Αυτό το ιδιαίτερο ψωμί είναι νόστιμο και ελαφρύ, ένα απολαυστικό ενεργιακό δεκατιανό επιδόρπιο.
ψωμί μπανάνας
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο - το καλύτερό μας
1/3 φλιτζάνι μέλι ή 1 φλιτζάνι υγρή ζάχαρη μαύρη
2 μεγάλα αυγά
3 μεσαίες ώριμες μπανάνες λιωμένες
¼ φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι αλάτι
2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής αλέσεως
Και
Σε ένα μπολ, λιώνω τις μπανάνες με ένα πιρούνι, αφήνοντας πολύ μικρά κομμάτια μέσα στο μείγμα και το αφήνω να με περιμένει
Προθερμαίνω τον φούρνο στου 180 βαθμούς Κελσίου.
Αλείφω ένα μεσαίου μεγέθους ταψάκι με λίγο ελαιόλαδο και το αφήνω στην άκρη.
Ρίχνω στον κάδο του μίξερ το λάδι και
τη ζάχαρη και τα χτυπάω μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτω τα αυγά, ένα ένα και τα χτυπάω να ενσωματωθούν.
Προσθέτω την πολτοποιημένη μπανάνα και το γάλα αμυγδάλου, βγάζω τον κάδο και συνεχίζω το ανακάτεμα με ένα κουτάλι.
Σε ένα ξεχωριστό, μεσαίου μεγέθους μπολ, κοσκινίζω μαζί αλεύρι,
μπέικιν πάουντερ,
μαγειρική σόδα,
Ρίχνω στον κάδο του μίξερ το λάδι και
τη ζάχαρη και τα χτυπάω μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτω τα αυγά, ένα ένα και τα χτυπάω να ενσωματωθούν.
Προσθέτω την πολτοποιημένη μπανάνα και το γάλα αμυγδάλου, βγάζω τον κάδο και συνεχίζω το ανακάτεμα με ένα κουτάλι.
Σε ένα ξεχωριστό, μεσαίου μεγέθους μπολ, κοσκινίζω μαζί αλεύρι,
μπέικιν πάουντερ,
μαγειρική σόδα,
κουρκούμι και αλάτι και τα προσθέτω στον κάδο του μίξερ με τα υγρά
Με ένα μεγάλο κουτάλι, ανακατεύω μέχρι να ομογενοποιηθούν πολύ καλά τα υλικά μου.
Ρίχνω το μείγμα στο ταψί μου
Ψήνω για 60 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα.
Ρίχνω το μείγμα στο ταψί μου
Ψήνω για 60 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα.
ntina: από τις συνταγές μου