Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023

μόνο για "εραστές" της φωτογραφίας: χρειάζεται μόνο ένα δευτερόλεπτο για να ερωτευτείς μια Leica!

μόνο για "εραστές" της φωτογραφίας: χρειάζεται μόνο ένα δευτερόλεπτο για να ερωτευτείς μια Leica!
...και έρχεται το 1925, μιά ανοιξιάτικη μέρα στην Λειψία, σε μια έκθεση παρουσιάζεται η Leica στο κοινό!!!
από το 1925 λοιπόν στην Λειψία έχει πιά κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι...
η στροφή στις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές είναι σχεδόν καθολική...
η Leica δεν έχει άλλα περιθώρια καθώς βλέπει μέρα με την μέρα τα κέρδη της να συρρικνώνονται και να χάνει στην συνέχεια εκατομύρια ΕΥΡΩ...
έτσι φτάνομε στον Σεπτέμβρη του 2009 και η Leica κυκλοφορεί την full-frame ψηφιακή τηλεμετρική φωτογραφική των 18-megapixel...
την περίφημη M9...
η Leica M9 είναι η μικρότερη ψηφιακή full-frame και διαθέτει αισθητήρα Kodak διαστάσεων 23.9x35.8mm....
το σκόπευτρο δίνει μεγέθυνση 0.68x με αυτόματη διόρθωση παράλλαξης...
έχει ηλεκτρονικό κλείστρο εστιακού επιπέδου, ταχύτητας από 1/4000 έως 32 δευτερόλεπτα και ο συγχρονισμός του φλας είναι 1/180 δευτερόλεπτα...
διαθέτει διακριτική λειτουργία, κατά την οποία το κλείστρο καθυστερεί έως ότου απομακρύνουμε το δάκτυλο από το κουμπί απελευθέρωσης του κλείστρου...
μπορεί να φωτογραφίζει συνεχόμενα μέχρι και δύο καρέ το δευτερόλεπτο, καταγράφοντας τις εικόνες με τη μορφή DNG και JPEG, σε κάρτες SD και SDHC...
για να αποφευχθούν φαινόµενα βινιεταρίσµατος µε ευρυγώνιους φακούς, επινοήθηκε ειδική σχεδίαση offset microlens...
και η Leica δεν σταμάτησε εδώ, καμιά εταιρεία δεν σταματά σε ένα προιόν ή σε ένα μοντέλο, όπως πολύ καλά γνωρίζουμε, το  2010, η Leica κυκλοφόρησε το σώμα κάμερας Leica M9 Titanium,μια παραλλαγή του M9, το οποίο σχεδιάστηκε από τον Walter de Silva . 
Το σώμα και ο παρεχόμενος φακός, ένας Summilux-M 35mm f/1.4 ASPH FLE, είναι κατασκευασμένοι από συμπαγές τιτάνιο . 
τελικά είναι η leica το αντικείμενο του πόθου των περισσοτέρων φωτογράφων του πλανήτη;
μάλλον είναι, αν παρατηρήσουμε πως οι σημαντικότεροι φωτογράφοι του εικοστού αιώνα έχουν φωτογραφίσει με μία Leica!
ο Henri Cartier-Bresson την χρησιμοποιούσε για να απαθανατίζει τις σημαντικές σκηνές, κυρίως από τη Γερμανία, όπου κατασκευάζεται η μηχανή σύμβολο!
ο μεγάλος φωτογράφος και δάσκαλος Garry Winograhd φωτογράφιζε με μία Leica M4!
ο φημισμένος Νοτιοαφρικανός φωτογράφος Peter Magubane έκρυβε τη φωτογραφική μηχανή του, τύπου Leica, σε ένα κούφιο καρβέλι ψωμιού για να αποφύγει την αστυνομία όταν τραβούσε σκηνές την εποχή του apartheid!
οι περισσότερες φωτογραφικές μηχανές Leica έχουν πωληθεί σε καλλιτέχνες φωτογράφους,
σε πλούσιους που έχουν ως χόμπι τη φωτογραφία, καθώς και σε συλλέκτες!
τα τελευταία χρόνια όμως οι πωλήσεις της σημείωσαν πτώση καθώς η φωτογραφία προσαρμόσθηκε στην ψηφιακή εποχή - η Leica δεν θα έμενε με σταυρωμένα χέρια και εκεί, στις 09/09/2009 οι Γερμανοί παρουσίασαν την LEICA M9!
full frame στα 18MEGAPIXEL - συγκλονιστικά αυτά τα megapixel για εκείνη την εποχή!!!
κείμενο και επιμέλεια κειμένου:ntina

Δημόσιο κάλεσμα από την ομάδα ''σκεπτόμενοι γονείς και ενεργοί πολίτες''.

Δημόσιο κάλεσμα από την ομάδα ''σκεπτόμενοι γονείς και ενεργοί πολίτες''. 
Ζητείται η υποστήριξη όλων των πολιτών μέσω της συλλογής υπογράφων και την διάδοση της επιστολής.
Σε συνέχεια της ανάρτησης της Νέας Ανοικτής Επιστολής για τον εμβολιασμό των παιδιών, από την ομάδα μας ''Σκεπτόμενοι Γονείς και Ενεργοί Πολίτες", που στάλθηκε σε όλα τα υποψήφια κόμματα λόγων των εκλογών, σας κοινοποιούμε το Δημόσιο Κάλεσμα της πρώτης επιστολής, που στάλθηκε σε όλους τους αρμόδιους φορείς στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό στις 6 Δεκεμβρίου 2021, καθώς αρκετοί φίλοι της ομάδας COVID 19 - Ανοιχτή και Διαφανής Επιστήμη εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το που μπορούν να βρουν την αρχική επιστολή μας και να την υπογράψουν. 
Η ομάδα μας "Σκεπτόμενοι Γονείς και Ενεργοί Πολίτες", πρόεκυψε μέσα από ένα βαθύ προβληματισμό για τα εμβόλια νέα γενιάς και κατά πόσο έπρεπε να προχωρήσει ο εμβολιασμός και στα παιδιά. 
Θέλοντας να προστατεύσουμε την υγεία των παιδιών μας από μια πιθανή βλάβη, που μπορεί να προκύψει μετά τον εμβολιασμό τους, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, μελετήσαμε σε βάθος το θέμα του κορωνοϊού συμβουλευόμενοι παράλληλα και γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, προκειμένου να καταλάβουμε, γιατί πρέπει να εμβολιάσουμε τα παιδιά μας με εμβόλια βραχυπρόθεσμης προστασίας, αφού δεν νοσούν σοβαρά από τον κορωνοϊό και δεν κινδυνεύουν στο σύνολό τους, από την ασθένεια COVID 19, σύμφωνα με τα πορίσματα της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας. 
Η επιστολή μας στάλθηκε αρχικά με 801 υπογραφές, στις 6 Δεκεμβρίου 2021, σε όλους τους αρμόδιους φορείς (Ελλάδα και Eξωτερικό) και στην επιστημονική κοινότητα της χώρας μας. 
Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται μέσα από το ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΛΕΣΜΑ καθώς κανένας από τους παραλήπτες δεν απάντησε έως και σήμερα. 
Από το Δεκέμβριο/2021 ζητάμε έναν ανοιχτό διάλογο με όλους τους επιστήμονες χωρίς εξαιρέσεις , ώστε να ακουστούν όλες οι επιστημονικές απόψεις, όπως αρμόζει σε ένα κράτος Δικαίου και Πρόνοιας.
Θέσαμε ΚΡΙΣΙΜΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ και ζητάμε να δοθούν ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
Η ομάδα μας έχει δώσει ομιλίες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας προς ενημέρωση του κόσμου και έχει συνεργασία και με ομάδες του εξωτερικού. 
Εδώ και τρία χρόνια αγωνιζόμαστε ακούραστα για την αποκάλυψη όλης της αλήθειας, προκειμένου να προστατευθούν τα παιδιά μας. 
Με όπλο τη βαθιά αγάπη που έχουμε για τα παιδιά, συνεχίζουμε τον αγώνα μας με πολύ επιμονή και υπομονή. 
Ως ευαισθητοποιημένοι, συνειδητοί και ενεργοί πολίτες, επανήλθαμε με νέα επιστολή στις 17/5/23 και 18/6/23 προς όλα τα υποψήφια κόμματα και συνασπισμούς κομμάτων, προκειμένου να πάρουν δημόσια θέση για τον εμβολιασμό των παιδιών, την υποχρεωτικοτητα και άλλα σοβαρά θέματα που απασχολούν άμεσα την υγεία μας, καθώς διαπιστώσαμε ότι στις προεκλογικές συζητήσεις της πλειοψηφίας των κομμάτων, κοινοβουλευτικών και μη, δεν υπάρχουν αναφορές σε αυτά τα τόσο κρίσιμα και σοβαρά θέματα. [https://www.facebook.com/.../permalink/1329862640926111/
Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρχαν φορείς που έλαβαν την επιστολή μας και ενώ συμφωνούσαν με όλα μας τα ερωτήματα και δεν έκριναν ασφαλές να προχωρήσει ο εμβολιασμός στα παιδιά μας, δεν προέβησαν καν σε ανάρτησή της, για να μη θεωρηθεί ότι αμφισβητούν την επιστήμη και χαρακτηριστούν ως «αντιεμβολιαστές»! 
Επιβεβαιωθήκαμε σε όλα μας τα ερωτήματα και τους προβληματισμούς την ίδια στιγμή που οι ειδικοί διαψεύστηκαν! 
Αυτό πρέπει να γίνει ευρέως γνωστό όσο και αν επιθυμούν να μην μαθευτεί. 
Είναι σημαντικό το Δημόσιο Κάλεσμα να διαδοθεί και να κοινοποιηθεί προς πάσα κατεύθυνση καθώς από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δυστυχώς δεν βρήκαμε ανταπόκριση (εκτός μικρότερων διαδικτυακών μέσων). 
Πλήθος συνανθρώπων μας αγωνιούν για τα σκευάσματα νέας γενιάς, επιθυμούν να μάθουν την πλήρη αλήθεια, αλλά δυστυχώς λόγω της μεγάλης φίμωσης που έχουμε υποστεί δεν έχουν μάθει ακόμα για την κίνησή μας. 
Μόνο η ενεργή σύμπραξη όλων των πολιτών θα βοηθήσει να δοθούν αξιόπιστες απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα που έχουν τεθεί. 
Γονείς, Γιατροί και Επιστήμονες βαδίζουμε μαζί σε αυτόν τον κοινό αγώνα. 
Έχουμε χρέος να προστατέψουμε τα παιδιά! 
Η Ενότητα είναι η Δύναμή μας! Μόνον Όλοι Μαζί Ενωμένοι θα τα καταφέρουμε! 
Η υπογραφή σας και η διάδοση του Δημόσιου Καλέσματος είναι πολύτιμα σε αυτήν την μεγάλη προσπάθεια. 
Δεν αρκεί μονάχα ένα LIKE ! 
Η υποστήριξη μας γίνεται μέσω του προσωπικού σας email , όπως αναλυτικά αναγράφεται στο δημόσιο κάλεσμα που θα διαβάσετε παρακάτω. 
Προσοχή! 
Όσοι έχετε ήδη υπογράψει στην αρχική επιστολή που στάλθηκε, δεν στέλνετε άλλο e-mail.
ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΔΩ: https://www.facebook.com/.../permalink/1191563121422731/
Σας ευχαριστούμε όλους για την πολύτιμη βοήθειά σας στον κοινό αγώνα που κάνουμε για τα παιδιά μας. 
Με εκτίμηση, Σκεπτόμενοι Γονείς και Ενεργοί Πολίτες