Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021

Παντελής Οικονόμου:Πρωτοπόροι ιατροί σε όλο τον κόσμο, με κίνδυνο της καριέρας τους και της ιατρικής τους υπόστασης, αποφάσισαν, βασιζόμενοι στην προηγούμενη εμπειρία και γνώση, τους μηχανισμούς συγκεκριμένων γνωστών από χρόνια φαρμάκων και την ασφάλεια που αυτά προσφέρουν, να δοκιμάσουν νέα θεραπευτικά σχήματα εκτός επίσημων ενδείξεων, κόντρα στις απειλές του παγκόσμιου φαύλου συστήματος, το οποίο δεν τα ενέκρινε και δεν επρόκειτο να τα εγκρίνει ποτέ.

Γενικός Ιατρός. - https://www.eyewideopen.org/?p=2328
Η ιβερμεκτίνη και η υδροξυχλωροκίνη είναι δύο φάρμακα που δοκιμάστηκαν με επιτυχία και ασφάλεια σε πολλές κλινικές δοκιμές [1] [2] και περιλαμβάνονται σε πολλά θεραπευτικά σχήματα έγκαιρης θεραπείας στο σπίτι για τον COVID, μεταξύ των οποίων και αυτό που χρησιμοποιώ, επίσης με επιτυχία επί 9 μήνες, του Αμερικανού Παθολόγου-Καρδιολόγου Peter McCullough και του AAPS [3]. 
H ιβερμεκτίνη έχει πανίσχυρες αντιπαρασιτικές και αντι-ιϊκές ιδιότητες. 
Μια μελέτη Αμερικανών και Καναδών που δημοσιεύτηκε στο Nature Communications Biology έδειξε ότι η ιβερμεκτίνη αναστέλλει δυναμικά (>90%) το κύριο ένζυμο αναπαραγωγής του κορονοϊού (3CLpro) [4]. 
Επίσης η ιβερμεκτίνη συνδέεται με τον υποδοχέα του ACE2, απαραίτητο για την είσοδο του ιού στα κύτταρα και τον πολλαπλασιασμό του [5] [6], εμποδίζοντας τον. 
Πιθανόν, η ιβερμεκτίνη λειτουργεί ανταγωνιστικά στην πρωτεϊνη της ακίδας του ιού, όταν χορηγείται σε επαρκή δόση. 
Επίσης, φαίνεται ότι η ιβερμεκτίνη μπορεί να συνδεθεί απ’ευθείας με την πρωτεϊνη της ακίδας, αδρανοποιώντας την και κάνοντάς την διαθέσιμη για μεταβολισμό και απέκκρισή της (6). 
Όπου υπήρξε μαζική χορήγηση της ιβερμεκτίνης για παρασιτικές ασθένειες στην Αφρική, διαπιστώθηκε σημαντικά μειωμένη εμφάνιση λοιμώξεων από COVID-19 [7]. 
Η ιβερμεκτίνη είναι επίσης πολύ ασφαλής όταν χορηγείται σύμφωνα με τις προτεινόμενη δοσολογία [8]. 
Τόσο η υδροξυχλωροκίνη όσο και η χλωροκίνη έχουν δείξει ότι είναι αποτελεσματικοί παράγοντες στην αντιμετώπιση λοίμωξης από COVID. 
Επίσης, μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα του ψευδαργύρου στο κύτταρο, τα οποία με τη σειρά τους μπορούν να αναστείλουν την δραστηριότητα του απαραίτητου ενζύμου για τον πολλαπλασιασμό του ιού [9].
Και τα δύο μπλοκάρουν την σύνδεση της πρωτεϊνης της ακίδας του ιού στους υποδοχείς ΑCE2, απαραίτητη για την είσοδο του ιού στα κύτταρα [10-12]. 
Χρησιμοποιείται ως θεραπεία για την ελονοσία και ρευματολογικές νόσους και έχει αντιφλεγμονώδη και αντιπηκτική δράση [13]. 
Μελέτη του 2005 που εκπόνησε το National Institutes of Health, το οποίο διεύθηνε τότε ο γνωστός μας Αnthony Fauci, και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό του NIH [14], διαπίστωσε ότι «η χλωροκίνη είναι ισχυρός αναστολέας της λοίμωξης και μετάδοσης του κορονοϊού SARS» [14]. 
Ο ίδιος το 2020, περιέργως, αποκάλεσε αναποτελεσματική την ίδια ουσία [15].
Iατροί από διάφορες περιοχές του πλανήτη ανέπτυξαν αποτελεσματικά θεραπευτικά πρωτόκολλα
[3] [16-19]. 
Δυστυχώς, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), εξακολουθεί να μην τα προτείνει ως θεραπεία και αντίθετα δίνει ισχυρή σύσταση για αποφυγή τους [20], παρ’ ότι ο μηχανισμός δράσης τους δικαιολογεί τη χρήση τους και παρ’ ότι έχουν χρησιμοποιηθεί εκτός ενδείξεων (off label) [21] δεκάδες φάρμακα για άλλους λόγους. 
Αυτό έχει συμβεί στον COVID με τη ρεμδεσιβίρη [22], που η ένδειξή της είναι η θεραπεία της ηπατίτιδας C και μπορεί να προκαλέσει σοβαρή τοξικότητα ήπατος [23] και νεφρών [24] ή τα μονοκλωνικά αντισώματα [25] ή άλλα νέα υποσχόμενα φάρμακα, που πέρα από την απουσία έκδηλα επικίνδυνων μηχανισμών δράσης, που έχουν τα εμβόλια που κυκλοφορούν, δεν διαφέρουν ιδιαίτερα σε σχέση με αυτά, από πλευράς έλλειψης μακροχρόνιας ασφάλειας [26].
To CNN [27] αναφέρει ένα από τα φάρμακα του πρωτοκόλλου FLCCC [16], το αντικαταθλιπτικό Φλουβοξαμίνη, ως ένα φάρμακο που μελέτη (μία από τις πολλές) δείχνει την αποτελεσματικότητά του στον COVID [28].  
Έπρεπε να περάσουν τόσοι μήνες, για να γίνει γνωστή η πληροφορία από τα συστημικά ΜΜΕ ότι ένα από τα δεκάδες γνωστά, δοκιμασμένα και ασφαλή φάρμακα κατάλληλα για θεραπεία, μειώνει τον κίνδυνο σοβαρού COVID κατά το 1/3 και μάλιστα σε ανθρώπους με αυξημένο κίνδυνο; 
Γιατί δεν μιλάνε για τα βασικά φάρμακα της θεραπείας, όπως η υδροξυχλωροκίνη και η ιβερμεκτίνη; 
Γιατί, η Pfizer και η Merck [29],  ξεκίνησαν τώρα τις δοκιμές με φάρμακο που αναστέλλει το ένζυμο της αναπαραγωγής του ιού, με τον ίδιο τρόπο που κάνει η ιβερμεκτίνη [30]; 
Γιατί το νέο φάρμακο της Pfizer έχει πάρει το παρατσούκλι Pfizermectin [31]; 
Δεν τους αρκούσε η ιβερμεκτινη με δεκάδες μελέτες και αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα; 
Έπρεπε να πειραματιστούμε με καινούργια άγνωστα φάρμακα που χρησιμοποιούν τον ίδιο μηχανισμό;
Επαναλαμβάνω την ανάγκη για έγκαιρη θεραπεία, μέσα στις πρώτες 2-3 μέρες, είτε μετά από θετικό τεστ σε άτομα άνω των 50 ετών με ή χωρίς υποκείμενα νοσήματα ή σε περίπτωση σοβαρών συμπτωμάτων σε άτομα μικρότερης ηλικίας, πάντα προσαρμοσμένη στις ανάγκες του κάθε ανθρώπου και μετά από ιατρική παρακολούθηση. 
Λίγες μέρες, μπορούν να κάνουν τη διαφορά. 
Σύμφωνα με τα διάφορα θεραπευτικά σχήματα που προτείνονται, βασικό ρόλο παίζει η ιβερμεκτίνη ή η υδροξυχλωρoκίνη, ο ψευδάργυρος, και οι βιταμίνες D και C. 
Η θεραπεία εξατομικεύεται και προσαρμόζεται δυναμικά, ανάλογα με την εξέλιξη της πάθησης και προστίθενται και άλλα φάρμακα στην πορεία, αν χρειαστεί. 
Αν δεν δοθεί έγκαιρη θεραπεία, για ένα μικρό ποσοστό ασθενών με COVID θα επιδεινωθεί η κατάστασή τους και μπορεί να οδηγήσει σε αναπνευστική ανεπάρκεια, τύπου ARDS [32-33]. 
Διαπιστώνεται σε ποσοστό περίπου 30%, μία ξαφνική έξαρση των συμπτωμάτων κατά την 8η μέρα από την έναρξή τους, που δεν δικαιολογείται από την προοδευτική εξέλιξη της νόσου και που φαίνεται να είναι μία μορφή γενικευμένης αλλεργικής αντίδρασης [34], πιθανώς λόγω των κυκλοφορούντων συγκριμάτων (debris) του ιού. 
Σύμφωνα με τον Γενικό Ιατρό Shankara Chetty [35], από την Νότια Αφρική, που υποστηρίζει ότι αντιμετώπισε πάνω από 7.000 άτομα με COVID από το 2020, η συγκεκριμένη κρίση αντιμετωπίζεται κατ’ οίκον με χορήγηση κορτιζόνης και αντι-ισταμινικών σε συγκεκριμένες δοσολογίες, μοντελουκάστης και ασπιρίνης, με επιτυχία που φτάνει κοντά στο 100%. 
     ΥΓ.H αληθινή ιατρική έχει σαν στόχο να βοηθήσει τον άνθρωπο, με κριτήριο την αγάπη προς αυτόν και την Ιπποκρατική αρχή να μην τον βλάψει. 
Πρωτοπόροι ιατροί σε όλο τον κόσμο, με κίνδυνο της καριέρας τους και της ιατρικής τους υπόστασης, αποφάσισαν, βασιζόμενοι στην προηγούμενη εμπειρία και γνώση, τους μηχανισμούς συγκεκριμένων γνωστών από χρόνια φαρμάκων και την ασφάλεια που αυτά προσφέρουν, να δοκιμάσουν νέα θεραπευτικά σχήματα εκτός επίσημων ενδείξεων, κόντρα στις απειλές του παγκόσμιου φαύλου συστήματος, το οποίο δεν τα ενέκρινε και δεν επρόκειτο να τα εγκρίνει ποτέ. 
Και φαίνεται ότι τα κατάφεραν πολύ καλά, αν αναλογιστούμε πόσο γρήγορα προέκυψαν και άρχισαν να εφαρμόζονται οι θεραπείες. 
Είχα την πολυτέλεια να χορηγώ με σχετική ασφάλεια τις θεραπείες αυτές, μετά από την εφαρμογή τους σε εκατομμύρια ανθρώπους και την επιτυχία τους σε πολλές χώρες, όπως η Ινδία, που είδε τα νούμερα των νοσηλειών και των θανάτων να υποχωρούν δραματικά, χωρίς να έχει πετύχει αξιόλογο ποσοστό εμβολιασμών. 
Ο φόβος προκύπτει από την απουσία ενημέρωσης για αυτά τα θεραπευτικά σχήματα και την αποτελεσματικότητά τους και είναι κρίσιμος ο ρόλος ανθρώπων που σχετίζονται με τον COVID με οποιοδήποτε τρόπο, που δεν προσφέρουν μία έγκαιρη και αποτελεσματική εναλλακτική λύση, πλην των αμφιλεγόμενων εμβολίων, οδηγώντας τους ανθρώπους στο φόβο και την απελπισία και στερώντας τους κάτι πολύτιμο που χρειαζόμαστε σήμερα: την πίστη και την ελπίδα.
     Η αρχική πηγή του άρθρου και η βιβλιογραφία του:https://www.eyewideopen.org/?p=2328