Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

θεωρητικά είναι δυνατό να κάνουμε upload τον εγκέφαλό μας

Ο Ray Kurzweil συζητά αυτό που αποκαλεί singularity και υποστηρίζει πως από το 2030 και μετά θα έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε upload -“ανεβάσουμε”- το ανθρώπινο μυαλό.
Ο Ray Kurzweil έχει γράψει μια σειρά από βιβλία πάνω στο συγκεκριμένο θέμα του upload του ανθρώπινου εγκεφάλου αλλά και για την τεχνητή νοημοσύνη γενικά.
Και επεκτείνοντας και περιγράφοντας την ιδέα του ο Kurzweil λέει πώς η uploaded -“ανεβασμένη” ανθρώπινη συνείδηση ​​θα μπορεί να αλληλεπιδρά με άλλα συνειδήσεις μέσω ενός internet server…
“Θεωρητικά είναι δυνατό να αντιγράψουμε και να “φορτώσουμε” τον εγκέφαλό μας σε έναν υπολογιστή, αποκτώντας με τον τρόπο αυτό μια μορφή ζωής μετά το θάνατο” υποστηρίζει…
Και ο καθηγητής Yuval Noah Harari, από το Hebrew University of Jerusalem, επιβεβαιώνει και δηλώνει πως η τεχνολογία cyborg θα βοηθήσει και θα οδηγήσει την ανθρωπότητα να “αναβαθμίσει τον εαυτό της” και οι άνθρωποι θα γίνουν ένας είδος god-cyborgs αφού θα έχουν την δυνατότητα να “φορτώνουν” τον εαυτό τους!!!
~~~~~~~~~~~~
Ο Ray Kurzweil είναι Αμερικανός συγγραφέας, επιστήμονας υπολογιστών, εφευρέτης, και μελλοντολόγος, ο οποίος εργάζεται στην Google στον τομέα της μηχανικής εκμάθησης και επεξεργασίας φυσικής γλώσσας.
Εκτός από την μελλοντολογία, ασχολείται επίσης με τις τεχνολογίες της οπτικής αναγνώρισης χαρακτήρων (Optical Character Recognition), τη μετατροπή κειμένου σε ομιλία (speech-to-text), την αναγνώριση ομιλίας (speech recognition technology), και τα ηλεκτρονικά μουσικά πλήκτρα.
Έχει γράψει αρκετά βιβλία στα οποία ασχολείται με την τεχνητή νοημοσύνη (Artificial intelligence), την τεχνική νοημοσύνη (technological singularity),τον διανθρωπισμός (transhumanism),την μελλοντολογία (futurology)
Και όπως και σε ένα από τα βιβλία του προφητεύει “The Singularity Is Near”

Το ρομποτικό αγρόκτημα ολοκληρώνει την πρώτη του πλήρως αυτόνομη συγκομιδή

ntina
το Hands Free Hectare είναι ένα πειραματικό αγρόκτημα που διευθύνεται από ερευνητές του πανεπιστημίου Harper Adams στο χωριό Edgmond του Ηνωμένου Βασιλείου.
Είναι σεζόν συγκομιδής και στο αγρόκτημα Hands Free Hectare τα ρομπότ - και όχι άνθρωποι - κάνουν όλη τη βαριά δουλειά. 
Έχουν συλλεχθεί περίπου 5 τόνοι κριθαριού από την πρώτη παγκοσμίως πειραματική αναπτυσσόμενη αγροικία.
Τα πάντα από την αρχή μέχρι το τέλος - συμπεριλαμβανομένης της σποράς, της λίπανσης, της συλλογής δειγμάτων και της συγκομιδής - έχουν γίνει από αυτόνομα και αυτόματα μηχανήματα-ρομπότ-σύμφωνα με τους ερευνητές.
Η ομάδα πίσω από το έργο πιστεύει ότι η ρομποτική τεχνολογία θα μπορούσε να βελτιώσει τις αποδόσεις στη γεωργία, κάτι που είναι απαραίτητο για να τροφοδοτηθεί ο αυξανόμενος πληθυσμός του κόσμου τα επόμενα χρόνια. (Σούπερ-Ευφυή Μηχανήματα)
Οι ερευνητές ξεκίνησαν χρησιμοποιώντας εμπορικά διαθέσιμες γεωργικές μηχανές και λογισμικό ανοιχτού κώδικα που χρησιμοποιείται για να καθοδηγήσει τα αεροσκάφη των χομπιστών.
"Στον τομέα της γεωργίας, κανείς δεν κατάφερε να λύσει το πρόβλημα της αυτονομίας ", δήλωσε ο Jonathan Gill, ερευνητής της μηχανικής στο Πανεπιστήμιο Harper Adams, ο οποίος ηγήθηκε του έργου.
"Εμείς το τολμήσαμε"
"Τα οχήματά μας κινούνται εξ ολοκλήρου με βάση το GPS και ουσιαστικά οδηγούν προς στόχους που έχουμε προκαθορίσει.
Σε διαφορετικούς στόχους GPS , υπάρχουν διάφορες δράσεις που σχεδιάζονται για να πραγματοποιηθούν."
Σίγουρα πολλά έχουν να τελειοποιηθούν και να διορθωθούν,ωστόσο, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι θα είναι σε θέση να διορθώσουν το πρόβλημα τα επόμενα χρόνια και τελικά θα επιτύχουν καλύτερες αποδόσεις από τις αποδόσεις ενός συμβατικού αγροκτήματος.
Οι επιστήμονες δήλωσαν ότι η ρομποτική τεχνολογία θα μπορούσε να επιτρέψει στους μελλοντικούς αγρότες να διανέμουν με μεγαλύτερη ακρίβεια λιπάσματα και ζιζανιοκτόνα, αλλά θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε βελτιώσεις στην ποιότητα του εδάφους.
Επί του παρόντος, για να επιτευχθούν όλα τα απαιτούμενα καθήκοντα σε εύλογο χρονικό διάστημα, οι αγρότες βασίζονται σε πολύ μεγάλες και βαριές μηχανές. Στο μέλλον, θα μπορούν να χρησιμοποιούν πολλά μικρά και ευέλικτα ρομποτικά μηχανήματα για τη σπορά,τη λίπανση,τη συγκομιδή,επισημαίνουν οι επιστήμονες.
Ο γεωργός θα μπορεί, για παράδειγμα, να εφαρμόσει λιπάσματα μόνο στα φυτά που τα έχουν ανάγκη οπότε δεν θα σπαταλάει λίπασμα στα φυτά που δεν το έχουν ανάγκη.
Η επιστημονική ομάδα του Harper Adams σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τη ρομποτικά συλλεγμένη σοδιά του κριθαριού του για να κάνει μια περιορισμένη παρτίδα μπύρας "hands-free" που θα διανεμηθεί στους συνεργάτες του έργου ως δείγμα ευχαριστιών.
Τα επόμενα χρόνια, θέλουν να επικεντρωθούν στη βελτίωση της ακρίβειας των διαδικασιών και στην ποσοτικοποίηση των επιπτώσεων της ρομποτικής τεχνολογίας στις αποδόσεις.