Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

2019 – σε λίγο θα μας επισκεφτεί,ας το υποδεχτούμε με ένα ζεστό ποτό!

2019 -Ας το υποδεχτούμε με ένα υπέροχο ποτό μπύρας,μελωμένο,ζεστό,γλυκό,αρωματισμένο με μέλι,κανέλα και γαρίφαλο

Χειμώνας,
κρύο,μέρες γιορτινές,
οικογενειακά τραπεζώματα,γλυκές γεύσεις,
αρώματα μπαχαρικών,
κανέλα,
γαρύφαλο,
μοσχοκάρυδο,
τζίντερ,
κάρδαμο!
Και δημιουργούμε γλυκιές και πικάντικες γεύσεις για τους ανθρώπους που αγαπάμε!
Στη χώρα μας δεν το έχουμε πολύ με τα ιδιόχειρα χειμωνιάτικα ποτά διότι δεν έχουμε το κρύο που έχουν οι βόρειες χώρες,αλλά είναι κάποια τα οποία διεγείρουν τις αισθήσεις μας με τη δύναμη των μπαχαρικών,
του μελιού και
του αλκοόλ,ιδανικά για τις χειμωνιάτικες γιορτινές μέρες!
Εξαίσιο χρώμα,προκλητικό άρωμα και μυρωδιές!
Κανέλα και γαρίφαλο!
Ζεστασιά και γλυκύτητα μελιού!
Εύκολη συνταγή,απόλαυση γεύσης και ας ετοιμάσουμε το υπέροχο ποτό!
Θα χρειαστούμε
-ένα λίτρο πολύ καλής ποιότητας μπύρα
-πέντε με έξι γαρίφαλα,
-τρία ξυλάκια κανέλα Κεΰλάνης
-ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα Κεΰλάνης σε σκόνη
-αποξηραμένες φέτες μήλου
-δύο μικρές αποξηραμένες ρίζες τζίντερ ή ένα κουταλάκι του γλυκού σκόνη τζίντζερ
-δυό κουταλιές της σούπας μέλι
-χοντρές ροδέλες πορτοκαλιού,τόσες όσες τα ποτήρια μας
-χοντρά ποτήρια μπύρας να αντέχουν την υψηλή θερμοκρασία του ποτού μας:
και
σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε σιγά-σιγά την μπύρα μας και
προσθέτουμε όλα μας τα μπαχαρικά και τις φέτες του μήλου.
Αφήνουμε τη μπύρα μας και τα μπαχαρικά μας να ζεσταθούν αργά-αργά σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι λίγο πριν το βρασμό
-δεν θέλουμε να χάσουμε το αλκοόλ της μπύρας μας βράζοντάς την-
Αν η μπύρα μας αρχίσει να αφρίζει,
δεν μας ανησυχεί,χαμηλώνουμε λίγο τη θερμοκρασία
και μετά από 1-2 λεπτά, ο αφρός θα πέσει!
Μόλις τα μπαχαρικά μας αρχίζουν να βγάζουν τα αρώματά τους και το ποτό μας βρίσκεται λίγο πριν το βρασμό προσθέτουμε το μέλι,
ανακατεύουμε γρήγορα-γρήγορα
και όπως είναι καυτό-καυτό σερβίρουμε,σουρώνοντάς το, σε πολύ χοντρά πυράντοχα ποτήρια μπύρας!
Ρίχνουμε μέσα με προσοχή την φέτα του πορτοκαλιού μας,
πασπαλίζουμε με κρυσταλική μαύρη ζάχαρη ζαχαροκάλαμου και
λίγη σκόνη κανέλας!
Στην υγειά μας!

Μπορούμε να κάνουμε το ποτό μας και με κάποιο πολύ καλό κρασί!
Μπορούμε να αυξομειώσουμε τα μπαχαρικά μας ή να αυξήσουμε αυτό που μας αρέσει περισσότερο
και
είναι σίγουρο ότι το ποτό μας θα ευχαριστήσει όχι μόνο εμάς που το φτιάξαμε, αλλά και όλους τους αγαπημένους μας,πρώτα-πρώτα με τα υπέροχα αρώματά του
και στη συνέχεια με την υπέροχη και δυνατή του γεύση!

Καλή χρονιά!
Ευτυχισμένη,με ειρήνη και αγάπη η καινούργια χρονιά!
Καλώς να μας έρθει το 2019!

Τη συνταγή μας παραχώρησε με τις ευχές της και την αγάπη της η botanologia.gr -Ευχαριστούμε πολύ!

Δυό χιλιάδες δεκαεννιά ευχές για το 2019 που σε λίγο θα μας επισκεφτεί!


Από τη botanologia.gr
2019-
Και όπως μιλούσαμε στο προηγούμενο άρθρο οι μέρες της γιορτής και μαζί όλοι οι αγαπημένοι μας που βρίσκονται μαζί μας θα δεχτούν με μεγάλη ευχαρίστηση το καλύτερο τονωτικό και ζεστό κερασμά μας μαζί με τις θερμότερες ευχές μας –

Δυό χιλιάδες δεκαεννιά ευχές για το 2019 που σε λίγο θα μας επισκεφτεί!
      Και το ποτό μας
Ένα ποτό που θα το έχουμε ετοιμάσει εμείς για αυτούς που αγαπάμε.
Και ας θυμηθούμε από παλαιότερο άρθρο μου πως σε πολλά μέρη της χώρας μας τα κρύα βράδια του χειμώνα έπιναν ένα γλυκό ρόφημα που σαν κύρια συστατικά του είχε...
read more:https://botanologia.gr/dyo-chiliades-dekaennia-eyches-gia-to-2019-poy-se-ligo-tha-mas-episkeftei/

Ηδύποτα βοτάνων -liqueurs- που ξεκίνησαν σαν ελιξήρια μακροζωίας

Η ιστορία των ηδύποτων χάνεται στα βάθη των αιώνων και
είναι δύσκολο να βάλουμε την ακριβή ημερομηνία και ώρα γέννησης του λικέρ αλλά μπορούμε να παρακολουθήσουμε την πορεία του στο πέρασμα των χρόνων.
Έτσι,συναντάμε τον Ιπποκράτη να πίνει ένα ποτό αρωματισμένο με γλυκάνισο,
συναντάμε τον Αριστοτέλη περίπου το 350π.χ να μας μιλά για το αποσταγμένο νερό,
τον Πλίνιο αργότερα -περίπου το 50μ.χ -να μας μιλά για απόσταξη ελαίων από διάφορα ξύλα!
Η διαδικασία απόσταξης είχε γεννηθεί και κάπου εκεί στον 13ο αιώνα στην Ιταλία «μοναχοί»παρασκευάζουν το πρώτο λικέρ!...
read more:https://botanologia.gr/idypota-votanon-ta-elixiria-makrozoias-ton-proigoymenon-aionon/