Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

Φυτικά τρόφιμα με υψηλότατη περιεκτικότητα σιδήρου

Πολλές φορές ακούμε ότι τα άτομα με έλλειψη σιδήρου είναι οι χορτοφάγοι,όμως
οι έρευνες δείχνουν ότι η έλλειψη σιδήρου δεν είναι συχνότερη στους χορτοφάγους* από αυτή του γενικού πληθυσμού αν και
οι αυστηρά-αυστηρά χορτοφάγοι μερικές φορές τείνουν να έχουν χαμηλά αποθέματα σιδήρου αλλά
-πάντα υπάρχει ένα αλλά- αυτό συμβαίνει και σε άτομα παμφάγα.(1)....
read more:https://botanologia.gr/fytika-trofima-me-ypsilotati-periektikotita-sidiroy/

Τα αμύγδαλα,οι σταφίδες και η μνήμη μας

Η μνήμη μας,τα αμύγδαλα και οι σταφίδες
     … έτσι κυλούσε η μνήμη μου βαθειά μες στην ψυχή μου…
και συνεχίζει ο μεγάλος ποιητής* λίγο πάρα κάτω:
     Και ήταν ως να συνέβαιναν τα πάντα πάλι τώρα
     Διότι όπως κι η αίσθησις και η μνήμη είναι ποτάμι
     Είναι μεγάλος ποταμός…
Πολλά έχουν γραφτεί για τη μνήμη,πολλοί ερευνητές,πολλές έρευνες,πολλές πληροφορίες…
Γνωρίζουμε ότι η μνήμη μας κωδικοποιεί και αποθηκεύει...
read more:https://botanologia.gr/mia-choyfta-amygdala-kai-mia-choyfta-stafides-gia-tin-mnimi-mas/

Πέντε βότανα που φρενάρουν τη λαχτάρα για γλυκό και ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Η υπερφόρτωση του οργανισμού μας με ζάχαρη μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. 
Και είναι φυσικό για εμάς να πλησιάζουμε το κουτί με τις νόστιμες ζαχαρούχες λιχουδιές, όταν οι γευστικοί μας κάλυκες το απαιτούν. 
Η απόλαυση ενός γλυκού πιάτου είναι σαν ανταμοιβή, επειδή είναι διασκεδαστικό να κλέβουμε ενδιάμεσα στα γεύματα και να ικανοποιούμε τους γευστικούς μας κάλυκες με κάτι γλυκό. 
Αλλά γιατί επιθυμούμε τόσο πολύ τη ζάχαρη; 
Οι ευαισθησίες στα τρόφιμα, 
οι χρονικές περίοδοι μακροχρόνιου στρες, 
τα συναισθήματα μοναξιάς, 
η ανισορροπία στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα ή ακόμη και οι διακυμάνσεις των ορμονών μπορεί να μας ωθούν και να μας κάνουν να επιθυμούμε το γλυκό....