Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Renée C Byer - η φωτογράφος των φτωχών του κόσμου

 
Η φωτογράφος Renée C Byer* μαζί με τον καθηγητή  Thomas Nazario** δημιούργησαν ένα εκπληκτικό βιβλίο με τίτλο "ζουν με ένα δολάριο την ημέρα,οι ζωές και τα πρόσωπα των φτωχών του κόσμου" 
Όλες οι φωτογραφίες είναι ιστορίες ανθρώπων που ζουν όχι απλά στα όρια της φτώχειας αλλά με ένα το πολύ δολάρια τη μέρα.
Η Renee  Byer είναι σύγχρονη Αμερικανίδα φωτορεπόρτερ με βαθιά γνώση των προβλημάτων των ανθρώπων που ζουν στα όρια της φτώχιας.
Η ικανότητά της να δημιουργεί φωτογραφίες με βαθιά συναισθηματική ευαισθησία αλλά και με μεγάλη απήχηση κέρδισε το βραβείο Pulitzer στη φωτογραφία το 2007 και δεκάδες άλλα εθνικά και διεθνή βραβεία, με αποκορύφωση τα βραβεία Pulitzer το 2013 όταν είδε το όνομά της να είναι ανάμεσα στους φιναλίστ.
Επίσης έχει κερδίσει πολλά εθνικά και διεθνή βραβεία για τα πολυμέσα όπως
φωτογραφίας
επεξεργασία φωτογραφιών και
σχεδιασμό.
Έχει δώσει διαλέξεις σε όλο τον κόσμο για τη φωτογραφία
και έρχεται η συμμετοχή της στο βιβλίο  "ζουν με ένα δολάριο την ημέρα,οι ζωές και τα πρόσωπα των φτωχών του κόσμο" να της χαρίσει παγκόσμια αναγνώριση αλλά και προσωπική ικανοποίηση για τη βοήθειά της στο έργο της "The Forgotten".
Η Renee  Byer ταξίδεψε στις τέσσερις ηπείρους για να συγκεντρώσει το φωτογραφικό υλικό για το βιβλίο "ζουν με ένα δολάριο την ημέρα,οι ζωές και τα πρόσωπα των φτωχών του κόσμο" αλλά και για την οργάνωση “The Forgotten”.
Το βιβλίο έχει 348 σελίδες και περιέχει 215 φωτογραφίες της.
Ο Thomas A. Nazario είναι δικηγόρος και Επίκουρος Καθηγητής Νομικής στο Πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο.
 Ειδικεύεται στην αγωγή του πολίτη, στα δικαιώματα του παιδιού, στο οικογενειακό δίκαιο, στην επίλυση των διαφορών και των δικαιωμάτων των πολιτών, στην εκπαιδευτική πολιτική, στα δικαιώματα των ανθρώπων και της οικονομικής δικαιοσύνης, και ιδιαίτερα σε κάθε τι που σχετίζεται με τις γυναίκες και τα παιδιά σε όλο τον κόσμο.
Έχει ιδρύσει μία διεθνή Οργάνωση την "The Forgotten" η οποία σαν σκοπό έχει να αναδείξει,πρώτον,και να καταδείξει,κατά δεύτερον, σε ολόκληρο τον κόσμο τα ζωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι και κυρίως τα παιδιά που ζουν σε άθλιες συνθήκες και αγωνίζονται κάθε μέρα και κάθε ώρα να κερδίσουν κάποιες πάρα πάνω ώρες ζωής,ένα χαμόγελο,λίγη ελπίδα,ένα όνειρο.
Όλοι αυτοί οι άνθρωποι ζουν στις αναπτυσσόμενες χώρες
από τη Ρουμανία στο Μπαγκλαντές
και από το Περού στην Ινδία
στην Αφρική και...και...και..
~~~~~~~~~~~~
κείμενο:ntina
~~~~~~~~~~
πηγές:
*https://www.linkedin.com/pub/ren%C3%A9e-c-byer/39/329/a84
**http://www.thomasnazario.com/
http://www.photoawards.com/winner/zoom.php?eid=8-80366-14&count=4
http://www.amazon.com/Living-Dollar-Day-Lives-Worlds/dp/1593720564/ref=asap_bc?ie=UTF8