Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023

Επιστήμονες δημιουργούν ανθρώπινη "οντότητα" "χωρίς τη χρήση σπέρματος, ωαρίου ή μήτρας"

Οι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο συνεχίζουν να "παίζουν το Θεό", και όλοι μας εμείς θα πρέπει να υποστούμε με τις συνέπειες.
Κάθε μέρα, απίστευτα παράξενα πειράματα διεξάγονται σε μυστικά εργαστήρια σε όλο τον πλανήτη.  
Έχω συχνά προειδοποιήσει τους αναγνώστες μου για τις πολύ θανατηφόρες ασθένειες που αναπτύσσονται σε τέτοια εργαστήρια, αλλά συμβαίνουν και άλλα είδη εξαιρετικά αρρωστημένων πειραμάτων.  
Για παράδειγμα, αναφέρεται ότι μια ομάδα ερευνητών κατάφερε τώρα να δημιουργήσει μια ανθρώπινη "οντότητα" που δεν έχει μητέρα ή πατέρα.  
Για την ακρίβεια, δημιουργήθηκε "χωρίς τη χρήση σπέρματος, ωαρίου ή μήτρας"...
Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι έχουν αναπτύξει τα πρώτα στάδια μιας ανθρώπινης εμβρυοειδούς οντότητας χωρίς να χρησιμοποιήσουν σπέρμα, ωάριο ή μήτρα.
Το "μοντέλο εμβρύου" απελευθερώνει ακόμη και ορμόνες που προκαλούν θετικό τεστ εγκυμοσύνης.
Αυτό είναι σαν να βγήκε από μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας.
Γιατί στο καλό θα έπρεπε να σκεφτούν να κάνουν κάτι τέτοιο;
Μας λένε ότι η χρήση τέτοιων "οντοτήτων" θα διευκολύνει την ιατρική έρευνα, και ειλικρινά αυτό με κάνει  "να θέλω να κάνω εμετό"
Με κανέναν τρόπος δεν μπορεί να είναι νόμιμο κάτι τέτοιο.
Και όμως είναι!

Αυτή η ομάδα ερευνητών κατάφερε να δημιουργήσει μια ανθρώπινη "οντότητα" χωρίς μητέρα ή πατέρα ξεκινώντας με "αθώα" βλαστικά κύτταρα...
Αντί για ένα σπέρμα και ένα ωάριο, το αρχικό υλικό ήταν αφελή βλαστικά κύτταρα τα οποία επαναπρογραμματίστηκαν ώστε να αποκτήσουν τη δυνατότητα να γίνουν οποιοσδήποτε τύπος ιστού στο σώμα.
Σύμφωνα με το BBC, χρησιμοποιήθηκαν χημικές ουσίες για να ενθαρρυνθούν αυτά τα βλαστικά κύτταρα να εξελιχθούν σε τέσσερις μοναδικούς τύπους κυττάρων που εμπλέκονται στα πρώτα στάδια της ανάπτυξης του ανθρώπινου εμβρύου...
-. τα κύτταρα της επιβλάστης, τα οποία γίνονται το πραγματικό έμβρυο
. - κύτταρα τροφοβλάστης, που γίνονται ο πλακούντας
-. τα κύτταρα της υποβλάστης, τα οποία γίνονται ο υποστηρικτικός σάκος του εμβρίου
-. τα κύτταρα εξω εμβρυϊκού μεσοδέρματος
Αυτοί οι τύποι κυττάρων αναμείχθηκαν στη συνέχεια "σε μια ακριβή αναλογία" και αυτό που συνέβη στη συνέχεια είναι εξαιρετικά ανησυχητικό...
Συνολικά 120 από αυτά τα κύτταρα αναμείχθηκαν σε ακριβή αναλογία - και στη συνέχεια, οι επιστήμονες έκαναν ένα βήμα πίσω και παρακολουθούσαν.
Περίπου το 1% του μείγματος ξεκίνησε το ταξίδι της αυθόρμητης συναρμολόγησης σε μια δομή που μοιάζει, αλλά δεν είναι πανομοιότυπη με ένα ανθρώπινο έμβρυο.
Ο καθηγητής Jacob Hanna του Ινστιτούτου Weizmann είναι ο επικεφαλής της ομάδας που διεξήγαγε αυτή την έρευνα, και υποστηρίζει ότι η "οντότητα" που δημιουργήθηκε "είναι πραγματικά μια εικόνα από το εγχειρίδιο ενός ανθρώπινου εμβρύου της 14ης ημέρας"...
'Πρόκειται πραγματικά για μια εικόνα του εγχειριδίου ενός ανθρώπινου εμβρύου της 14ης ημέρας, [κάτι που] δεν έχει ξαναγίνει στο παρελθόν', δήλωσε ο καθηγητής Hanna.
Εάν μια τέτοια οντότητα μπορεί να επιβιώσει μέχρι αυτό το στάδιο, θα μπορούσε να φτάσει μέχρι τέλους και να γίνει πραγματικά ένα κανονικό μωρό;
Τώρα που επιτεύχθηκε αυτή η ανακάλυψη, είναι απλώς θέμα χρόνου να προσπαθήσει κάποιος να το κάνει αυτό.
Και φανταστείτε μόνο τις επιπτώσεις αν αυτό τελικά αρχίσει να συμβαίνει σε ευρεία βάση.
Τα μωρά θα μπορούσαν κυριολεκτικά να αναπτυχθούν σε μαζική κλίμακα σε όλο τον κόσμο.
Αντί να κάνουν παιδιά με τον φυσικό τρόπο, οι γονείς θα μπορούσαν απλώς να παραγγείλουν ένα μωρό που θα πληροί ορισμένες προδιαγραφές.
Και όποια μωρά έβγαιναν με "ελαττώματα" θα απορρίπτονταν αναπόφευκτα.
Εναλλακτικά, είναι εύκολο να φανταστεί κανείς ολόκληρους στρατούς να "καλλιεργούνται" από τυραννικούς ηγεμόνες, όπως ακριβώς έχουμε δει σε ορισμένες ταινίες επιστημονικής φαντασίας.
Θα ήταν τέτοιες "οντότητες" πραγματικά ανθρώπινες;
Θα είχαν ακόμη και ψυχή;
Υπάρχουν τόσα πολλά που δεν γνωρίζουμε, και ελπίζουμε ότι αυτού του είδους οι εργασίες θα απαγορευτούν ώστε να μην το μάθουμε ποτέ.
Δυστυχώς, υπάρχουν πολύ λίγα πράγματα που κρατούν την επιστημονική κοινότητα πίσω σε αυτό το σημείο.
Το μεγαλύτερο μέρος του γενικού πληθυσμού δεν έχει ιδέα τι συμβαίνει σε αυτά τα μυστικά εργαστήρια, και οι περισσότεροι πολιτικοί μας δεν φαίνεται να ενδιαφέρονται.
Και έτσι η "επιστήμη" θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και να προελαύνει σε όλο τον κόσμο, δεχόμενη πολύ μικρή αντίσταση.
Εκτός από τα πειράματα που δημιουργούν νέα ζωή, οι ερευνητές αναζητούν επίσης τρόπους για να ξεγελάσουν τον θάνατο.
Τα τελευταία χρόνια, η ανταλλαγή αίματος με τους νέους έχει γίνει μια πολύ καυτή τάση μεταξύ των δισεκατομμυριούχων της Αμερικής.  
Ακολουθεί ένα μόνο παράδειγμα...
Μέχρι πρόσφατα, ο Bryan Johnson πλήρωνε εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια για να εγχέει κάθε μήνα ένα λίτρο από το νεανικό πλάσμα του έφηβου γιου του στη δική του γερασμένη κυκλοφορία αίματος. 
"Ποτέ δεν έδωσα μεγαλύτερη προσοχή στο τι τρώει ... επειδή αυτό έμπαινε στο σώμα μου", λέει ο 46χρονος Αμερικανός επιχειρηματίας τεχνολογίας στο νέο podcast The Immortals. 
Επίσης, διοχέτευσε το δικό του πλάσμα στο σώμα του 70χρονου πατέρα του για να βοηθήσει στη βελτίωση της φθίνουσας σωματικής και γνωστικής του υγείας: "Ήταν μια από τις πιο σημαντικές στιγμές σε ολόκληρη τη ζωή του. Και ήταν το ίδιο και για μένα". 
Ο Johnson συνεχίζει να πληρώνει 2 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο για μια ερευνητική ομάδα που ερευνά πώς μπορούμε να ζήσουμε περισσότερο - και σίγουρα δεν είναι ο μόνος πλούσιος στη Silicon Valley που έχει αφιερωθεί στην αναζήτηση της αιώνιας ζωής.
Τύποι όπως ο Johnson  έχουν περισσότερα χρήματα από όσα θα τους χρειαστούν ποτέ.
Αλλά ξέρουν ότι οι μέρες τους, όπως όλων των ανθρώπων, είναι περιορισμένες.
Έτσι, σε μια απέλπιδα(;) και απελπισμένη προσπάθεια να "αγοράσουν περισσότερο χρόνο", εγχέουν κυριολεκτικά το αίμα νέων ανθρώπων στις δικές τους φλέβες.
Αυτό είναι άλλο ένα πράγμα που δεν θα έπρεπε να γίνεται.
Και είναι μάλλον επικίνδυνο.
Αλλά κανείς δεν πρόκειται να τους σταματήσει.
Στην πραγματικότητα, ο ρυθμός της επιστημονικής εξέλιξης θα συνεχίσει να βαδίζει με εκθετικό ρυθμό.
Αν τους δοθεί αρκετός χρόνος, ο κόσμος μας θα μεταμορφωθεί σε κάτι πιο παράξενο από οτιδήποτε έχει ονειρευτεί ποτέ το Χόλιγουντ.
Αλλά οι επιστήμονές μας δεν θα έχουν αρκετό χρόνο για να το κάνουν αυτό, γιατί η αλήθεια είναι ότι ο χρόνος τελειώνει για την κοινωνία μας.
Οι αυτοκαταστροφικές μας τάσεις σύντομα θα μας συντρίψουν ολοσχερώς, και καμία προσπάθεια "έρευνας" δεν θα μπορέσει να αλλάξει τα πράγματα ως αυτό το σημείο.
                                                    μετάφραση και επιμέλεια κειμένου:ntina

Τα προγράμματα του υποσυνείδητου νου μας

Ενώ ο υποσυνείδητος νους μας μπορεί να τρέχει όλα τα εσωτερικά προγράμματα και ταυτόχρονα να "ρεμβάζει", ο συνειδητός μας νους μπορεί να χειριστεί μόνο ένα μικρό αριθμό προγραμμάτων ταυτόχρονα.  
Παρόλο που η ικανότητά του -του συνειδητού νου μας-  για πολλαπλές εργασίες είναι φυσικά περιορισμένη, όταν εκπαιδευτεί εντατικά είναι αρκετά ικανός στις απλές εργασίες.  
Είναι το όργανο της εστίασης και της συγκέντρωσης.  
Κάποτε πίστευαν ότι ορισμένες από τις ακούσιες λειτουργίες του σώματος, όπως η ρύθμιση του καρδιακού παλμού, 
της αρτηριακής πίεσης και της θερμοκρασίας του σώματος, ήταν πέρα από τον έλεγχο του συνειδητού νου μας. 
Ωστόσο, οι γιόγκι και άλλοι επιδέξιοι ασκούμενοι έχουν αποδείξει με σαφήνεια ότι ο νους μπορεί πράγματι να ελέγχει τις υποτιθέμενες "ακούσιες" λειτουργίες.  
Οι περισσότεροι από εμάς αυτό το έχουμε βιώσει - πώς ο νους ελέγχει τέτοιες λειτουργίες - όταν ενθουσιαζόμαστε, 
χαιρόμαστε ή λυπούμαστε βλέποντας μια ταινία ή ξυπνάμε από ένα τρομακτικό όνειρο με την καρδιά μας να χτυπάει δυνατά και να είμαστε "λουσμένοι" στον ιδρώτα. 
Η ζωηρή φαντασία ελέγχει τις αυτόνομες λειτουργίες όσο και τα πραγματικά γεγονότα.
Και αυτό διότι το υποσυνείδητο και το συνειδητό δουλεύουν ως μια θαυμάσια ομάδα.
Ο ρόλος του υποσυνείδητου νου είναι να ελέγχει κάθε συμπεριφορά που δεν παρακολουθείται από το συνειδητό νου. 
Για τους περισσότερους από εμάς, ο συνειδητός μας νους είναι τόσο απασχολημένος με σκέψεις για το παρελθόν, 
με σκέψεις για το μέλλον,
με κάποιο πρόβλημα της φαντασίας μας και βασικά ασχολείται με πάμπολλα καθημερινά προβλήματα που αφήνει όλα τα υπόλοιπα στον αυτόματο πιλότο, στον υποσυνείδητο νου μας!
Οι γνωστικοί νευροεπιστήμονες αποκαλύπτουν ότι ο βαθύτατα ισχυρότερος υποσυνείδητος νους είναι υπεύθυνος για το 95-99% της γνωστικής μας δραστηριότητας και επομένως ελέγχει σχεδόν το σύνολο των αποφάσεων,
των πράξεων,
των συναισθημάτων και των συμπεριφορών μας/Andrea Szegedy-Maszak, 2005
Τα πιο ισχυρά και καθοριστικά προγράμματα συμπεριφοράς στο υποσυνείδητό μας εγκαταστάθηκαν/αποκτήθηκαν από τα γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της  κύησής μας και της ηλικίας μας μέχρι των έξι ετών. 
Τώρα εδώ είναι η παγίδα - αυτά τα υποσυνείδητα προγράμματα που θα διαμορφώσουν την μετέπειτα ζωή μας εγκαθίστανται εκεί από την παρατήρηση των πρωταρχικών μας δασκάλων που είναι οι γονείς μας,
οι αδελφοί μας και όλοι όσοι βρίσκονται στον κοντινότερο περίγυρό μας
Δυστυχώς, όπως γνωρίζουν καλά οι ψυχολόγοι, πολλές από τις αντιλήψεις που αποκτήθηκαν για τον εαυτό μας σε αυτή τη διαμορφωτική περίοδο εκφράζονται ως περιοριστικές και αυτοκαταστροφικές πεποιθήσεις/Lipton, 1998, 2001
Χωρίς να το γνωρίζουν οι περισσότεροι γονείς, τα λόγια και οι πράξεις τους καταγράφονται συνεχώς από το μυαλό των παιδιών τους και τις περισσότερες φορές, και τα λόγια και οι πράξεις, είναι καταστροφικά για αυτά τα μικρά παιδιά που καλούνται να διαμορφώσουν τη ζωούλα τους!
Δεδομένου ότι ο ρόλος του νου είναι να κάνει συσχέτιση μεταξύ των προγραμμάτων του και της πραγματικής ζωής, ο εγκέφαλος παράγει τις κατάλληλες συμπεριφορικές αντιδράσεις στα ερεθίσματα της ζωής για να διασφαλίσει την "αλήθεια" των προγραμματισμένων αντιλήψεων!
Και μπορούμε να αντιληφθούμε πόσο σημαντικό είναι αυτό για την μετέπειτα ζωή των παιδιών, ως ενήλικες πια!
https://www.brucelipton.com/what-do-you-want-learn-about-the-subconscious-mind/