Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

κόλπα και μυστικά που μας βοηθούν να ξυπνάμε ευκολότερα

Δεν είμαστε όλοι πρωινοί τύποι.Υπάρχουν, όμως, κόλπα και μυστικά που θα σε βοηθήσουν να ξυπνάς ευκολότερα.Ναι, πέρα από το να κοιμάσαι πιο νωρίς.

1. Άσε τις κουρτίνες ανοιχτές. Το φως που θα μπει το πρωί στο δωμάτιο θα σε ξυπνήσει φυσικά. Ακόμα και αν δεν είσαι από τους ανθρώπους που ξυπνάνε με το φως, θα είναι ευκολότερο να σηκωθείς απ’ ό,τι στο απόλυτο σκοτάδι, όταν ακούσεις το ξυπνητήρι.

2. Κατέβασε αυτήν εδώ την εφαρμογή η οποία ανιχνεύει τις κινήσεις σου και σε ξυπνά στην πιο ελαφριά φάση του ύπνου, όταν είναι ευκολότερο να σηκωθείς.
Ρυθμίζεις περίπου τι ώρα θέλεις να χτυπήσει το ξυπνητήρι, και την αφήνεις να κάνει τα υπόλοιπα. Τέλειο;

3. Βάλε μουσική. Φτιάξε μια λίστα με τα αγαπημένα σου τραγούδια στο κινητό, στο YouTube ή στο Spotify, και βάλ’ την να παίζει αμέσως μόλις χτυπήσει για πρώτη φορά το ξυπνητήρι σου.
Θα σε σηκώσει από το κρεβάτι χωρίς να το καταλάβεις.

4. Βάλε το ξυπνητήρι δέκα λεπτά νωρίτερα –και σήκω όταν χτυπήσει.
Μην πέφτεις στην παγίδα που λέει «δε σπαταλάω δέκα λεπτά από τον ύπνο μου».
Καλύτερα αυτό το δεκάλεπτο να φτιάξεις έναν καφέ και να τον πιείς σκρολάροντας στο Facebook, παρά να το περάσεις μισοκοιμισμένος, ρίχνοντας κατάρες στον καπιταλισμό και στη δουλειά σου ανάμεσα σε δύο snooze του ξυπνητηριού.

5. Υιοθέτησε ένα ζωάκι. Θα σε ξυπνάει με πατουσιές στη μύτη σου επειδή θέλει να φάει –και έχει αντιληφθεί ότι έχει ήδη χτυπήσει μια φορά το ξυπνητήρι σου, οπότε δεν κοιμάσαι, ε;

6. Κάνε ένα ντους. Και πάλι, η παγίδα που λέει «κάνω μπάνιο το βράδυ για να έχω το πρωί δέκα λεπτά παραπάνω ύπνου» καραδοκεί, αλλά σκέψου το έτσι:
Ό,τι κερδίζεις σε χρόνο ύπνου, το χάνεις σε ταχύτητα ανάκτησης ενέργειας.
Ναι μεν θα έχεις σηκωθεί από το κρεβάτι, αλλά το σώμα σου θα συνεχίζει να κοιμάται και να υπολειτουργεί για τις επόμενες ώρες.
Άσε τις δικαιολογίες και εν ανάγκη σύρσου μέχρι την μπανιέρα.
Θα δεις τεράστια διαφορά.

7. Προσπάθησε να ξεχάσεις πόσες ώρες (δεν) έχεις κοιμηθεί.
Η δύναμη της αυθυποβολής –και της άρνησης, σε αυτήν την περίπτωση– είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ ό,τι φαντάζεσαι.
Αν μπεις στη διαδικασία να σκεφτείς το προηγούμενο βράδυ, το τι έγινε, τι ώρα κοιμήθηκες και πόσο πολύ νυστάζεις, το παιχνίδι είναι χαμένο.
Μην το συζητήσεις, μην γκρινιάξεις (ούτε από μέσα σου) και κάθε φορά που πάει η σκέψη σου προς τα εκεί, φέρε στο μυαλό σου κάτι που χρειάζεται απαρίθμηση και/ή σκέψη –τους χαρακτήρες της αγαπημένης σου σειράς, τις πρωτεύουσες της Ασίας, την προπαίδεια, ένα ποίημα που ξέρεις απέξω, τους στίχους του αγαπημένου σου τραγουδιού, κάτι που θα κρατήσει το μυαλό σου απασχολημένο. Ναι, απίστευτο, αλλά πιάνει.
πηγή του άρθρου:iatronet.gr

galatsinews:togalatsi.blogspot.gr

ταχίνι-μια υπερτροφή-και χαλβάς τα δυό ‘must‘ τρόφιμα της σαρακοστής

Αυτό το ξέρατε;Το ταχίνι βοηθά στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Medicinal Food, η συστηματική χορήγηση συστατικών του σησαμιού (από το οποίο φτιάχνεται το ταχίνι), όπως η σησαμόλη, έχει δράση ανάλογη των αντικαταθλιπτικών φαρμάκων. Επιπλέον, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο και μαγνήσιο αλλά και θειαμίνης και τρυπτοφάνης, μπορεί να συμβάλλει στην παραγωγή σεροτονίνης, την ευκολότερη χαλάρωση και την επίτευξη βαθύτερου ύπνου.

Καθώς ξεκινά για πολλούς η περίοδος της νηστείας, το ταχίνι και ο χαλβάς δεν πρέπει να λείπουν από το "μενού".
Κι αν ακόμη δεν έχετε πειστεί για τις ιδιότητές τους, δείτε γιατί οι διατροφολόγοι τις χαρακτηρίζουν "υπερτροφές της άνοιξης".

Το ταχίνι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και βιταμίνες.
Περιέχει 20% πρωτεΐνες, πλούσιες σε θειούχα αμινοξέα -μεθειονίνη, αργινίνη, λευκίνη, τρυπτοφάνη-, τα οποία συνδυαζόμενα με τροφές που περιέχουν λυσίνη, αποκτούν μεγαλύτερη διατροφική αξία και συνεισφέρουν στην καλή υγεία πολλών οργάνων, όπως το συκώτι και τα νεφρά. Περιέχει επίσης υδατάνθρακες (20%) κυρίως με τη μορφή των φυτικών ινών, οι οποίες βοηθούν στην ομαλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος, καθώς και καλής ποιότητας λίπος (50%), κυρίως μονοακόρεστα ή πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (ω-6), που συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης.

Σε σύγκριση με άλλα γλυκά, όπως η σοκολάτα και τα παράγωγά της, το ταχίνι υπερτερεί διότι περιέχει ελάχιστα κορεσμένα λιπαρά.
Είναι πλούσιο σε ασβέστιο (για την πρόληψη της οστεοπόρωσης),
σίδηρο (για τη σωματική και πνευματική ευεξία),
κάλιο και ψευδάργυρο (για την αύξηση της άμυνας του οργανισμού),
φώσφορο, μαγνήσιο (δρα καταπραϋντικά, ηρεμιστικά, μειώνει τους πονοκεφάλους και τις ημικρανίες),
μαγγάνιο και σελήνιο (έχουν έντονη αντιοξειδωτική δράση, καθώς καταπολεμούν τις ρίζες),
χαλκό (για τη μείωση των πόνων στις αρθρώσεις),
ενώ είναι καλή πηγή φυτοστερολών και λιγνανών (σεσαμίνη, σεσαμολίνη) που δρουν αντιοξειδωτικά, αποτοξινωτικά και φαρμακευτικά (μειώνουν την χοληστερίνη και την υπέρταση) στον οργανισμό.
Στο εμπόριο κυκλοφορεί σκέτο ταχίνι, που μπορεί να σας φανεί λίγο πικρό, αλλά και ταχίνι με μέλι που μοιάζει πολύ με τη γεύση του χαλβά.
Μπορείτε να το αλείψετε σε ψωμί, φρυγανιές ή σε ψωμάκι σαν τοστ μόνο του ή με λίγο μέλι, που μπορεί να αποτελέσει ένα χορταστικό πρωινό ή ένα νόστιμο νηστίσιμο σνακ για το γραφείο.

Ο χαλβάς: Υγιεινός αλλά αλλά παχαίνει!
Ο χαλβάς έχει την τιμητική του.
Δεν είναι μόνο υγιεινός αλλά και πολύ νόστιμος.
Προχοχή όμως:
Το όριο για να τον απολαύσουμε χωρίς να ξεφύγουμε θερμιδικά είναι ένα μικρό κομμάτι χαλβάς, περίπου όσο το μέγεθος μισής μπάρας δημητριακών.
Εάν προσπαθείτε να χάσετε βάρος στη νηστεία, περιορίστε την κατανάλωση χαλβά σε 2 ή 3 φορές την εβδομάδα στην παραπάνω ποσότητα.
πηγή του άρθρου:capital.gr

Ρίτσαρντ Φάινμαν,μια ιδιοφυΐα σε δύο βιβλία

Ρίτσαρντ Φάινμαν, ο κολοσσός της Φυσικής που ήξερε να εκτιμά τη ζωή

Χωρίς αμφιβολία το λαμπερό πνεύμα του Ρίτσαρντ Φάινμαν σημάδεψε τη φυσική του 20ού αιώνα. Ωστόσο, με το αυτοβιογραφικό βιβλίο του «Σίγουρα θα αστειεύεστε, κύριε Φάινμαν» ο επιστήμονας που συνέβαλε στην επέκταση της Θεωρίας της Κβαντικής ηλεκτροδυναμικής -και τιμήθηκε γι' αυτό με το βραβείο Νομπέλ- δεν έχει στόχο να περιγράψει τα επιστημονικά κατορθώματά του.
Αντιθέτως, με μεγάλη τιμιότητα ο Φάινμαν περιγράφει περιστατικά της ζωής του τα οποία δεν είναι πάντοτε κολακευτικά.
Αρχίζοντας από την παιδική ηλικία του και συνεχίζοντας στα χρόνια των σπουδών, την εποχή που εργαζόταν για το πρόγραμμα Μανχάταν, στο πέρασμά του από το Πανεπιστήμιο Κορνέλ και την τελική εγκατάστασή του στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Καλιφόρνιας, ο Φάινμαν μας επιτρέπει να ρίξουμε μια ματιά στην προσωπικότητα και την ψυχή του.
Ο μη συμβατικός τρόπος σκέψης του, από τον οποίο γεννήθηκαν τα περιβόητα διαγράμματά του -που περιέγραφαν χωρίς την ανάγκη εξισώσεων τα φαινόμενα της κβαντικής ηλεκτροδυναμικής, αντανακλάται πλήρως στην καθημερινή ζωή του:
ο Φάινμαν επιλέγει να αγνοεί τις συμβατικές συμπεριφορές και να λέει πάντοτε αυτό που σκέφτεται -είτε αυτό αφορά υψηλά ισταμένους της κυβέρνησης είτε συναδέλφους του.
Το παρακάτω απόσπασμα από το βιβλίο του είναι αποκαλυπτικό για τον χαρακτήρα του ανδρός. Αναφέρεται σε μια περίοδο κατά την οποία ο Φάινμαν είχε κληθεί να κρίνει τα σχολικά βιβλία Φυσικής και αφού εργάστηκε για αυτό αρκετές εβδομάδες και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτά συνήθως γράφονται από άτομα που δεν κατέχουν το θέμα και ως εκ τούτου είναι άθλια, παραθέτει το παρακάτω παράδειγμα για να μας πει τι θα περίμενε από ένα σχολικό βιβλίο, ενώ ταυτόχρονα αποκαλύπτει το δημιουργικό του πνεύμα:

Το βιβλίο άρχιζε με τέσσερις εικόνες:
ένα κουρδιστό παιχνίδι, ένα αυτοκίνητο, ένα παιδί που οδηγούσε ποδήλατο και κάτι άλλο.
Από κάτω υπήρχε η ερώτηση: «Τι τα κάνει να κινούνται;»...
Θυμήθηκα τι θα έλεγε ο πατέρας μου:
«Το καθετί κινείται επειδή ο Ηλιος λάμπει».
Και μετά θα αρχίζαμε μια απολαυστική συζήτηση.

«Οχι, το παιχνίδι κινείται επειδή κουρδίζεται το ελατήριο» θα έλεγα.

«Και πώς κουρδίζεται το ελατήριο;» θα ρωτούσε εκείνος.

«Εγώ το κουρδίζω».

«Και πώς βρίσκεις τη δύναμη για να το κουρδίσεις;».

«Τρώγοντας».

«Μα η τροφή παράγεται επειδή ο Ηλιος λάμπει.
Οπότε όλα αυτά τα πράγματα κινούνται επειδή ο Ηλιος λάμπει!».
Ετσι θα καταλήγαμε στο συμπέρασμα ότι η κίνηση είναι απλώς μετατροπή της ηλιακής ενέργειας.

Γύρισα σελίδα.
Να οι απαντήσεις του βιβλίου:
Για το παιχνίδι «η ενέργεια το κάνει να κινείται», για το παιδί στο ποδήλατο «η ενέργεια το κάνει να κινείται», για το καθετί «η ενέργεια το κάνει να κινείται».
Αλλά αυτό δεν σήμαινε τίποτε.
Υποθέστε ότι αντί για την ενέργεια έλεγε η «αντεβρέστη»:
«Η αντεβρέστη το κάνει να κινείται».
Με τον τρόπο αυτόν το παιδί δεν μαθαίνει τίποτε.
Η ενέργεια είναι απλώς μια λέξη!».

Περιττό να σημειώσουμε ότι το βιβλίο, το οποίο διαβάζεται με ευκολία από όλους και είναι ιδιαίτερα απολαυστικό, αξίζει να διαβαστεί από επίδοξους φυσικούς και ιδιαιτέρως εκπαιδευτικούς οι οποίοι θα ανακαλύψουν εμπνευσμένες ιδέες για να εκπληρώσουν καλύτερα το δύσκολο έργο τους.
Το βιβλίο του Μλοντίνοφ «Το Ουράνιο Τόξο του Φάινμαν» αναφέρεται στη γνωριμία του συγγραφέα με τον κολοσσό της φυσικής: ο ένας ήταν νέος και ανασφαλής παρά την κατάληψη μιας αξιοζήλευτης θέσης στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Καλιφόρνιας αμέσως μετά τη διδακτορική διατριβή του.
Ο άλλος έφθανε στο τέλος της σύντομης σχετικά ζωής του -ο Φάινμαν πέθανε σε ηλικία 69 ετών έπειτα από μάχη με τον καρκίνο.
Ο νεαρός Μλοντίνοφ επεδίωξε τη συντροφιά του μεγάλου δασκάλου προκειμένου να συζητήσει τις αμφιβολίες του για την επιστήμη, το δημιουργικό πνεύμα, τη φυσική.
Αυτούς τους προβληματισμούς αναπτύσσει στο βιβλίο του το οποίο είναι πολύ πιο «επιστημονικό» σε σχέση με το αυτοβιογραφικό του Φάινμαν.
Εκείνο όμως που κάνει το βιβλίο αποκαλυπτικό του χαρακτήρα του Φάινμαν είναι η μεταφορά αυτούσιων κομματιών από τις συζητήσεις των δύο ανδρών τις οποίες ο Μλοντίνοφ είχε μαγνητοφωνήσει.
πηγή του άρθρου:tovima.gr
photo:google.gr

galatsinews:togalatsi.blogspot.gr

Ένα φυσικό σιρόπι για πόνους στις αρθρώσεις αλλά και για τη χοληστερίνη

Ο αριθμός των ανθρώπων με παθήσεις όπως η υπερχοληστερολαιμία και η ρευματοειδής αρθρίτιδα έχει αυξηθεί, και δυστυχώς, συνεχίζει να αυξάνεται.
Παρόλο που οι παθήσεις αυτές αναπτύσσονται διαφορετικά στον καθένα, το πιο ανησυχητικό είναι ότι οι άνθρωποι τις αγνοούν συχνά έως ότου μετατραπούν σε σοβαρά προβλήματα.
Γι’ αυτό είναι καλή ιδέα να φροντίζετε τον εαυτό σας, να υιοθετήσετε υγιεινές συνήθειες και να παίρνετε φυσικές θεραπείες για την αποτροπή και τη θεραπεία τέτοιων παθήσεων.
Σήμερα, θα θέλαμε να εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία, για να μοιραστούμε μια συνταγή για ένα σπιτικό φυσικό σιρόπι με έναν συνδυασμό συστατικών τα οποία είναι πολύ ωφέλιμα τόσο για την καρδιαγγειακή υγεία όσο και για την υγεία των αρθρώσεων.
Δοκιμάστε το!
Σπιτικό σιρόπι για τη μείωση της χοληστερίνης και της φλεγμονής στις αρθρώσεις
Το φυσικό σιρόπι που θα παρασκευάσουμε παρακάτω, περιλαμβάνει τα ακόλουθα υγιεινά συστατικά:
  • Σκόρδο
  • Λεμόνι
  • Μέλι
Τα τρία αυτά συστατικά σας δίνουν την ενέργεια και τα αντιοξειδωτικά τα οποία είναι εξαιρετικά για το σώμα σας.
Τα συμπλέγματα θείου στο σκόρδο έχουν μία αγγειοδιασταλτική και αποτοξινωτική δράση που μπορεί να βοηθήσει στον καθαρισμό των αρτηριών σας.
Αυτό είναι σημαντικό για τον έλεγχο προβλημάτων όπως η υπέρταση και η συσσώρευση κακής χοληστερίνης (LDL).
Έχει επίσης βιταμίνες και μέταλλα που ενισχύουν τη κυκλοφορία του αίματος.
Έτσι, βελτιστοποιεί την οξυγόνωση των κυττάρων και μειώνει τις αρνητικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών.
Έχει επίσης ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση που είναι αρκετά ωφέλιμη για ανθρώπους με πόνο στις αρθρώσεις.
Όταν εισάγετε το σκόρδο στη διατροφή σας μαζί με τα υπόλοιπα συστατικά, ενδυναμώνετε τους χόνδρους και τους συνδέσμους, μειώνοντας τον κίνδυνο της πρόωρης διάλυσης ή των τραυματισμών.
Για την ακρίβεια, χάρη στα αντιβιοτικά και αντιμυκητιασικά του συμπλέγματα, το σκόρδο είναι καταπληκτική βοήθεια στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού σας συστήματος και στην αύξηση της απόκρισής του ενάντια σε μολυσματικούς παράγοντες.
Στην πραγματικότητα το μέλι, το λεμόνι και το σκόρδο έχουν όλα αξιοσημείωτη αλκαλική δράση η οποία βοηθά στη ρύθμιση του pH του αίματος, κάτι που είναι σημαντικό για την πρόληψη χρόνιων ασθενειών.
Και παρότι αυτό δεν είναι κάποια θαυματουργή θεραπεία για την υψηλή χοληστερίνη ή τον πόνο στις αρθρώσεις, η καθημερινή κατανάλωση του σιροπιού υποστηρίζει όντως τις λειτουργίες που χρησιμοποιεί το σώμα σας για να τα κρατάει υπό έλεγχο.
Πώς να το παρασκευάσετε
Όταν παρασκευάζετε αυτό το σπιτικό σιρόπι, προσπαθήστε να πάρετε 100% οργανικά συστατικά ώστε οι θρεπτικές τους ιδιότητες να παραμείνουν ανέπαφες.
Για το μέλι, είναι απαραιτήτως σημαντικό να ελέγξετε την ποιότητά του, επειδή κάποιες φθηνές ποικιλίες φτιάχνονται με επεξεργασμένη ζάχαρη και δεν έχουν την καταπληκτική του θρεπτική αξία.
Να θυμάστε πως το επόμενο βήμα είναι να φτιάξουμε το σιρόπι.
Συστατικά
  • 1 κούπα οργανικό μέλι (335 γραμ.)
  • 12 σκελίδες σκόρδο, ωμό
  • Το χυμό από 2 λεμόνια
Τι θα χρειαστείτε
  • Γυάλινο βάζο
  • Γουδί και γουδοχέρι
  • Ξύλινη κουτάλα
Παρασκευή
Αποστειρώστε το γυάλινο βάζο βράζοντάς το σε νερό, και αφότου καθαρίσει, προσθέστε την κούπα με το μέλι.
Ξεφλουδίστε και επεξεργαστείτε το σκόρδο με το γουδί και το γουδοχέρι, ή χρησιμοποιήστε μια πρέσα για σκόρδο.
Αφότου σχηματίσετε μια παχιά πάστα σκόρδου, ανακατέψτε τη με το μέλι με την ξύλινη κουτάλα σας.
Έπειτα, στύψτε τα δύο λεμόνια και προσθέστε τον χυμό στο μείγμα με το μέλι και το σκόρδο.
Βάλτε ένα καπάκι στο βάζο και αφήστε το σε ένα δροσερό, σκοτεινό μέρος για 48 ώρες.
Μετά τον προτεινόμενο χρόνο, είναι έτοιμο για χρήση.
Πώς να το καταναλώσετε
- Για τον έλεγχο των επιπέδων της χοληστερίνης, πάρτε μια κουταλιά της σούπας από το φυσικό σιρόπι πριν από κάθε γεύμα.
- Για τον πόνο στις αρθρώσεις ή για φλεγμονή, πάρτε μια κουταλιά της σούπας πριν το πρωινό, χωρίς φαγητό, και έπειτα ξανά μετά το μεσημεριανό.
- Για να το χρησιμοποιήσετε ως προληπτικό μέτρο, πάρτε μια κουταλιά της σούπας πριν το πρωινό, χωρίς φαγητό, κάθε πρωί.
Αν θέλετε, αναμείξτε το σιρόπι σε μισό ποτήρι ζεστό νερό, για να το κάνετε να κατέβει πιο εύκολα.
Να αποφύγετε να παίρνετε παραπάνω από τη συνιστώμενη ποσότητα διαφορετικά θα έχει αντίθετα αποτελέσματα.
Είστε έτοιμοι να το παρασκευάσετε; Πάρτε τα συστατικά από το αγαπημένο σας κατάστημα και απολαύστε αυτήν την καταπληκτική θεραπεία για μια καλή υγεία.
Παρότι η επίδραση του δεν θα είναι άμεση, όσο περνάει ο καιρός θα παρατηρήσετε μια θετική αλλαγή στην υγεία σας.

πηγή του άρθρου:meygeia.gr

το γλυκό μας για σήμερα-παραδοσιακή καρυδόπιτα

Ζουμερή και αφράτη με καρύδια από πάνω μέχρι κάτω.
Είναι αφράτη.
Είναι ζουμερή, με ωραίο σιρόπι εμπλουτισμένο με μέλι.
Είναι καρυδάτο γλυκό, φουλ στην ενέργεια.
Κρύβει τραγανές εκπλήξεις.
Δεν μυρίζει αβγουλίλας.
Έχει έξτρα σοκολατένια επίστρωση με καρύδια.
Είναι παραδοσιακή, αλλά αν θες γίνεται το απόλυτο sweet food porn … για όλα τα γούστα και τις ηλικίες!
Υλικά
250 γρ. χοντροκομμένο καρύδι
(προαιρετικά – επιπλέον μία χούφτα ολόκληρα καρύδια)
8 μεσαία αβγά (λίγο μεγαλούτσικα)
300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κ.γλ. κανέλα
1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
ξύσμα λεμονιού
3 βανίλιες
200 γρ. τριμμένη φρυγανιά ή γαλέτα
Υλικά για σιρόπι
2 1/2 κούπες νερό
2 κοφτές κούπες ζάχαρη κρυσταλλική
1 ξυλάκι κανέλα
φλούδα από λεμόνι
2 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. λεμόνι
2 βανίλιες
(προαιρετικά)
υλικά για το γαρνίρισμα με γλάσο σοκολάτας
125 γρ. κουβερτούρα
1 κ.σ. βούτυρο
3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
1/4 κούπας γάλα φρέσκο
περίπου 1/2 κούπα τριμμένο καρύδι
μερικά τεμ. ολόκληρα καρύδια
Εκτέλεση
Βήμα 1ο: Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.-Τα αβγά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.
Βήμα 2ο: Χτυπάμε τους κρόκους.
Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας τη ζάχαρη. Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αβγά μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. -Έτσι δεν θα μυρίζει το παντεσπάνι αβγουλίλα)
Συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ σε χαμηλή ένταση και προσθέτουμε σιγά σιγά την τριμμένη φρυγανιά, το κονιάκ, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα λεμονιού και τις βανίλιες μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
Βήμα 3ο: Στο μείγμα με τα αβγά προσθέτουμε σιγά – σιγά τη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης ώστε να μην χάσουμε τον όγκο της μαρέγκας.
Τέλος προσθέτουμε τα χοντροκομμένα καρύδια ανακατεύοντας να πάνε παντού.
Βήμα 4ο: Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ ταψί 35χ25 cm και ρίχνουμε το μείγμα της καρυδόπιτας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς Κελσίου πάνω κάτω αντιστάσεις για 20΄ – 30΄.
Όταν το γλυκό ροδοψηθεί και αρχίσει να ξεκολλά από τα τοιχώματα του ταψιού είναι έτοιμο.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά πριν το σιροπιάσουμε.
Βήμα 5ο: Προετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βράζουμε για 5΄- 8΄ σε δυνατή φωτιά το νερό, τη ζάχαρη μαζί με την κανέλα και τη φλούδα λεμονιού.
Μέχρι να κάνουν δηλαδή ψιλό αφρό.
Αφαιρούμε το σιρόπι από τη φωτιά και το αφήνουμε μερικά λεπτά να πέσει λίγο η θερμοκρασία του.
Στη συνέχεια, προσθέσουμε το μέλι, το χυμό λεμονιού και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε και σιροπιάζουμε αμέσως την καρυδόπιτα.
Να θυμάστε: ζεστό σιρόπι, κρύο γλυκό.
Βήμα 6ο: Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε κατσαρολάκι πάνω σε εστία με χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και το γάλα.
Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ωραίο λείο μείγμα.
Απλώνουμε το γλάσο πάνω στην σιροπιασμένη καρυδόπιτα.
Αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με ψιλοτριμμένο καρύδι.-Αν το γλάσο είναι ζεστό θα απορροφήσει το τρίμμα καρυδιού.
Κόβουμε την καρυδόπιτα και διακοσμούμε με μισά καρύδια.
Η κλασική παραδοσιακή καρυδόπιτα είναι χωρίς γλάσο.
Σερβίρεται σκέτη, ή με παγωτό ή με γλυκό του κουταλιού κεράσι ή βύσσινο.

Σημαντικές επισημάνσεις
Το μέλι χάνει πολλές από τις θρεπτικές του ουσίες στις υψηλές θερμοκρασίες. Γι’ αυτό και δεν το βράζουμε μαζί με το σιρόπι.
Αν θέλετε η καρυδόπιτα να έχει αρκετό ύψος (να είναι χοντρή) χρησιμοποιήστε λίγο πιο μικρό ταψί.
δείτε περισσότερα στη πηγή της συνταγής:magiacook.gr

galatsinews:togalatsi.blogspot.gr

τι θα μαγειρέψω σήμερα, -γλυκοπατάτες φούρνου αρωματισμένες με δεντρολίβανο

γλυκοπατάτες 

ο καλό με τις γλυκοπατάτες είναι ότι θέλουν πολύ λιγότερο χρόνο στον φούρνο από τις πατάτες,
είναι πιο νόστιμες,
πιο υγιεινές και απλά τις «πετάς» στον φούρνο για να γίνουν.
Υλικά:
3 μεγάλες γλυκοπατάτες
1 πιπεριά πράσινη
Μισό κρεμμύδι
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας κουρκουμά
Λίγο θαλασσινό αλάτι
2 κλωναράκια δεντρολίβανο
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο.
Ξεφλουδίζουμε τις γλυκοπατάτες και τις κόβουμε σε κομμάτια, ακριβώς όπως θα κόβαμε και τις πατάτες φούρνου.
Εγώ γενικά προτιμώ τις πορτοκαλί γλυκοπατάτες, αλλά μπορείτε να κάνετε συνδυασμούς ή να προτιμήσετε τις λευκές.
Κόβουμε την πιπεριά σε κομμάτια και το κρεμμύδι το ίδιο.
Σε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους βάζουμε τις πατάτες μαζί με το κρεμμύδι και την πιπεριά.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τον κουρκουμά , το αλάτι και ανακατεύουμε καλά τα λαχανικά μας.
Προσέχουμε οι πατάτες να έχουν κενό η μία από την άλλη.
Βάζουμε τα κλωνάρια του δεντρολίβανου στο ταψί.
Ψήνουμε για 25-30 λεπτά.

πηγή:huffingtonpost.gr

σιβηρικό ψύχος σχεδόν σε όλη την Ευρώπη

Η Ευρώπη τουρτουρίζει καθώς κύμα του σιβηρικού ψύχους απλώνεται σε ολόκληρη την ήπειρο, έχοντας προκαλέσει ήδη τον θάνατο τριών ανθρώπων, δύο στην Πολωνία και ενός στη Γαλλία.

Θερμοκρασίες μέχρι και -10 βαθμών Κελσίου που δίνουν την αίσθηση των -18 βαθμών C λόγω του αέρα: το κρύο που ήρθε από τη Σιβηρία έφθασε στη Γαλλία το απόγευμα.
Ενας άστεγος βρέθηκε νεκρός σήμερα το πρωί από δύο συντρόφους του στη Βαλάνς, όπου το θερμόμετρο έπεσε στους -3 βαθμούς τη νύκτα.
Στην Πολωνία, δύο άνθρωποι πέθαναν από το κρύο τη νύκτα της Κυριακής, ενώ σήμερα η θερμοκρασία έφθασε τους -12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Ρωσία, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι κατά το διάστημα 23 έως 28 Φεβρουαρίου "ασυνήθιστα χαμηλές" θερμοκρασίες θα επικρατήσουν στην χώρα.
Απόψε τη νύκτα η θερμοκρασία στην περιοχή της Μόσχας αναμένεται να πέσει στους -25 βαθμούς C, ενώ σε ορισμένες περιοχές της κεντρικής Ρωσίας το θερμόμετρο θα πέσει μέχρι τους -35 βαθμούς C.

Χιονοθύελλες αναμένονται την επόμενη εβδομάδα σε ολόκληρη τη Ρωσία.
Στη νοτιο-ανατολική Ευρώπη, οι Ρουμάνοι θα τουρτουρίζουν με -25 βαθμούς C μαζί με τους βαλκάνιους γείτονές τους.
Στο Βουκουρέστι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, όπως και σε άλλες περιοχές της χώρας όπου αναμένεται σφοδρή χιονόπτωση.

Στην κεντρική Ευρώπη, στην Αυστρία και την Ουγγαρία, αλλά και στη Βρετανία, την Ιταλία και την Ισπανία, οι αρχές καλούν τους κατοίκους να προετοιμασθούν για τις συνέπειες του φαινομένου που έχει ονομασθεί "Μόσχα-Παρίσι" και προκαλείται από τις παγωμένες μάζες που προέρχονται από τη Σιβηρία.
πηγή του άρθρου:capital.gr
galatsinews:togalatsi.blogspot.gr

πλήθος αποκρυφιστικών χειρογράφων προσβάσιμα σε όλους

Έχουν γραφτεί πολλά για τις απόπειρες ψηφιοποίησης βιβλιοθηκών ωστόσο η συλλογή του αποκρυφιστικού αρχειακού υλικού της βιβλιοθήκης Ritman του Άμστερνταμ που πλέον είναι διαθέσιμη οnline σε όλους εντυπωσιάζει.

Η συλλογή των θρησκευτικών και φιλοσοφικών χειρογράφων αλλά και αποκρυφιστικών εγχειριδίων που μάζεψε ο μεγιστάνας και επιχειρηματίας του 20ου αιώνα Joost Ritman είναι ο πυρήνας της βιβλιοθήκης και αυτός ο θησαυρός είναι προσβάσιμος σε όλους με λίγη βοήθεια από τον ίδιο τον συγγραφέα του Κώδικα Ντα Βίντσι, Νταν Μπράουν.

Ο συγγραφέας που ερωτεύθηκε τον πλούτο της αποκρυφιστικής γνώσης της βιβλιοθήκης καθώς εκεί μελετούσε όταν έκανε έρευνα για τη συγγραφή των βιβλίων του Το Χαμένο Σύμβολο και Ινφέρνο εδώ και δύο χρόνια επιβλέπει το έργο.
Ο Μπράουν ανακοίνωσε τον Ιούνιο του 2016 ότι θα δωρίσει 300.000 ευρώ για να προχωρήσει στην ψηφιοποίηση των 4.600 σπάνιων βιβλίων για την αλχημεία, τη θρησκεία και τη μαγεία που χάνονται στο χρόνο.
Τα πρώτα αποτελέσματα της δωρεάς είναι πλέον διαθέσιμα online σε όλους.
Η βιβλιοθήκη Ritman ανακοίνωσε ότι ήδη 1.617 απόκρυφα χειρόγραφα είναι έτοιμα να εξερευνηθούν.
Η κίνηση του Μπράουν έφερε έναν πλούτο ανεκτίμητης αξίας που μιλάει για σκοτάδι στο φως.
πηγή του άρθρου:cnn.gr

galatsinews:togalatsi.blogspot.gr

Η φρίκη της εξουσίας

Οι Έλληνες θα υποκύψουν τότε μόνο στο σύστημα των μνημονίων, όταν μετατραπούν σε θύματα. Αν καταφέρει δηλαδή η σκιώδης εξουσία με τα εγχώρια κομματικά της υποχείρια να τους πείσει ότι, είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι για τα δεινά τους.

Ο Γιόζεφ στο βιβλίο «Η Δίκη» του Κάφκα*, περιμένει να του σερβιριστεί το πρωινό στο διαμέρισμα του, όταν συλλαμβάνεται ξαφνικά, χωρίς καμία εξήγηση, από τους «φύλακες» που εκτελούν τις εντολές της εξουσίας.
Κλεισμένος στη φυλακή, στη συνέχεια, προσπαθεί με αγωνία να καταλάβει γιατί κατηγορείται.
Στις ερωτήσεις του παίρνει απαντήσεις που είναι μεν ορθολογικές και τεκμηριωμένες, αλλά ταυτόχρονα δεν έχουν καμία ουσία, κανένα πραγματικό νόημα.
Παράλληλα, πρέπει να αποδεχθεί κανόνες και αποφάσεις που λαμβάνονται για τον ίδιο, αλλά χωρίς τον ίδιο.

Στην ομίχλη των εξελίξεων, σε μία ακατανόητη αλληλουχία γεγονότων και συμβάντων, ασκούνται τεράστιες πιέσεις στην ελευθερία του Γιόζεφ, οι οποίες υπερβαίνουν τα όρια του.
Ζητάει συνεχώς εξηγήσεις που δεν του δίνονται, με αποτέλεσμα να υποχρεώνεται να δεχτεί μία πραγματικότητα που του προσφέρεται ως «θέσφατο».
Εν τούτοις, το αίσθημα της δικαιοσύνης μέσα του δεν το ανέχεται και του δημιουργεί μεγάλη δυσφορία.
Έτσι, από τη μία πλευρά αντιδράει, ενώ από τη άλλη προσπαθεί να προσαρμοσθεί.

Απέναντι του έχει την απρόσωπη έκφραση της εξουσίας, η οποία ασκείται μέσα από αρχές και κανόνες που συνθέτουν ένα πολύπλοκο πλαίσιο διαδικασιών.
Όλα αυτά υπερβαίνουν τον ατομικισμό και την ουσία της ύπαρξης του, με την έννοια πως η φρίκη της εξουσίας εκδηλώνεται μέσα από ορθολογικές μεν απαιτήσεις, αλλά αδικαιολόγητες με βάση την ανθρώπινη λογική.
Η μοναδική λογική που φαίνεται να υπάρχει είναι ο φόβος των συνεπειών για τον ίδιο, από τη μη τήρηση κάποιων απροσδιόριστων κανόνων και νόμων που δήθεν παρέβλεψε.

Η αδυναμία του Γιόζεφ να κατανοήσει τι ακριβώς συμβαίνει, παρά τις αγωνιώδεις και φιλότιμες προσπάθειες του, φαίνεται από την ερώτηση της δεσποινίδας που θέλησε να τον βοηθήσει σαν σύμβουλος του.
Σύμφωνα με αυτήν, για να είναι σε θέση να τον συμβουλεύσει, θα έπρεπε να γνωρίζει περί τίνος πρόκειται.
Η απάντηση όμως του Γιόζεφ είναι αφοπλιστική: «Αυτό δεν το γνωρίζω ούτε εγώ ο ίδιος!».

Σε τελική ανάλυση ο Γιόζεφ καταστρέφεται πνευματικά, πολιτιστικά και ηθικά, όχι επειδή δικάζεται για πράξεις που δεν γνωρίζει, αλλά λόγω του ότι προσπαθεί να βρει εξηγήσεις που δεν υπάρχουν, ενώ κανένας δεν είναι διαθέσιμος να ασχοληθεί μαζί του.
Στην ουσία αυτό που του συμβαίνει είναι ότι, το σύστημα που εξουσιάζει, που έχει τη δυνατότητα να συλλαμβάνει και να (κατά)δικάζει όποιον θέλει, αντιμετωπίζει διαφορετικά το «γιατί» σε σχέση με τον άνθρωπο που προσπαθεί να καταλάβει με βάση τις γνώσεις και τις εμπειρίες του ή με το πώς αντιλαμβάνεται τον προορισμό του.

Το μυθιστόρημα του Κάφκα μοιάζει με την ελληνική τραγωδία σε πάρα πολλά σημεία του, αφού οι Έλληνες βιώνουν μία οδυνηρή πραγματικότητα, χωρίς καν να μπορούν να την εξηγήσουν.
Για να μπορεί όμως να επιβιώνει ο άνθρωπος, πόσο μάλλον να λειτουργεί ορθολογικά και δημιουργικά, πρέπει να είναι σε θέση να κατανοεί τις αιτίες αυτών που του συμβαίνουν.
Διαφορετικά αυτοδιαλύεται και καταστρέφεται, όπως άλλωστε διαπιστώνουμε σήμερα στην Ελλάδα.

Εν τούτοις, καμία από τις πολιτικές ηγεσίες δεν δίνει υποφερτές εξηγήσεις στους Έλληνες, όσον αφορά τις τιμωρίες που ουσιαστικά τους επιβάλλονται, αφού εφαρμόζονται μέτρα που δεν έχουν απολύτως καμία προοπτική.
Επομένως είναι παράλογα, εκτός εάν τα θεωρήσουν διώξεις και ποινές, για κάποια απροσδιόριστα αμαρτήματα τους: για νόμους και κανόνες που ίσως παρέβλεψαν, όπως ο πρωταγωνιστής του Κάφκα.

Οι περισσότεροι αναγκάζονται να αποδεχθούν τη νέα τάξη πραγμάτων, παρά το ότι δεν την κατανοούν και δεν την εγκρίνει το αίσθημα του δικαίου μέσα τους, από το φόβο της άσκησης βίας εναντίον τους, εκ μέρους μίας απρόσωπης, σκοτεινής εξουσίας με την ονομασία «Τρόικα».
Εν προκειμένω, «βία» με την έννοια της χρεοκοπίας, της εξόδου από το ευρώ, της εξαθλίωσης, της απομόνωσης και της γεωπολιτικής καταδίκης τους.

Σε κάθε περίπτωση, οι Έλληνες νοιώθουν πως καταδικάζονται καθημερινά από ένα σύστημα που τους υπερβαίνει και τους εξευτελίζει, χωρίς να μπορούν να βρουν τις αιτίες.
Αυτό που τους ενοχλεί αφόρητα δεν είναι τόσο οι μειώσεις των εισοδημάτων τους ή οι υπερβολικοί φόροι, αλλά το γιατί θα πρέπει να υποστούν τις συνέπειες, για κάτι που οι ίδιοι δεν προκάλεσαν.
Επειδή όμως δεν παίρνουν από κανέναν ικανοποιητικές απαντήσεις, ενώ διαισθάνονται πως δεν προτείνεται καμία ρεαλιστική λύση, συσσωρεύεται η αγωνία μέσα τους.
Η αγωνία αυτή μετατρέπεται σταδιακά σε πανικό που κάποια στιγμή θα προκαλέσει μία πολύ μεγάλη κοινωνική έκρηξη, εάν τελικά δεν συμβιβαστούν και δεν υποκύψουν.

Καλούνται ουσιαστικά να στηρίξουν μία πολιτική που τους συνθλίβει και που πρέπει να αναγκαστούν να πιστέψουν πως τους αντιπροσωπεύει, ενώ η αντίφαση αυτή τους  δημιουργεί τεράστια κενά μέσα τους και μεγάλες ψυχικές πληγές.

Από την άλλη πλευρά, η πολιτική ηγεσία, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, θεωρούν την αποδοχή και τη συγκατάβαση των Ελλήνων δεδομένη.
Η λογική του δεδομένου όμως μπορεί να διευκολύνει την εξουσία, όσον αφορά την αποφυγή των δύσκολων απαντήσεων, αλλά είναι απόλυτα καταστρεπτική, επειδή ανατρέπει την έννοια του ατομικισμού και της συλλογικότητας, οδηγώντας τελικά τις κοινωνίες στο χάος.

Ολοκληρώνοντας, οι Έλληνες θα υποκύψουν τότε μόνο στο σύστημα των μνημονίων και θα εφαρμόσουν την παράλογη λογική τους, όταν και αν μετατραπούν σε θύματα (μεταξύ άλλων με τη βοήθεια του εξευτελισμού, της απογύμνωσης από τα περιουσιακά τους στοιχεία, καθώς επίσης της καταρράκωσης της εθνικής και ατομικής τους αξιοπρέπειας).
Αν καταφέρει δηλαδή η σκιώδης εξουσία με τα εγχώρια κομματικά της υποχείρια να τους πείσει ότι, είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι για τα δεινά τους.

Με απλά λόγια πως αφού φταίνε οι ίδιοι, θα πρέπει να υποστούν τις συνέπειες, χωρίς να διαμαρτύρονται για την απώλεια της εθνικής τους κυριαρχίας, της δημόσιας και της ιδιωτικής περιουσίας τους, μετατρεπόμενοι εκούσια στην πρώτη αποικία χρέους της νέας τάξης πραγμάτων.
Θα τα καταφέρει;
Το μέλλον θα δείξει. (*βιβλιογραφία: Α.Σ.).
το άρθρο δημοσιεύτηκε στις 22 Μαΐου 2016 από Σερένα Νομικού στο analyst.gr

galatsinews:togalatsi.blogspot.gr

B. Traven – oι μεταμορφώσεις ενός μοναδικού

Οι μεταμορφώσεις ενός μοναδικού

«Από έναν εργάτη πού δημιουργεί πνευματικά έργα, ποτέ δεν θα έπρεπε να ζητάει κανείς τη βιογραφία του.
Είναι αγενές.
Τον βάζει στον πειρασμό να πει ψέματα…
Θα ήθελα να το πω με όλη τη σαφήνεια.
Η βιογραφία ενός δημιουργικού ανθρώπου είναι εντελώς χωρίς σημασία.
Αν ο άνθρωπος δεν μπορεί να γίνει διακριτός μέσα στα έργα του, τότε είτε ο ίδιος δεν αξίζει τίποτε είτε τα έργα του δεν έχουν καμμιά αξία».

Αυτή η αποφθεγματική δήλωση περιέχεται σε μια ανακοίνωση του Β. Traven προς τους αναρίθμητους Γερμανούς αναγνώστες των πρώτων βιβλίων του.
Τη δημοσίευσε ο αριστερός εκδοτικός συνεταιρισμός Büchergilde Gutenberg  το 1927, για να κατευνάσει την περιέργεια των δεκάδων χιλιάδων μελών και αναγνωστών που τον πολιορκούσαν με επιστολές τους, θέλοντας να πληροφορηθούν για τη ζωή και το πρόσωπο του συγγραφέα.
Ο δεινός αφηγητής, που μέσα από τις σελίδες των διηγήσεών του τους κρατούσε με  κομμένη την ανάσα στις ώρες αναψυχής, αυτός πού είχε βρει το μήκος κύματος και τον τόνο για να επικοινωνεί τόσο άμεσα από το μακρινό Μεξικό, απαντούσε στους αναγνώστες του με διευκρινίσεις, αισθητικά και πραγματολογικά σχόλια καθώς και κοινωνικοπολιτικές παρατηρήσεις, αλλά η αλληλεγγύη και η ζεστασιά του απέκρουαν κάθε ανοίκεια οικειότητα.

Είναι η απαρχή ενός έκθετου μυστηρίου που κράτησε ως τον επιβεβαιωμένο θάνατό του το 1969 και κρατάει ακόμη και σήμερα.
Η αχλή που περιέβαλλε την ταυτότητά του-"Εγώ δεν χρειάζομαι διαβατήριο. Ξέρω ποιος είμαι"-, απλώθηκε γρήγορα σε όλη την Ευρώπη και την Αμερική, καθώς τα βιβλία του μεταφράστηκαν στις περισσότερες γλώσσες των δύο ηπείρων και το σώμα των αναγνωστών του ογκώθηκε μετά τον Δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο σε δεκάδες εκατομμύρια.
Από τότε συνεχίστηκε να πλέκεται ο μύθος του Τράβεν με άπειρα νήματα που φθάνουν ως τις μέρες μας.
Περιοδικά μαζικής κυκλοφορίας, όπως το Stern και το Life, εξαπέλυαν τακτικά κυνηγητά για να τον ανακαλύψουν, στον μεγάλο κυκεώνα της Πόλης του Μεξικού, στις κοσμοπολίτικες παραλίες του, στην απέραντη ζούγκλα ανάμεσα στους αγαπημένους του ινδιάνους.

Ο ίδιος είχε περιορίσει την επαφή του με τους απανταχού εκδότες και τον Τύπο στα στενά πλαίσια μιας ταχυδρομικής θυρίδας και ενός τραπεζικού λογαριασμού, που συχνά άλλαζαν, και στα διάφορα ψευδώνυμα, με τα οποία εμφανιζόταν ως πληρεξούσιος κάτοχος των συγγραφικών του δικαιωμάτων, για να διαπραγματευθεί την έκδοση σε άλλες γλώσσες -στα αγγλικά μετέφραζε και ίσως έγραφε ο ίδιος- ή την κινηματογράφηση των μυθιστορημάτων του (Ο θησαυρός της Σιέρρα Μάντρε, Το πλοίο των νεκρών, Το Λευκό Ρόδο κ.ά.)
συχνά επίσης για να διαψεύσει την πατρότητα χειρογράφων, που διάφοροι ευφάνταστοι χωρίς φαντασία πρότειναν κατά καιρούς σε εκδότες σαν δήθεν δικά του.
Στον λαβύρινθο του μύθου μερικοί ξεπρόβαλαν από την ανωνυμία για να καρπωθούν το ψευδώνυμο, πολλοί  εκμεταλλεύθηκαν τη δίνη του κενού για να κερδίσουν χρήματα και να υποκλέψουν ψευδαισθησιακά τη δόξα, άλλοι μετατράπηκαν σε αυθόρμητους, συχνά άδολους ντετέκτιβς!!!
......διαβάστε περισσότερα στην: periodikotrypa.wordpress.com
galatsinews:togalatsi.blogspot.gr