κωπηλατώντας, ταξιδεύω μαζί με τη γαλέρα μου σε αχαρτογράφητα νερά, προσαράζω σε ξεχασμένα λιμάνια και συλλέγω θησαυρούς... βλέπω πολλά, διαβάζω άλλα τόσα, καταγράφω ότι μου κεντρίζει το ενδιαφέρον και έχω μότο μου πως - το μονοπάτι της ζωής σ’ ένα γκρεμό τελειώνει Κι οπού ‘χει στην ψυχή φτερά, τ’ ανοίγει και γλιτώνει!!! τα νέα της γαλέρας λοιπόν...
Ετικέτες
- Άκου Ανθρωπάκο
- Αντωνόπουλος Γιώργος -photographer-photoreporter
- αυτάρκεια
- αυτοβελτίωση
- Δημήτρης Κούβελας
- ευ ζην
- η ζωή στον πλανήτη Γη
- θόρυβος
- κλιματική αλλαγή
- μαθαίνω
- νερό
- συνταγές υγείας
- υγεία-ευεξία
- φωτιές
- φωτογραφίες και μία λέξεις
- botanologia.gr
- covid-19
- MUDr Vassaras Alexandros
- ntina writes
- ntinas photo
- Robert Lanza
Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022
Αυτός που σε κάνει να γελάς, σε βοηθάει να ζεις" είχε πει ο Μένανδρος
Ο χαρακτήρας ενός ανθρώπου είναι πυξίδα ζωής.
συνάντηση στην κορυφή (Wiktor Klette) |
- Διαταραχές της ορέξεως, όπως η ανορεξία και η βουλιμία, οι οποίες οδηγούν σε ραγδαίες αυξομειώσεις βάρους και μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή.
- Ασθένειες και συμπτώματα στο πεπτικό σύστημα, όπου εκτός από την κολίτιδα και το έλκος δωδεκαδάκτυλου, βρίσκουμε την αιμορραγική κολίτιδα, την χρόνια γαστρίτιδα, την γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (καούρες), τον σπασμό του πυλωρού (ο πυλωρός είναι τμήμα του στομάχου), το σύνδρομο του ευερέθιστου ή σπαστικού εντέρου, την δυσκοιλιότητα, τη διάρροια, τη ναυτία και τον εμετό.
- Ασθένειες και συμπτώματα του αναπνευστικού συστήματος, όπου εκτός από το βρογχικό άσθμα, βρίσκουμε την δύσπνοια, τον λόξιγκα και το σύνδρομο του υπεραερισμού (παρατεταμένη, γρήγορη και βαθιά αναπνοή).
- Ασθένειες και συμπτώματα του καρδιοαγγειακού συστήματος, όπως οι αρρυθμίες, οι κρίσεις ταχυπαλμίας, η στεφανιαία νόσος, η στηθάγχη, το έμφραγμα, η αρτηριακή υπέρταση, η ημικρανία, η καρδιακή νεύρωση, το προκάρδιο άλγος.
- Δερματολογικές ασθένειες και συμπτώματα, όπως η ψωρίαση, το κοκκίνισμα στο πρόσωπο, η ακμή, η ατοπική δερματίτιδα, ο κνησμός (φαγούρα), η νευροδερμάτωση, η υπερεφίδρωση, η ξηροδερμία, η ξηρότητα των βλεννογόνων του οργανισμού (λ.χ. στον κόλπο ή στην μύτη) το πρόωρο άσπρισμα των μαλλιών και η αναφυλαξία.
- Ασθένειες και συμπτώματα του μυοσκελετικού συστήματος, όπως οι κράμπες, η αρθρίτιδα, το ραιβόκρανο («κάμψη» του αυχένα προς τα πλάγια, λόγω επώδυνης σύσπασης ενός μυός της περιοχής που λέγεται στερνοκλειδομαστοειδής), η μυαλγία, η αυχεναλγία, η οσφυαλγία και το αυχενικό σύνδρομο.
- Ασθένειες και συμπτώματα στο ουρογεννητικό σύστημα, όπως ο πόνος και άλλα συμπτώματα της έμμηνου ρύσεως (περιόδου), η συχνουρία και η στυτική δυσλειτουργία.
- Ασθένειες και συμπτώματα στο ενδοκρινικό σύστημα, όπως ο υπερθυρεοειδισμός, ο υποθυροειδισμός, η υπογλυκαιμία, ο σακχαρώδης διαβήτης και η υπολειτουργία της υπόφυσης (αδένας του εγκεφάλου).
Πηγές
1. Brill SR, Patel DR, MacDonald E. – “Psychosomatic Disorders in Pediatrics”. Indian J Pediatr. 2001 Jul;68(7):597-603.
2. Escobar JI, Rubio-Stipec M, Canino G et al. – “Somatic Symptom Index (SSI): A New Abridged Somatization Construct. Prevalence and Epidemiological Correlates in Two Large Community Samples”. J Nerv Ment Dis. 1989;177(3):140-146.
3. Fassino S. – “Psychosomatic Approach is the New Medicine Tailored for Patient Personality with a Focus on Ethics, Economy and Quality”. Panminerva Med. 2010 Sep;52(3):249-64.
4. Heinrich TW. – “Medically Unexplained Symptoms and the Concept of Somatization”. WMJ. 2004;103(6):83-7.
5. Smith GR Jr. – “Somatization Disorder in the Medical Setting”. Washington DC: American Psychiatric Press; 1991:5-9.
6. Stoudemire A. – “Somatothymia. Psychosomatics”. 1991;32(4):365-381
https://botanologia.blogspot.com/2011/01/blog-post_6548.html
Υγειονομικοί σε αναστολή: Κι όμως.. Πέρασε ένας χρόνος..
Ένας χρόνος μακριά από την εργασία και τους ασθενείς μας.
Ένας χρόνος χωρίς εισοδήματα για τις οικογένειές μας.
Ένας χρόνος τώρα, που επιβιώνουμε χάρη στην αλληλεγγύη του κόσμου που μας στηρίζει -και τις συναδέλφους, που δουλεύουν για αυτόν το σκοπό, με αυταπάρνηση νυχθημερόν …
Ένας χρόνος τώρα, που αγωνιζόμαστε στους δρόμους για το δικαίωμα ΟΛΩΝ ΜΑΣ στην Ελευθερία και την αυτοδιάθεση του σώματός μας.
Συνεχίζουμε τον αγώνα και σας θέλουμε στο πλευρό μας.
Για την φτώχεια.
Για την ενεργειακή κρίση.
Για την επισιτιστική κρίση.
και την διάλυση του Ε.Σ.Υ.
Γαϊδουράγκαθο, το ισχυρότερο ηπατοπροστατευτικό βότανο.
Το γαϊδουράγκαθο σήμερα είναι το πιο μελετημένο βότανο για τη θεραπεία ηπατοπαθειών με πάνω από 450 δημοσιεύσεις.
Μελετάται η επίδρασή του στην αντιμετώπιση της οξείας και χρόνιας ηπατικής πάθησης,
η επίδρασή του στην πρόληψη του τοξικού τραύματος του ήπατος και γενικότερα μελετώνται οι ισχυρότατες ηπατοπροστατευτικές του ιδιότητες και δράσεις.
Έτσι οι ώριμοι καρποί του Silybum marianum σήμερα χορηγούνται ως συμπληρωματική θεραπεία σε περιπτώσεις:
-. χρόνιας φλεγμονώδους ηπατικής ασθένειας
-. βλαβών του ήπατος που προήλθαν από χρόνια χρήση κάποιων φαρμάκων.
-. ηπατικής κίρρωσης – το γαϊδουράγκαθο συχνά προτείνεται ως θεραπεία για την αλκοολική ηπατίτιδα και την αλκοολική κίρρωση, και οι περισσότερες μελέτες δείχνουν ότι το γαϊδουράγκαθο βελτιώνει τη λειτουργία του ήπατος και αυξάνει την επιβίωση σε άτομα με κίρρωση ή χρόνια ηπατίτιδα.
-. ηπατίτιδας χρονίας
-. ηπατίτιδας οξείας
-. ιογενούς ηπατίτιδας – το γαϊδουράγκαθο χρησιμοποιείται ευρέως στη θεραπεία της ιογενούς ηπατίτιδας, ιδιαίτερα της ηπατίτιδας C...
read more:https://botanologia.gr/gaidoyragkatho-to-ischyrotero-ipatoprostateytiko-votano/