Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021

Ο φανταστικός και μυστηριώδης πλανήτης ΓΗ – Guilin

Guilin –  Οι κινέζοι, λένε ότι το Guilin είναι ο ομορφότερος τόπος που υπάρχει κάτω από αυτόν τον ουρανό!

Το Guilin, το ομορφότερο μέρος μετά τον παράδεισο, σύμφωνα με ταξιδευτές και περιηγητές από όλο τον πλανήτη, είναι μια παραδοσιακή κινεζική πόλη στα βορειοανατολικά της Αυτόνομης Περιφέρειας Guangxi Zhuang της Νότιας Κίνας.
Το όνομα Guilin σημαίνει “Δάσος του αρωματικού Osmanthus “, λόγω του μεγάλου αριθμού αρωματικών γλυκών δέντρων osmanthus που βρίσκονται στην περιοχή.
Την ομορφιά και τη μαγεία, του την έχει χαρίσει και η  karst τοπογραφία.
Το karst  είναι μια τοπογραφία που σχηματίζεται από τη διάλυση διαλυτών πετρωμάτων όπως ασβεστόλιθος , δολομίτης, μάρμαρο.
Σε πολλές περιοχές της γης στις οποίες επικρατεί ο ασβεστόλιθος, διαμορφώνεται ένα επιφανειακό ανάγλυφο εξαιτίας της διάλυσής του από το νερό, το οποίο είναι γνωστό ως Karst.
Η λέξη είναι Σλαβική και χρησιμοποιείται σαν τοπωνύμιο σε περιοχή της Δαλματίας.
Χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τον Cvijic το 1893 και άλλους αυστριακούς γεωλόγους που μελέτησαν την περιοχή αυτή.
Γενικά ο παραπάνω όρος χρησιμοποιείται σε όλες τις περιοχές όπου συμβαίνει διάλυση πετρωμάτων.
Το πιο τυπικό όμως karst αναπτύσσεται σε περιοχές που επικρατούν ανθρακικά πετρώματα, όπως ασβεστόλιθοι,
δολομίτες,
δολομιτικοί ασβεστόλιθοι,
μάρμαρα.
Στο Guilin παρατηρούμε μαγικά, πυργοειδούς μορφής καρστικά ανάγλυφα, τα οποία χαρίζουν τη μαγική διάσταση στην πόλη.
Η Επιτροπή Παγκόσμιας Κληρονομιάς πρόσθεσε το 2007 την καρστική έκταση του Guilin ως φυσικό Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς , στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.
Το 1981, κατατάχθηκε από το Κρατικό Συμβούλιο ως μία από τις τέσσερις πόλεις, οι άλλες τρεις είναι το Πεκίνο, το Χανγκζού και το Σούζου – Beijing, Hangzhou, Suzhou – όπου η προστασία της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και του φυσικού τοπίου, πρέπει να αντιμετωπίζεται ως έργο προτεραιότητας
Το Guilin χαρακτηρίζεται επίσης, από υπόγεια συστήματα αποχέτευσης με καταβόθρες και σπήλαια και από τον ποταμό Li, ο οποίος  ρέει μέσα από την πόλη.
Είναι μία πόλη με 4.747.963 γενικό πληθυσμό, από τον οποίο το οποίο  το 1.134.393 είναι αστικός.
Η φήμη του Guilin ως ένα από τα πιο σαγηνευτικά και συνάμα ήσυχα μέρη του κόσμου αποκτήθηκε, καθώς έχει αποτελέσει επιλογή μεγάλων προσωπικότητων – από ποιητές μέχρι αυτοκράτορες.
ntina

Είτε βρέχει είτε με ηλιοφάνεια όλοι στο πάρκο ελευθερίας σήμερα Κυριακή 19 Δεκεμβρίου για την ελευθερία μας

Σε συγκέντρωση των συμπολιτών μας στο πάρκο ελευθερίας (στο Μέγαρο μουσικής Αθηνών), καλεί το συντονιστικό των υγειονομικών κι οι ακόλουθοι φορείς (ΠΟΕΥ, Υγειονομικοί από 31 δομές υγείας και το ΕΚΑΒ, υγειονομικοί κατά της υποχρεωτικότητας, ΕΚΑΒ σε αναστολή, επιστήμονες για την υγεία και την ελευθερία, η κίτρινη κάρτα των ελεύθερων ανθρώπων, ελληνική ιατρική συμμαχία για την ελευθερία, police for freedom, world freedom alliance gr, resistance Gr) σήμερα Κυριακή 19/12 στις 14:00 το μεσημέρι, για να διαδηλώσουμε για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Στη συγκέντρωση θα παρέμβουν οι κάτωθι ομιλητές, υγειονομικοί και καθηγητές πανεπιστημίου: 
1) Konstantinos Arvanitis
2) Evangelou Marianna
3) Kalogeridis Athanasios
4) Νίκος Αγαμέμνων Καραβέλος (δικηγόρος) 
5) Dimitrios Kouvelas
6) Ευγένιος Μπαϊραμίδης
7) Konstantinos Poulas
8)Konstantinos Farsalinos
9) Γιάννης Χατζηαντωνίου (δικηγόρος)
Σύνδεση μέσω Skype: Dr @Soucharid Bhakdi
Θα ακολουθήσει πορεία στο Σύνταγμα. 
Να είμαστε ΟΛΟΙ εκεί!
                

Yγειονομικοί υπάλληλοι κατά της υποχρεωτικότητας:Δελτίο Τύπου - Περί μελετών και άλλων Δαιμονίων.

Τις τελευταίες ώρες, οι υγειονομικοί υπάλληλοι που τάσσονται κατά της υποχρεωτικότητας των ιατρικών πράξεων, παρακολουθούν με ενδιαφέρον ένα σκηνικό καταιγισμού πολιτικών δηλώσεων, λεκτικών διαξιφισμών και κοκκορομαχιών που πυροδοτήθηκαν με αφορμή μία προσφάτως δημοσιευμένη επιστημονική μελέτη των κυρίων Τσιόδρα και Λύτρα.
     Ο κύριος Τσιόδρας φέρεται να διαπίστωσε και έσπευσε να ανακοινώσει στον επιστημονικό κόσμο και στο πανελλήνιο ότι εν ολίγοις οι άνθρωποι πεθαίνουν, όταν ένα σύστημα υγείας υποβαθμίζεται και απαξιώνεται. 
Κρίμα που ο κύριος Τσιόρδας δεν προέβη σε αυτήν τη διαπίστωση την εποχή που ήταν εκπρόσωπος του υπουργείου υγείας και φρόντιζε για την καθημερινή μας ενημέρωση. 
Τότε που βάφτιζε ως κρούσματα τους ασυμπτωματικούς και κατέγραφε σωρηδόν θανάτους από κορωνοϊό παραβλέποντας επί τούτου τις συννοσηρότητες.
     Το γεγονός ότι η κυβέρνηση ποιεί την νήσσαν αναφορικά με τον τραγικό αυτόν πλην τόσο εύλογο συσχετισμό, δεν είναι δα και τίποτα καινούριο, ούτε προκαλεί καμία ιδιαίτερη εντύπωση.
     Περισσότερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία ενώ κατά τα άλλα ασπάζεται το κυβερνητικό αφήγημα περί διαχείρισης της πανδημίας κατά γράμμα, τώρα δείχνει να πέφτει από τα σύννεφα!
Γεγονός εξαιρετικά περίεργο αν λάβουμε υπόψη, ότι η προοδευτική διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, η οποία ομολογουμένως την τελευταία διετία έχει πάρει ρυθμούς χιονοστιβάδας, είναι απόρροια μίας τουλάχιστον δεκαετούς μνημονιακής ατζέντας, την οποία ακολούθησαν ευλαβικά σε εναλλαγή ρόλων και τα δύο ως άνω αναφερόμενα πολιτικά σχήματα.
     Ας μην αναλωνόμαστε λοιπόν σε επισημάνσεις επαναλαμβάνοντας για πολλοστή φορά ότι δεν είναι μόνο ο αριθμός των ΜΕΘ, αλλά πρωτίστως η οργανωμένη πρωτοβάθμια φροντίδα που αποτρέπει την υπερφόρτωση του ΕΣΥ - δεν είδαμε να καταλήγει σε τέτοια συμπεράσματα η εν λόγω μελέτη- ή ότι αποτελεί παραλογισμό και έγκλημα υπό αυτές της συνθήκες η βίαιη και αντισυνταγματική εκδίωξη εξειδικευμένου και έμπειρου προσωπικού από τα πόστα του, πράγμα που δεν ενόχλησε καθόλου την αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση.
Όχι. Δεν θα μπούμε στον πειρασμό να συμμετέχουμε στο χορό αυτής της άθλιας αντιπαράθεσης.
     Εφιστούμε απλώς την προσοχή στους συμπολίτες μας ότι κάθε φορά που γίνεται μεγάλος σαματάς γύρω από κάτι που είναι προφανές και εξόφθαλμο και που ως τώρα δεν έδειχνε να ενοχλεί κανέναν (και ορθώς θλίβεται ο κύριος Τσιόδρας για αυτήν την αντιπαράθεση), υπάρχει από πίσω κάτι άλλο που για την ώρα δεν πρέπει να φανεί αλλά σίγουρα θα αποκαλυφθεί στο άμεσο μέλλον.
Καλούμε τους συμπολίτες μας να βρίσκονται σε εγρήγορση και να μην παρασύρονται από αυτόν τον νέο αποπροσανατολιστικό βόμβο.
     Επανακοινοποιούμε το κάλεσμά μας για συμμετοχή στην
Πανυγειονομική συγκέντρωση σήμερα Κυριακή 19/12/2021 και ώρα 14:00,
στο Πάρκο Ελευθερίας (στάση μετρό Μέγαρο Μουσικής)
καθώς και στην πορεία διαμαρτυρίας που θα ακολουθήσει.
Μετά τιμής
Οι υγειονομικοί υπάλληλοι κατά της υποχρεωτικότητας
Δίκτυο 31 νοσοκομείων/ δομών υγείας Αττικής και ΕΚΑΒ Αθήνας