Θα χρειαστώ
για το φύλο
4 αυγά καλά χτυπημένα
320gr. γιαούρτη
1 ποτήρι του κρασιού λάδι
1 κ.σ baking powder
500gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
για την γέμιση
άγρια χόρτα και μυρωδικά εποχής,
για το φύλο
4 αυγά καλά χτυπημένα
320gr. γιαούρτη
1 ποτήρι του κρασιού λάδι
1 κ.σ baking powder
500gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
για την γέμιση
άγρια χόρτα και μυρωδικά εποχής,
πράσο,
φρέσκα κρεμμυδάκια,
2 κρεμμύδια ξερά,
αλάτι - ανάλογα το πόσο αλμυρή ή όχι είναι η φέτα
αλάτι - ανάλογα το πόσο αλμυρή ή όχι είναι η φέτα
πιπέρι και
τζίντζερ, όσο μας αρέσει
φέτα κατά βούληση,
λάδι για τα χέρια για το ταψί.
και
-. σε απλωτό σκεύος γιαχνίζω - με τη σειρά- τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια,
-. σε απλωτό σκεύος γιαχνίζω - με τη σειρά- τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια,
το πράσο,
τα κρεμμυδάκια και στη συνέχεια, όλα μου τα χόρτα και τα μυρωδικά, αφού τα έχω πλύνει,
τα έχω αλατίσει και τα έχω στύψει ελαφρά με τα χέρια μου για να φύγουν τα νερά τους!
σημείωση: απλά γιαχνίζω, δεν τα αφήνω να μαγειρευτούν περισσότερο
δες τε και - Πως γιαχνίζω:
-. προσθέτω τη γιαούρτη,
ρίχνω λίγο νερό στο τηγάνι μου μέχρι να καλύψει απλά και μόνο τον πάτο, στη συνέχεια
ρίχνω τα υλικά που έχω για γιάχνισμα και
περιμένω να αρχίσει να ζεσταίνεται το νερό, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να εξατμιστεί το νερό, αν χρειαστεί, προσθέτω πολύ λίγο νερό ακόμα, αλλά αν στα υλικά μου για γιάχνισμα υπάρχει και ντομάτα δεν χρειάζεται άλλη προσθήκη νερού
λίγο πριν εξατμιστεί το νερό προσθέτω το λάδι μου, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να εξατμιστεί τελείως το νερό και να μείνει μόνο το λάδι, οπότε και τραβάω το τηγάνι μου από το μάτι της κουζίνας...
-. χτυπάω τα αυγά πολύ καλά και-. προσθέτω τη γιαούρτη,
-. το λάδι και το αλεύρι, το οποίο έχω κοσκινίσει και ανακατέψει πολύ καλά με το baking powder και
-. ανακατεύω απλά, διότι η ζύμη μου δεν χρειάζεται ζύμωμα αλλά να ξεκολλά από τα χέρια!
-. την χωρίζω στα δύο και με λαδωμένα χέρια ανοίγω το ένα κομμάτι σε ένα αναλόγου μεγέθους* λαδωμένο ταψί!
-. απλώνω πάνω τη γέμιση* και απάνω το άλλο κομμάτι της ζύμης, το οποίο εν τω μεταξύ το έχω ανοίξει με λαδωμένα χέρια σε μία λαδόκολλα
-. με τα χέρια μου, στα οποία έχω ρίξει λάδι, περνάω μαλακά όλη την επιφάνεια της πίτας μου και
-. ψήνω στον αέρα, σε προθερμασμένο φούρνο και στους 170°C, για 45 λεπτά ή ανάλογα με το φούρνο μας!
-. ψήνω στον αέρα, σε προθερμασμένο φούρνο και στους 170°C, για 45 λεπτά ή ανάλογα με το φούρνο μας!
*η πίτα μου πρέπει να είναι αρκετά λεπτή...
κείμενο και επιμέλεια κειμένου ntina - από τις συνταγές μου