Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

πάρκινγκ στις πιλοτές-ποια η απόφαση του Άρειου Πάγου

Τι σημαίνει η απόφαση του Πρωτοδικείου για τις θέσεις πάρκινγκ στις πιλοτέςΔεν αποτελεί αυτοτελές περιουσιακό στοιχείο

Δίκαιη χαρακτηρίζει την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών σχετικά με τη χρήση των χώρων στάθμευσης ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτήτων Ακινήτων, Στράτος Παραδιάς.

Όπως λέει ο κ. Παραδιάς πρόκειται για μια απόφαση που δεν φέρνει κάποια επανάσταση στην ισχύουσα κατάσταση σχετικά με τη χρήση των χώρων στις πιλοτές αλλά αποδίδει την ισχύουσα νομολογία.
Η απόφαση αφορά ιδιοκτήτες που είχαν κάνει αγοραπωλησίες που έγιναν προ του 1981 καθώς στη συνέχεια, αυτού του τύπου οι αγοραπωλησίες απαγορεύτηκαν με νόμο.
Παράλληλα, η απόφαση σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζει τους ενοικιαστές μιας πολυκατοικίας, που έχουν θέσεις στάθμευσης.

«Αφορά το νομικό πρόβλημα που έχουν ορισμένες θέσεις στάθμευσης, λίγες, σε πολύ παλιές πολυκατοικίες, κυρίως πολυκατοικίες που χτίστηκαν προ του 1981, οπότε για πρώτη φορά απαγορεύτηκε νομοθετικά μέσα στον ανοικτό χώρο της πιλοτής να κατασκευάζονται ανοικτές θέσεις στάθμευσης στον κοινόχρηστο χώρο στις οποίες νομικά να αποδίδεται η ιδιότητα της χωριστής ιδιοκτησίας με χιλιοστά επί του οικοπέδου», εξηγεί ο κ. Παραδιάς, στο ΑΠΕ.

Και συνεχίζει λέγοντας ότι με το παλιότερο καθεστώς, μπορούσε κάποιος να είναι ιδιοκτήτης μιας θέσης στάθμευσης σε μια πυλωτή, χωρίς να είναι ιδιοκτήτης χώρου κύριας χρήσης στο ίδιο κτίριο όπως είναι μια κατοικία και να διαμένει για παράδειγμα σε απέναντι πολυκατοικία.
«Αυτό που συστηματοποίησε η νομολογία είναι ότι οι θέσεις στάθμευσης που υπάρχουν στην πιλοτή πρέπει να ανήκουν και να εξυπηρετούν τους ενοίκους του κτιρίου, μόνο και αποκλειστικά», εξηγεί ο κ. Παραδιάς.

Με λίγα λόγια, αυτό που ξεκαθαρίζει τώρα η απόφαση του Πρωτοδικείου είναι ότι η ανοικτή θέση στάθμευσης σε μια πιλοτή δεν αποτελεί αυτοτελές περιουσιακό στοιχείο.

«Αυτές οι θέσεις δεν αποτελούν πια ξεχωριστά περιουσιακά στοιχεία αλλά είναι παρακολουθήματα διαμερισμάτων της πολυκατοικίας.
Το 95% των θέσεων στάθμευσης που βλέπουμε στις πυλωτές, ανήκουν σε κάποιο διαμέρισμα και δεν μεταβιβάζονται σαν ξεχωριστό περιουσιακό στοιχείο.
Μεταβιβάζονται ως «πακέτο» με το αντίστοιχο διαμέρισμα.
Δηλαδή, αυτός που αγοράζει ένα διαμέρισμα, παίρνει μαζί και μια ανοιχτή θέση στάθμευσης στην πυλωτή όχι ως ξεχωριστό περιουσιακό στοιχείο αλλά ως παρακολούθημα του διαμερίσματος», προσθέτει ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ.

Καμία αλλαγή δεν προβλέπεται για τις θέσεις που είναι σε υπόγειο πάρκινγκ, αλλά και σε ισόγειο που είναι κλειστές όμως με γκαραζόπορτα.

«Έγκυρη είναι η αγορά όλων των θέσεων στάθμευσης στο υπόγειο μιας πολυκατοικίες, είτε είναι ανοικτές είτε είναι κλειστές.
Όλες οι κλειστές θέσεις στάθμευσης στο ισόγειο, αυτές δηλαδή που από την κατασκευή του κτιρίου είναι δίπλα από την πυλωτή και είναι κλειστές με γκαραζόπορτα ή άλλο τρόπο αποτελούν ξεχωριστές ιδιοκτησίες νόμιμες με ξεχωριστά χιλιοστά. Ιδιοκτήτης τους μπορεί να είναι τόσο κάποιος που μένει μέσα στην πολυκατοικία, όσο και κάποιος που μένει σε ένα άλλο κτίριο»,
λέει ο κ. Παραδιάς και διευκρινίζει ότι σύμφωνα με απόφαση του Άρειου Πάγου είναι επίσης νόμιμες οι θέσεις που ναι μεν αρχικά πουλήθηκαν, αγοράστηκαν ή μεταβιβάστηκαν σαν ξεχωριστά περιουσιακά στοιχεία μέσα στην πυλωτή, αλλά ο ιδιοκτήτης τους είναι ταυτόχρονα και ιδιοκτήτης ενός χώρου κύριας χρήσης μέσα στην ίδια οικοδομή.
«Ο Άρειος Πάγος απεφάνθη ότι αν και η απόκτηση αυτής της θέσης είναι άκυρη νομικά καταρχήν, αλλά επειδή αν το γνώριζαν οι συμβαλλόμενοι ότι είναι άκυρη θα ήθελαν να την αποκτήσουν αυτή ως παράρτημα του διαμερίσματος που έχουν αγοράσει, θεωρείται ότι κατά μετατροπή ενέργειας, ισχύει».

Όσοι, ωστόσο, έχουν μια θέση στάθμευσης σε πολυκατοικία όπου δεν είναι ιδιοκτήτες χώρου κύριας χρήσης, έχουν έναν τρόπο μόνο για να την σώσουν: να αγοράσουν ένα διαμέρισμα έτσι ώστε να μην κριθεί άκυρη η ιδιοκτησία τους.
πηγή του άρθρου:tanea.gr

συναισθήματα,γιατί δεν είναι σωστό να τα καταπνίγουμε

Τα συναισθήματα μπορεί να είναι ‘’θετικά’’ όπως χαρά, αγάπη ευτυχία ή ‘’αρνητικά’’ όπως θλίψη, στεναχώρια, μίσος κλπ.

Είναι όλα αυτά που νιώθουμε σε κάθε στιγμή της ζωής μας, όλα αυτά που αισθανόμαστε και πηγάζουν από τον εσωτερικό μας κόσμο και πάντα εκφράζονται στο πρόσωπο μας, στη φωνή μας, στη στάση του σώματος μας και είναι παρατηρήσιμα από τους άλλους.

Στις μέρες μας κυριαρχεί η τάση να εσωτερικεύουμε τα συναισθήματά μας… Αυτό δεν είναι σωστό, δεν πρέπει να καταπνίγουμε τα συναισθήματά μας.
Καλό είναι να τα εξωτερικεύουμε, να εκφράζουμε τα συναισθήματά μας, έτσι θα είμαστε περισσότερο ευτυχισμένοι, ψυχικά υγιής και θα νιώθουμε μεγαλύτερη ανακούφιση και ευεξία.

Είναι σημαντικό να μπορείς να εκφράσεις τα συναισθήματα σου και να μπορείς να έρθεις σε επικοινωνία με τον εσωτερικό εαυτό σου.
Μπορεί να σε κάνει καλύτερο σύντροφο, καλύτερο γονιό και συνολικά καλύτερο άνθρωπο.
Όταν εκφράζεις αυτό που νιώθεις, αισθάνεσαι καλύτερα.
Βγάζεις από μέσα σου οτιδήποτε σε πιέζει, σε αγχώνει και μπορεί να σε οδηγήσει σε λάθος αντιδράσεις και τοξικές συμπεριφορές.

Μιλάω περισσότερο για την έκφραση των αρνητικών συναισθημάτων γιατί αυτά είναι και τα πιο νοσηρά και πρέπει οπωσδήποτε να εκφραστούν, να βρουν διέξοδο…
Τα αρνητικά συναισθήματα όπως το μίσος, ο θυμός, η στεναχώρια  κ.λ.π όταν φτάνουν στην υπερβολή προκαλούν βλαβερές συνέπειες.
Αν τα εκφράσουμε όμως πριν φτάσουν στην υπερβολή θα νιώσουμε γαλήνη και ανακούφιση..

Η έκφραση των συναισθημάτων είναι ένα (γνωστό) μυστικό που θα μας κάνει να ζήσουμε καλύτερα.
Ας αφεθούμε ελεύθεροι και ας αρχίσουμε να συζητάμε αυτά που μας συμβαίνουν καθώς και τις αντιδράσεις μας σε κάθε τι που συμβαίνει.
Βέβαια για να μην υπερβάλουμε δεν είπαμε να το παρακάνουμε και να συζητάμε τα πάντα με οποιονδήποτε – κάτι τέτοιο ίσως να μην φανεί χρήσιμο…
Σαφώς είναι προτιμότερο να εξωτερικεύουμε αυτά που νιώθουμε και αισθανόμαστε σε σημαντικά πρόσωπα για εμάς και σε άτομα που τα εμπιστευόμαστε!

Γράφει ο Γιάννης Ξηντάρας, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπευτής στην Αθήνα, xidaras.gr   
Ο Γιάννης Ξηντάρας είναι  Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπευτής στην Αθήνα, πτυχιούχος Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων και της Εθνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Ελλάδος. τ. συνεργ. στο Ευγενίδειο Νοσοκομείο Επιστημονικός Υπεύθυνος στο Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης “Επαφή”.
πηγή του άρθρου:thessalonikiartsandculture.gr

galatsinews:togalatsi.blogspot.gr

αγριοράδικο,μέλι,γαρύφαλλο και λεμόνι για τα κρυολογήματα

σιρόπι από αγριοράδικο,μέλι,γαρύφαλλο και λεμόνι για τα κρύα του χειμώνα,τα κρυολογήματα και άλλες τυχόν λοιμώξεις του αναπνευστικού

τώρα το χειμώνα με τα κρύα του πρέπει να ενισχύουμε τον οργανισμό μας ώστε να μπορεί με μεγαλύτερη ευκολία να αντιμετωπίσει τυχόν λοιμώξεις του αναπνευστικού όπως
βήχας
κρυολογήματα
γρίπη*
βρογχίτιδα
πνευμονία
ιγμορίτιδα κ.α
σε συνδυασμό με την σωστή διατροφή ας ετοιμάσουμε και ένα ισχυρό και ιδανικό σιρόπι για το χειμώνα και τις ανάγκες του...
ένα σιρόπι με έγχυμα από λουλούδια και φύλλα αγριοράδικου-ταραξάκο - άριστο αντιβηχικό και πολύ καλό αντιφλεγμονώδες ειδικά για παθήσεις του στήθους
επίσης η αντι-ιική δράση των εκχυλισμάτων της πικραλίδα δείχνει ότι τα συστατικά των εκχυλισμάτων της διαθέτουν ιδιότητες κατά του ιού της γρίπης *
μελιού -να θυμηθούμε ότι το μέλι έχει αποχρεμπτικές, αντιβακτηριακές και καταπραϋντικές ιδιότητες -
λεμονιού και
γαρύφαλλου - το γαρύφαλλο έχει ισχυρές αποχρεμπτικές ιδιότητες,ιδανικό για παθήσεις του ανώτερου αναπνευστικού όπως
βήχα
πονόλαιμο
συνάχι
ιγμορίτιδα
βρογχίτιδα και
άσθμα
~~~~~~~~~~~~~~
η αναλογία του ζωμού μας και του μελιού είναι 2:1.
δηλαδή στα 1000 ml ζωμού θα θα προσθέσουμε 500γρ μέλι.
~~~~~~~~~~~~~~~
μπορούμε να παίρνουμε από μία κουταλιά σιρόπι μέχρι και πέντε φορές την ημέρα
και προσφέρουμε στον οργανισμό μας τις θεραπευτικές ιδιότητες των συστατικών του...
θα χρειαστούμε
1) λουλούδια και φύλλα πικραλίδας - περίπου 40 με 50 γρ
2) νερό - περίπου 400γρ
3) δύο μικρά λεμόνια
4) δέκα κεφαλάκια γαρύφαλλο - προσοχή στα φαρύφαλλα να είναι φρέσκα και καλοδιατηρημένα
5) 250γρ μέλι αν το μείγμα του εγχύματος και των πολτοποιημένων λεμονιών μας είναι 500ml
και ξεκινάμε την ετοιμασία του σιροπιού μας...
πλένουμε πολύ καλά τα λεμόνια μας τα κόβουμε κομμάτια - χωρίς να πετάξουμε τίποτα - και τα πολτοποιούμε πολύ καλά στο μπλέντερ...
ετοιμάζουμε το έγχυμα με το ταραξάκο με το γνωστό τρόπο - ας θυμηθούμε εδώ πως βότανα και τρόποι χρήσης:έγχυμα και τρόποι χρήσης και συντήρησης των βοτάνων
στη συνέχεια βάζουμε το έγχυμά μας,τα γαρύφαλλα και τα πολτοποιημένα λεμόνια σε μιά αναλόγου μεγέθους κατσαρολίτσα και την τοποθετούμε στο μάτι της κουζίνας...
σιγο-βράζουμε για πέντε έως δέκα το πολύ λεπτά...
τραβάμε την κατσαρόλα μας από την εστία,αφαιρούμε τα γαρύφαλλα και προσθέτουμε το μέλι
ανακατεύουμε πολύ καλά για να διαλυθεί το μέλι
- μπορούμε να κάνουμε το σιρόπι μας όσο γλυκό θέλουμε με την προσθήκη επιπλέον ποσότητας μελιού -
μόλις τελειώσουμε τη διαδικασία αφήνουμε το σιρόπι μας να κρυώσει
μόλις κρυώσει τοποθετούμε σε γυάλινα βαζάκια τα σκεπάζουμε πολύ καλά και τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο
το σιρόπι μας αυτό έχει τις ιδιότητες του αγριοράδικου δες τε εδώ αγριοράδικο το πολύτιμο - αλλιώς και ταράξακο
του μελιού
του λεμονιού δες τε εδώ Λεμόνι
οι δε φλούδες του λεμονιού περιέχουν σε μεγάλες ποσότητες βιταμίνη C που -όπως γνωρίζουμε-βοηθάει το σώμα να αντισταθεί στις μολύνσεις και τις επερχόμενες ασθένειες και
είναι αποτελεσματικές για την αντιμετώπιση
του βήχα
του κρυολογήματος
της γρίπης
του πονόλαιμο
της βρογχίτιδας
επίσης περιέχουν ένζυμα,ανόργανα άλατα και ειδικά εκτός από τη βιταμίνη C
περιέχουν
βιταμίνη Ρ
ασβέστιο
κάλιο
λιμονένιο
κιτρικό οξύ
φλαβονοειδή
πολυφαινόλες
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
α) υπενθύμιση - αν κατοικούμε σε μέρη που μπορούμε να μαζέψουμε φρέσκα λουλούδια και φύλλα αγριοράδικου πρέπει να προσέχουμε η συλλογή να γίνεται σε μέρες με ξηρασία,
δηλαδή να μην έχει βρέξει τις προηγούμενες μέρες και η μέρα της συλλογής μας να έχει ηλιοφάνεια με ελάχιστη υγρασία
αφού μαζέψουμε τα φύλλα και τα λουλούδια μας τα βάζουμε σε μιά λεκάνη με νερό και τα ξεπλένουμε πολύ-πολύ απαλά για να απομακρύνουμε τυχόν μικρά ζουζουνάκια
στη συνέχεια τα αποξηραίνουμε ώστε να φύγει τελείως η υγρασία και τα αποθηκεύουμε σε σκοτεινό και ξηρό σημείο μέσα σε αεροστεγώς κλεισμένα γυάλινα βάζα -
~~~~~~~~~~~~~~~
β) υπενθύμιση:τα βάζα ή τα μπουκάλια που αποθηκεύουμε τα σιρόπια μας τα σκεπάζουμε πάντα με φελλό διότι πολλές φορές στα σιρόπια γίνονται ζυμώσεις και είναι καλό το σιρόπι μας να αναπνέει
~~~~~~~~~~~~~
πηγή του άρθρου:botanologia.blogspot.gr
galatsinews:togalatsi.blogspot.gr