Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

Μια συγκλονιστική ομιλία του Bill Gates στο TED το 2015 όπου μιλάει για τον κοροναϊό

 

Ο Bill Gates στο TED το 2015 μιλάει για τον κοροναϊό

“Το 2014, ο κόσμος απέφυγε μια τρομακτική παγκόσμια έξαρση της νόσου του  Έμπολα, χάρη σε χιλιάδες ανιδιοτελείς υγειονομικούς λειτουργούς, χάρη στη φύση του ιού, ο οποίος δεν μεταδίδεται μέσω του αέρα – και, ειλικρινά, χάρη σε κάποια πολύ καλή τύχη.
Εκ των υστέρων, μάθαμε τι έπρεπε να είχαμε κάνει καλύτερα.
Έτσι, τώρα είναι η εποχή να εφαρμόσουμε όλες τις καλές ιδέες μας, από το σχεδιασμό σεναρίων για την έρευνα εμβολίων μέχρι την εκπαίδευση των εργαζομένων στον τομέα της υγείας.
Έχουμε επενδύσει πολύ λίγα σε ένα σύστημα που σταματά μια επιδημία.
Δεν είμαστε έτοιμοι για την επόμενη επιδημία – “Δεν υπάρχει λόγος για πανικό, αλλά πρέπει να ξεκινήσουμε, διότι ο χρόνος δεν είναι με το μέρος μας.
Αν ξεκινήσουμε τώρα μπορούμε να είμαστε έτοιμοι για τη νέα επιδημία, αλλά πρέπει να προχωρήσουμε”. Bill Gates

Ο Bill Gates έχει εδώ και χρόνια στρέψει το ενδιαφέρον του σε παγκόσμια προβλήματα όπως η φτώχεια και οι ασθένειες και το Ίδρυμα Gates, το οποίο έχει ιδρύσει μαζί με τη σύζυγό του, έχει συνεισφέρει εκατομμύρια δολάρια στην προσπάθεια άμβλυνσης των συγκεκριμένων φαινομένων,
Μακροπρόθεσμα, είναι ζωτικής σημασίας να οικοδομηθούν ισχυρά συστήματα υγείας στις φτωχότερες χώρες, έχει τονίσει πολλές φορές ο Bill Gates
Ο William Henry “Bill” Gates III, είναι Αμερικανός επιχειρηματίας, φιλάνθρωπος, επενδυτής, προγραμματιστής υπολογιστών, και εφευρέτης.
Το 1975, ο Γκέιτς και ο Πολ Άλεν συνίδρυσαν την εταιρεία Microsoft, η οποία εξελίχτηκε στην μεγαλύτερη εταιρεία λογισμικού για ηλεκτρονικούς υπολογιστές παγκοσμίως. 
Κατά τη διάρκεια της καριέρας του στη Microsoft, ο Bill Gates έχει διατελέσει πρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος και επικεφαλής αρχιτέκτονας λογισμικού.
Μέχρι τον Μάιο του 2014 ήταν ο μεγαλύτερος φυσικός μέτοχος της εταιρείας.
Ο Bill Gates συνέγραψε και συμμετείχε στη συγγραφή αρκετών βιβλίων.
Αρχίζοντας από το 1987, ο Bill Gates συμπεριλαμβάνεται στην λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους παγκοσμίως και ήταν ο πλουσιότερος συνεχόμενα από το 1995 έως το 2014 – με μόνη εξαίρεση κάποια χρόνια μετά την οικονομική κρίση της περιόδου 2007–08. 
Μεταξύ των ετών 2009 και 2014, η περιουσία του διπλασιάστηκε από US$40 δισ. δολάρια σε περισσότερα από US$82 δισ. δολάρια. Κατά τα έτη 2013 και 2014, η περιουσία αυξήθηκε κατά US$15 δισ. δολάρια.
Tου έχουν ασκηθεί κριτικές για τις επιχειρηματικές του τακτικές, οι οποίες έχουν θεωρηθεί αντι-ανταγωνιστικές, μια άποψη η οποία σε πολλές περιπτώσεις έχει εκδικαστεί στα δικαστήρια. 
Αργότερα κατά τη διάρκεια της καριέρας του ο Gates ανέλαβε μια σειρά από φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες, προσφέροντας σημαντικά χρηματικά ποσά σε διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις και επιστημονικά ερευνητικά προγράμματα μέσω του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates, που ιδρύθηκε το 2000.
Ο Bill Gates  παραιτήθηκε από Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft τον Ιανουάριο του 2000.
Παρέμεινε ως πρόεδρος και δημιούργησε τη θέση του επικεφαλής Αρχιτέκτονα Λογισμικού για τον εαυτό του.
Τον Ιούνιο του 2006, ο Gates ανακοίνωσε ότι θα μεταβεί σε καθεστώς εργασίας μερικής απασχόλησης στη Microsoft, και σε εργασία πλήρους απασχόλησης στο ίδρυμα Bill & Melinda.
Σταδιακά μετέφερε τα καθήκοντά του προς τον Ray Ozzie, επικεφαλής αρχιτέκτονα λογισμικού και στον Craig Mundie, υπεύθυνο έρευνας και στέλεχος στρατηγικής.
Ο Ozzie άφησε αργότερα την εταιρεία.
Η τελευταία μέρα πλήρους απασχόλησης του Γκέιτς στη Microsoft ήταν η 27 Ιουνίου 2008.
Παραιτήθηκε από πρόεδρος της Microsoft τον Φεβρουάριο του 2014, κατέχοντας μια νέα θέση ως σύμβουλος τεχνολογίας για την υποστήριξη του νεοδιορισθέντα Διευθύνοντος Συμβούλου, Satya Nadella.