεν ασκεί το νόμιμο δικαίωμά της στην αυτοάμυνα, επειδή γνωρίζει πολύ καλά ότι μια τέτοια κίνηση - ας πούμε ο βομβαρδισμός νατοϊκών βάσεων στην Πολωνία ή τη Ρουμανία - θα χρησιμοποιηθεί από το ΝΑΤΟ για να επικαλεστεί το πολυδιαφημισμένο "άρθρο 5" που θα πυροδοτήσει τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο.
     Έχοντας σοβαρή επίγνωση της ευθύνης του ενώπιον των πολιτών του και της παγκόσμιας κοινότητας, το Κρεμλίνο βαδίζει προσεκτικά, παραιτούμενο στην απορρόφηση αυτών των επιθέσεων, θεωρώντας τες ως απλές βελόνες στην πορεία της ιστορίας. 
Η Μόσχα απαντά μόνο με αντίποινα κατά των ουκρανικών στρατιωτικών υποδομών.
     Προσωπικά, πιστεύω ότι μια ρωσική επίθεση στις βάσεις του ΝΑΤΟ θα παρέλυε και θα οδηγούσε σε κατάρρευση τη συμμαχία, επειδή τα μισά μέλη της θα τα έκαναν πάνω τους. 
Αλλά ως αναλυτής έχω την πολυτέλεια να κάνω τέτοιους ισχυρισμούς χωρίς καμία ευθύνη. 
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν έχει. 
Καταλαβαίνει ότι απέναντι στον επανακάμψαντα δυτικό ιμπεριαλισμό, το μέλλον της ανθρωπότητας εξαρτάται κυριολεκτικά από τις αποφάσεις του.
     Όπως ήδη αναφέρθηκε, στόχος της Δύσης είναι να πραγματοποιήσει μια για πάντα το όνειρο του Ναπολέοντα και του Χίτλερ και να υποδουλώσει τη Ρωσία.
 Επίσης, στα μάτια των δυτικών ελίτ, ένας παγκόσμιος πόλεμος είναι μια ευκαιρία να αναδιαμορφώσουν ριζικά την κοινωνική τάξη στο εσωτερικό και σε ολόκληρο τον κόσμο. 
Το βλέπουν ως δημιουργική καταστροφή. 
Για να οικοδομήσουν μια Νέα Παγκόσμια Τάξη θα πρέπει πρώτα να καταστρέψουν την παλιά. 
Αλλά η αλαζονεία και η ύβρις θα είναι η πτώση τους- δεν συνειδητοποιούν ότι βυθίζονται όλο και πιο βαθιά σε μια παγίδα.
     Όταν σπούδασα γεωπολιτική στο κολέγιο στα τέλη της δεκαετίας του 1980, ένα από τα γνωμικά που μάθαμε ήταν: "Ποτέ μην εμπλακείτε σε χερσαίο πόλεμο εναντίον της Ρωσίας". 
Κάπου στην πορεία, αυτή η σοφία απορρίφθηκε από τους αξιωματούχους του ΝΑΤΟ και την κοινότητα των "μυστικών υπηρεσιών" τους.
     Σήμερα, αυτά τα ίδια "λαμπρά" μυαλά βλέπουν την απροθυμία της Ρωσίας να ανταποδώσει αντίποινα κατά του ΝΑΤΟ ως απόδειξη αδυναμίας. 
Με κάθε επίθεση του ΝΑΤΟ και την άρνηση της Ρωσίας να ανταποδώσει, αυτή η προκατάληψη ενισχύεται και οι δυτικές ελίτ γίνονται όμηροι της δικής τους προπαγάνδας και υπερβολικής αυτοπεποίθησης.
     Στο μυαλό της Μόσχας, επιθέσεις όπως αυτή στο Αρχηγείο του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας είναι ατυχείς αλλά αποδεκτές απώλειες στο δρόμο προς την τελική Νίκη. 
Αυτή είναι μια πτυχή του ρωσικού μυαλού που η Δύση δεν μπορεί να κατανοήσει. 
Η Μόσχα μπορεί εύκολα να επιδιορθώσει, να ανοικοδομήσει και να φέρει περισσότερους στρατιώτες για να πολεμήσουν, επειδή η Ρωσία είναι ένας πολιτισμός 1.200 ετών με ταυτότητα και αποστολή- δεν είναι ένα παχύσαρκο "εμπορικό κέντρο" όπως οι ΗΠΑ, όπου ο Καταναλωτισμός είναι η εθνική θρησκεία και τα εταιρικά μέσα ενημέρωσης που αδημονούν για κλικ και θεατές πλασάρουν εντυπωσιακή παραπληροφόρηση για να παραπλανήσουν το κοινό.
     Όσοι ξεχνούν την ιστορία είναι καταδικασμένοι να την επαναλάβουν.
     Παρατηρήσατε ότι η Μόσχα δεν παίζει το ίδιο έξυπνο παιχνίδι των μέσων ενημέρωσης που παίζουν το Κίεβο και το ΝΑΤΟ; Επειδή η Μόσχα δεν ενδιαφέρεται να πετύχει φτηνούς πόντους δημοσίων σχέσεων με διαφημιστικά σχόλια στις καθημερινές ειδήσεις. 
Επικεντρώνεται στην πλήρη Νίκη επί ενός ισχυρού, αδυσώπητου εχθρού.
     Εν τω μεταξύ, το ΝΑΤΟ, πεπεισμένο για την υπεροχή του, συνεχίζει να ρίχνει χρήματα και όπλα στη μαύρη τρύπα των περιοχών Ντονμπάς και Ζαπορόζιε, όπου τους τελευταίους τέσσερις μήνες τα ρωσικά στρατεύματα περιμένουν σε καλά οχυρωμένες θέσεις και καταστρέφουν ό,τι τους ρίχνει ο ουκρανικός στρατός αντιπροσώπων.
Επιχείρηση Ivan Susanin
     Οι εισβολείς έρχονται και φεύγουν- στο τέλος πάντα ηττώνται. 
Η Ρωσία είναι αιώνια. 
Όταν πολεμάτε ένα αρχαίο έθνος με ισχυρή αίσθηση ταυτότητας και παράδοσης, καλό είναι να μελετάτε τον πολιτισμό, την ιστορία και τη λαογραφία του. 
Μπορεί να συλλέξετε ενδιαφέροντα στοιχεία για πιθανές τακτικές και στρατηγικές. 
Έχετε ακούσει ποτέ για τον Ιβάν Σούσανιν;
     Σύμφωνα με τον θρύλο, ο Σούσανιν ήταν ένας Ρώσος αγρότης που έζησε στις αρχές του 17ου αιώνα, όταν οι Πολωνοί εισέβαλαν και έλεγχαν μεγάλο μέρος των ρωσικών εδαφών (1609-1613). 
Όταν ο Μιχαήλ Ρομανόφ εξελέγη τσάρος, οι Πολωνοί ορκίστηκαν να τον σκοτώσουν και άρχισαν να τον αναζητούν.
     Οι Πολωνοί εντόπισαν τον νεαρό Ρομανόφ στην περιοχή της Κοστρόμα, (σήμερα περίπου 7 ώρες με το τρένο από τη Μόσχα), όπου ο Σουσάνιν προσφέρθηκε να δείξει πού κρυβόταν ο Τσάρος. 
Ο ευσεβής χωρικός, ωστόσο, οδήγησε τον ανίδεο πολωνικό στρατό σε ένα κυνήγι αγριόχηνας μέσα στο πυκνό ρωσικό δάσος, όπου χάθηκαν για πάντα, σώζοντας έτσι τον Τσάρο, την ορθόδοξη πίστη και το ρωσικό έθνος. 
Ο Susanin πέθανε ως μάρτυρας για τον λαό του.
     Όταν βλέπω τι συμβαίνει στο Ντονμπάς, έχω την αίσθηση ότι κάτι παρόμοιο συμβαίνει. Κοιτάξτε τον παραπάνω χάρτη: βλέπετε τις πολύ μικρές μωβ περιοχές; 
Αυτές είναι οι περιοχές που κατέλαβαν οι εισβολείς των ουκρανικών δυνάμεων σε σχεδόν 4 μήνες σκληρών μαχών, παρόλο που υποστηρίζονται από όλη τη δύναμη της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ.
     Αν και ο Σούσανιν δεν είναι σήμερα εδώ και δεν παίρνει τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ από το χέρι για να τα παρασύρει στις απέραντες στέπες της νοτιοδυτικής Ρωσίας, το θέμα μου είναι ότι η τακτική της Μόσχας έχει στόχο να εξαπατήσει και να παρασύρει το ΝΑΤΟ σε ένα τέλμα από το οποίο δεν μπορεί να ξεφύγει και το οποίο τελικά θα οδηγήσει στην καταστροφή του.
     Η Ρωσία πολεμά στο έδαφός της, με ισχυρή υποστήριξη από τον τοπικό πληθυσμό, ο οποίος είναι εθνοτικά Ρώσος. 
Εν τω μεταξύ, το ΝΑΤΟ πρέπει να μεταφέρει τεράστιες ποσότητες όπλων και ανδρών σε απόσταση χιλιάδων χιλιομέτρων, αντιμετωπίζοντας ρωσικές βόμβες και πυραυλικές επιθέσεις στη διαδρομή.
     Στις πρώτες γραμμές, η Ρωσία πολεμάει όσο χρειάζεται για να κρατήσει τον ουκρανικό στρατό σε απόσταση, αλλά δεν περνάει στην επίθεση, παρόλο που θα μπορούσε εύκολα, ας πούμε, να ανοίξει ένα άλλο μέτωπο από τον βορρά. 
Η Ρωσία δεν είναι ακόμη πρόθυμη να τερματίσει αυτή τη σύγκρουση, επειδή θέλει το ΝΑΤΟ/το Κίεβο να πιστεύει ότι μπορεί να νικήσει και να συνεχίσει να στέλνει άνδρες και υλικά στην κρεατομηχανή, επιβαρύνοντας περαιτέρω τις οικονομίες τους.
     Δεν είμαστε μάρτυρες μιας μάχης καθαυτής, αλλά μάλλον μιας αδηφάγου και προσεκτικά κατασκευασμένης κινούμενης άμμου που απορροφά τεράστιες ποσότητες στρατιωτών και πόρων του ΝΑΤΟ/Ουκρανίας.
     Αυτό το σχέδιο λειτουργεί και θα συνεχίσει να λειτουργεί. 
Οι ανίδεοι στρατηγοί του ΝΑΤΟ δεν έχουν ακόμη ιδέα ότι έχουν παρασυρθεί σε μια παγίδα, και ακόμη και όταν τελικά συνειδητοποιήσουν τι συμβαίνει, θα είναι πολύ αργά. 
Το ΝΑΤΟ έχει ήδη περάσει τον Ρουβίκωνα και δεν μπορεί να γυρίσει πίσω. 
Ο Ιβάν Σουσάνιν πρέπει να κοιτάζει από τον ουρανό και να χαμογελάει.