Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023

Ben Goossens, postwar and contemporary artist

Ο Ben Goossens εργάστηκε επί 35 χρόνια στη γενέτειρά του, το Βέλγιο, ως καλλιτεχνικός διευθυντής διαφημιστικών εταιρειών. 
Μετά τη συνταξιοδότησή του, στράφηκε στη δημιουργία φωτογραφικών μοντάζ με ένα χαρακτηριστικό σουρεαλιστικό ύφος που θυμίζει τον συμπατριώτη του, René Magritte.
Οι εικόνες του Goossens έχουν λάβει βραβεία σε διάφορους διεθνείς διαγωνισμούς φωτογραφίας υψηλού κύρους, μεταξύ των οποίων χρυσά και ασημένια μετάλλια στο Trierenberg Super Circuit, το μεγαλύτερο ετήσιο φωτογραφικό σαλόνι στον κόσμο. 
Το έργο του Goossens έχει επίσης δημοσιευτεί ευρέως, συμπεριλαμβανομένης μιας εκτενούς 10σέλιδης έκθεσης στην έκδοση του Photo Art International του Μαρτίου 2007.
 Οι σύνθετες φωτογραφίες του είναι αξιοσημείωτες για τις απρόσκοπτες αλλά ταυτόχρονα ζωγραφικές αποδόσεις σουρεαλιστικών ονειρικών τοπίων...
και δύο εικόνες του rene magritte:
ntina

surrealism is a no-boundaries creative process!

Marta Lamovsek:
for me,surrealism is a no-boundaries creative process where i can explore the secrets of deepest truths of inner-self!

Μήνυμα από την ομάδα ¨σκεπτόμενοι γονείς-ενεργοί πολίτες"

Αγαπητοί μας φίλοι και Φίλες,
Στο πλαίσιο της μεγάλης προσπάθειας που γίνεται εδώ και πολλούς μήνες για την διάδοση της αρχικής μας επιστολής, που είχε σταλεί τον Δεκέμβριο του 2021, σε όλους τους αρμόδιους φορείς με βασικό θέμα τον εμβολιασμό των παιδιών με τα νέας γενιάς εμβόλια, σας ενημερώνουμε ότι στις 18 Ιουνίου 2023, στείλαμε εκ νέου την επιστολή μας στα νέα υποψήφια κόμματα που θα συμμετάσχουν στις 25 Ιουνίου 2023.
Στην πρώτη αποστολή, είχαν απαντήσει τα παρακάτω κόμματα:
1. Η «Συμμαχία Ανατροπής»
2. Το « ΚΙΝΗΜΑ 21»
3. Η «Ελληνική Λύση »
4. «Η Ένωση Κεντρώων»
5. Η «Πνοή Δημοκρατίας»
Μετά την νέα μας αποστολή για τις επερχόμενες εκλογές, λάβαμε απάντηση από το πολιτικό κόμμα «Όραμα Αναγέννησης Ελλάδας». Την απάντηση θα την κοινοποιήσουμε σε ξεχωριστή ανάρτηση στο fb όπως κάνουμε για την κάθε απάντηση που λαμβάνουμε από τα πολιτικά κόμματα για την πλήρη ενημέρωσή σας.
* Επειδή από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δυστυχώς δεν βρήκαμε ανταπόκριση στην δημοσιοποίηση της νέας ανοικτής επιστολής μας (εκτός μικρότερων διαδικτυακών μέσων), είναι σημαντικό να διαδοθεί η δράση μας και να δυναμώσει η φωνή μας με όποιον τρόπο μπορεί ο καθέναςΠρέπει οι Έλληνες πολίτες να ενημερωθούν, καθώς πλήθος συνανθρώπων μας αγωνιούν για τα σκευάσματα νέας γενιάς, επιθυμούν να μάθουν την πλήρη αλήθεια, αλλά δυστυχώς λόγω της μεγάλης φίμωσης που έχουμε υποστεί δεν έχουν μάθει ακόμα για την κίνησή μας.
Ως ομάδα σκεπτόμενων και ενεργών πολιτών θέσαμε κρίσιμα ερωτήματα για να προλάβουμε κάθε πιθανή βλάβη στην Υγεία των παιδιών μας. Δυστυχώς κανένας δεν απάντησε. Υπήρχαν μάλιστα φορείς που έλαβαν την επιστολή μας και ενώ συμφωνούσαν με όλα μας τα ερωτήματα και δεν έκριναν ασφαλές να προχωρήσει ο εμβολιασμός στα παιδιά μας, δεν προέβησαν καν σε ανάρτησή της, για να μη θεωρηθεί ότι αμφισβητούν την επιστήμη και χαρακτηριστούν ως «αντιεμβολιαστές»! Επιβεβαιωθήκαμε σε όλα μας τα ερωτήματα και τους προβληματισμούς την ίδια στιγμή που οι ειδικοί διαψεύστηκαν! Αυτό πρέπει να γίνει ευρέως γνωστό όσο και αν επιθυμούν να μην μαθευτεί.
Εμείς συνεχίζουμε με όπλο τη βαθιά αγάπη για τα παιδιά μας.
Γονείς, Γιατροί και Επιστήμονες βαδίζουμε μαζί σε αυτόν τον κοινό αγώνα. Έχουμε χρέος να προστατέψουμε τα παιδιά!
Η Ενότητα είναι η Δύναμή μας, μόνον Όλοι Μαζί Ενωμένοι θα τα καταφέρουμε!
Με εκτίμηση,
*Η ενημέρωση της Νέας Ανοικτής Επιστολής προς όλα τα υποψήφια κόμματα και συνασπισμούς κομμάτων που θα συμμετάσχουν στις 25 Ιουνίου 2023 στο FB εδώ:
**Η ενημέρωση της Νέας Ανοικτής Επιστολής προς όλα τα υποψήφια κόμματα που συμμετείχαν στις πρώτες εκλογές στο FB εδώ:
***Η ενημέρωση της Νέας Ανοικτής Επιστολής προς όλα τα υποψήφια κόμματα που θα συμμετάσχουν στις 25 Ιουνίου 2023 στο FB εδώ:
***Η νέα Ανοικτή Επιστολή προς τα υποψήφια κόμματα δημοσιεύθηκε και στην ιστοσελίδα της Πανελλήνιας Ομάδας Επαγγελματιών Υγείας Π.Ο.Ε.Υ. https://www.poey.gr/ και μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ:

Μέντα – Έτσι σαν παραμύθι για την όμορφη Μίνθη,την κόρη του Κωκυτού

Σπάνια λοιπόν ο Πλούτωνας -ο θεός του Άδη- επισκεπτόταν τον πάνω κόσμο αλλά, σε ένα από τα σπάνια αυτά ταξίδια του στον κόσμο αυτό ερωτεύτηκε.
Ερωτεύτηκε ο θεός μας μια όμορφη πανέμορφη νύμφη, τη νύμφη Μίνθη-μέντα!
Η όμορφη Μίνθη, κόρη του ποταμού Κωκυτού εντυπωσιάστηκε -και ποια δεν θα εντυπωσιαζόταν άλλωστε- από το λαμπρό και ολόχρυσο άρμα του θεού, το οποίο έσερναν τέσσερα υπέροχα μαύρα άτια!
Ο Πλούτωνας -δεν έχασε την ευκαιρία- και προσπάθησε να αποπλανήσει την όμορφη.
Ξέχασε όμως ο θεός ότι είχε και μία σύζυγο!
Την Περσεφόνη!
Και η Περσεφόνη -όπως κάθε σύζυγος- κατάλαβε τις προθέσεις του συζύγου της και χωρίς να χάσει χρόνο και με την δύναμη που διαθέτουν οι θεές χάλασε τα σχέδια του θεού άντρα της.
Έτσι από την μια στιγμή στην άλλη η όμορφη Μίνθη μεταμορφώνεται από το μαγικό ραβδάκι της Περσεφόνης σε ένα αρωματικό φυτό,στην ευωδιαστή μέντα...
read more:https://botanologia.gr/menta-etsi-san-paramythi-gia-tin-omorfi-minthi-tin-kori-toy-kokytoy/

Η κατάθλιψη επιταχύνει τη γήρανση του εγκεφάλου

Οι ψυχολόγοι στο Πανεπιστήμιο του Sussex έχουν βρει μια σύνδεση μεταξύ της κατάθλιψης και της επιτάχυνσης του ρυθμού με τον οποίο γηράσκει ο εγκέφαλος.
Αν και οι επιστήμονες πολλές φορές στο παρελθόν έχουν αναφέρει ότι τα άτομα με κατάθλιψη ή άγχος έχουν αυξημένο κίνδυνο άνοιας αργότερα, αυτή είναι η πρώτη μελέτη που παρέχει ολοκληρωμένες αποδείξεις για την επίδραση της κατάθλιψης στη μείωση της συνολικής γνωστικής λειτουργίας -γνωστής και ως νοητικής κατάστασης- στο γενικό πληθυσμό.
Για τη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Psychological Medicine , οι ερευνητές μέσα από μια συστηματική ανασκόπηση 34 διαχρονικών μελετών, εστιάστηκαν στη σχέση ανάμεσα στην κατάθλιψη ή το άγχος και τη μείωση της γνωστικής λειτουργίας με την πάροδο του χρόνου.
Συνδυάστηκαν και εξετάστηκαν στοιχεία από 71.000 και πλέον συμμετέχοντες.
Στους συμμετέχοντες ήταν άτομα που παρουσίαζαν συμπτώματα κατάθλιψης καθώς και άτομα που είχαν διαγνωσθεί ως κλινικά καταθλιπτικά...
read more:https://botanologia.gr/i-katathlipsi-epitachynei-ti-giransi-toy-egkefaloy/