Τρίτη 19 Ιουλίου 2022

Φως στη βασιλεία του Αγαμέμνονα. Τα τρία αρχαία ξίφη που ανακαλύφθηκαν στην Τράπεζα του Αιγίου επιβεβαιώνουν τον Ομήρο

Ο μυκηναϊκός πολιτισμός θα μπορούσε να επανεξεταστεί υπό το πρίσμα μιας συγκλονιστικής ανακάλυψης, η οποία θα μπορούσε να βοηθήσει στον επαναπροσδιορισμό των ορίων της βασιλείας του Αγαμέμνονα στην ύστερη Εποχή του Χαλκού στην Πελοπόννησο.
Μια ανακάλυψη που θα επιβεβαιώσει την ιστορία της Ιλιάδας του Ομήρου
Είναι η ανακάλυψη τριών σπαθιών, χαρακτηριστικών σχημάτων των μυκηναϊκών ανακτορικών παραγωγών, που χρονολογούνται στον δέκατο τέταρτο αιώνα π.Χ. ή στην περίοδο της πλήρους λαμπρότητας των μυκηναϊκών ανακτόρων των Μυκηνών, της Τίρυνθας και της Πύλου.
Τα σπαθιά έφεραν στο φως οι αρχαιολόγοι του Πανεπιστημίου του Udine, με επικεφαλής την Elisabetta Borgna, τον Αύγουστο του 2015, κατά τη δέκατη ετήσια ανασκαφή της νεκρόπολης, στην Τράπεζα του Αιγίου,
στη δυτική Πελοπόννησο, όπου η ομάδα του πανεπιστημίου του Udine συνεργάζεται από το 2010 σε ένα μεγάλο έργο του ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού.
Μυκηναϊκός πολιτισμός, συγκλονιστική αρχαιολογική ανακάλυψη στην Τράπεζα Αιγίου στην Πελοπόννησο
Τα ξίφη που βρέθηκαν κατά την έρευνα ενός από τους φαινομενικά απλούστερους και πιο λιτούς τάφους, πιθανότατα ανήκαν σε ισάριθμους πολεμιστές που κατοικούσαν σε μια κοινότητα που βρίσκεται στις ορεινές παραφυάδες της ανατολικής Αχαΐας, από την οποία ήλεγχαν το κέντρο του Αιγίου, την παραλιακή πεδιάδα και τον Κορινθιακό κόλπο.
Οι φετινές ανακαλύψεις προστίθενται σε αυτές των προηγούμενων εκσκαφών, όταν η έρευνα ενός άλλου τάφου -του τάφου 6, πολύ ευρύτερου και βαθύτερου- έφερε στο φως πλούσια σετ κεραμικών και κοσμημάτων, καθώς και μια σειρά χάλκινων αντικειμένων, που προκαταρκτικά ερμηνεύεται ως προικοδότηση μιας συγκεκριμένης μορφής - ενός αξιωματικού, επιθεωρητή ή τοπικού κυβερνήτη - που συνδέεται με την κεντρική εξουσία των Μυκηνών.
Η ανακάλυψη επιβεβαιώνει την αφήγηση του Ομήρου
Τον Αύγουστο του 2015, οι αρχαιολόγοι διεξήγαγαν επίσης έρευνες στο αρχαίο χωριό που εντοπίστηκε το 2015, μερικές εκατοντάδες μέτρα νότια της νεκρόπολης, η οποία ιδρύθηκε στην προμυκηναϊκή εποχή, στις αρχές της δεύτερης χιλιετίας π.Χ..
Επίσης στην πόλη, η οποία ήταν μακραίωνη, αποκαλύφθηκε ένα επιβλητικό κτίριο με κεντρική εστία τύπου "μέγαρου", χαρακτηριστικό της μυκηναϊκής αρχιτεκτονικής.
Στην επιτόπια έρευνα στην Τράπεζα του Αιγίου, η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου του Udine συνεργάστηκε με τον διευθυντή του μουσείου Αιγίου, Ανδρέα Βόρδο, στο πλαίσιο ενός μεγάλου έργου της Ελληνικής Αρχαιολογικής Υπηρεσίας για το Υπουργείο Πολιτισμού της Ελλάδας, στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας πόλης την ονομαζόμενη ύπαι"
Το πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό σύστημα των μυκηναϊκών βασιλείων ήταν άκαμπτα συγκεντρωτικό και επομένως ορισμένα στρατηγικά αγαθά, όπως τα όπλα, είχαν ελεγχόμενη κυκλοφορία και περιορισμένη πρόσβαση.
"Κατασκευάστηκαν στα κεντρικά εργαστήρια - εξηγεί η Elisabetta Borgna - φυλάσσονταν στις ανακτορικές αποθήκες και διανέμονταν, ως επί το πλείστον, ανάλογα με τις ανάγκες, σε άνδρες που κλήθηκαν στα όπλα ή κρατήθηκαν από πολεμιστές και αξιωματικούς με συγκεκριμένους ρόλους στη διοίκηση του Παλατιού.
Είναι επομένως σπάνιο κατά τη διάρκεια της πλήρους ανακτορικής εποχής, δηλαδή όταν το σύστημα ελέγχου των ανακτόρων ήταν πιο αποτελεσματικό και αυστηρό, στους τάφους, και ιδιαίτερα σε αυτούς που ανήκαν σε περιφερειακές νεκροπόλεις, να τοποθετήθηκαν όπλα.
Όταν το έκαναν, οι υπεύθυνοι γνώριζαν το ρόλο του θανόντος και όλες τις σχετικές πληροφορίες για αυτόν"
Οι ανασκαφές που ξεκίνησαν το 2010 και επικεντρώθηκαν από το 2012 σε μια σειρά τάφων - ενός πυρήνα θαλαμωτών τάφων σκαμμένων στη συνεκτική άμμο του υποστρώματος μιας πλαγιάς- και υποστηρίζονται από το Πανεπιστήμιο του Udine, από το Ιταλικό Υπουργείο Εξωτερικών και από το Institute for Aegean Prehistory di Philadelphia.
Οι πληροφορίες αντλήθηκαν από: qui.uniud.it, qui.uniud.it, telefriuli.it, secoloditalia.it
Κείμενο και επιμέλεια κειμένου:ntina

Δημιουργία μωρών χωρίς ωάριο;

https://www.tovima.gr/wp-content/uploads/2014/01/08/17133849_sperm.jpg 
Η μία μετά την άλλη οι παραδεδεγμένες «σοφίες» των αιώνων ανατρέπονται από νέα επιστημονικά πειράματα.
Αυτή τη φορά, ερευνητές στη Βρετανία κατάφεραν, για πρώτη φορά, να φέρουν στη ζωή έμβρυα ποντικιών, χρησιμοποιώντας σπερματοζωάρια, αλλά παρακάμπτοντας την -υποτίθεται απαραίτητη- διαδικασία γονιμοποίησης του ωαρίου από το σπέρμα.
Στο παρελθόν οι επιστήμονες είχαν «ξεγελάσει» ωάρια να αναπτυχθούν σε έμβρυα, χωρίς προηγουμένως να έχουν γονιμοποιηθεί (παρθενογένεση).
Όμως όλα τα έμβρυα που είχαν προκύψει, πέθαναν σε λίγες μέρες, επειδή δεν έλαβαν χώρα σημαντικές αναπτυξιακές διαδικασίες, για τις οποίες χρειαζόταν η παρουσία του σπερματοζωάριου.
Τώρα οι επιστήμονες πήραν παρόμοια έμβρυα από παρθενογένεση και εισήγαγαν σπερματοζωάρια σε αυτά, αποδεικνύοντας ότι σε αυτή την περίπτωση το έμβρυο μπορεί να μην πεθάνει και να αναπτυχθεί κανονικά.
Η μέθοδος
Οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον μοριακό εμβρυολόγο δρα Τόνι Περί, του Τμήματος Βιολογίας & Βιοχημείας του Πανεπιστημίου του Μπαθ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στην επιθεώρηση «Nature Communications», εισήγαγαν σπέρμα αρσενικού ποντικού σε εμβρυικά κύτταρα αρχικού σταδίου.
Με την κατάλληλη χημική «χειραγώγηση», το έμβρυο -παρότι δεν είχε προηγηθεί γονιμοποίηση ωαρίου- αναπτύχθηκε και εξελίχθηκε σε κανονικό, υγιές ποντίκι.
Η τεχνική αποδεικνύει ότι είναι δυνατό να συμβεί ωρίμανση του σπέρματος, όχι μόνο μέσα στο ωάριο.
Υπό κανονικές συνθήκες, το ωάριο και το σπερματοζωάριο από κοινού, μεταμορφώνονται σε έμβρυο.
Κατά τη γονιμοποίηση του ωαρίου, συμβαίνουν μια σειρά από βιολογικές διαδικασίες αναπρογραμματισμού, που επιτρέπουν στο σπερματοζωάριο να ωριμάσει, έτσι ώστε να διαιρεθεί και να παραγάγει όλα τα διαφοροποιημένα (εξειδικευμένα) κύτταρα ενός οργανισμού.
Υποτίθεται ότι αυτός ο αναπρογραμαμτισμός και η ωρίμανση δεν μπορούν να γίνουν παρά μόνο μέσα στο ωάριο.
Όμως το νέο πείραμα ανατρέπει αυτή την πεποίθηση, δείχνοντας ότι κάτι ανάλογο μπορεί να συμβεί και από έναν εναλλακτικό δρόμο (αν και ακόμη δεν είναι σαφές ποιοι είναι οι βιολογικοί μηχανισμοί).
Οι ερευνητές εισήγαγαν το σπερματοζωάριο σε εμβρυικό κύτταρο, προτού αυτό διαιρεθεί σε δύο κύτταρα.
Τα εμβρυικά κύτταρα είχαν προηγουμένως υποστεί χημική επεξεργασία, ώστε να περιέχουν μόνο μια σειρά χρωμοσωμάτων και όχι τη συνήθη διπλή σειρά που προκύπτει μετά τη συγχώνευση του σπερματοζωάριου με το ωάριο.
Τα ποσοστά
Το ποσοστό επιτυχίας της νέας μεθόδου (δηλαδή πόσες φορές γεννήθηκαν υγιείς απόγονοι από την εισαγωγή αλλεπάλληλων σπερματοζωάριων σε εμβρυικά κύτταρα, χωρίς προηγούμενη γονιμοποίηση) ήταν 24%, δηλαδή η μέθοδος είχε επιτυχία περίπου μία φορές στις τέσσερις.
Αν και το νέο πείραμα δείχνει ότι είναι δυνατό να παρακαμφθεί η γονιμοποίηση του ωαρίου, η νέα μέθοδος πολύ απέχει από το να θεωρηθεί εφαρμόσιμη και στους ανθρώπους.
Κατ’ αρχάς, η επιβίωση (24%) των εμβρύων θεωρείται χαμηλή. Επίσης, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι αυτό που κατέστη εφικτό στα ποντίκια, θα είναι και στα ανθρώπινα έμβρυα.
«Η εργασία μας ανατρέπει το δόγμα των πρώτων εμβρυολόγων, από το 1827, όταν παρατήρησαν τα πρώτα ωάρια θηλαστικών και 50 χρόνια αργότερα, όταν παρατήρησαν τη διαδικασία γονιμοποίησης, πιστεύοντας από τότε ότι μόνο ένα ωοκύτταρο, γονιμοποιημένο από ένα σπερματοζωάριο, είναι δυνατό να οδηγήσει στη γέννηση ενός ζωντανού θηλαστικού», δήλωσε ο Περί.
Οι ερευνητές δήλωσαν αισιόδοξοι ότι εν καιρώ πιθανώς θα καταστεί εφικτό να γεννιούνται ζώα χωρίς κανονική γονιμοποίηση, ενώ δεν απέκλεισαν ότι η μέθοδός τους ίσως αξιοποιηθεί και στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή στους ανθρώπους, αν και πιθανότατα για κάτι τέτοιο θα χρειασθεί ακόμη πολύς χρόνος.
     Το άρθρο δημοσιεύτηκε στις 13 Σεπτεμβρίου του 2016 στο tovima.gr

Γιώργος Καρυστινός “Έχω στα χέρια μου 178 μελέτες που υποστηρίζουν οτι τα “φίμωτρα” κάνουν κακό στην υγεία”

Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας χαρακτήρισε ο κος Γιώργος Καρυστινός, την υποχρέωση των επαναλαμβανόμενων δόσεων των εμβολίων.
Ο γνωστός καρδιολόγος, μιλώντας στον Focus FM και τον Στέφανο Δαμιανίδη, ανέφερε ότι με τόσες δόσεις, πρέπει πλέον οι εμβολιασμένοι να μετονομαστούν σε χρήστες.

“Για όλα τα φάρμακα υπάρχουν δύο βασικές αρχές.
Πρέπει να ξέρεις τη δόση τη θεραπευτική και να γνωρίζεις το εάν έχει σοβαρές παρενέργειες.
Τα συγκεκριμένα σκευάσματα, έχουν αποτύχει και στις δύο.
Για ποια δόση μιλάμε;
Εναντίον ενός στελέχους που είχαμε πριν δυόμιση χρόνια;
Μιλάμε για απάτη. 
“Στη Γαλλία, λειτουργούν ακόμα κάποιοι θεσμοί”, τόνισε ο κος Καρυστινός αναφορικά με την κατάργηση του green pass από την γαλλική βουλή.

“Εδώ εφαρμόζονται ναζιστικά συστήματα.
Στην Ελλάδα τα έχουν καταρρακώσει όλα με τη συνενοχή των δικαστών.
Η απόφαση του ΣτΕ για την συνταγματικότητα του προστίμου εναντίον των ανεμβολίαστων, είναι απλά μια ανακοίνωση, μία ενημέρωση για το κοινό και τίποτα παραπάνω.
Ούτε μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσημα, ούτε έχει νομική ισχύ.
Θα πρέπει πρώτα η απόφαση να εκδοθεί επισήμως.
Αυτά είναι κομπίνες, απάτες που διαπράττουν οι δικαστικοί.
“Οι αποζημιώσεις για τυχον παρενέργειες του εμβολιασμού, δεν θα πρέπει να πληρωθούν από τον δημόσιο κορβανά, αλλά από τις τσέπες των πολιτικάντηδων και των εταιριών. όλων όσοι συμμετείχαν σε αυτό το έγκλημα.

“Έχω στα χέρια μου 178 μελέτες που υποστηρίζουν οτι τα “φίμωτρα” κάνουν κακό στην υγεία. Δεν ενδιαφέρεται κανείς, προμοτάρουν μάσκες και εμβόλια γιατί θέλουν να τρομοκρατούν και να εξαπατούν τον κόσμο.
Ας κλείσουν τις τηλεοράσεις και ας βάλει ο καθένας το μυαλό του να δουλέψει”.

 https://focusfm.gr/giorgos-karystinos-quot-echo-sta-cheria-moy-178-meletes-poy-ypostirizoyn-oti-ta-quot-fimotra-quot-kanoyn-kako-stin-ygeia-quot/