Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

θεωρητικά είναι δυνατό να κάνουμε upload τον εγκέφαλό μας

Ο Ray Kurzweil συζητά αυτό που αποκαλεί singularity και υποστηρίζει πως από το 2030 και μετά θα έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε upload -“ανεβάσουμε”- το ανθρώπινο μυαλό.
Ο Ray Kurzweil έχει γράψει μια σειρά από βιβλία πάνω στο συγκεκριμένο θέμα του upload του ανθρώπινου εγκεφάλου αλλά και για την τεχνητή νοημοσύνη γενικά.
Και επεκτείνοντας και περιγράφοντας την ιδέα του ο Kurzweil λέει πώς η uploaded -“ανεβασμένη” ανθρώπινη συνείδηση ​​θα μπορεί να αλληλεπιδρά με άλλα συνειδήσεις μέσω ενός internet server…
“Θεωρητικά είναι δυνατό να αντιγράψουμε και να “φορτώσουμε” τον εγκέφαλό μας σε έναν υπολογιστή, αποκτώντας με τον τρόπο αυτό μια μορφή ζωής μετά το θάνατο” υποστηρίζει…
Και ο καθηγητής Yuval Noah Harari, από το Hebrew University of Jerusalem, επιβεβαιώνει και δηλώνει πως η τεχνολογία cyborg θα βοηθήσει και θα οδηγήσει την ανθρωπότητα να “αναβαθμίσει τον εαυτό της” και οι άνθρωποι θα γίνουν ένας είδος god-cyborgs αφού θα έχουν την δυνατότητα να “φορτώνουν” τον εαυτό τους!!!
~~~~~~~~~~~~
Ο Ray Kurzweil είναι Αμερικανός συγγραφέας, επιστήμονας υπολογιστών, εφευρέτης, και μελλοντολόγος, ο οποίος εργάζεται στην Google στον τομέα της μηχανικής εκμάθησης και επεξεργασίας φυσικής γλώσσας.
Εκτός από την μελλοντολογία, ασχολείται επίσης με τις τεχνολογίες της οπτικής αναγνώρισης χαρακτήρων (Optical Character Recognition), τη μετατροπή κειμένου σε ομιλία (speech-to-text), την αναγνώριση ομιλίας (speech recognition technology), και τα ηλεκτρονικά μουσικά πλήκτρα.
Έχει γράψει αρκετά βιβλία στα οποία ασχολείται με την τεχνητή νοημοσύνη (Artificial intelligence), την τεχνική νοημοσύνη (technological singularity),τον διανθρωπισμός (transhumanism),την μελλοντολογία (futurology)
Και όπως και σε ένα από τα βιβλία του προφητεύει “The Singularity Is Near”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου