Τρίτη 20 Αυγούστου 2019

Τουρίστρια απείλησε με μηνύσεις γιατί δεν άντεχε το ιδιόμορφο τερέτισμα των τζιτζικιών

Μπορεί ο θόρυβος να γίνει τόσο ενοχλητικός ακόμα και αν προέρχεται από το ιδιόμορφο τερέτισμα των τζιτζικιών;

Η Βρετανίδα τουρίστρια απείλησε με μηνύσεις γιατί ο θόρυβος από τα τζιτζίκια την ενοχλούσαν.
Μπορεί κάποιοι ακούγοντας την είδηση να χαμογέλασαν - δεν είναι όμως έτσι.
Πολλές φορές ο θόρυβος από όπου και αν προέρχεται μπορεί να κάνει την καθημερινότητα κάποιων ανθρώπων κόλαση.
Ας δούμε την είδηση που είδα στο ekriti.gr
"Ένα απίστευτο σκηνικό διαδραματίστηκε τις προηγούμενες ημέρες σε ξενοδοχείο τουριστικής περιοχής στο Ηράκλειο με πρωταγωνίστρια μία τουρίστρια από τη Μεγάλη Βρετανία.
Η Βρετανή βρέθηκε σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου και διαμαρτυρόταν ότι την ενοχλούσε ένας θόρυβος που δεν μπορούσε να καταλάβει από που προερχόταν.
Μάλιστα, όπως είπε, ο θόρυβος αυτός ξεκινούσε από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ και κορυφωνόταν το μεσημέρι οπότε εκείνη ήθελε να ξεκουραστεί.
Απευθύνθηκε στο γραφείο από το οποίο είχε κανονίσει το ταξίδι της καθώς η υπομονή της είχε εξαντληθεί, όπως έλεγε.
Οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου της εξήγησαν ότι ο θόρυβος αυτός προερχόταν από τα τζιτζίκια, ένα έντομο που δεν υπάρχει στη Μεγάλη Βρετανία, με συνέπεια η τουρίστρια να μην τα γνωρίζει.
Παρ' όλα αυτά η γυναίκα ζήτησε να της αλλάξουν δωμάτιο προκειμένου να απομακρυνθεί όσο γίνεται από τον ήχο των εντόμων."
Τυχαίο περιστατικό;
Μάλλον όχι
Άλλα τι να πούμε όλοι εμείς που ζούμε σε αυτή την πόλη την "πολιτισμένη" την Αθήνα που σε κάθε μπαλκόνι , σε κάθε ταράτσα , σε κάθε υπόγειο , σε κάθε οικόπεδο οι "φιλόζωοι" της πόλης έχουν εγκαταστήσει και ένα ταλαίπωρο σκυλί , το οποίο από το πρωί μέχρι το επόμενο πρωί γαβγίζει αλύπητα απαιτώντας την ελευθερία του , μη αφήνοντας άνθρωπο να κοιμηθεί , να ξεκουραστεί και να ηρεμήσει;
Και δω μεταφέρω τμήμα ενός κειμένου που είχα διαβάσει πιο παλιά στην kathimerini.gr "το σκυλί του γείτονα"
 " Ότι οποιαδήποτε μορφή ενόχλησης, αν στοιχειοθετείται ως τέτοια από τους κανόνες καλής γειτονίας, τα ωράρια κοινής ησυχίας ή ακόμα και τις ιδιοτροπίες των συνενοίκων μας, είναι ενόχληση που έχουμε χρέος να καταστέλλουμε!
Το σκυλί σου που γαβγίζει στο μπαλκόνι την κάθε διερχόμενη... μύγα, ακόμα και τις «κανονικές» ώρες της ημέρας, μπορεί να ενοχλεί κάποιον τριγύρω, τόσο πολύ, που να μετατρέπει την καθημερινότητά του σε κόλαση.
Ή τις νύχτες του σε αγωνιώδεις προσπάθειες να κλείσει τα μάτια του, για να μην κυκλοφορεί την επόμενη μέρα σαν ζόμπι.
Και αυτή του την αγωνία οφείλεις να τη σεβαστείς.
Όχι επειδή «το λέει ο νόμος», ούτε επειδή «φοβάσαι τις φόλες».
Αλλά επειδή επέλεξες να ζήσεις σε μια κυψέλη ανθρώπων και ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, αλλά όλοι έχουν δικαίωμα να ζουν αρμονικά και υποχρέωση να υποχωρούν όταν η υποχώρηση για τους ίδιους είναι ένα απλό θέμα ρύθμισης, ενώ για τον απέναντι είναι ζήτημα επιβίωσης.
Αν λοιπόν ο σκύλος σου ενοχλεί κάποιον που για σένα είναι πολύ μακριά ή πολύ δύστροπος, ή πολύ κουφός, μην κρίνεις εξ ιδίων τις αλλότριες ευαισθησίες.
Μάζεψε το σκυλί σου από το μπαλκόνι και χάρισε στους γύρω το δικαίωμα της ησυχίας (στην Ελβετία θα σε είχαν μπουζουριάσει από την πρώτη στιγμή, αλλά... άλλα κράτη, άλλα ήθη).
Σκέψου.
Πίσω από κάθε εγκληματική συμπεριφορά απέναντι στα ζώα κρύβεται είτε ένας ενοχλημένος άνθρωπος είτε ένας σαδιστής.
Απόκλεισε τουλάχιστον τον πρώτο και τα ζώα όλων μας θα σε ευγνωμονούν."

Έτσι ακριβώς είναι , γιατί τα γαυγίσματα είναι η μοναδική ανεξέλεγκτη και απρόβλεπτη πηγή θορύβου που απαντάτε παντού σε πόλεις και κωμοπόλεις.
Ο  κυκλοφοριακός θόρυβος καλύπτει μια μεγάλη έκταση περίπου το 30 με 40% σε αστικές περιοχές ενώ τα γαβγίσματα το ελάχιστον 60% και όπως κάθε θόρυβος από όπου και αν προέρχεται πλήττει χωρίς λόγο το αναφαίρετο δικαίωμά μας να ζούμε σε ένα ήσυχο περιβάλλον.