Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

Luc Dratwa, ζωγραφίζοντας τη φωτογραφία!

...κάνοντας το κλικ
Ήταν κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στη Νέα Υόρκη με την οικογένειά του που κάτι έκανε κλικ και έφερε τη δουλειά του από τη σκιά στο φως. 
"Ένα πρωί έφτασα στον 66ο όροφο του Rockefeller Center, οι πόρτες του ανελκυστήρα άνοιξαν και αμέσως συνέβη κάτι που δεν μπορούσα να προσδιορίσω. 
Το μόνο που ξέρω είναι ότι υπάρχει μια μαγεία σε αυτό το μέρος: το Empire State Building βρίσκεται στο βάθος, 
οι άνθρωποι περνούν, 
σταματούν και κοιτάζουν με απίστευτη σιωπή. 
Φεύγεις από τη Νέα Υόρκη, τη φασαρία του δρόμου, και φτάνεις πάνω από τον κόσμο, σε έναν χώρο γεμάτο πληρότητα. 
Μου ήταν αδύνατο να φύγω. 
Κάθισα μια ημέρα σε μια καρέκλα μπροστά από ένα παράθυρο  
εκεί ψηλά,
στον  76ο όροφο του Rockefeller Center,
με άγγιξε η ομορφιά της θέας, 
ένιωσα σαν να ήμουν ανάμεσα ουρανού και γης,  
σαν να ήμουν κάπου αλλού και  ένιωσα ότι έπρεπε να συλλάβω την εξαιρετική αυτή στιγμή...
και δεν έφυγα από το Rockefeller μέχρι τις οκτώ το βράδυ, βγάζοντας μόνο μια φωτογραφία. Εμφάνισα μόνο αυτή τη μία φωτογραφία και συλλογιζόμουν,
προβληματιζόμουν και τη μελετούσα για έξι μήνες και επέστρεψα αρκετές φορές στη Νέα Υόρκη, μόνο και μόνο για εκείνο το παράθυρο, που έγινε εκείνα τα παράθυρα. 
Ήταν σαν να είχα γεννηθεί για δεύτερη φορά. 
Ποιος ξέρει πόσοι χώροι θα μπορούσαν να προκαλέσουν τέτοια πρωτόγνωρα συναισθήματα;
και μας έδωσε τις περίφημες σιλουέτες του άλλες όρθιες, άλλες
καθιστές,
θαυμάζουν από ψηλά την πόλη ανάμεσα στην έντονη αντίθεση του φωτός,
έντονη αντίθεση του εσωτερικού με του εξωτερικού φυσικού φωτός,
μέσα από το παράθυρο το βλέμμα του φωτογράφου πλανάται πάνω από το ορίζοντα στο κέντρο της πόλης...
 ο αυτοδίδακτος Βέλγος φωτογράφος Luc Dratwa έλκεται από μαύρο "μαύρο" και από το λευκό "λευκό" και από την αντίθεσή τους...
κάθε εικόνα είναι φωτογραφημένη από τα παράθυρα του θρυλικού «Rockefeller Center" και 
βλέπει "το Empire State Building" στη Νέα Υόρκη...
σε όλες τις φωτογραφίες του σιλουέτες, οι οποίες κοιτάζουν την πόλη
όρθιες ή καθιστές...
μέσα από όλες τις φωτογραφίες βλέπουμε να αναδύονται τρία σημεία: 
η σιλουέτα
το παράθυρο και  
η θέα - ένα τρίο άψογα συνδυασμένο από το βλέμμα του φωτογράφου και τη φωτογραφική του μηχανή!!!
κείμενο και επιμέλεια κειμένου:ntina

Η Pfizer μπορεί να χρεοκοπήσει, συνειδητοποιούν οι χρηματοπιστωτικές αγορές, καθώς η αξία της εταιρείας πέφτει κάτω από το προ της πανδημίας επίπεδο

Το χρηματιστήριο μπορεί να ξυπνά με την πιθανότητα η Pfizer να χρεοκοπήσει λόγω των επερχόμενων νομικών αξιώσεων για το εμβόλιο Covid. 
Πολλοί παραλληλισμοί μπορούν να γίνουν μεταξύ των εταιρικών συμπεριφορών της Pfizer και της Purdue Pharma, μιας φαρμακευτικής εταιρείας που διέθεσε ανέντιμα και επιθετικά επιβλαβή προϊόντα. 
Η Purdue Pharma χρεοκόπησε λόγω της απληστίας και της διαφθοράς των ηγετών της, καθώς οι "νομικές προστασίες" της εξατμίστηκαν. 
Μπορεί το ίδιο να συμβεί και στην Pfizer;
Παλιές, έμπειρες εταιρείες εμβολίων όπως η GSK αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στα "εμβόλια Covid" – και τώρα βλέπουμε γιατί μπορεί να έκαναν τη σωστή επιλογή.
Ρίξτε μια ματιά σε αυτό το γράφημα στην αρχή του άρθρου: Η μετοχή της Pfizer/PFE, αποτιμάται σε 25% λιγότερο από ό,τι πριν από πέντε χρόνια, παρά τα δισεκατομμύρια δολάρια που έλαβε από τις πωλήσεις των εμβολίων Covid, και το ευρύτερο χρηματιστήριο και ο δείκτης φαρμακευτικών προϊόντων έχουν πέσει. πάνω:
Εκ πρώτης όψεως η Pfizer δεν θα έπρεπε να αξίζει λιγότερο από ό,τι πριν από την πανδημία. 
Το εμβόλιο Covid της Pfizer έφερε δισεκατομμύρια και θα έπρεπε να έχει προστιθέμενη αξία στην εταιρεία, ακόμη και αν δεν μπορούν να εξασφαλιστούν μελλοντικές πωλήσεις προϊόντων ειδικά για τον COVID-19. 
Και όμως, το PFE έχει υποχωρήσει απαρέγκλιτα από τον περασμένο Νοέμβριο και αξίζει 25% λιγότερο από ό,τι πριν από πέντε χρόνια, αψηφώντας τις γενικές ανοδικές τάσεις που παρατηρούνται για άλλα φαρμακευτικά προϊόντα και το χρηματιστήριο.
Από τον Νοέμβριο του 2022, η Pfizer έχει αποκλίνει από την τάση του δείκτη φαρμακευτικών προϊόντων, σημειώνοντας χαμηλότερες επιδόσεις κατά 35%.
Αυτό μπορεί να εξηγηθεί μόνο από το γεγονός ότι οι κεφαλαιαγορές βλέπουν κάτι μοναδικά ενοχλητικό για την Pfizer.
Δεν είμαι ο πρώτος που υποδηλώνει ότι η Pfizer, η οποία διέθεσε επιθετικά τα εμβόλια της για τον Covid και ανέλαβε μια επιχείρηση παγκόσμιας επιρροής για να επιβάλει το προϊόν της, μπορεί να αντιμετωπίσει καταστροφικές υποχρεώσεις.
Ο Ed Dowd, πρώην διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων, ήταν ένας από τους πρώτους ανθρώπους που το συνειδητοποίησαν. 
Εξήγησε ότι η νομική προστασία που παρέχεται στην Pfizer με τον νόμο PREP θα πάψει να την προστατεύει εάν διαπιστωθεί σημαντική απάτη εκ μέρους της Pfizer.
Η Purdue Pharma ως σχέδιο για το μέλλον της Pfizer
Η Purdue Pharma ήταν μια εταιρεία που κατασκεύαζε αναλγητικά φάρμακα με βάση τα οπιοειδή. 
Ήταν πολύ εθιστικά. 
Η Purdue Pharma ανήκε στην "οικογένεια Sackler", με ολόκληρη την ηγεσία της εταιρείας να έχει εμμονή με τη μεγιστοποίηση των πωλήσεων οπιοειδών και την ελαχιστοποίηση των ηθικών ανησυχιών.
Η ιστορία της Purdue Pharma – η αδυσώπητη ώθησή της προς υψηλότερες δόσεις οπιοειδών που δίνονται σε ασθενείς για να εθιστούν – είναι πολύ μεγαλύτερη από την ιστορία των εμβολίων Covid.
read more: https://dailysceptic.org/2023/10/16/pfizer-may-go-bankrupt-financial-markets-realise-as-companys-value-plummets-to-below-pre-pandemic-level/
κείμενο και επιμέλεια κειμένου:ntina