Για να ετοιμάσω το γλυκάκι μου χρειάστηκα 20 λεπτά,
για να το ψήσω, 40 λεπτά
Συνολικός χρόνο που χρειάστηκα,για να ετοιμάσω το γλυκάκι μου των 16 μερίδων ήταν 1 ώρα
Τα υλικά που χρειάστηκα
Για την επικάλυψη cheesecake
200g τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά, σε θερμοκρασία δωματίου
⅓ κούπας ζάχαρη λευκή κρυσταλλική (66g)
½ κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη
1 αυγό, μεγάλο
Για τα brownies
55g σοκολάτα γάλακτος, τεμαχισμένη
3 κ.σ. αγελαδινό βούτυρο (45g)
2 κ.σ. σπορέλαιο (30g)
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις (125g)
½ κούπα+1½ κ.σ. κακάο, άγλυκο (50g)
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γλ. αλάτι
½ κούπα γάλα φρέσκο (120 ml)
2 κ.γλ. χυμό λεμονιού ή λευκό ξύδι
1 κούπα σκούρα καστανή, μαλακή ζάχαρη (220g)
¼ κούπας ζάχαρη λευκή κρυσταλλική (50g)
2 ασπράδια από μεγάλα αυγά
2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανιλίνες
Εκτέλεση
Τοποθετώ τη σχάρα στην προτελευταία θέση και προθερμαίνω το φούρνο στους 175°C, στις αντιστάσεις.
Σε μια τετράγωνη φόρμα για brownies, με διαστάσεις 20x20cm, τοποθετώ σταυρωτά δύο κομμάτια λαδόκολλας, αφήνοντας τις άκρες να προεξέχουν περιμετρικά για να με διευκολύνουν στο ξεφορμάρισμα.
για να το ψήσω, 40 λεπτά
Συνολικός χρόνο που χρειάστηκα,για να ετοιμάσω το γλυκάκι μου των 16 μερίδων ήταν 1 ώρα
Τα υλικά που χρειάστηκα
Για την επικάλυψη cheesecake
200g τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά, σε θερμοκρασία δωματίου
⅓ κούπας ζάχαρη λευκή κρυσταλλική (66g)
½ κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη
1 αυγό, μεγάλο
Για τα brownies
55g σοκολάτα γάλακτος, τεμαχισμένη
3 κ.σ. αγελαδινό βούτυρο (45g)
2 κ.σ. σπορέλαιο (30g)
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις (125g)
½ κούπα+1½ κ.σ. κακάο, άγλυκο (50g)
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γλ. αλάτι
½ κούπα γάλα φρέσκο (120 ml)
2 κ.γλ. χυμό λεμονιού ή λευκό ξύδι
1 κούπα σκούρα καστανή, μαλακή ζάχαρη (220g)
¼ κούπας ζάχαρη λευκή κρυσταλλική (50g)
2 ασπράδια από μεγάλα αυγά
2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανιλίνες
Εκτέλεση
Τοποθετώ τη σχάρα στην προτελευταία θέση και προθερμαίνω το φούρνο στους 175°C, στις αντιστάσεις.
Σε μια τετράγωνη φόρμα για brownies, με διαστάσεις 20x20cm, τοποθετώ σταυρωτά δύο κομμάτια λαδόκολλας, αφήνοντας τις άκρες να προεξέχουν περιμετρικά για να με διευκολύνουν στο ξεφορμάρισμα.
Βουτυρώνω ελαφρά τη λαδόκολλα.
Για την επικάλυψη cheesecake:
Για την επικάλυψη cheesecake:
Σε ένα μπολ χτυπάω το τυρί κρέμα με το μίξερ χειρός στη μεσαία ταχύτητα για να αφρατέψει, περίπου 1 λεπτό.
Προσθέτω τη ζάχαρη και τη βανίλια και χτυπάμε για 1−2 λεπτά ακόμα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέτω το αυγό και ομογενοποιώ.
Αφήνω στην άκρη.
Για τα brownies :
Για τα brownies :
Σε ένα μικρό μπολ, κατάλληλο για χρήση σε φούρνο μικροκυμάτων (γυάλινο ή πλαστικό), βάζω την τεμαχισμένη σοκολάτα, το βούτυρο και το σπορέλαιο.
Ζεσταίνω 1 λεπτό στο 50% της ισχύος του φούρνου και ανακατεύω.
Επαναλαμβάνω τη διαδικασία για διαστήματα όλο και μικρότερου χρόνου, ανακατεύοντας κάθε φορά, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
(Εναλλακτικά, λιώνω τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Τοποθετώ, δηλαδή, το μπολ πάνω από μία κατσαρόλα με ζεστό νερό και βάζω την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας, σε χαμηλή ένταση, ώστε να διατηρείται ζεστό το νερό, χωρίς να βράζει. Ανακατεύω μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα και να δημιουργηθεί ένα λείο μείγμα.)
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Σε μία κούπα ανακατεύω το γάλα με το χυμό λεμονιού (ή το ξύδι).
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Σε μία κούπα ανακατεύω το γάλα με το χυμό λεμονιού (ή το ξύδι).
Αφήνω 5−10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να κόψει το γάλα (θα δω να επιπλέουν μικρά άσπρα κομματάκια).
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω τα δύο είδη ζάχαρης.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω τα δύο είδη ζάχαρης.
Προσθέτω το γάλα, τα ασπράδια και τη βανίλια και ανακατεύω με ένα σύρμα χειρός. Προσθέτω τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύω έντονα με το σύρμα, μέχρι να ενσωματωθεί και να σχηματιστεί ένα λείο, γυαλιστερό και πυκνό μείγμα.
Σταδιακά ρίχνω το μείγμα με το αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Κρατάω ⅓ της κούπας από το μείγμα των μπράουνις στην άκρη και αδειάζω το υπόλοιπο στη φόρμα που έχουμε ετοιμάσει.
Κρατάω ⅓ της κούπας από το μείγμα των μπράουνις στην άκρη και αδειάζω το υπόλοιπο στη φόρμα που έχουμε ετοιμάσει.
Απλώνω το μείγμα της επικάλυψης ομοιόμορφα πάνω στη βάση και ρίχνω στην επιφάνεια κουταλιές από το μείγμα των brownies που έχω κρατήσει.
Με την ανάποδη ενός κουταλιού ή με την λάμα ενός μαχαιριού ανακατεύω με απαλές κυκλικές κινήσεις τα δύο μείγματα, ώστε να σχηματιστούν “νερά”.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 35−40 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσουν οι άκρες και το μείγμα στο κέντρο μόλις να σταθεροποιηθεί.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 35−40 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσουν οι άκρες και το μείγμα στο κέντρο μόλις να σταθεροποιηθεί.
Δεν ψήνω περισσότερο.
Βγάζω τη φόρμα από το φούρνο και αφήνω να κρυώσουν εντελώς, τοποθετώντας την πάνω σε μία σχάρα.
Με τη βοήθεια της λαδόκολλας ξεφορμάρω τα brownies και τα μεταφέρω σε μια επιφάνεια κοπής.
Κόβω σε 16 τετράγωνα κομμάτια. -
• Τα brownies κόβονται πιο εύκολα, χωρίς να θρυμματίζονται, αν μείνουν για μια ώρα στο ψυγείο.
Είναι το ίδιο νόστιμα σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύα από το ψυγείο αλλά διαφοροποιείται η υφή τους.
την συνταγή είχα δει πριν χρόνια στο kouzinista και είχα κρατήσει στο αρχείο μου
ntina