Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023

Νερόμελο, ένα ρόφημα γεμάτο πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και τα οφέλη του στον οργανισμό μας!

...και αν σας ενδιαφέρουν και αγαπάτε τα βότανα και τη φύση θα χαρώ πολύ να εγγραφείτε στο κανάλι μου για να εξερευνήσουμε, και από εκεί, μαζί τον μαγικό αυτό κόσμο!
Το κανάλι μου είναι:

                         

Γιώτα Χαλκιά - Μπήκαν τα γίδια στο μαντρί!

                 

Μπήκαν τα γίδια στο μαντρί
Μπήκαν – μωρέ – μπήκαν
τα γίδια στο μαντρί
Τα πρόβατα στη στρούγκα
Χρυσούλα κι αδερφούλα
Κι η Χρύ – μωρέ –
κι Χρύσω δεν εφάνηκε
να ροβολάει στη στάνη
μαζί με το Γιουρντάνι.
Ρωτά – μωρέ –
ρωτάτε τους τσομπάνηδες
και τους τσομπαναραίους
βλάχους κι βλαχαραίους
Μην ει – μωρέ –
μην εί -δατε τη Χρυσαυγή ;
Τη Χρύσω τη Χρυσούλα
και τη σταυραδερφούλα;
Η Γιώτα Χαλκιά είχε την τύχη όχι μόνο να κατάγεται από μουσική οικογένεια και να έχει γεννηθεί σε ένα νησί με μεγάλη καλλιτεχνική παράδοση, αλλά κυρίως να διαθέτει ένα σπάνιο μουσικό ταλέντο στο οποίο, από τα παιδικά της χρόνια, είχε αποφασίσει να αφοσιωθεί.
Οι γείτονές της, ακόμα θυμούνται να καμαρώνουν το κοριτσάκι που τραγουδούσε από το πρωί μέχρι το βράδυ. Αλλά και στο σχολείο της, ως άριστη χορωδός, εκτελούσε τα σολιστικά μέρη.
Σε ηλικία 12 ετών μετακομίζει με την οικογένειά της στην Πάτρα.
Από εκεί ξεκίνησε την καριέρα της, αφού σε ηλικία 17 ετών πρωτοεμφανίζεται επαγγελματικά στο τραγούδι με τις παραδοσιακές ορχήστρες της περιοχής, όπου και φάνηκε αμέσως η επιτυχία που θα ακολουθούσε.
Έτσι η πορεία της Γιώτας Χαλκιά είναι συνεχώς ανοδική και οι συνεργασίες πολλές με μεγάλα ονόματα του δημοτικού τραγουδιού.
Αξιόλογες συνεργασίες έχει πραγματοποιήσει με σχεδόν τους περισσότερους τραγουδιστές και τραγουδίστριες του τόπου μας.
Στο παρελθόν είχε συνεργαστεί κατ' επανάληψη με το μεγάλο δάσκαλο του παραδοσιακού τραγουδιού Αριστείδη Μόσχο σε εκπομπές παραδοσιακής μουσικής της ΕΤ1.
Τα video clips της έχουν παιχτεί από διάφορα ιδιωτικά κανάλια και έχει δώσει συνεντεύξεις σε πολλά τηλεοπτικά τηλεοπτικά κανάλια και ραδιοσταθμούς της Ελλάδος αλλά και του εξωτερικού όπως το δορυφορικό κανάλι "CHCR" στο Μόντρεαλ του Καναδά/συνέντευξη στον Jean Daperis, καθώς και στο κανάλι της Αστόρια των Η.Π.Α. "Federation of associates of the Hellenic media abroad"/συνέντευξη στον Demetris Kastanas
Έχει εκπροσωπήσει επάξια το δημοτικό τραγούδι σε όλη την Ελλάδα με συναυλίες και εκδηλώσεις φορέων όπως οι δήμοι, σύλλογοι.
Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει το γεγονός ότι έχει τιμήσει το όνομά της τη πατρίδα μας και έχει συμβάλει ενεργά στη διάδοση και διατήρηση της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής στον απόδημο ελληνισμό με συναυλίες στην Αυστραλία,
Καναδά,
Αμερική,
Γερμανία,
Ελβετία, Σουηδία.