Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023

Πώς μπορώ να βελτιώσω τον εαυτό μου σε 1/ένα μήνα;

Μπορούμε;
Και βέβαια μπορούμε!!!
Και αρχίζουμε με την επίγνωση της κατάστασής μας!!!
Αρχίζουμε να εστιάζουμε στον εαυτό μας και όχι στις ζωές των άλλων. 
Αυτό είναι καθοριστικό!
Κάθε μέρα προσθέτουμε καινούργιες συνήθειες και προσπαθούμε να βρούμε νέες ιδέες, ώστε να λύνουμε εύκολα τα προβλήματα που μας παρουσιάζονται!
Και γνωρίζοντας αυτό τον καθοριστικό κανόνα - εστίαση στον εαυτό μας - προχωράμε πάρα κάτω και καθώς υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να εργαστούμε για να βελτιώσουμε τον εαυτό μας σε σύντομο χρονικό διάστημα ξεκινάμε:
-. θέτοντας συγκεκριμένους, εφικτούς στόχους για τον εαυτό μας και εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση τους. 
Οι στόχοι αυτοί μπορεί να σχετίζεται με την καριέρα μας, 
την προσωπική μας ανάπτυξη ή τη σωματική μας υγεία.
-. εξασκούμεθα στη σωστή διαχείριση του χρόνου μας δημιουργώντας ένα πρόγραμμα και δίνοντας προτεραιότητα στις εργασίες μας.
- ασκούμεθα τακτικά, 
τρώμε υγιεινά και κοιμάστε αρκετά.
-.  εξασκούμεθα στην επίγνωση - έχουμε πλήρη συναίσθηση της πραγματικότητας, ακριβή γνώση και επίγνωση της κατάστασής μας τώρα, αυτή τη στιγμή και παραμονή σε αυτό το τώρα, θα καταφέρουμε άμεσα και αποτελεσματικά να μειώσουμε το άγχος και να βελτιώσουμε τη ψυχική μας ευεξία!
-, αναζητάμε ευκαιρίες για μάθηση και προσωπική ανάπτυξη, όπως η ανάληψη νέων προκλήσεων ή η εκμάθηση μιας νέας δεξιότητας.
-. χτίζουμε και ενισχύουμε τις σχέσεις μας με τους άλλους με το να είμαστε καλοί ακροατές,
υποστηρικτικοί και να δείχνουμε ενσυναίσθηση - συναισθηματική ταύτιση με την ψυχική κατάσταση ενός άλλου ατόμου, και η κατανόηση της συμπεριφοράς και των κινήτρων του και να είμαστε υποστηρικτικοί.
-. επισκεπτόμαστε κοντινά μας μέρη που έχουμε να τα επισκεφτούμε χρόνια και που είναι τελείως διαφορετικά από το μέρος που ζούμε - προσπαθούμε δηλαδή να αλλάζουμε συχνά-πυκνά παραστάσεις, που πολλές φορές μας χαρίζουν ένα αίσθημα ελευθερίας και αρμονίας!!!
-. αγνοούμε τις ειδήσεις, απλώς ενημερωνόμαστε για υποθέσεις που μας αφορούν άμεσα!
-. διαβάζουμε ένα βιβλίο για τουλάχιστον 30 λεπτά ή 5 σελίδες την ημέρα.
-.όταν έχουμε προχωρήσει και είμαστε πιο δυνατοί προσπαθούμε να απενεργοποιήσουμε -για μικρά χρονικά διαστήματα στην αρχή, μεγαλύτερα μετά-  τις ειδοποιήσεις σε όλες τις εφαρμογές μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αυτό είναι ένας άθλος!!!
και...
Αφήνουμε τα αποτελέσματα των προσπαθειών μας να μιλήσουν!!!
Θυμόμαστε ότι η προσωπική βελτίωση είναι μια συνεχής διαδικασία και είναι σημαντικό να είμαστε υπομονετικοί και ευγενικοί με τον εαυτό μας.
Ακόμη και μικρά βήματα μπορούν να μας οδηγήσουν σε σημαντική πρόοδο με την πάροδο του χρόνου. 
Έτσι, ξεκινάμε με μικρά, μικρά βηματάκια και παρατηρώντας τα αρχικά σημάδια της ευζωίας, η οποία είναι το επακόλουθο αυτών των ενεργειών μας, θα θέλουμε να κάνουμε πιο μεγάλα και πιο μεγάλα, γιατί η γαλήνη,
η ηρεμία,
η ανύψωση του εαυτού μας, 
η καλή υγεία και η επίγνωση που θα αποκτάμε μέρα με τη μέρα θα είναι τα εφαλτήριά μας, ώστε να μην ξαναγυρίσουμε στην πρότερή μας άχαρη και χωρίς ενδιαφέροντα καθημερινότητά μας!
Καλή αρχή και καλή επιτυχία!!! - ntina
κείμενο και επιμέλεια κειμένου:ntina