Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

Ο Patrick Moore, πρώην πρόεδρος της Greenpeace Καναδά, απομυθοποιεί σε 2 λεπτά την κλιματική αλλαγή

Ο dr Patrick Moore, είναι ανεξάρτητος επιστήμονας και περιβαλλοντολόγος. 
Ήταν συνιδρυτής της Greenpeace το 1971, διευθυντής για 15 χρόνια και ηγέτης πολλών εκστρατειών, συμπεριλαμβανομένου του τερματισμού των δοκιμών πυρηνικών όπλων, 
της διάσωσης των φαλαινών και του τερματισμού της απόρριψης τοξικών. 
Στα μέσα της δεκαετίας του 1980 απογοητεύτηκε με τις θέσεις που άρχισαν να υιοθετούσαν οι συνάδελφοί του διευθυντές της Greenpeace, χρησιμοποιώντας παραπληροφόρηση, αίσθηση και φόβο για συγκέντρωση χρημάτων, αντί να χρησιμοποιεί έγκυρη επιστήμη. 
Από τότε και στο εξής παλεύει μόνος αποφασισμένος να είναι λογικός περιβαλλοντολόγος, βασίζοντας τις πολιτικές του στην ορθή επιστήμη και εξισορροπώντας περιβαλλοντικές, 
κοινωνικές και οικονομικές προτεραιότητες. 
Είναι ένας ανθρωπιστής περιβαλλοντολόγος που πιστεύει ότι οι άνθρωποι δεν είναι εχθροί του περιβάλλοντος, αλλά αναπόσπαστο μέρος της ζωντανής δημιουργίας, με ευθύνη τόσο για τον εαυτό τους όσο και για όλη τη φύση.
Ο Patrick Moore, απομυθοποιεί μέσα από ολιγόλεπτα video τη δήθεν κλιματική αλλαγή, μέσω της οποίας προσπαθούν να μας επιβάλουν την ατζέντα της Μεγάλης Επανεκκίνησης.
"Το κλίμα αλλάζει συνεχώς από τότε που σχηματίστηκε η γη, πριν από 4,6 δισεκατομμύρια χρόνια. 
Για παράδειγμα, μόνο τα τελευταία δύο χιλιάδες χρόνια, έχουμε την Ρωμαϊκή περίοδο ζέστης, όταν έκανε περισσότερο ζέστη από σήμερα, μετά ήρθε ο πιο δροσερός πρώιμος μεσαίωνας, τον οποίο ακολούθησε η μεσαιωνική ζεστή περίοδος, οπου έκανε σχεδόν την ίδια ζέστη με σήμερα.
Μετά είχαμε μια μικρή εποχή παγετώνων η οποία έκανε τους Βίκινγκς να εγκαταλείψουν την Γροιλανδία και πιο πρόσφατα, μια περίοδο σταδιακής θέρμανσης 300 ετών έως και σήμερα. 
Αυτές είναι πολλές αλλαγές και φυσικά καμία από αυτές δεν προκλήθηκε από τον Άνθρωπο..."
Ακολουθεί video με απόσπασμα από την ομιλία του Patrick Moore με τίτλο  «Τι δεν σου έχουν πει για την κλιματική αλλαγή» που πραγματοποιήθηκε στο  Πανεπιστήμιο Prager:
Ο dr Patrick Moore έχει γράψει πολλά βιβλία για το περιβάλλον, ανάμεσά τους και το "Fake Invisible Catastrophes and Threats of Doom" όπου χαρακτηριστικά αναφέρει: 
"Μου ξημέρωσε μια μέρα όπου οι περισσότερες από τις τρομακτικές ιστορίες στα μέσα ενημέρωσης σήμερα, βασίζονται σε πράγματα που είναι είτε αόρατα, όπως το CO2 και η ακτινοβολία, είτε πολύ απομακρυσμένα, όπως οι πολικές αρκούδες και οι κοραλλιογενείς ύφαλοι. 
Έτσι, ο μέσος άνθρωπος δεν μπορεί να παρατηρήσει και να επαληθεύσει την αλήθεια αυτών των ισχυρισμών για τον εαυτό του. 
Πρέπει να βασίζεται σε ακτιβιστές, 
στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, 
σε πολιτικούς και επιστήμονες, που όλοι τους έχουν τεράστιο οικονομικό ή/και πολιτικό ενδιαφέρον για το θέμα, για να τους πουν την αλήθεια. 
Έτσι, μετά από 50 χρόνια ως επιστήμονας και περιβαλλοντικός ακτιβιστής, η προσπάθειά μου είναι να αποκαλύψω την παραπληροφόρηση και τα ξεκάθαρα ψέματα που χρησιμοποιούνται για να τρομάξουν εμάς και τα παιδιά μας για το μέλλον της Γης. 
Η άμεση παρατήρηση είναι η ίδια η βάση της επιστήμης. 
Χωρίς επαληθευμένη παρατήρηση δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουμε την αλήθεια. 
Αυτό είναι το επίκεντρο αυτού του βιβλίου".