Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

Καρπούζι – το σήμα κατατεθέν του καλοκαιριού

 
Καρπούζι γλυκό και αγαπημένο
Στη χώρα μας ,στην χώρα της θάλασσας , στην χώρα του ήλιου , στην χώρα των φρούτων δεν επιτρέπεται να μην γνωρίζουμε την διατροφική και θρεπτική αξία του καρπουζιού.
Δεν επιτρέπεται να λέμε ότι το καρπούζι είναι ΜΟΝΟ ζάχαρη και νερό.
Ότι το καρπούζι δεν έχει καμία θρεπτική αξία , ότι το καρπούζι παχαίνει.
Μέγα λάθος όλα όλα αυτά.
Και ξεκινάω από τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει:
Πράγματι το καρπούζι αποτελείται από 90% νερό αλλά η περιεκτικότητά του σε σάκχαρο είναι μόνο 5% , μικρότερη από αυτήν του μήλου.
Μια μεγάλη φέτα καρπούζι μπορεί να έχει μόνο το μισό σάκχαρο από ένα μήλο.
Δεν είναι εκπληκτικό;
Δεν περιέχει σχεδόν καθόλου λίπη.
Καθόλου χοληστερίνη.
Και η περιεκτικότητά του σε θερμίδες αμελητέα.
Ένα μικρό μπολ ή ένα φλιτζάνι του τσαγιού καρπούζι περιέχει μόνο 40 θερμίδες!
Σε αυτά αν προσθέσουμε και….
read more:https://botanologia.gr/karpoyzi-to-zita-o-organismos-mas-to-epivallei-to-kalokairi/