Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023

η φωτογραφία και η σκιά της διηγείται - László Moholy-Nagy

ο μεγάλος και πρωτοποριακός δάσκαλος του Bauhaus
έλεγε για τις σκιές στην φωτογραφία:
''τίποτα δεν είναι ανθρώπινο χωρίς την σκιά του...
ο φωτισμός στο studio με αυτά τα διασταυρούμενα πυρά από τις φωτεινές δέσμες των φωτιστικών δημιουργεί ένα κόσμο δισδιάστατο, ασκίαστο χωρίς μαγεία...
χωρίς κανένα ενδιαφέρον'' 
Σήμερα, η φωτογραφία είναι πανταχού παρούσα. 
Οι φωτογραφικές μηχανές είναι ενσωματωμένες σε δισεκατομμύρια ηλεκτρονικές συσκευές και είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς οποιοδήποτε θέμα που δεν έχει εξερευνηθεί διεξοδικά μέχρι εξαντλήσεως και βαρεμάρας με φωτογραφίες!!!
Ποιο είναι όμως το καθεστώς της φωτογραφίας ως αφηρημένης τέχνης; 
Το 1925, ο Ούγγρος καλλιτέχνης και καθηγητής του Bauhaus László Moholy-Nagy παραπονέθηκε ότι, παρόλο που η φωτογραφία υπήρχε για περισσότερα από 100 χρόνια εκείνη την εποχή, οι καλλιτέχνες τη χρησιμοποιούσαν μόνο για αναπαραγωγή της πραγματικότητας και τίποτα παραπάνω!!!
Τώρα, σχεδόν 100 χρόνια αργότερα, εξακολουθούμε να χρησιμοποιούμε τη φωτογραφία κατά κύριο λόγο για αναπαραγωγή και όχι για δημιουργία. 
Στο Painting, Photography, Film, το θεμελιώδες βιβλίο του για το θέμα, ο Moholy-Nagy αναφέρθηκε εκτενώς στο πλήθος των άλλων δυνατοτήτων που μπορεί να υπόσχεται η φωτογραφία στους καλλιτέχνες που είναι πρόθυμοι να ακολουθήσουν τις αφηρημένες δυνατότητές της. 
Κατά τη γνώμη του, η κυριότερη από αυτές τις δυνατότητες ήταν η δυνατότητα της φωτογραφίας να δημιουργήσει "νέες σχέσεις μεταξύ του γνωστού και του ακόμη άγνωστου". 
Ο Moholy-Nagy πίστευε ότι είμαστε στα καλύτερά μας όταν όλα τα βιολογικά μας συστήματα λειτουργούν σε σύνθεση μεταξύ τους και ότι αναπόσπαστο μέρος αυτής της κατάστασης πλήρους λειτουργικότητας είναι η ενσωμάτωση μιας τακτικής ροής νέων αισθήσεων. 
Για τους καλλιτέχνες, αυτό σημαίνει ότι η μεγαλύτερη συμβολή που μπορεί να κάνει κανείς στην ανύψωση του ανθρώπινου γένους είναι να προσφέρει νέες αισθητηριακές εμπειρίες- όχι απλώς μιμούμενος ή φωτογραφίζοντας αυτό που ήδη υπάρχει, αλλά μάλλον προσφέροντας προοπτικές για το πώς μπορούμε να δούμε τον κόσμο εκ νέου!!!
Μια φωτογραφική μηχανή βλέπει εκ φύσεως την πραγματικότητα από μια επεξεργασμένη οπτική γωνία. 
Μπορεί να παγώσει μια στιγμή και να την παρατείνει για πάντα στο χρόνο!!!
 
ntina

Επειδή μου αρέσουν και τα εκλεκτά εδέσματα - ψωμί με μήλο, ηλιόσπορους και καρύδια!!!

Μια υπέροχη λιχουδιά - ψωμάκι με διπλό μήλο, ηλιόσπορους και καρύδια!
Γεμάτο φρούτα και καρύδια1
Μπορούμε να το φάμε ζεστό ή κρύο, υπέροχο πρωινό, δεκατιανό ή επιδόρπιο! 
Θα χρειαστώ:
1 φλιτζάνι από δύο πολύ γλυκά μήλα πολτοποιημένα
1 φλυτζάνι ζάχαρη μαύρη υγρή
2 μεγάλα αυγά
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1/4 φλιτζάνι γιαούρτη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα αλεσμένη
1/8 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1 φλιτζάνι μήλο ξεφλουδισμένο, χωρίς κουκούτσια και ψιλοκομμένο σε κύβους
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
1/2 φλιτζάνι ηλιόσπορους
Πως το ετοιμάζω
-. προθερμαίνω το φούρνο στους 180 ή ανάλογα με τον φούρνο μας...
-. βουτυρώνω ένα ταψί 15χ25 ή κάποιο άλλο αναλόγου μεγέθους!
-. ανακατεύω σε ένα μπολ τον πολτό μήλου, 
το μισό φλυτζάνι ζάχαρη,
τα αυγά, 
το λάδι, 
τη γιαούρτη και τη βανίλια...
-. χτυπάω με το σύρμα για να αναμειχθούν.
-. κοσκινίζω μαζί το αλεύρι, 
το baking powder, 
τη σόδα, 
το αλάτι, 
την κανέλα και το μοσχοκάρυδο σε ένα ξεχωριστό μπολ. 
-. κάνω μια λακκούβα και προσθέτω το μείγμα με τον πολτό του μήλου... 
-. ανακατεύω μέχρι να ενωθούν τα υλικά... 
-. προσθέτω τα μήλα και τα καρύδια... 
-. αδειάζω το μείγμα μου στο βουτυρωμένο ταψί και ισιώνω την επιφάνεια...
-. πασπαλίζω με λίγη από τη ζάχαρή μου και τους ηλιόσπορους...
-. ψήνω στη μεσαία σκάλα του φούρνου μου για 40 έως 45 λεπτά ή μέχρι το μαχαίρι μου - το γνωστό κόλπο -  να βγαίνει καθαρό... 
-. μόλις είναι έτοιμο το αφήνω για 10' να κρυώσει λίγο και
-. αναποδογυρίζω σε μια ξύλινη επιφάνεια για αυτή τη χρήση και το αφήνω να κρυώσει καλά πριν το κόψω!!!
Καλή απόλαυση!!!
Κείμενο και επιμέλεια κειμένου:ntina

Πάνω από το μισό σώμα σας δεν είναι ανθρώπινο

Evangelou Marianna - https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02WksWMnNGrrfXA1JsbLamQEnSqDhzRMUHMhkDCivEZjJZb3NhLUbWGRV18EfcPhzVl&id=1615085099
Περισσότερο από το μισό σας σώμα  δεν είναι ανθρώπινο, λένε οι επιστήμονες.
Τα ανθρώπινα κύτταρα αποτελούν μόνο το 43% του συνολικού αριθμού κυττάρων του σώματος. 
Τα υπόλοιπα είναι μικροσκοπικοί άποικοι. 
"Είναι απαραίτητα για την υγεία σας", λέει η καθηγήτρια Ruth Ley, διευθύντρια του τμήματος επιστήμης μικροβιώματος στο Ινστιτούτο Max Planck, "το σώμα σας δεν είστε μόνο εσείς".
Ανεξάρτητα από το πόσο καλά πλένεστε, σχεδόν κάθε γωνιά του σώματός σας καλύπτεται από μικροσκοπικά πλάσματα.
Αυτό περιλαμβάνει βακτήρια, ιούς, μύκητες και αρχαία (οργανισμοί που αρχικά είχαν ταξινομηθεί εσφαλμένα ως βακτήρια). 
Η μεγαλύτερη συγκέντρωση αυτής της μικροσκοπικής ζωής βρίσκεται στα σκοτεινά θολά βάθη των εντέρων μας που στερούνται οξυγόνου.
Ο καθηγητής Rob Knight, από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια του Σαν Ντιέγκο, είπε στο BBC: "Είσαι περισσότερο μικρόβιο παρά άνθρωπος".
Αρχικά θεωρήθηκε ότι τα κύτταρα μας ήταν περισσότερα από 10 προς ένα.
"Αυτό έχει βελτιωθεί πολύ πιο κοντά στο ένα προς ένα, επομένως η τρέχουσα εκτίμηση είναι ότι είστε περίπου 43% άνθρωποι εάν μετράτε όλα τα κύτταρα", λέει.
Αλλά γενετικά είμαστε ακόμη πιο ξεπερασμένοι.
Το ανθρώπινο γονιδίωμα - το πλήρες σύνολο των γενετικών οδηγιών για έναν άνθρωπο - αποτελείται από 20.000 οδηγίες που ονομάζονται γονίδια.
Αλλά προσθέστε όλα τα γονίδια στο μικροβίωμα μας μαζί και ο αριθμός θα βγει μεταξύ δύο και 20 εκατομμυρίων μικροβιακών γονιδίων.
Ο καθηγητής Sarkis Mazmanian, μικροβιολόγος από το Caltech, υποστηρίζει: 
"Δεν έχουμε μόνο ένα γονιδίωμα, τα γονίδια του μικροβιώματος μας παρουσιάζουν ουσιαστικά ένα δεύτερο γονιδίωμα που αυξάνει τη δραστηριότητα του δικού μας.
"Αυτό που μας κάνει ανθρώπους είναι, κατά τη γνώμη μου, ο συνδυασμός του δικού μας DNA, συν το DNA των μικροβίων του εντέρου μας".
Θα ήταν αφελές να πιστεύουμε ότι μεταφέρουμε τόσο πολύ μικροβιακό υλικό χωρίς αυτό να αλληλεπιδρά ή να έχει καμία απολύτως επίδραση στο σώμα μας.
ΣΥΜΒΙΩΝΟΥΜΕ
Η επιστήμη αποκαλύπτει γρήγορα το ρόλο που παίζει το μικροβίωμα στην πέψη, στη ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος, στην προστασία από ασθένειες και στην παραγωγή ζωτικών βιταμινών.
Ο καθηγητής Νάιτ είπε: "Βρίσκουμε τρόπους με τους οποίους αυτά τα μικροσκοπικά πλάσματα μεταμορφώνουν πλήρως την υγεία μας με τρόπους που δεν φανταζόμασταν μέχρι πρόσφατα"
Είναι ένας νέος τρόπος σκέψης για τον κόσμο των μικροβίων. Μέχρι σήμερα, η σχέση μας με τα μικρόβια ήταν σε μεγάλο βαθμό σχέση πολέμου.
Μικροβιακό πεδίο μάχης
Τα αντιβιοτικά και τα εμβόλια ήταν τα όπλα που εξαπολύθηκαν ενάντια σε ανθρώπους όπως η ευλογιά, το Mycobacterium tuberculosis ή το MRSA.
Αυτό ήταν καλό και έσωσε μεγάλους αριθμούς ζωών.
Αλλά ορισμένοι ερευνητές ανησυχούν ότι η επίθεσή μας στους κακούς έχει προκαλέσει ανείπωτη ζημιά στα «καλά βακτήρια».
Ο καθηγητής Ley μου είπε: "Τα τελευταία 50 χρόνια έχουμε κάνει καταπληκτική δουλειά για την εξάλειψη των μολυσματικών ασθενειών.
"Όμως έχουμε δει μια τεράστια και τρομακτική αύξηση στα αυτοάνοσα νοσήματα και στις αλλεργίες.
Εκεί που έρχεται η εργασία στο μικροβίωμα είναι να δούμε πώς οι αλλαγές στο μικροβίωμα, που συνέβησαν ως αποτέλεσμα της επιτυχίας που είχαμε στην καταπολέμηση των παθογόνων, συνέβαλαν τώρα σε ένα εντελώς νέο σύνολο ασθενειών που πρέπει να αντιμετωπίσουμε"
Το μικροβίωμα συνδέεται επίσης με ασθένειες όπως η φλεγμονώδης νόσος του εντέρου, η νόσος του Πάρκινσον, εάν τα αντικαρκινικά φάρμακα λειτουργούν, ακόμη και η κατάθλιψη και ο αυτισμός...
 https://www.bbc.com/news/health-43674270?fbclid=IwAR2KJLhWz7QUshIvl0WO5PMLfy8K4HnIqp9-8jm7k-9FkJVx6I6svFC5iW0

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:Από τη Βόρεια Εύβοια σε Έβρο, Ρόδο, Θεσσαλία...Εμείς τι κάνουμε;

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:
Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου, στις 6μμ θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο της περιφερειακής ενότητας Εύβοιας, εκδήλωση με αφορμή της πυρκαγιές του 2021 στη Βόρεια Εύβοια, αλλά και τις φετινές καταστροφές σε Έβρο, Ρόδο, Θεσσαλία...
Στην εκδήλωση καλούμε οι δημιουργοί των δύο ντοκιμαντέρ για την Βόρεια Εύβοια, ο Βασίλης Νίκας με το ντοκιμαντέρ “ Βόρεια Εύβοια· Κανένας Νεκρός (!)” και οι Νέλλη Ψαρρού και Ιωάννης Λαζάρου, με το ντοκιμαντέρ σε δύο μέρη “Βόρεια Εύβοια, 
Το Σχέδιο” - τα τελευταία δύο μέρη είναι αναρτημένα στη σελίδα www.tosxedio.com και αποτελούν ήδη ταινίες αναφοράς για την πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια με μισό εκατομμύριο θεατές!
Αν στα ντοκιμαντέρ μας για την καμένη Βόρεια Εύβοια αλλάζαμε το όνομα της περιοχής, σε Ρόδο, Έβρο, Κέρκυρα, ακόμα και Θεσσαλία, τότε η έρευνά μας θα μπορούσε κάλλιστα να αναφέρεται σε αυτές τις περιοχές”.
Με αυτόν τον προβληματισμό, εμείς, που έχουμε ζήσει τις ημέρες της πυρκαγιάς να καίγεται ο τόπος μας χωρίς κανένα σχέδιο πυροπροστασίας και αποτελεσματικής δασοπυρόσβεσης, σε συνδυασμό με τον επιζήμια, όπως αποδείχθηκε, χρήση του 112, θέλουμε να ενημερώσουμε τους συνανθρώπους μας στις περιοχές που έχουν πληγεί για τους κινδύνους και τις παγίδες των υποσχέσεων αποκατάστασης και στήριξης. 
Θέλουμε επίσης να μοιραστούμε τη δική μας εμπειρία σχετικά με τη διαχείριση της βοήθειας που στάλθηκε ως αλληλεγγύη, την πορεία των αποζημιώσεων και, κυρίως, σχετικά με το πως πρέπει να προετοιμαστούμε ως πολίτες για τη σωτηρία των δασών μας που έχουν απομείνει. 
Μας απασχολεί δηλαδή το τι κάνουμε εμείς.
Αυτή η εκδήλωση είναι ένα κάλεσμα για συζήτηση και κατάθεση προτάσεων με σκοπό να πάρουμε εμείς τη ζωή μας στα χέρια μας.
Καλούμε πολίτες και συλλογικότητες να παραβρεθούν στην εκδήλωση. 
Καλούμε επίσης ομάδες πληγέντων από όλη την Ελλάδα να επικοινωνήσουν μαζί μας, ώστε να συνδεθούν διαδικτυακά και να παρέμβουν στη συζήτηση.
ΟΜΙΛΗΤΕΣ
Νέλλη Ψαρρού, πολιτική επιστήμονας, ανεξάρτητη δημοσιογράφος
Ιωάννης Λαζάρου, εικαστικός, ερευνητής δημοσιογράφος
Κωνσταντίνος Αγγέλου, εικαστικός, φιλόσοφος
Τάσος Σταματίου, πρόεδρος Αναγκαστικού Δασικού Συνεταιρισμού Ελληνικών
Τάσος Μπαλτάς, πρόεδρος Ορειβατικού Συλλόγου Χαλκίδας
Βασίλης Νίκας, φωτογράφος
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Βασίλη Νίκα, "Βόρεια Εύβοια· Κανένας Νεκρός (!)" διάρκειας 55΄.
Την εκδήλωση υποστηρίζουν οι: Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας
Ορειβατικός Σύλλογος Χαλκίδος
Φωνή του Δάσους.......
     Επίσκεψη-έκπληξη πραγματοποίησε ο Σταύρος Μπένος στη Λίμνη Ευβοίας την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου το πρωί. 
Εκεί αντιμετώπισε τη δυσαρέσκεια των παραβρισκόμενων για την εν κρυπτώ παρουσία του και για το “έργο της ανασυγκρότησης”. 
Τόσο που ο ίδιος ο Μπένος απελπισμένος ρώτησε προς το τέλος, “Δεν έχει κανείς κάτι καλό να πει;”
Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή...
read more:
https://nellypsarrou.com/index.php?option=com_content&task=view&id=534&Itemid=80

Πως να μη βλάπτουμε τις σχέσεις μας!!!

Κανείς δεν μπορεί να διαβάσει το μυαλό μας! 
...ίσως...ίσως  κάποιος με πολύ ανεπτυγμένη την ενσυναίσθηση, αλλά αυτά τα άτομα είναι πολύ-πολύ λίγα, 
και πρέπει να το καταλάβουμε αυτό, πως είναι δύσκολο o σύντροφό μας να διαβάσει το μυαλό μας...
πρέπει να σταματήσουμε να περιμένουμε από το σύντροφό μας, κάθε φορά που κάτι θέλουμε  να το μαντέψει και να κατανοήσει και να αντιληφθεί τα σημάδια και τα υπονοούμενα από τη συμπεριφορά μας ή τα τυχόν σχόλιά μας!!!
Πρέπει να μάθουμε να εκφράζουμε ανοιχτά τις ανάγκες μας, 
τις επιθυμίες μας και τις προσδοκίες μας στο άτομο με το οποίο ζούμε μαζί και μοιραζόμαστε την καθημερινότητά μας και έχουμε μια κοινή ζωή!!!
Πρέπει να αναλαμβάνουμε την ευθύνη των λαθών μας!!!
Πρέπει να παραδεχόμαστε τα λάθη μας!!!
Όταν αρχίζουμε να ρίχνουμε τις ευθύνες στους άλλους ανά πάσα στιγμή, αυτό κάνει τον σύντροφό μας επιφυλακτικό απέναντί μας!!!
Πρέπει να αφήνουμε το άτομο με το οποίο ζούμε μαζί, να ακολουθήσει τα όνειρά του!!!
Πρέπει πάντα να είμαστε ο "άνεμος κάτω από τα φτερά του συντρόφου μας"!!!
Όταν τον αποθαρρύνουμε από το να ακολουθήσει το πάθος και τα όνειρά του, γινόμαστε ο τοξικός σύντροφος στη σχέση!!!
Όταν εμποδίζουμε τον σύντροφό μας να αγκαλιάσει την αλλαγή και την ανάπτυξη, τον εμποδίζουμε να εξερευνήσει τις δυνατότητές του. 
Αυτό είναι επιβλαβές για αυτόν και για εμάς, αλλά και για τη σχέση μας!!!
Ο καθένας μας χρειάζεται το χρόνο του για να χαλαρώσει,
να ανανεωθεί,
να ξεκουραστεί,
να αναζωογονηθεί!!!
Θα πρέπει να επιτρέπουμε ο ένας στον άλλον και να του αφήνουμε χρόνο και χώρο και να σεβόμαστε αυτές τις ανάγκες του!!! 
Μια σχέση χτίζεται με την πάροδο του χρόνου - σε μια υγιή σχέση, και οι δύο σύντροφοι πρέπει να καταβάλλουν την ίδια προσπάθεια για να λειτουργήσουν τα πράγματα. 
Πρέπει να δημιουργούν χώρο και χρόνο για ανάπτυξη και κατανόηση, διατηρώντας παράλληλα την αγάπη τους άθικτη!!!
κείμενο και επιμέλεια κειμένου:ntina

Τι μας λέει η αστρολογία - τι κάνεις σήμερα τοξότη;

Τοξότης / 22 Νοεμβρίου έως 21 Δεκεμβρίου
Χαρακτηριστικά του ζωδίου τοξότη
τα δυνατά σου σημεία τοξότη: 
είσαι σοφός, 
πρακτικός, 
τολμηρός, 
όμορφος, 
ζωντανός, 
δυναμικός, 
υπέροχος, 
αισιόδοξος
τα αδύνατα σημεία σου τοξότη: 
είσαι ξεχασιάρης, 
απρόσεκτος, 
ερεθιστικός
το σύμβολό σου: 
Τοξότης
το στοιχείο: 
Φωτιά
κυβερνήτης του ζωδίου σου: 
Δίας
τυχερή σου ημέρα: 
πέμπτη
τυχερό σου χρώμα: 
ανοιχτό μπλε
τυχερός σου αριθμός: 
6
τυχερή σου πέτρα: 
κίτρινο ζαφείρι
Ζώδια συμβατά του
έχεις φυσική συγγένεια με: 
Κριό, 
Λέων, 
Ζυγό, 
Υδροχόο
έχεις καλή συμβατότητα με: 
Δίδυμο, 
Τοξότη
έχεις δίκαιη συμβατότητα με: 
Ταύρο, 
Καρκίνο, 
Σκορπιό, 
Αιγόκερω
έχεις ελάχιστη συμβατότητα με: 
Παρθένο, 
Ιχθύες
Και σήμερα το ωροσκοπιό σου τοξότη λέει, πως αναλαμβάνεις την ευθύνη της ζωής σου!!!
Φλέγεσαι σήμερα, τοξότη! 
Το σύμπαν σε ενθαρρύνει να αναλάβεις τη ζωή σου, να πεις την αλήθεια σου και να είσαι τολμηρός στις αποφάσεις σου!!!
Μην φοβάσαι να ταρακουνήσεις λίγο τα πράγματα, γιατί η αλλαγή μπορεί να επιφέρει κάποια διαύγεια και ανάπτυξη που τη χρειάζεται τόσο πολύ.
Αν υπήρξε ποτέ μια στιγμή να γίνεις κύριος του πεπρωμένου σου, είναι σήμερα, Τοξότη! Νιώθεις πολύ θαρραλέος και σίγουρος και θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις αυτή την ενέργεια για να ωθήσεις τον εαυτό σου προς τα πράγματα που θέλεις
Είτε ζητάς από το αγαπημένο σου πρόσωπο να βγείτε ραντεβού, βρες τον τρόπο, το σύμπαν θα σε βοηθήσει να κάνεις τη μεγάλη κίνηση.
Και με τα χρήματα πως θα τα πάμε σήμερα Τοξότη;
Σήμερα είναι μια καλή μέρα για να αναλάβεις τα οικονομικά σου!
Είτε χρειάζεται να δημιουργήσεις έναν προϋπολογισμό, είτε να διαπραγματευτείς μια αύξηση ή να εξοφλήσεις κάποια χρέη, είναι η κατάλληλη μέρα καθώς αισθάνεσαι πολύ σίγουρος και ευρηματικός!
Ωστόσο, μην αφήσεις τη φιλοδοξία σου να εμποδίσει την κοινή λογική. 
Φρόντισε να κάνεις την έρευνά σου και να λάβεις τεκμηριωμένες αποφάσεις και μην αφήνεις κανέναν να σας πιέσει να κάνεις οτιδήποτε δεν σου φαίνεται σωστό.
Και η υγεία σήμερα τοξότη;
Η σωματική σου υγεία, είναι πολύ καλή και η χρονική στιγμή επιτρέπει να αποφασίσεις να ενδυναμώσεις το σώμα σου για να έχεις περίσσια δύναμης και αντοχής!!!
Συναισθηματικά, φροντίστε να αυτοφροντίζεστε και να προσέχετε τα επίπεδα άγχους σας.
Και ο έρωτας σήμερα Τοξότη;
Ναι-ναι, νιώθεις ρομαντικός και παθιασμένος από ό,τι συνήθως!
Είτε είσαι σε μια αφοσιωμένη σχέση είτε μόνος, εκμεταλλεύσου αυτή την κοσμική ενέργεια για να εκφράσεις τη στοργή σου με ουσιαστικό τρόπο!
Ίσως αυτό σημαίνει να μαγειρέψεις ένα ρομαντικό δείπνο για δύο, 
να γράψεις ένα εγκάρδιο γράμμα αγάπης ή ακόμα και να δοκιμάσεις μια νέα μετακόμιση στο υπνοδωμάτιο. 
Αν είσαι ελεύθερος μη φοβηθείς να βγάλεις τον εαυτό σου έξω και να φλερτάρεις λίγο. 
Τα αστέρια ευθυγραμμίζονται για την αγάπη, γι' αυτό αξιοποιήστε το στο έπακρο!
Η καριέρα μας τι λέει σήμερα Τοξότη;
Στον εργασιακό χώρο, πιθανότατα θα νιώσεις επιπλέον κίνητρο και παραγωγικότητα σήμερα! 
Χρησιμοποίησε αυτή την ενέργεια προς όφελός σου αντιμετωπίζοντας μεγάλα έργα και θέτοντας φιλόδοξους στόχους για τον εαυτό σας. 
Μπορείς ακόμη να σκεφτείς να προτείνεις μια τολμηρή νέα ιδέα ή να αναλάβεις έναν ηγετικό ρόλο!
Ωστόσο, μην αφήσεις τον ενθουσιασμό σου να σε παραπλανήσει και να αγνοήσεις την πραγματικότητα της κατάστασής σου
Φροντίστε να παραμείνεις οργανωμένος και να επικοινωνείς αποτελεσματικά με τους γύρω σου και μην αναλαμβάνετε περισσότερα από όσα μπορείτε να αντέξετε.
κείμενο και επιμέλεια κειμένου ntina - myself and astrology

Τι μας λέει η αστρολογία:Στις 24 Οκτωβρίου ο Ήλιος από τις 00° 37' του Σκορπιού θα βρεθεί σε όψη τριγώνου με τον Κρόνο που βρίσκεται στους Ιχθύες, τι σημαίνει αυτό;

Ο κρόνος διατάζει να αξιοποιήσουμε τα εφόδια που μας έχουν δοθεί μέχρι τώρα στη ζωή, για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις δοκιμασίες!!!
Ο Ήλιος αντιπροσωπεύει το εγώ μας, 
τη θέλησή μας, 
την ανάγκη μας να διεκδικήσουμε τον εαυτό μας, 
την έκφραση της βαθιάς ατομικότητάς μας, 
τα ισχυρότερα κίνητρά μας και τον τρόπο που λάμπουμε.
Ο Κρόνος, από την πλευρά του, συμβολίζει τις δομές, 
τα όρια, 
την ωριμότητα, 
την τάξη, 
την επιμονή, 
το μερίδιο σοβαρότητας που έχουμε μέσα μας, 
την ικανότητά μας να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας και να επανεξετάζουμε τις φιλοδοξία μας σε ορισμένες περιπτώσεις, ώστε με πλήρη συνείδηση και ωριμότητα να προχωρήσουμε το δρόμο μπροστά μας.
Και όλος αυτός ο πρόλογος διότι στις 24 Οκτωβρίου  ο Ήλιος από τις 00° 37' του Σκορπιού θα βρεθεί σε όψη τριγώνου με τον Κρόνο που βρίσκεται στους Ιχθύες. 
Τα τρίγωνα με τον Κρόνο είναι θετικές, 
αρμονικές όψεις που ευνοούν την επιτυχία και την πρόοδο, ακόμη και στο ελάχιστο βαθμό, καθώς εμπεριέχουν μια αίσθηση ευθύνης και ακεραιότητας. 
Σε αυτά τα τρίγωνα προσηλωνόμαστε στο καθήκον και δεσμευόμαστε να υπακούσουμε σε συγκεκριμένες αξίες που έχουμε θέσει.
Η δημιουργία και η εκτέλεση σχεδίων είναι στα καλύτερά της κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.
Η όψη αυτή θα διαρκέσει 3 με 4 μέρες και θα επηρεάσει τους εκπροσώπους των ζωδίων του μεταβλητού και του σταθερού σταυρού.
Έτσι οι ταύροι,
οι δίδυμοι,
οι λέοντες,
οι παρθένοι,
οι σκορπιοί,
οι τοξότες,
οι υδροχόοι και οι ιχθύες, οι γεννημένους στο 1ο δεκαήμερο των ζωδίων τους και όλοι όσοι έχουν ωροσκόπο, ή πλανήτες όπως ο Ερμή, 
η Αφροδίτη,
ο Άρη και βέβαια η σελήνη, θα δεχτούν αυτές τις επιρροές και ανάλογα με την ωριμότητα που έχει αποκτήσει ο κάθε ένας, θα δείξει τη χρονική αυτή στιγμή την απαιτούμενη  υπευθυνότητα και τον απαιτούμενο αυτοέλεγχο!!!
Θα θυσιάσουν πρόθυμα την άμεση ικανοποίηση για να πετύχουν τους μακροπρόθεσμους στόχους τους!!!
Θα θέσουν στόχους για τον εαυτό τους, οι οποίοι θα είναι ρεαλιστικοί και εφικτοί με πρακτικά αποτελέσματα. 
Θα είναι υπομονετικοί, επίμονοι και αποφασιστικοί. 
Τα παραπάνω δεν θα αγγίξουν μόνο τα προαναφερθέντα ζώδια αλλά λίγο-πολύ όλους μας και τα επιτεύγματά μας αυτά θα κερδίσουν την αναγνώρισή μας και θα επιβεβαιώσουν την αυτοπεποίθησή μας!!!
Γενικά όταν οι πλανήτες σχηματίζουν αρμονικά τρίγωνα με τον Ήλιο, αυτό έχει ως αποτέλεσμα κυρίως την επεκτατικότητα στους τομείς που κυβερνούν οι συγκεκριμένοι πλανήτες. 
Πρόκειται για τυχερές όψεις που λειτουργούν ευεργετικά για όλες τις σχέσεις μας που βασίζονται σε θετικά συναισθήματα.
Ας δούμε λίγο την αυριανή και την μεθαυριανή μέρα - 
-. τετάρτη, 25 Οκτωβρίου: Να είμαστε ευγενικοί σε πιθανές άβολες ή αμήχανες στιγμές ειδικά μέσα στο πρωινό, καθώς η Σελήνη στους Ιχθύς βρίσκεται σε αντίθεση με την Αφροδίτη στην Παρθένο. 
Κολυμπάμε σε μια λίμνη συναισθημάτων, όπου η ουσιαστική αντικειμενικότητά μας σπανίζει σήμερα, ενώ οι ευπαθείς και ευμετάβλητες ελπίδες και φόβοι μας είναι σαν να τις ρουφάει το νερό!!!
Μπορεί αυτό να επιβραδύνει τις εργασίες μας στον πρακτικό κόσμο, αλλά τροφοδοτεί την εσωτερική μας "εργασία" και τον διαλογισμό!!!
Η χρονική στιγμή φέρνει υπευθυνότητα, 
υπομονή, 
επιμονή και αποφασιστικότητα. 
Είναι μια καλή στιγμή για να θέσουμε στόχους για τον εαυτό μας που είναι ρεαλιστικοί και εφικτοί με πρακτικά αποτελέσματα!!!
-. πέμπτη 26 Οκτωβρίου: Αν νιώθαμε ευάλωτοι τις προηγούμενες ημέρες, τώρα μπορεί να είναι μια έντονη μέρα δράσης. 
Μένουμε προνοητικοί και ικανοί, καθώς η Σελήνη εισέρχεται στον καυστικό και αθυρόστομο Κριό και η Αφροδίτη σε τετράγωνο με τον Χείρωνα. 
Αν δούμε τα πνεύματα να φουντώνουν, επιβάλουμε στον εαυτό μας ηρεμία και ησυχία, πάμε μια βόλτα και αφήνουμε τα πνεύματα να ηρεμήσουν πριν να αντιδράσουμε. 
Αναρωτιόμαστε και εξετάζουμε τι δεν θα έριχνε λάδι στη φωτιά και τι θα μπορούσε να κατευνάσει και να λύσει το συγκεκριμένο πρόβλημα που δημιουργήθηκε!!!
Το να είμαστε παρόντες στο εδώ και τώρα είναι απαραίτητο για την ανθρωπιά μας, 
την ανάπτυξή μας και την ικανότητά μας να ξεπεράσουμε το τραύμα που έχουμε βιώσει. 
Αν η αστρολογία κάνει τη δουλειά της, προσφέρει έναν καθρέφτη στον οποίο βλέπουμε τόσο τον καλύτερο εαυτό μας όσο και τα όρια της ανάπτυξής μας.

 κείμενο και επιμέλεια κειμένου: ntina - myself and astrology