Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Ίχνη εξωγήινης ζωής θα βρεθούν μέχρι το 2025...

Οι παρατηρήσεις από διαστημικά σκάφη
και τηλεσκόπια δείχνουν πως τελικά το νερό δεν
είναι κάτι σπάνιο στο πλανητικό μας σύστημα και ευρύτερα
στον γαλαξία μας (Image Credit: NASA)
… σύμφωνα με τη NASA
Οι πρώτες σαφείς ενδείξεις για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής, είτε πρόκειται για αρειανά μικρόβια είτε για πράσινα ανθρωπάκια, δεν θα αργήσουν να έρθουν, προβλέπει η επιστημονική διευθύντρια της NASA.

«Πιστεύω ότι θα έχουμε ισχυρές ενδείξεις για την ύπαρξη ζωής πέρα από τη Γη εντός μιας δεκαετίας, και πιστεύω ότι θα έχουμε οριστικές αποδείξεις εντός 20 έως 30 ετών» δήλωσε η Έλεν Στόφαν σε συνάντηση της NASA με θέμα την αναζήτηση φιλόξενων κόσμων.

«Γνωρίζουμε πού να κοιτάξουμε. Γνωρίζουμε πώς να κοιτάξουμε. Στις περισσότερες περιπτώσεις διαθέτουμε την τεχνολογία, και βρισκόμαστε σε καλό δρόμο για την εφαρμογή της» είπε η Στόφαν, όπως αναφέρει το Space.com.

Εξωγήινη ζωή θα μπορούσε να ανακαλυφθεί πρώτα στο δικό μας Ηλιακό Σύστημα. Απέραντοι ωκεανοί πιστεύεται ότι κρύβονται κάτω από την επιφάνεια της Ευρώπης και του Γανυμήδη, δύο δορυφόρων του Δία, καθώς και στο φεγγάρι του Κρόνου Εγκέλαδο.

Η NASA ήδη προγραμματίζει μια αποστολή στην Ευρώπη, η οποία θα μπορούσε να εκτοξευτεί το 2022 με κόστος 2,1 δισ. δολαρίων.

Ενδείξεις αρχαίας μικροβιακής ζωής δεν αποκλείεται επίσης να εντοπιστούν στον Άρη, ο οποίος πρέπει να διέθετε κάποτε ωκεανούς. Το ρομπότ Curiosity της NASA ανακάλυψε πρόσφατα οργανικά μόρια, βασικό υλικό της ζωής, και η πρώτη επανδρωμένη αποστολή της NASA στον Άρη, η οποία προγραμματίζεται για τη δεκαετία του 2030, θα μπορούσε να εντοπίσει μικροαπολιθώματα, είπε η Στόφαν.

Πέρα από τη δική μας κοσμική γειτονιά, οι αστρονόμοι έχουν ανακαλύψει χιλιάδες πλανήτες από τη δεκαετία του 1990 ως σήμερα. Μικροί εξωπλανήτες στο μέγεθος της Γης είναι ακόμα δύσκολο να εντοπιστούν, σύμφωνα όμως με δεδομένα της αποστολής Kepler σχεδόν όλα τα άστρα στον ουρανό διαθέτουν πλανήτες, και οι βραχώδεις πλανήτες σαν τη Γη είναι περισσότεροι από τους αέριους γίγαντες όπως ο Δίας ή ο Κρόνος.

Το Kepler έχει μάλιστα εντοπίσει δυνητικά φιλόξενους πλανήτες που μπορεί να διαθέτουν νερό, βασικό συστατικό της ζωής όπως την γνωρίζουμε.

Ο Γαλαξίας μας «είναι μουσκεμένο μέρος» δήλωσε στη συνάντηση ο Πολ Χερτζ, επικεφαλής του Τμήματος Αστροφυσικής της NASA. «Μπορούμε να δούμε νερό στα διαστρικά σύννεφα από τα οποία σχηματίζονται πλανητικά συστήματα. Μπορούμε να δούμε νερό στους δίσκους σκόνης που θα γίνουν κάποτε πλανητικά συστήματα» είπε.

Η ανίχνευση ζωής, ωστόσο, είναι μακράν πιο δύσκολη από τον εντοπισμό κατοικήσιμων πλανητών. Τη λύση θα μπορούσε να δώσει το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb, το οποίο προγραμματίζεται να εκτοξευτεί το 2018.

Ο διάδοχος του Hubble θα μπορεί να εξετάσει τις ατμόσφαιρες εξωπλανητών αναζητώντας τη φασματική υπογραφή αερίων που θα μπορούσαν να έχουν παραχθεί από ζωντανούς οργανισμούς. Η μέθοδος που θα εφαρμόσει, που ονομάζεται φασματοσκοπία διέλευσης, αναλύει το αστρικό φως που περνάει μέσα από την ατμόσφαιρα του εξωπλανήτη.

Το James Webb είναι ωστόσο απίθανο να μπορεί να αναζητήσει τη φασματική υπογραφή της ζωής σε πλανήτες στο μέγεθος της Γης. Όπως ανέφερε ο Χερτζ, αυτό θα απαιτούσε την άμεση παρατήρηση αυτών των μακρινών κόσμων με τηλεσκόπια που δεν έχουν ακόμα σχεδιαστεί.

   Ωκεανοί στο ηλιακό μας σύστημα
Ωκεανοί δεν υπάρχουν μόνο στη Γη αλλά και σε δορυφόρους πλανητών και σε πλανήτες-νάνους στο ηλιακό μας σύστημα. Αυτό αυξάνει τις πιθανότητες ύπαρξης μορφών εξωγήινης ζωής. Στην παρακάτω εικόνα (Image Credit: NASA/JPL-Caltech) περιλαμβάνονται οι κυριότεροι υποψήφιοι του ηλιακού μας συστήματος που είναι πιθανόν να φιλοξενούν ζωή:
Πηγές:
προσθήκη στις 09/04/2015
πηγή:enikos.gr/
Ο γαλαξίας μας αποτελείται από διακόσια εκατομμύρια πλανήτες που μοιάζουν με τον δικό μας, τόνισε σε ομιλία της, στην Ουάσιγκτον, η επικεφαλής επιστήμονας της NASA, Ellen Stofan, η οποία δήλωσε ότι δεν γεννάται θέμα, αν οι επιστήμονες θα ανακαλύψουν εξωγήινους, αλλά αυτό θεωρείται δεδομένο.
Η ίδια υποστήριξε ότι οι επιστήμονες της NASA γνωρίζουν καλά πού να ψάξουν για στοιχεία εξωγήινης ζωής σε άλλους πλανήτες, πώς να ψάξουν και επιπλέον διαθέτουν και την απαραίτητη τεχνολογία.
Με αυτά τα δεδομένα η Stofan θεωρεί ότι μέσα στα επόμενα δέκα με είκοσι χρόνια θα έχουμε σίγουρα ανακαλύψει εξωγήινη ζωή σε άλλους πλανήτες του γαλαξία μας.
Στο ίδιο μήκος κύματος με την Stofan, o Jeffery Newmark, διευθυντής Ηλιοφυσικής στη NASA, πρόσθεσε ότι:
«Δεν συζητάμε για το αν θα ανακαλύψουμε εξωγήινους, αλλά για το πότε θα τους ανακαλύψουμε», ενώ η Stofan πρόσθεσε να μην περιμένουμε να βρούμε «μικρά πράσινα ανθρωπάκια, αλλά θα μπορούσαμε να μιλήσουμε και για μονοκύτταρους οργανισμούς».
Ο Jim Green, διευθυντής πλανητικής επιστήμης στη NASA, δήλωσε ότι σε μια πρόσφατη μελέτη της ατμόσφαιρας του Άρη βρέθηκε ότι το 50% στο βόρειο ημισφαίριο του πλανήτη είχε κάποτε ωκεανούς με βάθος πάνω από 1.500 μέτρα. Η ίδια μελέτη αποκάλυψε ότι στον «κόκκινο» πλανήτη υπήρξε νερό για διάστημα περισσότερο από 1.200 εκατομμύρια χρόνια!
Οι επιστήμονες με την χρήση του διαστημικού τηλεσκοπίου Hubble έχουν αποκτήσει ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία ότι το φεγγάρι του πλανήτη Δία, ο Γανυμήδης, έχει αλμυρό νερό και υπόγειους ωκεανούς, οι οποίοι είναι πολύ πιθανόν να βρίσκονται ανάμεσα σε δύο στρώματα πάγου.
Αυτά τα ευρήματα σε συνδυασμό με τα πλούσια μεταλλικά  στοιχεία που υπάρχουν στο φεγγάρι του Κρόνου, τον Εγκέλαδο, συνηγορούν ότι τα συστατικά για την διαμόρφωση ζωής, όπως εμείς την γνωρίζουμε, υπάρχουν και σε άλλους πλανήτες.
Δείτε το βίντεο:

Υπάρχει ή όχι εξωγήινος πολιτισμός στον KIC 8462852; Στην αντεπίθεση οι υπέρμαχοι του «ναι», με νέο επιχείρημα

Προ ολίγων μηνών, αίσθηση προκάλεσαν δημοσιεύματα σχετικά με μια ενδιαφέρουσα θεωρία περί του άστρου KIC 8462852, ανάμεσα στους αστερισμούς του Κύκνου και της Λύρας, βάσει παρατηρήσεων από το διαστημικό τηλεσκόπιο Κέπλερ.
Ειδικότερα, φάνηκαν ιδιαίτερα ασυνήθιστες διακυμάνσεις/ «παρεμβολές» στο εκπεμπόμενο φως, που παρέπεμπαν - με αποτέλεσμα να έρθουν στο προσκήνιο θεωρίες περί «Dyson Sphere/ swarm»:
Πρόκειται για μια θεωρητική κατασκευή (ή μια σειρά κατασκευών) που περικλείει ένα άστρο, με σκοπό να συλλέγει όλη (ή έστω το μεγαλύτερο ποσοστό) της ενέργειας που εκπέμπεται από αυτό.

Σημειώνεται ότι τέτοιες γιγαντιαίες δομές θεωρείται ότι αποτελούν κριτήριο κατάταξης ενός πολιτισμού σε «υψηλή» κατηγορία της κλίμακας Kardashev (κατάταξη πολιτισμών όσον αφορά στο τεχνολογικό επίπεδό τους).
Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, τέτοιου είδους θεωρίες περί εξωγήινων πολιτισμών αντιμετωπίζονται, στην καλύτερη περίπτωση, με σκεπτικισμό, στη χειρότερη με προσβλητικό τρόπο.
Πολλοί έσπευσαν να παρουσιάσουν θεωρίες που καταρρίπτουν τη συγκεκριμένη ερμηνεία του φαινομένου, με μία από τις επικρατούσες να είναι αυτή ενός σμήνους κομητών, που προκαλεί το εν λόγω φαινόμενο.
Ωστόσο, νέα στοιχεία φαίνεται να τροφοδοτούν ακόμα περισσότερο την κόντρα: Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του New Scientist, ανάλυση των ιστορικών δεδομένων γύρω από το συγκεκριμένο άστρο δείχνει ότι το KIC 8462852 (ή, όπως ονομάστηκε χαϊδευτικά, προς τιμήν της ερευνήτριας Ταμπίθα Μπογιαϊτζάν, του Γέιλ, που πρώτη ασχολήθηκε με το ζήτημα, «Tabby's Star», Άστρο της Τάμπι) χάνει τη φωτεινότητά του σταδιακά εδώ και έναν αιώνα- κάτι που συμβαδίζει με τη θεωρία ενός πολιτισμού ο οποίος κατασκευάζει Dyson sphere ή swarm, «κλείνοντας» σταδιακά το άστρο (μια διαδικασία που θα διαρκούσε πάρα πολλά χρόνια).

Αναλυτικότερα, οι εξελίξεις έχουν ως εξής:
Τον Σεπτέμβριο η Μπογιαϊτζάν και η ομάδα της (Yale University) προσπάθησαν να ερμηνεύσουν τα ασυνήθιστα αυτά δεδομένα, καταλήγοντας εν τέλει στην εξήγηση ότι το φαινόμενο οφείλεται σε ένα μεγάλο σμήνος κομητών.
Έναν μήνα μετά, σχετικό paper του Τζέισον Ράιτ (Pennsylvania State University) και της ομάδας του πρότεινε την ερμηνεία των γιγαντιαίων εξωγήινων δομών ως υπευθύνων για την παρεμπόδιση του φωτός.
Η πιο πρόσφατη εξέλιξη προέρχεται από τον Μπράντλεϊ Σέιφερ, που εντείνει το μυστήριο, αναφέροντας ότι η μελέτη δεδομένων από το Harvard University (ψηφιακά σαρωμένων φωτογραφικών πλακών του ουρανού από τον περασμένο αιώνα) για να διαπιστωθεί εάν το άστρο είχε παρουσιάσει «ασυνήθιστη» συμπεριφορά και στο παρελθόν.
Αν και σε πρώτη φάση δεν βρέθηκε κάτι, ο Σέιφερ προέβη σε περαιτέρω έρευνα/ μελέτη, κατανέμοντας τα δεδομένα σε διαστήματα πενταετιών, αναζητώντας αλλαγές σε βάθος χρόνου.
Αυτό που διαπιστώθηκε ήταν ότι η λάμψη του άστρου έχει μειωθεί κατά περίπου 20% μεταξύ του 1890 και του 1989.

Συνεχίζοντας τη μελέτη, ο Σέιφερ – μετά από εκτίμηση με το μάτι για αλλαγές, που θεωρείται «χαμένη τέχνη» πλέον- εκτίμησε ότι θα απαιτούνταν 648.000 κομήτες, ο καθένας πλάτους 200 χλμ, για να στέκει η θεωρία περί σμήνους κομητών που προκαλεί το φαινόμενο, κάτι που θα ήταν ιδιαίτερα δύσκολο, οπότε και η εν λόγω θεωρία μάλλον κρίνεται ιδιαίτερα απίθανη.

Ωστόσο, ο ερευνητής δεν σπεύδει να υιοθετήσει εύκολα την άποψη περί εξωγήινου πολιτισμού με γιγαντιαίες κατασκευές, καθώς ούτε αυτή συνάδει με τις παρατηρήσεις του – ενώ παράλληλα εκτιμά πως ακόμα και ένας ιδιαίτερα προηγμένος πολιτισμός θα χρειαζόταν παραπάνω από έναν αιώνα για να κατασκευάσει κάτι που θα κάλυπτε «έστω» το 1/5 του άστρου.
Επιπλέον, ένα τέτοιο αντικείμενο (ή περισσότερα) θα εξέπεμπε φως που απορροφάται από το άστρο ως θερμότητα, αλλά το υπέρυθρο σήμα από το Tabby's Star φαίνεται φυσιολογικό.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, υπογραμμίζει ότι πολλές «φυσικές» εξηγήσεις δείχνουν να μη στέκουν, περιλαμβανομένων κομητών- και αναγνωρίζει ξεκάθαρα ότι το άστρο «φέρεται» περίεργα, και πίσω από αυτό υπάρχει κάποια εξήγηση.
πηγή:huffingtonpost.gr

Υπάρχει εξωγήινη ζωή; Νέα έρευνα απαντά «Ναι»!

Για να απαντηθεί το αιώνιο ερώτημα περί ύπαρξης εξωγήινης ζωής, υπάρχει μόνο ένας τρόπος.
Να βρεθούν εξωγήινοι οργανισμοί.
Ωστόσο νέα έρευνα έδειξε πως, παρόλο που δεν το ξέρουμε από... πρώτο χέρι, οι εξωγήινοι υπάρχουν με απόλυτη βεβαιότητα.
Πριν από μόλις λίγους μήνες ο Stephen Hawking, με την γενναιόδωρη χρηματοδότηση του Ρώσου μεγιστάνα Yuri Milner, ξεκίνησε ίσως την μεγαλύτερη προσπάθεια ανακάλυψης εξωγήινης ζωής.
Ο σπουδαίος θεωρητικός φυσικός, που ανά καιρούς έχει εκφράσει την βεβαιότητα του, πως η Γη δεν είναι ο μόνος «ζωντανός» πλανήτης, βρίσκει στο πλευρό του το μεγαλύτερο μέρος της επιστημονικής κοινότητας, αλλά και τις... πιθανότητες.
Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Astrobiology» οι πιθανότητες να είμαστε πράγματι οι μόνοι ζωντανοί οργανισμοί αυτού του κόσμου είναι απειροελάχιστες.
Οπως ισχυρίζονται οι Adam Frank και Woodruff Sullivan, που πραγματοποίησαν την μελέτη, υπάρχει μόλις 1 στα 10 δισ. τρισεκατομμύρια πιθανότητα να μην υπάρχει κάποιο άλλο είδος ζωής.
Μάλιστα, η έρευνα εκτιμά πως ανεπτυγμένοι πολιτισμοί είχαν υπάρξει και αρκετά πριν από την ανθρωπότητα.
«Ενα στα 10 δισεκατομμύρια τρισεκατομμύρια είναι απίστευτα μικρό.
Για μένα, αυτό σημαίνει ότι κι άλλοι ευφυείς και τεχνολογικά προηγμένοι πολιτισμοί έχουν υπάρξει, πιθανότατα πριν από τον δικό μας» τόνισε ο Frank σε δηλώσεις του.
Αν οι εκτιμήσεις των δύο επιστημόνων είναι σωστές, αυτό σημαίνει πως όχι απλώς έχουν υπάρξει και άλλες μορφές ζωής, αλλά μάλιστα αυτές ήταν και είναι πάρα πολλές.
Η έρευνα ουσιαστικά στηρίζει την ύπαρξη εκατομμυρίων, αν όχι δισεκατομμυρίων, εξωγήινων μορφών ζωής.
Εμπνευσμένοι από την διάσημη εξίσωση του Drake, που είχε προκαλέσει έντονες επιστημονικές συζητήσεις γύρω από την πιθανότητα ύπαρξης εξωγήινης ζωής, οι Frank και Sullivan στο έργο τους στηρίζουν πως ανεπτυγμένη εξωγήινη ζωή υπήρξε σε όλη την διάρκεια της ζωής του σύμπαντος, και κατ' επέκταση σε κάθε μέρος του.

Φυσικά, το ερώτημα δεν θα σταματήσει να υπάρχει, εκτός αν τελικά καταφέρουμε να βρούμε ζωή πέρα από τον πλανήτη μας.
Μέχρι τότε όμως, θα πρέπει μάλλον να αποδεχτούμε πως, βάσει πιθανοτήτων, δεν είμαστε οι μόνοι κάτοικοι αυτού του κόσμου.
photo:google.gr

Στίβεν Χόκινγκ: «Πρέπει να εγκαταλείψουμε τη Γη μέσα στα επόμενα 1.000 χρόνια»

«Οι πυρηνικοί πόλεμοι, οι γενετικά μεταλλαγμένοι ιοί, η τεχνητή νοημοσύνη που θα μπορούσε να στραφεί εναντίον μας είναι μερικά μόνον απ' τα σενάρια καταστροφής, που θα μπορούσαν σύντομα να υλοποιηθούν»...
Το πολύ 1.000 χρόνια. Τόσα χρόνια ζωής απομένουν στην ανθρωπότητα αν παραμείνει στη Γη σύμφωνα με τον διάσημο Βρετανό θεωρητικό φυσικό Στίβεν Χόκινγκ.

Ακόμη και αν ακούγεται πολύ το διάστημα αυτό, ο διευθυντής ερευνών στο Κέντρο Θεωρητικής Κοσμολογίας του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, εξήγησε ενώπιον διακεκριμένων επιστημόνων γιατί δεν πρέπει να χάσουμε καθόλου χρόνο:

«Πιστεύω ότι η ζωή στη Γη αντιμετωπίζει ολοένα και μεγαλύτερους κινδύνους ολοκληρωτικής εξαφάνισής της», είπε ο Χώκινγκ στη διάλεξή του στο Oxford University Union, περιγράφοντας με μελανά χρώματα το μέλλον.

«Οι πυρηνικοί πόλεμοι, οι γενετικά μεταλλαγμένοι ιοί, η τεχνητή νοημοσύνη που θα μπορούσε να στραφεί εναντίον μας είναι μερικά μόνον απ' τα σενάρια καταστροφής, που θα μπορούσαν σύντομα να υλοποιηθούν»...

Τι κάνουμε λοιπόν; Σύμφωνα με τον Χώκινγκ αν θέλουμε να διασφαλίσουμε την επιβίωση της ανθρωπότητας θα πρέπει να προωθήσουμε με αλματώδεις ρυθμούς τα διαστημικά προγράμματα: «πιστεύω ότι η ανθρωπότητα δεν θα έχει μέλλον αν δεν εξερευνήσουμε το διάστημα», είπε ο διάσημος κοσμολόγος.

Κι εξέφρασε την επιθυμία να ταξιδέψει στο διάστημα με το σκάφος του δισεκατομμυριούχου Ρίτσαρντ Μπράνσον, το Virgin Atlantic Spaceship: «θέλω να κινητοποιήσω όσο το δυνατόν περισσότερο το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για τα διαστημικά ταξίδια.»

Ο καθηγητής Χώκινγκ χαιρέτισε τις επιστημονικές ανακαλύψεις της τελευταίας πεντηκονταετίας που συνέβαλαν τα μέγιστα σε μια καλύτερη κατανόηση του σύμπαντος.

Και περιέγραψε το 2016 ως μια «υπέροχη εποχή να ζει κανείς και να κάνει έρευνα στον τομέα της θεωρητικής Φυσικής.»

Ο Χώκινγκ, το σύμπαν -και οι εξωγήινοι

Ο 74χρονος κοσμολόγος μιλά συχνά για το μέλλον της ανθρωπότητας στο διάστημα, αλλά και για τους κινδύνους που την απειλούν εκεί.

Από κοινού με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ και τον ρώσο δισεκατομμυριούχο Γιούρι Μίλνερ ο Χώκινγκ σχεδιάζει να ερευνήσει τον πλανήτη Proxima B για σήματα -ενδείξεις μιας εξωγήινης μορφής ζωής.

Ο Proxima B είναι ο πιο κοντινός πλανήτης στη Γη εκτός του ηλιακού μας συστήματος, που ανακαλύφθηκε μέχρι στιγμής.

Ο εξωπλανήτης αυτός απέχει «μόνον» τέσσερα έτη φωτός κι οι ειδικοί υποθέτουν ότι θα μπορούσε να μοιάζει στη Γη και άρα να φιλοξενεί κάποια μορφή ζωής.

Τα επόμενα χρόνια θα δαπανηθούν περί τα 100 εκατομμύρια δολάρια για τη λεγόμενη πρωτοβουλία “Breakthrough”

Προειδοποίηση για τους εξωγήινους

Ο διάσημος επιστήμονας, που πάσχει από τη  τη νόσο του κινητικού νευρώνα (αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση)  και επικοινωνεί μέσω συσκευής παραγωγής ομιλίας, πιστεύει στην ύπαρξη εξωγήινων, αλλά προειδοποιεί ότι μπορεί να είναι επικίνδυνοι για την ανθρωπότητα.

Σε μια περσινή συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Pais είχε πει: «αν μας επισκεφθούν εξωγήινοι, θα μπορούσε αυτό να καταλήξει όπως η ανακάλυψη της Αμερικής απ' τον Κολόμβο. Για τους αυτόχθονες δεν εξελίχθηκαν καλά τα πράγματα. Οι εξωγήινοι θα μπορούσαν να μεταβληθούν σε νομάδας και να προσπαθήσουν να κατακτήσουν και να εποικήσουν όλους τους πλανήτες, που μπορούν να φθάσουν.»

http://www.iefimerida.gr

το αστέρι που αυξομειώνει το φως του.

το αστέρι με τις ανεξήγητες αλλαγές στη φωτεινότητα έγινε  πάλι ορατό από τα μεγάλα τηλεσκόπια της Γης και το επίκεντρο της συζήτησης ανάμεσα στους επιστήμονες...
τι είναι αυτό που περνάει από μπροστά του και δημιουργεί αυτή την αυξομείωση της φωτεινότητάς του;
η αμηχανία για το κοσμικό αντικείμενο,γνωστό ως «αστέρι της Boyajian»,είναι μεγάλη ανάμεσα στους επιστήμονες καθώς,για άλλη μια φορά επιδεικνύει μια μυστηριώδη αυξομείωση του φωτός,κάτι που οι επιστήμονες έχουν προσπαθήσει να εξηγήσουν με υποθέσεις που κυμαίνονται από σμήνη κομητών μέχρι εξωγήινες μεγα-δομές που μπορεί να περνούν από μπροστά του και έτσι να αυξομειώνεται το φως του!!!
"σήμερα -19 Μαίου -, μια επείγουσα κλήση εστάλει στους επιστήμονες σε όλο τον κόσμο για να ενεργοποιήσουμε τα τηλεσκόπια όσο το δυνατόν προς το αστέρι, για να προσπαθήσουμε και να λύσουμε το μυστήριο της συμπεριφοράς του"
"στις τέσσερις η ώρα το πρωί πήρα ένα τηλεφώνημα ... ότι το Fairborn
-παρατηρητήριο- στην Αριζόνα είχε επιβεβαιώσει ότι το αστέρι ήταν 3% αυξωμείωση από ό, τι συνήθως"
ο Jason Wright, αναπληρωτής καθηγητής της αστρονομίας στο astronomy at Pennsylvania State University, ο οποίος είναι επικεφαλής μιάς μελέτης που αφορά το αστέρι Boyajian, δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής εκπομπή σήμερα στις 2 μ.μ. EDT (1800 GMT).
"αυτό που παρατηρούμε είναι αρκετό για να είμαστε απολύτως σίγουροι ότι δεν είναι στατιστικό λάθος. Έχουμε την επιβεβαίωση από πολλά παρατηρητήρια"
περισσότερες πληροφορίες στον παρακάτω σύνδεσμο
http://www.space.com/36925-alien-megastructure-star-dimming-again.html?utm_source=notification
η ομιλία για το αστέρι της tabetha boyajian στο TED
https://www.ted.com/talks/tabetha_boyajian_the_most_mysterious_star_in_the_universe?language=el
άλλοι σύνδεσμοι:
http://www.bbc.com/earth/story/20170512-the-most-mysterious-star-in-the-galaxy
https://snoopit24.com/2017/05/16/to-pio-mysthriwdes-asteri-ston-galaksia/

«Οι εξωγήινοι μπορεί να μας κοιτάζουν ήδη κατά πρόσωπο»

Υποστηρίζει κορυφαίος βρετανός επιστήμονας
Οι εξωγήινοι μπορεί να “μας κοιτάζουν ήδη κατά πρόσωπο” σε μια μορφή που είναι πέρα από τις ανθρώπινες δυνάμεις να αναγνωρίσει, υποστήριξε ο αστρονόμος της Βασίλισσας Ελισάβετ.
Ο Λόρδος Μάρτιν Ρις, πρόεδρος της Βασιλικής Κοινότητας της Βρετανίας και αστρονόμος της βασιλικής οικογένειας, δήλωσε είναι πολύ πιθανό ότι δεν έχουμε ακόμα δει εξωγήινους στο διάστημα ή στη Γη, επειδή απλούστατα η νοήμων εξωγήινη ζωή βρίσκεται πέρα από τις δυνάμεις κατανόησής μας.

Ο ίδιος έκανε αυτές της δηλώσεις, σύμφωνα με τη βρετανική "Τέλεγκραφ", μετά τη διοργάνωση από την επιστημονική ακαδημία της χώρας της πρώτης διεθνούς συνδιάσκεψης για τη δυνατότητα εξωγήινης ζωής με τίτλο "Η ανίχνευση εξωγήινης ζωής και οι συνέπειες για την επιστήμη και την κοινωνία".

"Μπορεί να μας κοιτάζουν κατά πρόσωπο και απλώς να μην τους αναγνωρίζουμε. Το πρόβλημα είναι ότι ψάχνουμε για κάτι που μοιάζει πολύ με μας, υποθέτοντας ότι τουλάχιστον έχουν παρόμοια μαθηματικά και τεχνολογία", τόνισε ο κορυφαίος επιστήμων.

"Υποπτεύομαι ότι μπορεί να υπάρχει ζωή και νοημοσύνη εκεί έξω με μορφές που δεν μπορούμε να διανοηθούμε. Όπως ακριβώς ένας χιμπατζής δεν μπορεί να καταλάβει την κβαντική θεωρία, μπορεί κάλλιστα να υπάρχουν πτυχές της πραγματικότητας που βρίσκονται πέρα από τις δυνατότητες των εγκεφάλων μας", πρόσθεσε.


Ωστόσο, ο αμερικανός επιστήμων Φράνσις Ντρέικ, κορυφαίος "κυνηγός" εξωγήινων στον κόσμο και συνιδρυτής του προγράμματος αναζήτησης εξωγήινων σημάτων SETI, υποστήριξε ότι η “ψηφιακή επανάσταση" των τελευταίων δεκαετιών κάνει την ανθρωπότητα αόρατη στους εξωγήινους, καθώς μειώνεται δραματικά η εκπομπή των γήινων ραδιοσημάτων προς το διάστημα.

Σήμερα η Γη περιβάλλεται από ένα "κέλυφος" σε απόσταση 50 ετών φωτός, που προέρχεται από τις εκπομπές παλαιότερων αναλογικών σημάτων των τηλεοράσεων, των ραδιοφώνων και των ραντάρ.
Όμως, αν και τα σήματα αυτά έχουν εξαπλωθεί αρκετά για να έχουν πια φτάσει σε πολλά γειτονικά αστρικά συστήματα, εξαφανίζονται γρήγορα, λόγω της νεότερης ψηφιακής τεχνολογίας που αφήνει σχεδόν ανεπαίσθητα γήινα "ίχνη" στο διάστημα.
Σύμφωνα με τον Ντρέικ, τα ψηφιακά σήματα της σύγχρονης τηλεόρασης θα φαίνονται πιο πολύ σαν "θόρυβος" σε τυχόν παρατηρητές εξωγήινους.
~~~~~~~~~~~~~~~
enet.gr

Εξωγήινη μεταλλική νανόσφαιρα συλλέχθηκε στην στρατόσφαιρα της Γης

 
δημοσιεύτηκε:2/18/2015 
Η εξέταση των ειδικών μπαλονιών που χρησιμοποιούνται στη στρατόσφαιρα της Γης για τη συλλογή δειγμάτων σκόνης και σωματιδίων έφερε στο φως μια ανακάλυψη που αναστάτωσε την επιστημονική κοινότητα, τέλη Ιανουαρίου του 2015.

Ο Δρ. Μίλτον Γουέινραϊτ απ’ το Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ, που ανέλαβε να αποκρυπτογραφήσει τα σωματίδια που σταμάτησαν σε ύψος 27 χιλιομέτρων από το έδαφος της Γης, βρήκε ένα που ήταν τελείως διαφορετικό απ’ τα υπόλοιπα.

Πρόκειται για μία μικροσκοπική μεταλλική νανόσφαιρα από την οποία στάζει μία κολλώδης βιολογική ουσία (φώτο).

Η νανόσφαιρα είναι κατασκευασμένη από τιτάνιο, έχει το πλάτος μιας ανθρώπινης τρίχας, αλλά παρά το πολύ μικρό μέγεθός της άφησε κρατήρα στη συσκευή υποδοχής.

Σύμφωνα με τον Δρ. Γουέινραϊτ ο πιθανότερος λόγος για τον οποίο συνέβη αυτό είναι ότι ταξίδεψε με πολύ μεγάλη ταχύτητα από το διάστημα.

Χρησιμοποιώντας την ανάλυση με ακτίνες Χ για την εξέταση της σφαίρας, κατέληξε επιπλέον στο συμπέρασμα ότι αυτό το παράξενο βιολογικό υλικό είναι πιθανό να αποτελεί μια αποικία από μικροσκοπικούς μικροοργανισμούς, που πιθανόν στάλθηκαν από κάποιο εξωγήινο πολιτισμό για να αποικήσουν στη Γη.

Ο Δρ. Γουέινραϊτ και οι συνεργάτες του δημοσίευσαν τα ευρήματά τους στο ηλεκτρονικό περιοδικό «journalofcosmology», ωστόσο αυτά δεν έχουν γίνει ακόμα αποδεκτά από την διεθνή επιστημονική κοινότητα.

Υπερμάχος της νέας αυτής αποκάλυψης τάχθηκε και ο καθηγητής Τσάντρα Γουικραμασάινε, διευθυντής του Κέντρου Αστροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μπάκιγχαμ στην Αγγλία, ο οποίος δήλωσε ότι η παράξενη νανόσφαιρα τιτανίου είναι μια ακόμη απόδειξη της εξωγήινης ζωής.