Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023

Τι μας λέει και τι μας φέρνει το ισχυρότατο δαχτυλίδι της φωτιάς, η έκλειψη του Ηλίου, που έγινε απόψε στην στην 21° μοίρα του Ζυγού

Η σημαντικότατη έκλειψη του ήλιου, πραγματοποιήθηκε απόψε, στις 14 Οκτωβρίου στις 20.55 ώρα Ελλάδας, με αποκορύφωμα στις 21.00.41”.
Η διάρκειά της 5 λεπτά και 17’’.
Και ο ενθουσιασμός, σύμφωνα με τα πρακτορεία ειδήσεων, ήταν μεγάλος, όσων  κατάφεραν να θαυμάσουν αυτό το σπάνιο όσο και εντυπωσιακό ουράνιο φαινόμενο, τη σπάνια ηλιακή έκλειψη, η οποία αποκαλείται και "δακτύλιος της φωτιάς".
Ειδικά η έκλειψη αυτή του Ήλιου έγινε ορατή σε μια στενή ζώνη των Ηνωμένων Πολιτειών, από τη δυτική ακτή -Όρεγκον,  
Καλιφόρνια,  
Νεβάδα, 
Γιούτα και Κολοράντο- έως τις νότιες πολιτείες -Αριζόνα, 
Νέο Μεξικό, 
Τέξας-  επίσης ήταν ορατή από το Μπελίζ, 
την Ονδούρα, 
τον Παναμά 
την Κολομβία και κάποιες παράκτιες περιοχές της Βραζιλίας, με εκατομμύρια ανθρώπους να στρέφουν τα μάτια ψηλά για να το δουν.
Το δαχτυλίδι της φωτιάς, που με αυτή την ποιητική έκφραση  παρομοιάζουμε εκλείψεις σαν την αποψινή έκλειψη του ήλιου, έγινε στην  21° μοίρα του Ζυγού!!!
Η Σελήνη πλησίασε τον Ήλιο στην 21° μοίρα του Ζυγού, μπήκε μπροστά του και η σκιά της δημιούργησε ένα απόκοσμο δαχτυλίδι φωτιάς - έτσι φάνηκε ο ήλιος στα άτομα που βρίσκονταν στα σημεία του πλανήτη μας που ήταν δυνατή η παρακολούθηση της έκλειψης!!! 
Η ενέργεια που εκλύθηκε ήταν έντονη και σύμφωνα με τους αστρολόγους, θα προκαλέσει δυναμικές αλλαγές στον κόσμο και στα ζώδια που επηρεάζει και σε όλους όσους έχουν σημαντικούς πλανήτες σε αυτά.
Το δαχτυλίδι της φωτιάς θα φέρει αλυσιδωτές αλλαγές στις σχέσεις και θα κλονίσει  ισορροπίες ιδιαίτερα στα παρορμητικά ζώδια του κριού,
του καρκίνου,
του ζυγού και του αιγόκερω, ειδικά σε όσους έχουν γεννηθεί μεταξύ 10 και 20 του μήνα γέννησής τους.
Το δαχτυλίδι της φωτιάς θα αφήσει και ευνοημένους, όπως οι Δίδυμοι οι γεννημένοι μεταξύ 10 και 20 Ιουνίου και οι Υδροχόοι οι γεννημένοι μεταξύ 7 και 18 Φεβρουαρίου.
Η περίοδος των εκλείψεων  αυτής της περιόδου, ξεκίνησε την 1η Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως, περίπου,  τις 13 Νοεμβρίου, η επιρροή τους όμως θα συνεχίσει...
Η σημαντική, λοιπόν αυτή έκλειψη του ήλιου, μας επηρεάζει τόσα χρόνια όσα και τα λεπτά που διαρκεί.
Οι αστρολόγοι μας διευκρινίζουν πως αυτό σημαίνει πως τα αποτελέσματα των ενεργειών και των γεγονότων που θα συμβούν αυτές τις ημέρες της έκλειψης θα μας επηρεάζουν όλους αλλά και τον κάθε έναν προσωπικά, για 5 χρόνια!!!
Ο ζυγός, που στην περιοχή του έγινε η έκλειψη,  είναι το ζώδιο που κυβερνά κάθε μας σχέση!!!
Κυβερνά τις προσωπικές μας σχέσεις,
τις κοινωνικές και βέβαια τις επαγγελματικές!!!
Κυβερνά τις σχέσεις κρατών,
συνασπισμών, 
συμμαχιών!!!
Και ναι, μας λένε οι αστρολόγοι, επηρεάζει και την ειρήνη και τον πόλεμο!!!
Έτσι παρατηρούμε τις όψεις που γίνονται σε αυτήν τη πρώτη έκλειψη του Οκτώβρη να είναι όψεις μεγάλης πίεσης και ριζικών αλλαγών με έναν πλανήτη Ουρανό να κατέχει θέση καρμική και να θέτει σοβαρά θέματα που αφορούν όλους μας, όσους ζούμε σε αυτόν τον πλανήτη!!!
Ο ουρανός είναι και ο πλανήτης που φέρνει αποκαλύψεις και απρόοπτα κάτι που σημαίνει πως ξαφνικά μπορεί να ανατραπεί το πρόγραμμα μας, ή να μάθουμε πράγματα που μπορεί να μας σοκάρουν, αλλά καθώς είναι και απρόοπτος, μπορεί να  δούμε να έρχονται λύσεις στα προβλήματα μας από το πουθενά!
Αλλά είναι και μοιραίος ο ουρανός και μπορεί να δούμε μοιραία γεγονότα, ότι μπορεί να σημαίνει αυτό!!! 
Και βέβαια έχουμε και τον πλούτωνα σε δύσκολη όψη, καθώς η έκλειψη ξυπνάει και ενεργοποιεί τη βία που μέχρι τώρα ήταν καλά κρυμμένη, την οποία ενισχύει και η παρουσία στο σκορπιό του πανίσχυρου Άρη!!! 
Και δεν ξεχνάμε τον Ερμή, ο οποίος μας υπενθυμίζει με  ακραίο τρόπο πως εδώ υπάρχουν  παλιά τραύματα, αθεράπευτα, τα οποία πρέπει να θεραπευτούν!!!
Επόμενη δακτυλιοειδής ηλιακή έκλειψη στις 14 Οκτωβρίου 2023

Σημάδια που είναι ενδείξεις προσωπικής ανάπτυξης

...προσωπική ανάπτυξη και ναι, είναι μια αέναη διαδικασία.
...προσωπική ανάπτυξη και ναι, τελειοποιήσαμε κάποιες δεξιότητες, αλλά όσο τα χρόνια προχωρούν, τόσο θα παρατηρούμε πόσα ακόμα δεν γνωρίζουμε!
...και ανεβαίνουμε όλο πιο ψηλά τα σκαλοπάτια, ένα-ένα, χωρίς να φοβόμαστε τα ύψη, γιατί ο φόβος κάποια στιγμή μπορεί να κλέψει τα όνειρά μας...
...και ανεβαίνουμε και ανεβαίνουμε και άλλα σκαλοπάτια  προς εκπλήρωση της προσωπικής μας ανάπτυξής!!!
...και καθώς προχωράμε αποκτάμε αυτογνωσία και επίγνωση των προσωπικών μας δυνατοτήτων!!!
...και καθώς ανεβαίνουμε τα σκαλοπάτια της προσωπικής μας ανάπτυξης, αρχίζουμε να βλέπουμε τα γεγονότα και τους ανθρώπους γύρω μας με άλλα μάτια!!!
έτσι, 
-. όταν  κάποιοι από τους ανθρώπους γύρω μας  αποτυγχάνουν, προσπαθούμε να τους "ανεβάζουμε" και όχι να τους υπενθυμίζουμε τις αποτυχίες τους!
-. στο λεξιλόγιό μας δεν υπάρχουν πια οι λέξεις "εγώ σου το είπα", 
"έπρεπε να με ακούσεις", 
"διαφωνώ κάθετα μαζί σου" και πολλές άλλες του ιδίου ύφους και στυλ!!!
-. μιλάμε ελάχιστα για τον εαυτό μας, έως καθόλου, και ενδιαφερόμαστε περισσότερο για τον συνομιλητή μας!!! 
-. στις παρέες μας, μας χαρακτηρίζουν  "καλούς ακροατές".
-. αναποδιές, αποτυχίες και "άδικα" αποτελέσματα δεν μας πτοούν και λέμε "δεν πειράζει - την επόμενη φορά θα βρω καλύτερο τρόπο, βάση της μελέτης του τωρινού, και θα έχω πολύ καλύτερα αποτελέσματα!!!
-. κατανοούμε πολύ καλά τα γεγονότα γύρω μας και δεν χρειαζόμαστε επεξηγήσεις από τρίτους!!!
και βέβαια γνωρίζουμε πολύ-πολύ καλά πως η ευτυχία είναι μια κατάσταση της ύπαρξής μας και όχι ένας στόχος!!!
και ναι, οφείλουμε όλοι να είμαστε ευτυχείς!!!
κείμενο και επιμέλεια κειμένου:ntina

Ένα πάνευστο και πανίσχυρο ρόφημα για να αντιμετωπίσουμε την κούραση και τν εξάντληση

Νιώθω μια κούραση, μιά εξάντληση-μα τι να κάνω;
Πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε κάνει αυτή την ερώτηση στον εαυτό μας!
Η λέξη κούραση χρησιμοποιείται στην καθημερινή μας ζωή για να περιγράψει μια σειρά από καθημερινές ταλαιπωρίες, όπως εξάντληση,
κόπωση,
αίσθηση καύσου στους μύες,
πόνους στην πλάτη ή μια γενικευμένη ατονία.
Αιτίες της κούρασής μας είναι πολλές και διάφορες – μπορεί να είναι η ατμοσφαιρική ρύπανση,
η ηχορύπανση,
τα εξαντλητικά ωράρια δουλειάς,
η κακή διατροφή,
η έλλειψη ύπνου και η κούραση αναπόφευκτη και δυστυχώς αυτό το αίσθημα μόνιμης κούρασης τείνει να γίνει συνώνυμο του σύγχρονου τρόπου ζωής.
Δύο από τα βότανα που μπορούν να μας βοηθήσουν να...