Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023

αστικοί μύθοι...Η ιστορία του Αετού

Ο αετός είναι το μοναδικό πουλί που αγαπά την καταιγίδα. 
Όταν τα σύννεφα μαζεύονται στον ουρανό, ο αετός ενθουσιάζεται. 
Και χρησιμοποιεί τον άνεμο της καταιγίδας για να πετάξει ακόμα υψηλότερα. 
Και όταν βρεθεί στο κατάλληλο για αυτόν σημείο, σταματά να φτερουγίζει και χρησιμοποιεί την πίεση της οργισμένης καταιγίδας προκειμένου να πετάξει... να γλιστρήσει ανάμεσα στα σύννεφα...
να χαρεί την απεραντοσύνη του ουρανού και να ξεκουράσει τα φτερά του...
και ενώ αυτός γλιστράει ανάμεσα στα σύννεφα, χωρίς να φοβάται την ορμητική καταιγίδα,όλα τα άλλα πουλιά κρύβονται κάτω από κλαδιά και τις φυλλωσιές των δέντρων.
και ένας πανέμορφος όσο και συγκλονιστικός αστικός μύθος μας λέει:
Πως ο Φαλακραετός, μπορεί να ζήσει ακόμα και ως τα 70 έτη. 
Για να φτάσει σε αυτό το σημείο, όμως, πρέπει να πάρει πολύ δύσκολες αποφάσεις στη ζωή του. 
Μετά την ηλικία των 40 ετών το ράμφος του αρχίζει να κάμπτεται και τον δυσκολεύει και στη συλλογή της τροφής του αλλά και κατά τη διάρκεια του φαγητού του .
Τα ηλικιωμένα του φτερά πλέον είναι βαρύτερα και τον δυσκολεύουν να πετάξει. 
Τότε, ο αετός βρίσκεται στο σταυροδρόμι δύο επιλογών ή να πεθάνει ή να μπει σε μια διαδικασία επίπονης αλλαγής που διαρκεί 150 ημέρες.
Η διαδικασία απαιτεί από τον αετό να πετάξει στην κορυφή ενός βουνού και να καθίσει στη φωλιά του. 
Εκεί, ο αετός θα αρχίσει να χτυπάει με μανία το ράμφος του στο βράχο, ώστε αυτό να σπάσει και να φύγει εντελώς. 
Παραμένει στη φωλιά του μέχρι να βγει νέο ράμφος. 
Όταν βγει το νέο ράμφος, ο αετός τραβάει τα νύχια του που έχουν κυρτώσει και δεν τον βοηθούν πλέον, ώστε να τα ξεριζώσει και να περιμένει μέχρι να βγουν καινούργια, πιο γερά. 
Και όταν τα νέα του νύχια βγουν, αρχίζει να τραβάει κάθε παλιό φτερό από πάνω του, μέχρι να μείνει εντελώς γυμνός από φτερά, ώστε να βγουν νέα, δυνατότερα φτερά. 
Και μετά από αυτή τη διαδικασία διάρκειας πέντε μηνών, ο αετός θα πραγματοποιήσει την περίφημη πτήση της "Αναγέννησης" για να χαρεί άλλα 30 χρόνια ζωής στα πέρατα του ουρανού!!!
ntina

Αυτά που λέει σήμερα ο Jimmy Espinoza τα έλεγε τον Μάιο του 2021 ο δικός μας καθηγητής Κωνσταντίνος Πουλάς του Πανεπιστιμίου Πατρών

Konstantinos Poulas : Σήμερα ήταν μια ακόμα διασκεδαστική μέρα. 
Το ΑΠΕ-ΜΠΕ κυκλοφορεί την είδηση ότι μαζεύτηκαν στη φετινή ετήσια επιστημονική συνάντηση του Αμερικανικού Κολεγίου Αλλεργίας, Άσθματος και Ανοσολογίας στην Καλιφόρνια οι τρομερότεροι επιστήμονες του κόσμου και ο Τζίμι Εσπινόζα τους ανακοίνωσε τα φοβερά ευρήματα για το ρόλο του αλατόνερου στην πρόληψη του κορωνοϊού.
Βρήκα λοιπόν πριν δυο χρόνια, με αφορμή μελέτη της ομάδας μου, δημοσίευμα στον τύπο, υπάρχουν και λίγα ακόμα, που εξηγεί το ρόλο του υπέρτονου διάλυματος στη μείωση του ιϊκού φορτίου.
Βέβαια άλλο ο Τζίμι Εσπινόζα. 
Και βέβαια τον Ιούνιο του 2021  ήθελαν να μην μείνει άνθρωπος "ανεμβο". 
Για αυτό μου την έκαναν από τη μελέτη κάτι διαπρεπείς ερευνητές περιφερειακού Πανεπιστημίου.

iribeyond.com
     ( βέβαια αυτά που λέει σήμερα ο Jimmy Espinoza τα έλεγε τον Μάιο του 2021 ο δικός μας καθηγητής Κωνσταντίνος Πουλάς - "Σκεφτήκαμε να απομακρύνουμε τους ιούς με επαναλαμβανόμενες ρινικές πλύσεις με ένα υπέρτονο διάλυμα...")
     Οι συμμετέχοντες έκαναν γαργάρες και ρινική πλύση τέσσερις φορές την ημέρα για 14 ημέρες.
Η αγωγή με αλατούχο διάλυμα φαίνεται να σχετίζεται με χαμηλότερα ποσοστά νοσηλείας στις λοιμώξεις SARS-CoV-2, σύμφωνα με μελέτη που παρουσιάζεται στη φετινή ετήσια επιστημονική συνάντηση του Αμερικανικού Κολεγίου Αλλεργίας, Άσθματος και Ανοσολογίας στην Καλιφόρνια.
Κατά την περίοδο 2020-2022, 55 άτομα ηλικίας 18-65 ετών με θετικό PCR τεστ για λοίμωξη SARS-CoV-2 επιλέχθηκαν τυχαία για να λάβουν χαμηλή ή υψηλή δόση αλατούχου διαλύματος για 14 ημέρες.
Το διάλυμα χαμηλής δοσολογίας αποτελείται από 2,13 γραμμάρια αλατιού διαλυμένα σε οκτώ ουγγιές ζεστού νερού, περίπου 227 ml και το διάλυμα υψηλής δοσολογίας από έξι γραμμάρια αλατιού διαλυμένα σε οκτώ ουγγιές ζεστού νερού.
Οι συμμετέχοντες έκαναν γαργάρες και ρινική πλύση τέσσερις φορές την ημέρα για 14 ημέρες.
Επιπλέον, αξιολογήθηκαν 9.398 άτομα με λοίμωξη SARS-CoV-2, οι οποίοι αποτέλεσαν τον πληθυσμό αναφοράς.
Όπως προκύπτει, τα ποσοστά νοσηλείας στα σχήματα χαμηλής και υψηλής δοσολογίας αλατούχου διαλύματος ήταν σημαντικά χαμηλότερα από ό,τι στον πληθυσμό αναφοράς: 18,5% για τη χαμηλή δοσολογία, 21,4% για την υψηλή και 58,8% για τον πληθυσμό αναφοράς.
"Στόχος μας ήταν να εξετάσουμε τις ρινικές πλύσεις με φυσιολογικό ορό και τις γαργάρες για πιθανή συσχέτιση με τη βελτίωση των αναπνευστικών συμπτωμάτων που σχετίζονται με τη λοίμωξη από κορονοϊό", επισημαίνει ο Jimmy Espinoza, ένας από τους συγγραφείς της μελέτης.
"Διαπιστώσαμε ότι και τα δύο σχήματα φυσιολογικού ορού φαίνεται να σχετίζονται με χαμηλότερα ποσοστά νοσηλείας στις λοιμώξεις SARS-CoV-2. 
Ελπίζουμε ότι μπορούν να γίνουν περισσότερες μελέτες για την περαιτέρω διερεύνηση της συσχέτισης" προσθέτει ο ίδιος.