Οι τυρόπιτες γενικά είναι η αδυναμία μου και πάντα προσπαθώ να βρίσκω συνταγές απλές, όχι απλοϊκές, και αυθεντικές, οι οποίες να μου χαρίζουν νοστιμιά αλλά και να δυναμώνουν τον οργανισμό χωρίς να επιβαρύνουν το πεπτικό μας σύστημα.
Σας δίνω μιά από όλες νόστιμη και γευστική
Θα χρειαστώ
4 αυγά
2 γιαούρτια πρόβια ή κατσικίσια τα οποία τα στραγγίζω - τα ρίχνω σε ένα σουρωτήρι με λεπτή σίτα ή σε ένα τουλπάνι και αφήνω να φύγουν τα πολλά υγρά τους, το υγρό δεν το πετάω, θα το χρησιμοποιήσω
1/4 κούπας ελαιόλαδο
1/2 κούπα γάλα σύν το υγρό από τις γιαούρτες μου ώστε να συμπληρώσω 1 κούπα, αν χρειαστεί συμπληρώνω γάλα
1/2 φακελάκι baking powder
300gr κατσικίσια φέτα
200gr κατσικίσιο ανθότυρο
ελάχιστο αλάτι,
πιπέρι,
1/2 κουταλάκι κουρκούμι
1/2 κουταλάκι λεπτοτριμμένη ρίγανη,
1 συσκευασία φύλλο κρούστας
-. χτυπάω τα αυγά με το γιαούρτι,
το γάλα,
το λάδι και το baking powder και
προσθέτω την φέτα,
το ανθότυρο και τα μυρωδικά μου.
-. στρώνω σε ένα αναλόγου μεγέθους ταψί τα φύλλα μου ανά δύο, ελαφρώς τσαλακωτά και τα περιχύνω με το μείγμα
-. συνεχίζω με τα υπόλοιπα φύλλα και το μείγμα
-. ψήνω στους 170 C για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσει η πίτα μου
-. την συνοδεύω με σαλάτα εποχής.
-. καλή όρεξη!!!
ntina
Σας δίνω μιά από όλες νόστιμη και γευστική
Θα χρειαστώ
4 αυγά
2 γιαούρτια πρόβια ή κατσικίσια τα οποία τα στραγγίζω - τα ρίχνω σε ένα σουρωτήρι με λεπτή σίτα ή σε ένα τουλπάνι και αφήνω να φύγουν τα πολλά υγρά τους, το υγρό δεν το πετάω, θα το χρησιμοποιήσω
1/4 κούπας ελαιόλαδο
1/2 κούπα γάλα σύν το υγρό από τις γιαούρτες μου ώστε να συμπληρώσω 1 κούπα, αν χρειαστεί συμπληρώνω γάλα
1/2 φακελάκι baking powder
300gr κατσικίσια φέτα
200gr κατσικίσιο ανθότυρο
ελάχιστο αλάτι,
πιπέρι,
1/2 κουταλάκι κουρκούμι
1/2 κουταλάκι λεπτοτριμμένη ρίγανη,
1 συσκευασία φύλλο κρούστας
-. χτυπάω τα αυγά με το γιαούρτι,
το γάλα,
το λάδι και το baking powder και
προσθέτω την φέτα,
το ανθότυρο και τα μυρωδικά μου.
-. στρώνω σε ένα αναλόγου μεγέθους ταψί τα φύλλα μου ανά δύο, ελαφρώς τσαλακωτά και τα περιχύνω με το μείγμα
-. συνεχίζω με τα υπόλοιπα φύλλα και το μείγμα
-. ψήνω στους 170 C για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσει η πίτα μου
-. την συνοδεύω με σαλάτα εποχής.
-. καλή όρεξη!!!
ntina