Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022

Μάνος Τσίζεκ:Δεν θα μπορούσα ποτέ να ερμηνεύσω Κάφκα, Ιονέσκο, Βισνιέκ και Καρατζάλε, κείμενα κατ' εξοχήν ανατρεπτικά και κριτικά απέναντι στην εξουσία, μπροστά σε κοινό το οποίο υποχρεούται να επιδεικνύει ταυτότητα και πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Την άρνησή μου να συναινέσω στο εξευτελιστικό και απάνθρωπο μέτρο απαγόρευσης εισόδου των ανεμβολίαστων ατόμων σε χώρους πολιτισμού, την έκανα ξεκάθαρη από το καλοκαίρι, τόσο με την ιδιότητα μου ως σκηνοθέτης, όσο και ως ηθοποιός.
Αυτή την θεατρική σεζόν επρόκειτο να συμμετάσχω σε δύο θεατρικές παραστάσεις, από τις οποίες αποχώρησα τον Σεπτέμβρη, προκειμένου να μην συνεργαστώ με θεατρικούς χώρους που επιτρέπουν την είσοδο μόνο σε εμβολιασμένους. 
Η πρώτη παράσταση ήταν η «Μεταμόρφωση» του Κάφκα στο θέατρο Πόρτα, σε σκηνοθεσία Τάσου Σαγρή και η δεύτερη ήταν η παράσταση «Στον Δούναβη και τον Σηκουάνα» στο θέατρο Αγγέλων Βήμα, σε σκηνοθεσία της Μονίκα Βουδούρη.
Εξήγησα στους σκηνοθέτες μου τις θέσεις και τις ενστάσεις μου και δρομολογήθηκε συναινετικά εν τέλει η αντικατάστασή μου. 
Ήμουν εξ' αρχής αντίθετος στα lockdown, στην υποχρεωτικότητα και στην καταστροφική διαχείρηση της πανδημίας.
Πίστευα πάντα στη βασική αρχή της αντιμετώπισης των επιδημιών στην κοινότητα, με κατάλληλα μέτρα πρόληψης και ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. 
Όχι με μέτρα δημόσιας τάξης και ελεγχόμενης κατεδάφισης της οικονομίας.  
Δεν θα μπορούσα ποτέ να ερμηνεύσω Κάφκα, 
Ιονέσκο, 
Βισνιέκ και Καρατζάλε, κείμενα κατ' εξοχήν ανατρεπτικά και κριτικά απέναντι στην εξουσία, μπροστά σε κοινό το οποίο υποχρεούται να επιδεικνύει ταυτότητα και πιστοποιητικό εμβολιασμού.
Δεν θα μπορούσα ποτέ να νομιμοποιήσω τη διάκριση των ανθρώπινων ομάδων και να συνυπογράψω τον αποκλεισμό των φίλων μου, των συναδέλφων μου και όλων των συνανθρώπων μου που δεν έχουν κάνει εμβόλιο, από τον χώρο του θεάτρου.
Τέτοιον πολιτισμό δεν τον χρειάζομαι και δεν τον υπηρετώ. 
Πολιτισμό που υποκλίνεται στην εξουσία και αναπαράγει τυραννικές νόρμες. 
Πολιτισμό που διδάσκει τη συμμόρφωση στους κανόνες, όσο παράλογοι και απάνθρωποι και αν είναι.
Οι χώροι του θεάτρου και του κινηματογράφου που αγάπησα, ήταν χώροι μυσταγωγίας, χώροι ελευθερίας και χώροι δημοκρατίας. 
Εκεί όπου τα βλέμματα και οι ανάσες μας τέμνονταν σε έναν ορίζοντα ονείρου, έρωτα και επανάστασης.
Είναι φανερό ότι τέτοιοι χώροι απαγορεύεται να υπάρχουν πια. 
Ήταν φανερό ήδη από πέρσι ότι το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να κλείσουν όλα τα μικρά θέατρα. 
Ότι η τέχνη από εδώ και πέρα μόνο στην παρανομία θα μπορεί να ανθήσει.
Ήμουν στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός όταν γκρεμίστηκε το τείχος της ντροπής. 
Βρέθηκα έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού, διαμαρτυρόμενος για την εγκατάλειψη της κινηματογραφικής κοινότητας στο έλεος της πανδημίας.
Βρέθηκα στους δρόμους με το κλαδικό σωματείο μου, το ΣΕΗ, για τη διεκδίκηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας στο ελεύθερο θέατρο. 
Αγωνίστηκα επί χρόνια για την ενίσχυση του πολιτισμού και τα εργασιακά δικαιώματα των καλλιτεχνών.
Όμως με θλίψη διαπιστώνω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μου έχει σκύψει το κεφάλι. 
Τα έκτακτα μέτρα ελέγχου και διαχωρισμού που αποδέχονται σήμερα, αύριο θα γίνουν μόνιμα. Και θα έχουν πλέον και τη δική τους υπογραφή.
Η υποτιθέμενη ελευθερία που κερδίζουν οι εμβολιασμένοι έχει ημερομηνία λήξης. 
Όπως και το άνοιγμα των χώρων πολιτισμού υπό καθεστώς apartheid. 
Σύντομα θα έχουμε νέο καθολικό lockdown και θα κλείσουν για άλλη μια φορά όλα τα θέατρα.
Παραγωγές θα τιναχτούν στον αέρα, άνθρωποι θα μείνουν άνεργοι, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις θα κηρύξουν πτώχευση. 
Το μοντέλο λειτουργίας που προωθεί η κυβέρνηση μέσα από αυτά τα μέτρα είναι βιώσιμο μόνο για τις μεγάλες επιχειρήσεις.
Όσοι μικροί χώροι πολιτισμού λοιπόν εφαρμόσανε ήδη αυτά τα μέτρα διαχωρισμού, έχουν συνυπογράψει το κλείσιμό τους. 
Και έχουν απωλέσει το όποιο ηθικό πλεονέκτημα είχαν ως τώρα, έναντι των μεγαθήριων, όπως η Στέγη και το Παλλάς.
Το ηθικό πλεονέκτημα χάνεται για το κοινό και τους καλλιτέχνες που δέχτηκαν αυτή τη συνθήκη υποταγής. 
Η ψυχή του πολιτισμού μας εκχωρείται αυτή τη στιγμή στην ολιγαρχία. 
Και ο άνθρωπος εκδιώχνεται από τον ιερότερο χώρο έκφρασής του.
Μόνο με πολιτική ανυπακοή μπορούμε να διεκδικήσουμε το πραγματικό άνοιγμα του πολιτισμού. 
Μόνο με αντίσταση στην εξουσία μπορούμε να διαφυλάξουμε την ψυχή μας. 
Αν υπάρχουν έστω και λίγοι άνθρωποι που τολμούν να το κάνουν, αρκούν.

Δρ. Γεώργιος Βέργουλας – Μία απίστευτη ιστορία σχετικά με την Ιβερμεκτίνη από τις Η.Π.Α


Δρ. Γεώργιος Βέργουλας – Μία απίστευτη ιστορία σχετικά με την Ιβερμεκτίνη από τις Η.Π.ΑΈνα φάρμακο για την πανδημία που δόθηκε με εντολή δικαστηρίου.
Η συζήτηση του εμβολίου έχει βάλει στην άκρη τη συζήτηση του φαρμάκου. Ένα σημαντικό θέμα που έθεσε σήμερα στην parallaxi o Ανοσιολόγος Ιωάννης Θεοδώρου πολύ εύστοχα (https://parallaximag.gr/featured/ioannis-theodorou-oso-trechei-ios-toso-metallassetai).
Ο Γεώργιος Βέργουλας, συνταξιούχος γιατρός του ΕΣΥ, υποδιευθυντής της κλινικής μεταμοσχεύσεων του Ιπποκράτειου και τέως διοικητής του ΑΧΕΠΑ, φωτίζει μια ακόμα πτυχή του θέματος: Η FLCCC (The Front Line COVID-19 Critical Care Alliance https://covid19criticalcare.com/) που δημιουργήθηκε για να παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις τις σχετικές με την έρευνα που αφορά την λοίμωξη από τον SARS-Cov-2, στις 18 Δεκεμβρίου 2020, διαπίστωσε ότι το αντιπαρασιτικό φάρμακο ivermectin με ισχυρές αντιικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση του COVID-19.
Διαβάστε περισσότερα εδώ: covid19criticalcare.com/medical-evidence/ivermectin
H FLCCC συνιστά τη χρήση του φαρμάκου ivermectin (Meztican το εμπορικό όνομα) τόσο για την προφύλαξη όσο και για την θεραπεία της λοίμωξης από τον SARS-Cov-2. Λόγω της ταχύτατης παγκόσμιας εξάπλωσης του ιού και της μη αναμενόμενης σε σύντομο χρονικό διάστημα προφύλαξης από τα εμβόλια η ευρεία χρήση του ασφαλούς, φθηνού και αποτελεσματικού ivermectin θα μπορούσε να οδηγήσει σε δραστική μείωση του βαθμού μετάδοσης, της νοσηρότητας και της θνητότητας σε ήπιες, μέτριες και ακόμη σε βαριές μορφές της νόσου.
Τα οφέλη της δημόσιας υγείας και η επίπτωση στην κοινωνία θα είναι πολλά και θα πρέπει να παρακινήσουν τους υπεύθυνους να υιοθετήσουν την χρήση του. Ήδη υπάρχουν χώρες που έχουν προχωρήσει σε μαζική χορήγηση του φαρμάκου (η ανακάλυψη του Ivermectin το 1975 βραβεύθηκε το 2015 με το Βραβείο Νόμπελ της Ιατρικής). Κυκλοφορεί ήδη στην Ελλάδα ως αντιπαρασιτικό με μορφή δισκίων (εμπορικό όνομα Scaball, χάπια των 3 mg). 
Ήδη υπάρχει μετα – ανάλυση τυχαιοποιημένων μελετών που αφορά περίπου 1500 άτομα που δείχνει ότι τα αποτελέσματα είναι θετικά, η δε κυβέρνηση της Νιγηρίας χρηματοδοτεί κλινικές έρευνες για την αντιμετώπιση του SARs – COV 2 με το φάρμακο αυτό.  
Πρόσφατα, στη Νέα Υόρκη οι συγγενείς μιας ασθενούς 80 ετών που νοσηλεύονταν σε Μ.Ε.Θ. για λοίμωξη από τον κοροναϊό, μετά την ενημέρωσή τους από τους γιατρούς ότι οι πιθανότητες να επιβιώσει είναι περίπου 20% και μετά από μια έρευνα του γιου της στη διεθνή βιβλιογραφία πίεσαν τους γιατρούς της Μ.Ε.Θ. να της χορηγηθεί και το φάρμακο ivermectin. 
Οι γιατροί δέχτηκαν και η ασθενής σε 48 ώρες είχε σημαντική βελτίωση, αποσυνδέθηκε από τον αναπνευστήρα και μεταφέρθηκε σε ένα άλλο τμήμα εκτός Μ.Ε.Θ. Στο τμήμα αυτό οι γιατροί δεν δέχθηκαν να συνεχίσουν την αγωγή με ivermectin και ασθενής άρχισε να επιδεινώνεται. Κατόπιν τούτου οι συγγενείς της ασθενούς κατέφυγαν στο δικαστήριο το οποίο έδωσε εντολή να συνεχισθεί η θεραπεία με το ivermectin. Η ασθενής εντός ημερών βελτιώθηκε εν νέου και έχει διαφύγει τον κίνδυνο όπως την ενημέρωσαν οι γιατροί του Νοσοκομείου.  
Η περίπτωση της κυρίας από τη Νέα Υόρκη δίνει πολλά μηνύματα στο Υπουργείο Υγείας, στους Έλληνες γιατρούς αλλά και στην Ελληνική δικαιοσύνη. Το δικαστήριο στη Νέα Υόρκη λειτούργησε θα έλεγα σε χρόνο μηδέν και σώθηκε η άρρωστη.
News Roundup | NY Judge Orders Hospital To Use Ivermectin, Woman Recovers 
https://www.youtube.com/watch?v=Q6pm5T_E4rw
Πηγή: https://parallaximag.gr/epikairotita/ena-farmako-gia-tin-pandimia-pou-dothike-me-entoli-dikastiriou
Η Σλοβακία έγινε το πρώτο κράτος της ΕΕ που έδωσε επίσημη έγκριση στην Ιβερμεκτίνη τόσο για την προφύλαξη όσο και για τη θεραπεία σε ασθενείς με COVID-19…!!!
Η Σλοβακία στις 26 Ιανουαρίου 2021 έγινε το πρώτο έθνος της ΕΕ που έδωσε μετά από δοκιμές μερικών μηνών, επίσημη έγκριση στο φάρμακο Ιβερμεκτίνη τόσο για την προφύλαξη όσο και για τη θεραπεία σε ασθενείς με COVID-19. Η εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας Zuzana Eliasova τόνισε ότι εκτός από τα νοσοκομεία, θα είναι διαθέσιμο και στα φαρμακεία της χώρας με ιατρική συνταγή. 
Μια ομάδα γιατρών στη Γερμανία πρόσφατα θεράπευσαν 100 ηλικιωμένους ασθενείς με Covid-19 σε ένα γηροκομείο, με χορήγηση ιβερμεκτίνης και αναφέρθηκε απότομη πτώση της θνησιμότητας που έφτασε στο 5% έναντι 25-30% που ισχύει για τα υπόλοιπα γηροκομεία της χώρας… Δεν ήταν μια επίσημη κλινική μελέτη αλλά μια εμπειρία του «πραγματικού κόσμου»…!!! 
Εκτιμάται ότι η μαζική χρήση ιβερμεκτίνης στο γενικό πληθυσμό θα μπορούσε να σώσει τουλάχιστον 60.000 ζωές το μήνα, στις ΗΠΑ σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν πρόσφατα στο Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (NIH) των Ηνωμένων Πολιτειών.
Η ιβερμεκτίνη είναι αποτελεσματική σε όλα τα στάδια της λοίμωξης SARS-CoV-2, αν και είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε στα αρχικά στάδια της νόσου. Όσο περισσότερο καθυστερεί η χορήγηση… Τόσο πιο δύσκολη γίνεται η αποτελεσματική θεραπεία.
Ας ελπίσουμε μετά την επίσημη έγκριση του φαρμάκου Ιβερμεκτίνη στην Σλοβακία και πρόσφατα στη Βουλγαρία να ακολουθήσει η Ελλάδα καθώς και τα υπόλοιπα κράτη ώστε να σωθούν ΆΜΕΣΑ ανθρώπινες ζωές…!!!
Slovakia Becomes the First EU Nation to Formally Approve Ivermectin for Both Prophylaxis and Treatment for COVID-19 Patients
https://trialsitenews.com/slovakia-becomes-the-first-eu-nation-to-formally-approve-ivermectin-for-both-prophylaxis-and-treatment-for-covid-19-patients/
Ivermectin gathers pace in Europe
https://medicalupdateonline.com/2021/01/ivermectin-gathers-pace-in-europe/
Health Ministry Okays Use of Ivermectin in Fight against Coronavirus
https://newsnow.tasr.sk/featured/health-ministry-okays-use-of-ivermectin-in-fight-against-coronavirus/

Πώς να ανακτήσουμε τη χαμένη μας ενέργεια χρησιμοποιώντας τα χέρια μας

Για όλους εμάς που ακούμε για την ενεργειακή θεραπεία και αναρωτιόμαστε τι είναι η ενέργεια, υπάρχει μια απλή άσκηση που μπορεί να μας βοηθήσει να την νιώσουμε.
Πολλοί θεραπευτές χρησιμοποιούν τα χέρια τους ως κανάλια ζωτικής δύναμης/chi για να μπορέσουν να τη μεταδώσουν στους ασθενείς τους, ώστε να βοηθήσουν το μυαλό και το σώμα τους να θεραπευτούν.
Αυτή είναι μια πολύ απλοϊκή περιγραφή, αλλά ο σκοπός αυτού μου του άρθρου είναι να σας βοηθήσει να νιώσετε και να ξαναβρείτε τη χαμένη σας ενέργεια.
Πρέπει να θυμόμαστε πως όλοι έχουμε έμφυτη θεραπευτική ικανότητα μέσα μας, δεν το ξεχνάμε αυτό.
Το σώμα μας είναι ένα πολύπλοκο και πανέμορφο έργο τέχνης. 
Κάθε στιγμή, εκατοντάδες χιλιάδες διαδικασίες συμβαίνουν μέσα του, για αυτό πρέπει να μην γινόμαστε εμπόδιο στην απρόσκοπτη λειτουργεία του.
Για αυτό όταν νιώθουμε συνέχεια κουρασμένοι και "αποστραγγισμένοι",
όταν νιώθουμε χαμένοι και άβουλοι,
όταν είμαστε συνέχεια λυπημένοι,
όταν νιώθουμε ένα συνεχόμενο άγχος και στρες, επιβάλλεται να βοηθήσουμε το σώμα μας να επανακτήσει την χαμένη του ενέργεια
Ας δούμε μια απλή αλλά βασική άσκηση για να βοηθήσουμε το σώμα μας να ανακτήσει τη χαμένη του ενέργεια:
Η καρδιά μας βρίσκεται μέσα στον θώρακα, όχι ακριβώς στο κέντρο του στήθους μας, αλλά λίγο προς τα αριστερά.
Ξεκινάμε
-. 1
Βρίσκουμε ένα ήσυχο μέρος, όπου δεν θα μας ενοχλήσει κανείς
Ξαπλώνουμε ή καθόμαστε αναπαυτικά σε μια καρέκλα. 
Κλείνουμε τα μάτια και παίρνουμε 5 βαθιές κοιλιακές αναπνοές. 
-. 2
Κρατάμε τα χέρια μαζί σε θέση προσευχής και πιέζουμε απαλά τις άκρες των δακτύλων μας, μαζί και τις παλάμες.
Φέρνουμε τα χέρια ψηλά ώστε να αγγίξουν το κέντρο του μετώπου ή τρίτου ματιού και στη συνέχεια κατεβάζουμε ώστε να αγγίξουν το κέντρο της καρδιάς μας.
Η περιοχή του μετώπου και του στήθους περιέχει δύο ισχυρά τσάκρα, το τρίτο μάτι και το τσάκρα της καρδιάς.
-. 3
Ξεκινάμε απαλά να τρίβουμε τα χέρια μας μέχρι να δημιουργηθεί θερμότητα. 
Τοποθετούμε το δεξί  χέρι πάνω από το κέντρο της καρδιάς  και το αριστερό χέρι πάνω από τον αφαλό. 
-. 4
Κρατώντας τα μάτια κλειστά, οραματιζόμαστε ένα θεραπευτικό λευκό φως που αποστέλλεται από τα χέρια μας σε όλο μας το σώμα. 
Παρακολουθούμε το θρεπτικό φως να διαπερνά ρέει στο σώμα μας και να του προσφέρει την ενέργειά του και τη δύναμή του.
Το παρακολουθούμε να φτάνει μέχρι τις άκρες των ποδιών μας και να εξαπλώνεται γύρω μας και να ακτινοβολεί και να μας κλείνει σε ένα ενεργειακό και θεραπευτικό κουκούλι.
-. 5
Όταν νιώσουμε ότι η ισχυρή ενέργεια του λευκού φωτός, μας έχει πλημυρίσει, ανοίγουμε τα μάτια μας, χτυπάμε απαλά τα χέρια μας, σαν να χτυπάμε παλαμάκια και "τεντωνόμαστε"
-. 6
Σηκωνόμαστε ήρεμα και πίνουμε ένα μεγάλο ποτήρι νερό και φροντίζουμε να είμαστε πάντα ενυδατωμένοι.
tips
     Ήταν ένας πολύ γρήγορος και εύκολος τρόπος για να "δώσουμε" θεραπευτική ενέργεια στο σώμα μας, η οποία μας βοηθάει να ενισχύσουμε τον οργανισμό μας και να επανακτήσουμε την χαμένη μας ενέργεια!!!
    Ο κάθε ένας από εμάς, σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητές του, επιλέγει τον τρόπο,
τον τόπο και την διάρκεια της άσκησης, ώστε να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

     κείμενο και επιμέλεια κειμένου:ntina