Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024

Νοσοκομείο Αιγίου: “Η χειρουργική κλινική δεν θα συμμετάσχει στα απογευματινά χειρουργεία”.

Αυτοοργάνωση Ρήξη Αυτοδιάθεση (ΑΥ.Ρ.Α) - https://www.facebook.com/groups/261742442507915/permalink/716678467014308
Νοσοκομείο Αιγίου: “Η χειρουργική κλινική δεν θα συμμετάσχει στα απογευματινά χειρουργεία”.
Οι γιατροί της χειρουργικής κλινικής του Αιγίου εδώ και δύο χρόνια διαμαρτύρονται και διεκδικούν για το νοσοκομείο τούς το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό, ωστε να λειτουργήσει το τμήμα τούς. 
Από τούς 12 γιατρούς που προβλέπεται για να λειτουργήσει η κλινική, έχουν απομείνει μόνο δύο, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να καλύψουν τις ανάγκες του νοσοκομείου.
Εδώ και δύο χρόνια απευθύνουν εκκλήσεις τόσο στην 6η Υπε όσο και στο υπουργείο υγείας αλλά και στους τοπικούς φορείς, για να πάρουν πίσω επισκέψεις, χειραψίες και υποσχέσεις. 
https://protionline.gr
Η μόνη βούληση που εισέπραξαν εξαντληθηκε σε απειλές και σε εξαναγκασμό εκτέλεσης επισφαλών εφημεριών (παρά την αντίθετη γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου) με μόνο στόχο να φαίνεται το νοσοκομείο ανοικτό τους, άσχετα εάν πληροί τους κανόνες ασφαλούς λειτουργίας. 
https://pelop.gr
Δύο χρόνια μετά έρχεται να προστεθεί στα καθήκοντά τους η ανάληψη της λειτουργίας των απογευματινών χειρουργιων, χωρίς βέβαια να στελεχωθεί η κλινική τούς με το ανάλογο προσωπικό, ούτε και η παθολογική κλινική ή τα ΤΕΠ που κι αυτά λειτουργούν με τις ίδιες αν όχι και χειρότερες συνθήκες υποστελέχωσης.
Συγχαρητήρια στους γιατρούς που κράτησαν νηφάλια τη σκέψη τους και στέκονται ενάντιοι στο νέο εντέλλεσαι της κυβέρνησης, γνωρίζοντας ότι από εδώ και πέρα, το κόστος των κυβερνητικών χειρισμών προσμετράται σε ανθρώπινες ζωές.
Ευχόμαστε να ακολουθήσουν το παράδειγμα τους και άλλοι.