Guilin – Οι κινέζοι, λένε ότι το Guilin είναι ο ομορφότερος τόπος που υπάρχει κάτω από αυτόν τον ουρανό!
Το Guilin, το ομορφότερο μέρος μετά τον παράδεισο, σύμφωνα με ταξιδευτές και περιηγητές από όλο τον πλανήτη, είναι μια παραδοσιακή κινεζική πόλη στα βορειοανατολικά της Αυτόνομης Περιφέρειας Guangxi Zhuang της Νότιας Κίνας.Το όνομα Guilin σημαίνει “Δάσος του αρωματικού Osmanthus “, λόγω του μεγάλου αριθμού αρωματικών γλυκών δέντρων osmanthus που βρίσκονται στην περιοχή.
Την ομορφιά και τη μαγεία, του την έχει χαρίσει και η karst τοπογραφία.
Το karst είναι μια τοπογραφία που σχηματίζεται από τη διάλυση διαλυτών πετρωμάτων όπως ασβεστόλιθος , δολομίτης, μάρμαρο.
Σε πολλές περιοχές της γης στις οποίες επικρατεί ο ασβεστόλιθος, διαμορφώνεται ένα επιφανειακό ανάγλυφο εξαιτίας της διάλυσής του από το νερό, το οποίο είναι γνωστό ως Karst.
Η λέξη είναι Σλαβική και χρησιμοποιείται σαν τοπωνύμιο σε περιοχή της Δαλματίας.
Χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τον Cvijic το 1893 και άλλους αυστριακούς γεωλόγους που μελέτησαν την περιοχή αυτή.
Γενικά ο παραπάνω όρος χρησιμοποιείται σε όλες τις περιοχές όπου συμβαίνει διάλυση πετρωμάτων.
Το πιο τυπικό όμως karst αναπτύσσεται σε περιοχές που επικρατούν ανθρακικά πετρώματα, όπως ασβεστόλιθοι,
δολομίτες,
δολομιτικοί ασβεστόλιθοι,
μάρμαρα.
Στο Guilin παρατηρούμε μαγικά, πυργοειδούς μορφής καρστικά ανάγλυφα, τα οποία χαρίζουν τη μαγική διάσταση στην πόλη.
Η Επιτροπή Παγκόσμιας Κληρονομιάς πρόσθεσε το 2007 την καρστική έκταση του Guilin ως φυσικό Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς , στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.
Το 1981, κατατάχθηκε από το Κρατικό Συμβούλιο ως μία από τις τέσσερις πόλεις, οι άλλες τρεις είναι το Πεκίνο, το Χανγκζού και το Σούζου – Beijing, Hangzhou, Suzhou – όπου η προστασία της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και του φυσικού τοπίου, πρέπει να αντιμετωπίζεται ως έργο προτεραιότητας
Το Guilin χαρακτηρίζεται επίσης, από υπόγεια συστήματα αποχέτευσης με καταβόθρες και σπήλαια και από τον ποταμό Li, ο οποίος ρέει μέσα από την πόλη.