Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

Τα μήλα , τα σταφύλια και το κουρκούμι , πως όλα μαζί βοηθούν στη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη

Τα μήλα , τα σταφύλια και το κουρκούμι και η σχέση τους με τη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη
Ο καρκίνος του προστάτη είναι μια πάθηση πολύ συχνή στους άνδρες
Ευτυχώς, τα νέα στοιχεία υποδηλώνουν ότι η κατανάλωση ορισμένων τροφίμων σε συνδυασμό , μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη αλλά και στη θεραπεία του καρκίνου.Ένα φυσικό οδόφραγμα για τον καρκίνοΕρευνητές από το University of Texas at Austin εντόπισαν διάφορες φυσικές ενώσεις  στα κόκκινα σταφύλια,στις φλούδες των μήλων και στο κουρκούμι, που μπορούν να εμποδίσουν την ανάπτυξη του καρκίνου του προστάτη.Αυτή η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Precision Oncology, διαπίστωσε ότι οι συγκεκριμένοι συνδυασμοί αυτών των ενώσεων έχουν τη δυνατότητα να συρρικνώσουν τους όγκους του προστάτη .Προηγούμενες μελέτες έχουν επίσης εντοπίσει ενώσεις , ιδιαίτερα εκείνες που βρίσκονται σε φυτικές τροφές, που μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη.Αυτή η τρέχουσα μελέτη, ωστόσο, επικεντρώθηκε στη χρήση μιας νέας αναλυτικής προσέγγισης για...
read more:https://botanologia.gr/ta-mila-ta-stafylia-kai-to-koyrkoymi-pos-ola-mazi-voithoyn-sti-therapeia-toy-karkinoy-toy-prostati/

Μεγάλες προσδοκίες - Charles Dickens

"Ήταν μια αξιομνημόνευτη μέρα για μένα, γιατί προκάλεσε μέσα μου μεγάλες αλλαγές. 
Όμως το ίδιο συμβαίνει με ολόκληρη τη ζωή. 
Φανταστείτε μια επιλεγμένη μέρα, αποσπασμένη από τις υπόλοιπες, και σκεφτείτε πόσο διαφορετική θα ήταν χωρίς αυτήν η πορεία της ζωής σας. 
Εσείς που διαβάζετε όλα αυτά, σταματήστε μια στιγμή και σκεφτείτε τη μακριά αλυσίδα από σίδερο ή χρυσάφι, από αγκάθια ή λουλούδια, που δε θα σας είχε ποτέ δέσει αν δεν είχε σχηματιστεί ο πρώτος κρίκος, κάποια αξιομνημόνευτη μέρα." απόσπασμα
        Ο Κάρολος Ντίκενς - Charles Dickens, υπήρξε ένας από τους πιο διάσημους Άγγλους μυθιστοριογράφους και κριτικούς της κοινωνίας. 
Επινόησε ορισμένους από τους γνωστότερους διεθνώς φανταστικούς χαρακτήρες και θεωρείται από πολλούς ως ο σπουδαιότερος συγγραφέας της Βικτωριανής Εποχής.
Τα έργα του έχαιραν άνευ προηγουμένου δημοτικότητας κατά τη διάρκεια της ζωής του, ενώ αυτή η δημοφιλία διατηρείται και σήμερα τόσο για τα μυθιστορήματα όσο και για τα διηγήματά του. 
Οι κριτικοί της λογοτεχνίας του 20ου αιώνα όπως και οι ακαδημαϊκοί τον έχουν αναγνωρίσει ως μια λογοτεχνική διάνοια
Ο Ντίκενς γεννήθηκε στο Πόρτσμουθ. 
Αφού ο πατέρας του φυλακίστηκε λόγω χρεών, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σχολείο για να εργαστεί σε εργοστάσιο. 
Παρά την απουσία επίσημης εκπαίδευσης, αναδείχθηκε σε ακούραστο επιστολογράφο, ενώ επιμελούνταν συντακτικά μια εβδομαδιαία έκδοση για 20 χρόνια. 
Έγραψε 15 μυθιστορήματα, 5 νουβέλες, εκατοντάδες διηγήματα και μη λογοτεχνικά άρθρα. 
Έδωσε έναν εκτεταμένο αριθμό διαλέξεων και ήταν στρατευμένος υπέρ των δικαιωμάτων των παιδιών, της εκπαίδευσης και άλλων κοινωνικών μεταρρυθμίσεων.

Τι είναι και πως ορίζεται το κοινωνικό φύλο

Ως κοινωνικό φύλο αναφέρονται στη σύγχρονη βιβλιογραφία το σύνολο των χαρακτηριστικών που παραπέμπουν στην αρρενωπότητα και τη θηλυκότητα και διαχωρίζουν τη μία κατάσταση από την άλλη.
Για αυτά τα χαρακτηριστικά λαμβάνεται υπόψη το βιολογικό φύλο , π.χ. αρσενικό, θηλυκό ή ίντερσεξ, η κοινωνική δόμηση των φύλων ,ρόλοι των φύλων, ή η ταυτότητα φύλου.
Τον όρο εισήγαγε ο σεξολόγος John Money το 1955, θέλοντας να κάνει διάκριση μεταξύ αυτού και του βιολογικού φύλου - sex
Μέχρι τότε η λέξη χρησιμοποιείτο κυρίως στη Γραμματική.
Η νέα έννοια της λέξης εξαπλώθηκε τη δεκαετία του '70, οπότε και η φεμινιστική θεωρία υιοθέτησε την ιδέα της διάκρισης βιολογικού φύλου και της κοινωνικής κατασκευής των φύλων.
Εντούτοις, σε πολλά πεδία, μαζί με αυτά και κάποια πεδία κοινωνικών επιστημών, το κοινωνικό φύλο συμπεριλαμβάνει το βιολογικό ή το αντικαθιστά. 
Παρόλο που αυτή η αλλαγή στην έννοια του φύλου συναντάται τη δεκαετία του '80, μία μικρή επιτάχυνση της διαδικασίας στην επιστημονική φιλοσοφία παρατηρήθηκε το 1993 όταν η Διαχείριση Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) ξεκίνησε να χρησιμοποιεί τη λέξη "gender" αντί για "sex".
Το 2011, η ΔΤΦ αντέστρεψε τη θέση της και άρχισε να χρησιμοποιεί το "sex" ως βιολογική ταξινόμηση και το "gender" ως "παρουσίαση του καθενός ως άνδρας ή γυναίκα ή το πώς συναντάται στους κοινωνικούς θεσμούς".
Απόδοση φύλου
Σύμφωνα με τη θεωρητικό πάνω στις σπουδές φύλου Kate Bornstein, το κοινωνικό φύλο μπορεί να έχει ασάφεια και ρευστότητα.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ορίζει το κοινωνικό φύλο ως κοινωνικά κατασκευασμένα χαρακτηριστικά των ανδρών και των γυναικών , ρόλοι, νόρμες κ.ά. που ποικίλλουν ανά κοινωνία.
Αν και το φύλο είναι ένα πανομοιότυπο βιολογικό γεγονός σε όλους τους πολιτισμούς, το τι ακριβώς σημαίνει το βιολογικό φύλο σε σχέση με τον κοινωνικό ρόλο ενός φύλου ποικίλλει πολιτισμικά ανάλογα με το τι θεωρείται "αρρενωπό" και τι "θηλυκό".
ntina

Αποφθέγματα ατόμων αδιαμφισβήτητου κύρους που έγιναν αιώνιες αλήθειες


- Ο άνθρωπος είναι σαν το φως μέσα στη νύχτα.Ανάβει και σβήνει.  Ηράκλειτος
- Όταν αμελείς τη ζωή σου,δεν είναι δυνατό να έχεις αξιοπρέπεια. αρχαίο γνωμικό
- Είναι δύσκολο να γνωρίσει κανείς τον εαυτό του. Θαλής
- Η εργασία αντιπροσωπεύει τη ζωή,τη σκέψη,το φως και είναι ηθικός νόμος,τον
οποίον δεν μπορεί κανείς να αποφύγει και αν αποφύγει ως ενόχληση,θα την έχει
ως τιμωρία. Βίκτωρ Ουγκώ
- Παλιά, οι άνθρωποι μελετούσαν για να βελτιώσουν τον εαυτό τους. Σήμερα, μελετούν για να εντυπωσιάσουν τους άλλους. Κομφούκιος
- Ο καθένας είναι ό,τι είναι. Ακόμη κι αν δεν το θέλει αυτό, ακόμη κι αν θέλει να είναι ή να φαίνεται διαφορετικός.  Δάντης
- Η Βίβλος μας λέει ν΄αγαπάμε τον πλησίον μας. Ν΄αγαπάμε και τον εχθρό μας.
- Πιθανότατα επειδή πρόκειται για τα ίδια άτομα…  G. Chesterton
- Μην πεις το μυστικό σου στο φίλο σου, θα το πεί στον φίλο του. Τούρκικη Παροιμία
- Η παιδεία είναι στους νέους σωφροσύνη,στους φτωχούς πλούτος,στους πλούσιους
στολίδι. Διογένης
- Δεν είμαστε υπεύθυνοι μόνο γι’ αυτό που κάνουμε αλλά και γι’ αυτό που δεν κάνουμε. Μολιέρος
- Ολα μπορεί να τα πετύχει κάποιος,αν δεν αποφεύγει τον κόπο. Δημοσθένης
- Δεν υπάρχουν χαμένες υποθέσεις, εκτός από εκείνες που οι ίδιοι εμείς εγκαταλείψαμε. Κλεόβουλος
- Όποιος σκέφθηκε άσχημα για τα δικά του, ποτέ δεν θα σκεφθεί καλά και για τα ξένα πράγματα. Σωκράτης
- Κυνικός είναι ο άνθρωπος που ξέρει την τιμή των πάντων και την αξία του τίποτα.  Oscar Wilde
- Η ζωή φαίνεται σύντομη στον άνθρωπο που ευτυχεί,για το δυστυχή όμως είναι ατέλειωτη. Απολλώνιος
- Την λύπη την αντέχεις και μόνος σου αλλά για να νιώσεις την πραγματική αξία της ευτυχίας, πρέπει να έχεις κάποιον να την μοιραστείς.. Μάρκ Τουεϊν
- Πολύ δύσκολο να γνωρίσεις τον εαυτό σου,εύκολο όμως πράγμα το να
συμβουλεύεις τους άλλους. Θαλής

Θάλαττα θάλαττα... -Αναμνήσεις blogers

Τα μπάνια του λαού άρχισαν ξανά, δειλά φέτος, γιατί η θάλασσα είναι κρύα. 
Η αδερφή μου κι εγώ ξαναβρεθήκαμε παρέα, κοντά στη θάλασσα, όπως σε αυτή τη φωτογραφία που είναι τραβηγμένη αρκετές δεκαετίες πριν.

Έχουμε πολύ αλλάξει από τότε, κι έγιναν πολλά στη ζωή μας, πάρα πολλά, όπως έγιναν πολλά και στις παραλίες, στις θάλασσες, στη χώρα μας και τον κόσμο. 
Όμως εμείς εκεί ακόμα, παρά θιν αλός, με τα μαγιό μας και τον εξοπλισμό μας, πετσέτες, αντηλιακά, λάδια κι όλα τα σχετικά.

Τότε βέβαια ούτε που μας ένοιαζε για αντηλιακό, ούτε που φανταζόμασταν ότι υπήρχε κίνδυνος από τον ήλιο. 
Αντίθετα όλοι τον θεωρούσαν πανάκεια, και κάναμε ηλιοθεραπεία όσο αντέχαμε.

Ήταν για μας μεγάλη ευτυχία εκείνα τα μπάνια. 
Μετά την Κατοχή, με μια τεράστια παρέα, ανεβαίναμε στην καρότσα ενός φορτηγού και πηγαίναμε στην Αμφιλοχία ή στο Αιτωλικό. Κολυμπούσαμε, τραγουδούσαμε, αστειευόμασταν φλερτάραμε, κι επιστρέφαμε πτώματα στην κούραση απο το μπάνιο και το ταρακούνημα στην άβολη λαμαρίνα.

Είχαμε μανία με τη θάλασσα, ήμασταν από τους λίγους τότε. 
Τώρα έχουν ανακαλύψει όλοι την ευεξία που χαρίζει ένα θαλάσσιο μπάνιο, και τρέχουν στις παραλίες.

Κι εμείς, δόξα τω θεώ, ξανά μαζί οι δυο μας, μάλιστα με μια μικρή παρέα που σχηματίζεται, την πλησιάζουμε και φέτος και αφηνόμαστε στην αγκαλιά της.
anamnisismesopolemou.blogspot.com