Κυριακή 3 Ιουλίου 2022

Γύρισε την πλάτη σου στην ύλη και το Σύμπαν θα σε φροντίσει

Μας έμαθαν πως αν χάσουμε το σπίτι μας από την τράπεζα ή την εφορία θα είναι κάτι ανεπανόρθωτο, οπότε, δούλευε άνθρωπε να πληρώνεις φόρους που δεν σου αναλογούν, μην πάνε και χαμένοι οι κόποι μιας ζωής…
Λες και η μητέρα Γη δε θα ανοίξει την αγκαλιά της να σε φιλοξενήσει και το Σύμπαν να σκύψει από πάνω σου και να ντύσει κάθε ανθρώπινη ανάγκη.
Και μέσα από αυτή την πρόκληση, θα ξεπηδήσει η οργανωμένη κοινότητα των ανθρώπων που θα βασίζεται στην ανταλλαγή αγαθών και υπηρεσιών, θα κάνει πέρα όλες τις προσωπικότητες που κρατούν την ψευδαίσθηση του κόσμου, γυρνώντας την πλάτη σε όλους όσους παίρνουν τα σπίτια για να τα μετατρέψουν σε άδεια, αραχνιασμένα κουτιά.
Και η ανθρώπινη ζωή ανακατεμένη με την ενέργεια του Σύμπαντος, θα απλώνεται έξω από τα κουτιά. Και όσοι θα εξακολουθούν να ζουν μέσα σε αυτά, θα δουν πως δεν τους χωράνε πια και θα βγουν έξω να ανταμώσουν τους άλλους.
Κάνε την αρχή και μη φοβάσαι.
Μας έμαθαν πως αν δεν προστατέψουμε την περιουσία μας, θα την χάσουμε, οπότε, αγόραζε άνθρωπε μπάρες ασφαλείας για τις πόρτες σου, κάνε ασφάλεια ζωής και κατοικίας, ασφάλισε τον τάδε διάσημο πίνακα ή τα διάσημα πόδια που φέρνουν λεφτά.
Για να ανοίξουν οι καρδιές των ανθρώπων, βάζε έναν άγγελο σε κάθε πόρτα και δίπλα στο παιδί που στέλνεις στο σχολείο αντί να αγοράζεις κλειδαριές και να αγοράζεις ασφάλεια… συνεργάσου με τα μέσα που σου δίνει το Σύμπαν και εμπιστεύσου το.
Όσοι περισσότεροι άνθρωποι εμπιστευθούν την ουσία του Εαυτού μέσα τους και ενώσουν τις καρδιές τους, τότε ο ίδιος ο κλέφτης θα ανοίξει και τη δική του καρδιά και θα πάρει μέρος στον κύκλο κρατώντας τα χέρια που άλλοτε λήστευε.
Και όλοι οι άνθρωποι θα γίνουν πολλές φωτεινές ακτίνες μαζί, που θα χαϊδεύουν γελώντας τα σφαλιστά παραθύρια, μέχρι να ανοίξουν κι αυτά και να γίνουν όλα φως.
Κάνε την αρχή και μη φοβάσαι.
Μας έμαθαν να μη μιλάμε σε ξένους, πως όλοι όσοι μας πλησιάζουν θέλουν να μας εκμεταλλευτούν θέλοντας κάτι να πάρουν από εμάς, πως δεν υπάρχει αγνή πρόθεση, οπότε άνθρωπε, άρχισε να παρεξηγείς τα χαμόγελα και την ευγένεια και κρύψου πίσω από την ανωνυμία που προσφέρει το internet, προκειμένου να ξεδιπλώσεις πάθη και επιθυμίες.
Όποιος έχει το Σύμπαν μέσα του, γίνεται διάφανος, αλλάζοντας καρδιές ή αφήνει να περάσουν από μέσα του – χωρίς να τον βλάψουν – όσοι δεν έχουν μάθει να αγαπούν.
Όταν ζεις την ανθρώπινη ζωή σου δίχως την προσωπικότητα να κρατάει την ψευδαίσθηση του κόσμου ενεργή, το Σύμπαν κι εσύ είσαστε ένα, δημιουργώντας κάθε Ύπαρξη μόνο από αγάπη.
Και όταν η αγάπη είναι το μόνο πράγμα που βιώνεις, εμποτίζει όλες τις καρδιές γιατί η ίδια η ανθρώπινη φύση έχει την τάση να ταξιδεύει προς τα εκεί που υπάρχει αγάπη και μόνο.
Βάλε στην άκρη το εγώ, ζήσε χωρίς τον χειρισμό της προσωπικότητας και θα γίνεις μια εστία αγάπης, αλλάζοντας τις καρδιές του κόσμου. Και θα εμπνεύσεις κι άλλους να κάνουν την ίδια αλλαγή μέσα τους.
Κάνε την αρχή και μη φοβάσαι.
Μας έμαθαν πως το να μην έχεις ερωτικό σύντροφο ή να έχεις σχέση με άτομα του ιδίου φύλου ή να αλλάζεις πολλούς συντρόφους δηλώνει ένα προβληματικό εαυτό, οπότε, άρχισε άνθρωπε να νιώθεις μέσα μας την πείνα του να βρεις ή να κρατήσεις με το ζόρι έναν σύντροφο, να κρύβεις τις ομοφυλοφιλικές σου τάσεις και να ντρέπεσαι να λες τον αριθμό των σχέσεων που έχεις κάνει.
Λες και το να αγαπάς μέσα από πολλούς ανθρώπινους τρόπους, συνήθειες και τάσεις, καθορίζουν ή λερώνουν το Σύμπαν που είσαι, προσπαθώντας να σε εντάξουν σε ένα σύστημα “κοινωνικής και σωστής συμπεριφοράς”, με φυτεμένα συστήματα πεποίθησης.
Και αν παρεκκλίνεις από αυτή τη συμπεριφορά, γίνεσαι το θήραμα των ίδιων των ανθρώπων που ζουν στην ψευδαίσθηση, θύματα του ίδιου σου του είδους.
Βάλε μεγάφωνο στην καρδιά σου και θα ακουστεί πάνω από όλες τις φωνές. Πού σου λέει να πας;
Μείνε μόνος αν είναι επιλογή σου ή μέχρι να βρεις αυτό το συγκεκριμένο που ψάχνεις, αγάπησε το ανθρώπινο φύλο με το οποίο νιώθεις άνετα, κάνε όσες σχέσεις θέλεις δίχως να υπόσχεσαι περισσότερα από όσα μπορείς να δώσεις – να παίζεις τίμια πάντα και μην πληγώνεις τις καρδιές των ανθρώπων.
Να τιμάς την αγάπη σε κάθε μορφή της και όλα τα φυτεμένα συστήματα πεποίθησης θα σπάσουν, δίνοντας ανάσα στους ανθρώπους.
Όπου υπάρχει αγάπη χωρίς έλεγχο και εκμετάλλευση, είναι ελευθερία από την ψευδαίσθηση. Πριν μάθεις να αγαπάς με ανιδιοτέλεια και να γίνεις ο ίδιος αγάπη, βίωσε την αγάπη που μπορεί να σου δώσει η ανθρώπινη φύση σου σε όλες τις μορφές της.
Κάνε την αρχή και μη φοβάσαι.
Κι αν φοβάσαι να κάνεις κάτι από όλα αυτά, πάρε τον φόβο σου αγκαλιά και κάνε το πρώτο βήμα με θάρρος… είναι καλύτερα από το να μένεις ακίνητος βλέποντας με θλίψη την ύλη γύρω σου να αλλάζει ή να προσπαθούν άλλοι να σε στριμώξουν σε αυτήν, ενώ εσύ προσπαθείς να γαντζωθείς πάνω της.
Να πηγαίνεις με τη ροή. Η ύλη αλλάζει συνεχώς ενώ η ουσία του Εαυτού μέσα σου παραμένει αναλλοίωτη και σταθερή, ακριβώς όπως ήταν πριν κι από την αυγή του Σύμπαντος και των κόσμων.
Και όλα είναι μια χαρά στον κόσμο σου.
Copyright © Έλενα Έρα,
facebook.com
revealedtheninthwave

Ενός κακού, μύρια έπονται κ. Υπουργέ!


π. Στέφανος Στεφόπουλος
Ενός κακού, μύρια έπονται κ. Υπουργέ!
 
    Ο λόγος για μιά αθλιότητα, αυτήν του στυγνού εκβιασμού της Πολιτείας και της παράλογα και απάνθρωπα τιμωρητικής αν όχι εκδικητικής στάσης της απέναντι σε αρκετές χιλιάδες οικογένειες υγειονομικών.
Η πρωτόγνωρη κατάσταση αυτή που, αμφιβάλλω αν συμφωνεί με το Σύνταγμα, (αν και κάποιοι μεγαλο-δικαστές την έκριναν ήδη “συνταγματική” όπως πάντα σχεδόν σε όλα), αλλά και στην κοινώς αποδεκτή ΗΘΙΚΗ!
Ξεκίνησε ως μέτρο-“βούρδουλας” κατά ανθρώπων που δεν ήθελαν ή αμφισβητούσαν την τακτική των μαζικών εμβολιασμών και είχαν – βεβαίως – λόγο ως πιο ειδικοί από εμάς και ίσως όχι λιγότερο ειδικοί από τους τηλε-ειδικούς, που ποτέ δεν εισακούστηκαν.
Ένα, λοιπόν, κακό το ότι δεν τους επέτρεψαν να έχουν άποψη και επιλογή.
Δεύτερο, ότι τους απομάκρυναν από το εργασιακό τους περιβάλλον βάζοντάς τους σε αναστολή εργασίας χωρίς να προκύπτει πειθαρχικό παράπτωμα.
Τρίτον, τους στέρησαν ολόκληρο τον μισθό τους εκβιάζοντάς τους και βάζοντας σε κίνδυνο την επιβίωση των παιδιών τους. 
Κι αυτό συνταγματικό και “νόμιμο” υποθέτω.
Τέταρτον, δεν τους απολύουν. 
Αν έχουν πέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα, ορίστε κ. Υπουργέ, απολύστε τους να βρουν μια δουλειά να μεγαλώσουν τα παιδιά τους.
Πέμπτον, έθεσαν σε άμεσο κίνδυνο την αποτελεσματικότητα του σε κατάρρευση ευρισκόμενου Συστήματος Υγείας, και έμμεσα την δημόσια υγεία εξουθενώνοντας, μάλιστα, τους υπόλοιπους συναδέλφους τους.
Έκτον, προετοίμασαν το έδαφος για την γενίκευση του μέτρου και την αντισυνταγματική, αντιδημοκρατική έως φασιστική επιβολή νέων μέτρων σε όλον τον πληθυσμό, αφού μάλιστα η “δοκιμή” με τους υγειονομικούς πέτυχε. 
Γιατί πέτυχε; 
Διότι η κοινωνία και οι θεσμοί της δεν αντέδρασαν ή δεν το έκαναν επαρκώς. 
Απαθώς και ίσως και εμπαθώς οι υπάκουοι σκλάβοι-παρίες του συστήματος-ιδιότυπης κοινωνίας παρακολουθούν τα γεγονότα. 
Άφωνοι, όχι γιατί δεν έχουν φωνή και δικαίωμα έκφρασης προσωπικής γνώμης αλλά γιατί τους έπεισαν με το βούρδουλα ότι η αντίθετη της δικής τους (ενν. του άθεου, μηδενιστικού και εκ των καταχθονίων αναβάντος Συστήματος) συνιστά έκπτωση της όποιας κοινωνικά αποδεκτής, και ελευθέρως και δημοκρατικώς επιλεχθείσης θέσης τους – κοινωνικής, επαγγελματικής, κομματικής, θρησκευτικής κλπ.
Τρομαγμένοι γίγαντες από νάνους της ιδεολογικής παρακμής. 
Θεατές ενός έργου που σύντομα οι ίδιοι θα πάρουν πρωταγωνιστικούς ρόλους και θα διαπιστώσουν τότε ότι δεν θα έχει μείνει και κανένας έξω αλώβητος οπότε θα σωπάσουν για πάντα. 
Παχιά, αόριστα λόγια, ε;
Να τα κάνουμε πιο σαφή λοιπόν.
Όσο δε μιλάμε για τα δικαιώματά μας, όσο δεν υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα του διπλανού μας που αύριο θα γίνει και δικό μας δικαίωμα που θα εκμηδενίζεται, όσο δεν αντιστεκόμαστε με ειρηνικούς τρόπους στη λαίλαπα που ξεκίνησε με υγειονομική χροιά και δοριά και συνεχίζει με σχετικοποίηση άρα συνεχίζει σε πορεία μηδενισμού, άκρατου υλισμού και ειδωλολατρικής πολυθεΐας, τόσο θα δυστυχούμε και θα καταρρέουμε.
Τώρα βλέπουμε άλλους. 
Γρήγορα, όμως, έρχεται η σειρά μας. 
Γιατί το “τέρας” που μας κατατρέχει και ονομάζεται από πολλούς “Νέα Τάξη Πραγμάτων” και από άλλους “Μεγάλη Επανεκκίνηση”, μόνο από τον ίδιο το Άγιο Τριαδικό μας Θεό ανακόπτεται. 
Γιατί δεν παλεύουμε με τις αντίχριστες αρχές και εξουσίες του κόσμου αλλά με τον Άρχοντα του Κόσμου, δηλαδή τον Διάβολο.
Επί του προκειμένου, χιλιάδες αδελφοί μας χωρίς δουλειά και το χειρότερο, χωρίς δικαίωμα και προοπτική δουλειάς.
Πολλοί αδελφοί μας υποστηρίζουν τους ανθρώπους αυτούς ψυχικά, πνευματικά, υλικά. 
Ίσως, όμως, κι αυτό αν και αναγκαίο ως εντολή του Κυρίου μας, να είναι “βούτυρο” στο ψωμί των αρχόντων μας. 
Γιατί ίσως να κρύβονται πίσω απ την ευαισθησία αυτή και να λένε “να, αυτοί οι υγειονομικοί, έχουν κάμποσους να τους βοηθούν. 
Άστους να δούμε. 
Δε θα κουραστούν οι ευαίσθητοι να τους βοηθούν; 
Δε θα αποκάμουν κάποια στιγμή; 
Ε, τότε θα πέσουν μπροστά μας σαν ώριμα σταφύλια να μας ικετεύσουν”!
Και μέσα σε όλα αυτά τα λυπηρά, έρχεται σαν κερασάκι της τούρτας και η απερίγραπτη διαμαρτυρία του αρμοδίου Υπουργού γιατί όπως ισχυρίστηκε οι εν αναστολή υγειονομικοί “στοχοποίησαν την οικογένειά του”!
Δε θα γράψω πολλά. Μόνο μια απορία κ. Υπουργέ.
Εσείς διαμαρτύρεστε γιατί 30 δεινώς και αναιτίως τιμωρημένοι υγειονομικοί-εκπρόσωποι των 7.000 οικογενειών που εσείς στοχοποιήσατε και εκδικηθήκατε, ενόχλησαν την οικογενειακή σας γαλήνη. 
Εσείς, μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους σας στοχοποιήσατε και συχνά οδηγήσατε στην πλήρη δυστυχία και στο θάνατο ακόμη, 10.000.000 Έλληνες!!! 
Δεν είναι αρκούντως παράδοξο αυτό;
Οπότε ανεχθείτε την διατάραξη της οικογενειακής σας γαλήνης όπως ακριβώς οι πολίτες ανέχονται την απειλή όχι της διατάραξης της γαλήνης, αλλά της συνοχής της οικογένειάς τους λόγω των οικονομικών – κοινωνικών-πολιτικών-υγειονομικών, κλπ συνεπειών των νόμων που εσείς έχετε ως σήμερα ψηφίσει. 
Εφαρμόζοντας έστω την αρχή της ίσης και δίκαιης μεταχείρισης.
Και κλείνοντας, επιτρέψτε μου να θέσω 2 ερωτήσεις σχετικά με το νόμο τον σχετικό με τα πειθαρχικά παραπτώματα των υπαλλήλων των ΝΠΔΔ.
1) Στο σχετικό νόμο, δημοσιευμένο με τις διορθώσεις του στο ΦΕΚ Α 54/14-03-2012), στο άρθρο 105, παράγραφος 2 διαβάζουμε : “Στον υπάλληλο που τελεί σε…αναστολή άσκησης καθηκόντων καταβάλλεται το 1/3 των αποδοχών του…”. 
Ισχύει ή όχι αυτό στην περίπτωσή μας; Κι αν δεν κανω λάθος η όποια περικοπή μισθού δεν σημαίνει υποχρεωτικά και τη μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών και συντάξιμων δικαιωμάτων. 
Εμμέσως πλην σαφώς, δεν θέτετε σε κίνδυνο την δημόσια υγεία 7.000 ανθρώπων και όσων άλλων μελών των οικογενειών τους καλύπτονται από αυτές τις κύριες ασφαλίσεις;
2) Στην απόφαση του ΣτΕ του περασμένου χρόνου, όπως διαβάζουμε στη δημοσίευση στο capital.gr (3/12/2021), “δ) Σύμφωνα με τα υπάρχοντα επιστημονικά δεδομένα, οι σοβαρές παρενέργειες του εμβολιασμού είναι εξαιρετικά σπάνιες”.
Αυτό το επιχείρημα, μεταξύ άλλων, επικαλείται το ΣτΕ για να στερεώσει την απόφασή του περί συνταγματικότητας του μέτρου αναστολής των υγειονομικών λόγω άρνησης εμβολιασμού. Τότε, τον Δεκέμβριο ή Νοέμβριο του 2021 όντως αυτά γνωρίζαμε από την επιστημονική κοινότητα. 
Τώρα όμως έχουμε πολλά δεδομένα χιλιάδων παρενεργειών, ελαφρών και σοβαρών, έχουμε πολλάσια μεγαλύτερο από τότε ποσοστό διασωλήνωσης και θανάτου πλήρως εμβολιασμένων (3 εμβόλια) σε σύγκριση με ανεμβολίαστους και έχουμε και έξαρση θανάτων από όλες τις ασθένειες, της λεγόμενης “ξαφνικίτιδας”, μέσα μόνο στο πρώτο τρίμηνο του έτους. 
Κι αυτά τα νέα δεδομένα τα αποδέχονται πλέον οι επιστήμονες και ειδικοί της χώρας μας. Μήπως, λοιπόν, να αναθεωρούταν το συγκεκριμένο μέτρο κατά των υγειονομικών;
Τέλος, στην παράγραφο (ε) του σκεπτικού της απόφασης του ΣτΕ, αναφέρεται πως αναστολή χωρίς καταβολή του συνόλου των αποδοχών είναι “ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΣ ΑΝΕΚΤΗ”!
Συνταγματικώς ανεκτή είναι λοιπόν.
Συνταγματικώς και ηθικώς σύμφωνη είναι όμως;

entaksis.gr

Alain Delon: Θα φύγω από αυτόν τον κόσμο χωρίς λύπη

Ένας από τους διασημότερους γάλλους ηθοποιούς, ο Alain Delon, δηλώνει ότι θα φύγει "από αυτόν τον κόσμο χωρίς να νιώθει λύπη" σε μια συνέντευξη-απολογισμό που δημοσιεύεται σήμερα σε ειδικό τεύχος του Paris Match που είναι αφιερωμένο στα 60 χρόνια της καριέρας του.
"Η ζωή δεν μου δίνει πια τίποτε σπουδαίο. Γνώρισα και είδα τα πάντα. Αλλά το σημαντικότερο, απεχθάνομαι αυτή την εποχή, τη σιχαίνομαι", εξηγεί ο 82χρονος ηθοποιός στο τέλος της συνέντευξης αυτής που έχει τίτλο: "Εγώ, ο Delon: η συνέντευξη της ζωής του".
"Υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι που απεχθάνομαι. Όλα είναι κίβδηλα, στρεβλά. Δεν υπάρχει πια σεβασμός, ούτε λόγος που να τηρείται, μόνο στα λεφτά δίνεται αξία. Ακούω που μιλούν για εγκλήματα μέρα μεσημέρι. Ξέρω ότι θα φύγω από αυτόν τον κόσμο χωρίς να μετανιώνω για τίποτα", δηλώνει ο Alain Delon, αφού έχει μιλήσει για την καριέρα του, τη δύσκολη σχέση με την οικογένειά του, τις γυναίκες που αγάπησε, τους φίλους που έχασε.
"Σχεδόν όλοι έφυγαν" υπογραμμίζει ο μυθικός πρωταγωνιστής του "Γατόπαρδου" (1963) του Λουκίνο Βισκόντι με την Κλαούντια Καρντινάλε και τον Μπαρτ Λάνκαστερ. 
Ο Alain Delon θρήνησε πριν από μερικούς μήνες τον θάνατο της αγαπημένης του Μιρέιγ Νταρκ με την οποία ήταν ζευγάρι τη δεκαετία του 1970.
Όταν ρωτήθηκε για το αν υπάρχει μια γυναίκα στη ζωή του σήμερα, ο ηθοποιός απαντά ότι "δεν την έχει βρει". "Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν υποψήφιες. Υπάρχουν δέκα, αλλά επί του παρόντος καμιά δεν μου ταιριάζει για το τέλος της ζωής μου… Θα μπορούσα να παντρευτώ μια γυναίκα αν ήταν έτοιμη να με συντροφεύσει μέχρι το τέλος", εξηγεί.
Ο Alain Delon διευκρινίζει ακόμη ότι τα γυρίσματα της "τελευταίας ταινίας του" σε σκηνοθεσία του Πατρίς Λεκόντ "καθυστέρησαν". 
Η ταινία –που θα είναι η 91η του ηθοποιού– αφηγείται μια «ιστορία αγάπης» μεταξύ των πρωταγωνιστών της, του Alain Delon και της Ζιλιέτ Μπινός. 
Επίσης, ο ηθοποιός είπε ότι "θα ήθελε να ανεβεί ξανά στο σανίδι μια τελευταία φορά".
Η τελευταία μεγάλου μήκους ταινία με τον Αλέν Ντελόν στο ρόλο του Ιουλίου Καίσαρα ήταν το 2008 με τον «Αστερίξ στους Ολυμπιακούς Αγώνες» των Φρεντερίκ Φορεστιέ και Τομά Λανγκμάν. Στο θέατρο, ο ηθοποιός έπαιξε τελευταία το 2011 και το 2013.