Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021

Κι αυτό θα περάσει…

Μια φορά κι έναν καιρό υπήρχε μια πανέμορφη χώρα στην οποία βασίλευε ένας καλός και δίκαιος βασιλιάς. 
Ο τόπος ήταν καρποφόρος, οι άνθρωποι καλοφαγωμένοι κι ευτυχισμένοι. 
Ο βασιλιάς τους φρόντιζε να έχουν όλα τα καλά, να μην τους λείπει τίποτα, να μην τους δυσαρεστήσει. 
Ειρήνη και ομόνοια βασίλευε στο κράτος. 
Έτσι περνούσαν τα χρόνια…
Ο βασιλιάς όμως είχε πάντα την έννοια του τι θα έπρεπε να κάνει σε περίπτωση που τα πράγματα στράβωναν. 
Μια μέρα λοιπόν κάλεσε τους σοφούς γέροντες του παλατιού, τους εξέφρασε την αγωνία του και τους ζήτησε τη συμβουλή τους. 
Οι γέροντες, αφού συνεδρίασαν για αρκετή ώρα, επέστρεψαν στον βασιλιά με ένα δαχτυλίδι, το οποίο στο πάνω μέρος είχε μια μικρή θήκη.
“Φόρεσέ το, πολυχρονεμένε μας βασιλιά”, του είπαν. 
“Στη θήκη αυτού του δαχτυλιδιού υπάρχει ένα σημείωμα με τη συμβουλή μας, αλλά θα το διαβάσεις μόνο όταν θα έχουν καταστραφεί τα πάντα και δε θα υπάρχει καμία ελπίδα σωτηρίας”.
Ο βασιλιάς τους ευχαρίστησε και φόρεσε το δαχτυλίδι.
Τα χρόνια συνέχισαν να περνούν μέσα στην ευημερία κι ο βασιλιάς ξέχασε ότι μέσα στο δαχτυλίδι του υπήρχε το σημείωμα των σοφών συμβούλων του. 
Ώσπου ήρθαν καιροί χαλεποί… 
Στο βασίλειο έπεσε ξηρασία, ο κόσμος άρχισε να πεινάει, να κλέβει, να αλληλοσπαράσσεται, ενώ κατέφθασαν και εχθροί με τα στρατεύματά τους από τα γύρω βασίλεια για να αλώσουν τη χώρα. Τελικά, αφανίστηκαν τα πάντα…
Ο βασιλιάς κυνηγημένος, καβάλα σε ένα άλογο, έφτασε στην κορυφή ενός βουνού για να περισώσει τον εαυτό του. 
Ατενίζοντας το κατεστραμμένο του βασίλειο μέσα στη θλίψη και την απογοήτευσή του θυμήθηκε ότι κάποτε είχε ζητήσει από τους σοφούς να του δώσουν μια λύση για τη σωτηρία του λαού του και του κράτους του. 
Έσκυψε, κοίταξε το δαχτυλίδι και αποφάσισε να το ανοίξει, αφού τώρα πια είχαν χαθεί όλα. 
Έβγαλε μέσα από τη θήκη το σημείωμα, το ξεδίπλωσε και το διάβασε.
Το σημείωμα έγραφε: “Κι αυτό θα περάσει”…

"Στον Παράδεισο έμαθαν να ταΐζουν ο ένας τον άλλον".

Κάποτε ένας μαθητής ρώτησε τον δάσκαλό του:
"Ποιά είναι η διαφορά ανάμεσα στον Παράδεισο και στην Κόλαση;"
Ο δάσκαλος του απάντησε: "Πολύ μικρή, αλλά καθοριστική. 
Έλα, θα σου δείξω την Κόλαση".
Μπήκαν σε ένα δωμάτιο, όπου μια ομάδα ανθρώπων καθόταν γύρω από μια τεράστια χύτρα γεμάτη ρύζι. 
Όλοι όμως έμοιαζαν απελπιστικά πεινασμένοι. 
Ο καθένας είχε από ένα παράξενο κουτάλι, που το κρατούσε από την άκρη του με προσοχή και έφτανε ως τη χύτρα. 
Κάθε κουτάλι όμως είχε τόσο μακρύ χερούλι που δεν μπορούσαν να το φέρουν στο στόμα τους. Η πείνα και η ταλαιπωρία ήταν φοβερή.
"Έλα", είπε μετά ο δάσκαλος, "τώρα θα σε πάω στον Παράδεισο".
Μπήκαν σε ένα άλλο δωμάτιο, πανομοιότυπο με το πρώτο, όπου υπήρχε η ίδια χύτρα ρυζιού, οι ίδιοι άνθρωποι και τα ίδια περίεργα κουτάλια. 
Εκεί όμως όλοι έμοιαζαν πραγματικά ευτυχισμένοι.
"Δεν καταλαβαίνω", είπε ο μαθητής. "Γιατί εδώ είναι όλοι ευτυχισμένοι, ενώ στο άλλο δωμάτιο είναι τόσο δυστυχισμένοι, την στιγμή που όλα είναι πανομοιότυπα;".
Ο δάσκαλος χαμογέλασε και απάντησε: "Εδώ έμαθαν να ταΐζουν ο ένας τον άλλον".

Αρχαίος κινέζικος θρύλος

clopyandpaste.blogspot.com

Μαζικοί εορτασμοί στη Νορβηγία καθώς τελειώνουν οι περιορισμοί του ιού του ΚΚΚ


Οι Νορβηγοί βγήκαν στους δρόμους το Σαββατοκύριακο για να γιορτάσουν τον τερματισμό των περιορισμών του κορονοϊού στη χώρα, με τα μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση να περιορίζουν τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις των ανθρώπων για περίπου 18 μήνες.
Η νορβηγική κυβέρνηση ανακοίνωσε στις 24 Σεπτεμβρίου ότι οι περισσότεροι από τους εναπομείναντες περιορισμούς covid-19 θα καταργηθούν από τις 25 Σεπτεμβρίου και ότι η ζωή στο έθνος των 5,3 εκατομμυρίων θα επανέλθει στο φυσιολογικό.
«Έχουν περάσει 561 ημέρες από τότε που εισαγάγαμε τα αυστηρότερα μέτρα στη Νορβηγία σε καιρό ειρήνης», δήλωσε η απερχόμενη Πρωθυπουργός Έρνα Σόλμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου. «Τώρα ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε σε μια φυσιολογική καθημερινή ζωή».
Η Νορβηγία δεν θα απαιτεί πλέον από τις επιχειρήσεις να εφαρμόζουν μέτρα αποστάσεων, και θα επιτρέψει επίσης σε αθλητικούς και πολιτιστικούς χώρους καθώς και εστιατόρια να χρησιμοποιούν πλήρως τις δυνατότητές τους, ανέφερε το γραφείο του πρωθυπουργού. 
Τα νυχτερινά κέντρα μπορούν επίσης να ανοίξουν ξανά σύμφωνα με τις νέες οδηγίες.
Ο ιός μπορεί τώρα να θεωρηθεί ως μία από τις αρκετές αναπνευστικές ασθένειες με εποχιακή διακύμανση, δήλωσε ο Γκάιρ Μπούχολμ, υποδιευθυντής του Νορβηγικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ. Στη Νορβηγία, η COVID-19 έχει ταξινομηθεί ως γενικά επικίνδυνη ασθένεια, αλλά η επίσημη ταξινόμηση θα μπορούσε να αλλάξει σύντομα, είπε.
«Βρισκόμαστε τώρα σε μια νέα φάση όπου πρέπει να δούμε τον κορωνοϊό ως μια από τις αρκετές αναπνευστικές ασθένειες με εποχιακές διακυμάνσεις», δήλωσε ο Μπούχολμ στο ειδησεογραφικό πρακτορείο VG, αναφερόμενος στον ιό του ΚΚΚ (Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας).
Οι θορυβώδεις εορτασμοί στο σκανδιναβικό ευρωπαϊκό έθνος ξέσπασαν στις 25 Σεπτεμβρίου, με χιλιάδες πολίτες σε όλη τη Νορβηγία να βγαίνουν στους δρόμους και να διασκεδάζουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της 26ης Σεπτεμβρίου.
«Υπήρχε σημαντικά μεγαλύτερος φόρτος εργασίας από ό,τι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Υπήρχαν ήδη πολλοί άνθρωποι έξω το απόγευμα και συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας», δήλωσε ο Ρούνε Χέκελστραντ, εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Όσλο, πρωτεύουσα της Νορβηγίας, στον νορβηγικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό NRK.
Η αστυνομία ανέφερε ότι απάντησε σε δεκάδες αναφορές για αναταραχές και βίαιες συγκρούσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας, όταν δρόμοι, μπαρ, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα ήταν γεμάτα με ανθρώπους που γιόρταζαν το τέλος των περιορισμών του ιού του ΚΚΚ.
Ο Σόλμπεργκ δικαιολόγησε την κίνηση για επαναλειτουργία της κοινωνίας λέγοντας ότι Νορβηγοί ειδικοί υγείας υποστήριξαν την απόφαση.
«Δεν θα έχουμε αυστηρά μέτρα (κορωνοϊού) εκτός εάν είναι επαγγελματικά δικαιολογημένα. 
Οι άνθρωποι πρέπει να μπορούν να ζουν όπως επιθυμούν», δήλωσε ο Σόλμπεργκ στη Νορβηγική εφημερίδα VG αργά το Σάββατο.
Σύμφωνα με το Νορβηγικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας, περίπου το 67 τοις εκατό του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως.
Η Νορβηγία είναι η δεύτερη χώρα στη σκανδιναβική περιοχή που αίρει τους περιορισμούς COVID-19 μετά τη Δανία στις 10 Σεπτεμβρίου.
Η κοντινή Σουηδία ανακοίνωσε επίσης νωρίτερα αυτό το μήνα ότι θα άρει τους περισσότερους περιορισμούς του COVID-19 στις 29 Σεπτεμβρίου.
πηγή του άρθρου:theepochtimes.gr