Κυριακή 17 Μαρτίου 2024

Χειρουργοί νοσοκομείου Αιγίου Αριστείδης Κοκορές, Δημήτριος Μπούνιας, Παναγιώτα Θεοδωροπούλου και Αλέξανδρος Τσαμπασβίλι : Ως ιατροί πιστεύουμε ακράδαντα ότι η παροχή ιατρικών υπηρεσιών σε ένα δημόσιο νοσοκομείο αποτελεί αγαθό που πρέπει να προσφέρεται αποκλειστικά δωρεάν στους πολίτες.

Με χθεσινή τους ανακοίνωση οι χειρουργοί του νοσοκομείου Αιγίου Αριστείδης Κοκορές/διευθυντής χειρουργικής κλινικής, 
Δημήτριος Μπούνιας/επιμελητής Α΄, 
Παναγιώτα Θεοδωροπούλου/επιμελήτρια Α΄ και Αλέξανδρος Τσαμπασβίλι/επικουρικός επιμελητής Β΄ γνωστοποιούν ότι:
"η χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Αιγίου δεν θα συμμετάσχει στη διαδικασία των απογευματινών χειρουργείων". 
Οι τέσσερις χειρουργοί σημειώνουν:
"Ως ιατροί πιστεύουμε ακράδαντα ότι η παροχή ιατρικών υπηρεσιών σε ένα δημόσιο νοσοκομείο αποτελεί αγαθό που πρέπει να προσφέρεται αποκλειστικά δωρεάν στους πολίτες. Η κατηγοριοποίηση σε έχοντες και μη έχοντες εντός του Εθνικού Συστήματος Υγείας νοσοκομείο μάς βρίσκει κάθετα αντίθετους. 
Οι όποιες βελτιώσεις απαιτούνται θα πρέπει να γίνουν με δομικές αλλαγές από την Πολιτεία, με ανάπτυξη του υγειονομικού χάρτη, με εξυγίανση της λειτουργίας των νοσοκομείων, με εκσυγχρονισμό των κανόνων λειτουργίας και φυσικά με λύση των πολλαπλών ελλείψεων προσωπικού. 
Εμείς αντίθετα θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε και να επεκτείνουμε τις υπηρεσίες μας χωρίς να βάζουμε οικονομικές ρήτρες".

Παράλληλα οι ίδιοι περιγράφουν τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο Αιγίου ως εξής:
⦁ Το εφημεριακό πρόβλημα στο νοσοκομείο με τις ελλείψεις προσωπικού συνεχίζει να καθιστά την εφημερία επισφαλή όπως πολλές φορές έχουμε επισημάνει.
⦁ Πολλοί εκ των συναδέλφων (μεταξύ αυτών και οι ιατροί της χειρουργικής κλινικής) εξαναγκάζονται σε υπερβάλλουσες εφημερίες με τα επαίσχυντα «ΕΝΤΕΛΛΕΣΘΕ» να είναι εδώ και χρόνια η «λύση» στις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού. 
Ο αριθμός των εφημεριών κατά καιρούς φτάνει τις 20 και τις ξεπερνάει με αποτέλεσμα τη φυσική και ψυχική εξουθένωση των εφημερευόντων.
⦁ Το τμήμα αξονικού τομογράφου συνεχίζει να μη λειτουργεί όλες τις ημέρες και καμία βραδινή βάρδια.
⦁ Το τμήμα ΤΕΠ συνεχίζει να είναι υποστελεχωμένο με δικαιολογία ένα παρωχημένο νόμο που στερείται στοιχειώδους λογικής και για να λειτουργήσει συνεχίζει να απαιτείται η μετακίνηση συναδέλφων από άλλες υγειονομικές μονάδες.