Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023

Πρώτη φορά 22 ανώτατοι δικαστές θα βρεθούν στο "εδώλιο", έπειτα από προσφυγή 176 πολιτών που θεωρούν ότι αδικήθηκαν από την κρίση τους.

176 υγειονομικοί, που τέθηκαν σε αναστολή επί μήνες επειδή αρνήθηκαν να εμβολιαστούν, προσέφυγαν κατά 22 ανώτατων δικαστών
Πρώτη φορά 22 ανώτατοι δικαστές θα βρεθούν στο… «εδώλιο», έπειτα από προσφυγή 176 πολιτών που θεωρούν ότι αδικήθηκαν από την κρίση τους. 
Είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις -αν όχι η μοναδική- που ολόκληρη η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας δικάζεται για κακοδικία.
Η υπόθεση αφορά προσφυγή 176 υγειονομικών που μπήκαν σε αναστολή επί μήνες επειδή αρνήθηκαν να εμβολιαστούν. 
Οι προσφεύγοντες, παρότι δικαιώθηκαν εν τέλει με την υπ’ αρ. 2332/2022 απόφαση της Επταμελούς Συνθέσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία εκδόθηκε κατόπιν προσφυγής της ΠΟΕΔΗΝ και έκρινε ότι η παράταση της αναστολής των συμβάσεων εργασίας των ανεμβολιάστων υγειονομικών ήταν αντισυνταγματική, δεν αρκέστηκαν στη δικαίωση και στην επιστροφή στην εργασία τους, όπως οι σχεδόν 7.000 συνάδελφοί τους.
Αντίθετα, προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη εναντίον των δικαστών της Ολομέλειας του ΣτΕ, οι οποίοι με προγενέστερη απόφασή τους είχαν κρίνει συνταγματικό το μέτρο της αναστολής εργασίας, που είχε ως αποτέλεσμα να μείνουν άνεργοι περισσότεροι από 7.000 συνάδελφοί τους υγειονομικοί, μεταξύ των οποίων και 240 γιατροί, οι οποίοι δεν εμβολιάστηκαν.
Η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί στις 7 Νοεμβρίου σε Ειδικό δικαστήριο που -στη συγκεκριμένη περίπτωση- συγκροτείται από την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα – Χριστοδουλέα και 
από έναν αντιπρόεδρο ΑΠ, έναν αρεοπαγίτη, έναν σύμβουλο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δύο τακτικούς καθηγητές νομικών μαθημάτων των νομικών σχολών των πανεπιστημίων της χώρας και δύο δικηγόρους, 
μέλη του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου των δικηγόρων, ως μέλη, που ορίζονται με κλήρωση.
Βάσει νόμου, στο συγκεκριμένο Ειδικό Δικαστήριο θα έπρεπε να προεδρεύει η πρόεδρος του ΣτΕ και να μετέχει στη σύνθεση και ένας σύμβουλος Επικρατείας. 
Ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση, επειδή δικάζονται μέλη του ΣτΕ, εν ενεργεία και συνταξιούχοι, για λόγους αμεροληψίας στο δικαστήριο θα ανέβουν αρεοπαγίτες στη θέση των δικαστών του ΣτΕ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 176 ανεμβολίαστοι ζητούν καθένας αποζημίωση 50.000 ευρώ από κάθε δικαστή του ΣτΕ εναντίον του οποίου έχουν στραφεί. 
Η δικηγόρος Μαρία Τσίπρα, που εκπροσώπησε την ΠΟΕΔΗΝ (το συνδικαλιστικό τους όργανο) και κέρδισε τη δίκη της αντισυνταγματικότητας της αναστολής εργασίας τους, δήλωσε στη στήλη: 
«Με την υπ’ αρ. 2332/2022 απόφαση της επταμελούς συνθέσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία εκδόθηκε κατόπιν προσφυγής της ΠΟΕΔΗΝ, κρίθηκε ότι η παράταση της αναστολής των συμβάσεων εργασίας των ανεμβολιάστων υγειονομικών ήταν αντισυνταγματική. 
Με το δεδομένο αυτό, η κυβέρνηση όφειλε άμεσα τον Νοέμβριο του 2022 να σταματήσει την αναστολή και να καταβάλει στους εργαζομένους τις αποδοχές που αντιστοιχούσαν στο διάστημα από 14/4/2022 μέχρι και την ημέρα που καθένας εξ αυτών επέστρεψε στη θέση εργασίας του. 
Το τελευταίο, δυστυχώς, δεν έχει συμβεί μέχρι και σήμερα, με αποτέλεσμα να οφείλονται αποδοχές 10 και πλέον μηνών σε εργαζομένους που παρέμειναν απλήρωτοι για διάστημα περίπου δύο ετών, σωρεύοντας υπέρογκα χρέη προκειμένου να διασφαλίσουν την επιβίωση των οικογενειών τους. 
Αποτελεί θεσμική υποχρέωση της κυβερνήσεως να επιλύσει το θέμα, αφού τούτο επιβάλλεται όχι μόνο από τις ανάγκες των εργαζομένων αλλά πρωτίστως από την υποχρέωση σεβασμού της Δικαιοσύνης, η οποία απεφάνθη αμετακλήτως επί του θέματος».
Οψόμεθα…

Ζούμε στην περίοδο της πραγματικής παράνοιας και ψευταράδων που προσπαθούν να αποδείξουν πως τα αποδεδειγμένα μετά από έρευνες και μαρτυρίες χιλιάδων ετών είναι ψέματα.

από Stephanos Vasiliou Koukoulomatis:https://www.facebook.com/svkgg/posts/pfbid0351XQtkdMJy9kStCNuPwvuVe8amDKFvPRjrAVcrvdM877p29QKPrXgPbfxKo6XVHgl
Ζούμε στην περίοδο της πραγματικής παράνοιας και ψευταράδων που προσπαθούν να αποδείξουν πως τα αποδεδειγμένα μετά από έρευνες και μαρτυρίες χιλιάδων ετών είναι ψέματα. 
Άθερμο μέλι είναι το μέλι που δεν το έχουν ζεστάνει και απλώς το φιλτράρουν για να κρατηθούν ανεπιθύμητα σώματα που τυχόν περιέχει και κρατά όλες τις ουσίες του οι οποίες ως σήμερα δεν έχουν μετρηθεί ούτε είναι γνωστές στους επιστήμονες. 
Οι γελοίοι fact checkers τού εδώ φατσοβιλίου έβγαλαν ψέμα την πληροφορία πως ένας άνθρωπος γίνεται να ζήσει μόνο με μέλι για μεγάλο διάστημα χωρίς προβλήματα, κάτι το οποίο έχει αποδειχθεί ιστορικά πως γίνεται και έχει γίνει ειδικά σε δύσκολες περιπτώσεις αλλά και σε περιπτώσεις ασθενειών για να ενισχύεται το σώμα αλλά και να μην επιβαρύνεται με τρόφιμα και απασχολείται έτσι ώστε να αυτοθεραπευτεί. 
Έχουμε αναφορές από αρχαίους που άνθρωποι ηλικιών άνω των 60 - 70 έτρωγαν μόνο μέλι σε μερικές περιπτώσεις, ή όταν δεν έχουμε τροφή για διάφορους λόγους, μία δύο κουταλιάς μέλι ημερησίως με ύδωρ για μεγάλα διαστήματα. 
Έτσι για να αποδείξω κυρίως σε έμένα πως είναι γελοίοι έχω στόχο κάποια στιγμή να κάνω αυτήν την δίαιτα για να καθαρίσει το σώμα από πολλά και διάφορα. Όταν το κάνω θα καταγράψω τα γεγονότα.
Στοιχεία από ζωγραφιές αρχαίες δείχνουν τη θεραπεία ασθενειών με το προϊόν μελισσών, δηλαδή το μέλι, που προήλθε από το 8.000 π.Χ. 
Θυμηθείτε πως η μέλισσες ήταν και είναι ιερές επί χιλιάδες έτη στην αρχαία Αίγυπτο Ινδίες Κίνα και αλλού και βεβαίως για όλους εμάς που γνωρίζουμε συνεχίζουν να είναι ιερές. 
Περιέχει πλήθος βιταμινών, μετάλλων και άλλων θρεπτικών συστατικών.
Βοηθά στην καλή λειτουργία της καρδιάς.
Το μέλι καθημερινά, βοηθάει στη συγκέντρωση και τη βελτίωση της μνήμης.
Βοηθάει στη βελτίωση της χοληστερόλης.
Βοηθάει στην καταστολή του βήχα.
Το μέλι καθημερινά βοηθάει σε καλύτερο και πιο ποιοτικό ύπνο.

Ψηλά κοιτάς, ψηλά θα πας!!!

και έλεγε η αγαπημένη μας, ανάμεσα στις άλλες καθημερινές δουλειές, έτσι στα ξαφνικά:ψηλά κοιτάς, ψηλά θα πας παιδί μου!!! - ntina
                  Κυττᾶμε πάντα …ὑψηλότερα!!!
Ὅση κι ἐὰν εἶναι ἡ πεζότης μας καὶ ἡ ῤουτίνα μας, ἀξίζει πραγματικὰ τὸν κόπο νὰ βλέπουμε πάντα λίγο …ὑψηλότερα ἀπὸ ἐκεῖ ποὺ τὸ ὕψος τῶν ματιῶν μας ἑστιάζει. 
Λίγο… 
Λίγο λίγο κάθε φορά…
Εἶναι μία τεχνικὴ ποὺ μπορεῖ νὰ μετατρέψῃ τὸν ὀνειροπόλο σὲ δημιουργὸ καὶ μαζύ του, στὴν διαρκῶς ἀνοδική του πορεία, νὰ συμπαρασύρῃ κι ἄλλους.
Ἕνας δύσκολος σταθμός, ποὺ πρέπει νὰ ξεπεράσουμε, εἶναι τὸ σημεῖον τῆς ἀποδοχῆς.
Ἐὰν δὲν τὸ ἔχουμε ἔως τώρα ἐπιτύχει, ὀφείλουμε στὸν ἑαυτόν μας νὰ τὸ «κλείσουμε», διότι ἐὰν ἐμεῖς δὲν ἔχουμε ἀποδεχθεῖ ἀπολύτως αὐτὸ ποὺ σήμερα εἴμαστε, τότε δὲν μποροῦμε νὰ μᾶς θεωροῦμε καὶ ἱκανοὺς γιὰ τὰ μεγάλα καὶ 
τὰ σημαντικά, ἐφ΄ ὅσον σὲ κάθε «στορφή» ἢ σὲ κάθε «στραβοτιμονιά» θὰ στρέψουμε σὲ ἐμᾶς τὸ «κατηγορῶ».
Ἔχοντας ἕναν ἱκανοποιητικὸ (ἔως καὶ ὑψηλό) βαθμὸ αὐτοεκτιμήσεως μποροῦμε σιγὰ σιγά, βῆμα τὸ βῆμα, νὰ θέτουμε καθημερινῶς νέους στόχους, λίγο ὑψηλοτέρους ἀπὸ αὐτοὺς ποὺ θέσαμε τὴν προηγουμένη ἡμέρα…
…γιὰ νὰ μπορέσουμε κάποιαν στιγμὴ νὰ ἀγγίξουμε τὰ …σύννεφα!!!