Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Πρώτη ευρεία μελέτη σχετικά με τις δυσμενείς επιδράσεις που προκαλούν οι μάσκες στα παιδιά

Η παρούσα μελέτη βασίζεται σε μια έρευνα σχετικά με τις αρνητικές επιπτώσεις της χρήσης μάσκας στα παιδιά. Λόγω πολλαπλών περιορισμών, η μελέτη αυτή δεν μπορεί να αποδείξει αιτιώδη σχέση μεταξύ της χρήσης μάσκας και των αναφερόμενων ανεπιθύμητων ενεργειών στα παιδιά. Η μελέτη αυτή αποτελεί μια στατιστική απόδειξη οτι η χρήση μάσκας έχει αρνητικές επιδράσεις στην καθημερινότητα των παιδιών.

Μέχρι στιγμής, οι δεκάδες μελέτες που έχουν δημοσιευθεί αποδεικνύουν οτι τα σχολεία ουδέποτε υπήρξαν εστίες “μόλυνσης”, τα παιδιά δεν νοσούν εύκολα και το ποσοστό θνησιμότητας είναι αντίστοιχο με αυτό της κοινής γρίπης. Δέν υπάρχει καμία έρευνα ή κανένα αποδεικτικό στοιχείο που να δικαιολογεί την τόσο σκληρή αντιμετώπιση των παιδιών και των νέων απο την πλευρά του κράτους. Η Ελλάδα δε(μαζί με την Γερμανία και την Αυστρία) κάνει χρήση μαζικών και αναποτελεσματικών τεστ στα σχολεία, εκθέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική και ψυχική ακεραιότητα χιλιάδων παιδιών, και αποτελεί τη μοναδική χώρα στον κόσμο που δέν προσφέρει άλλη εναλλακτική στους μαθητές εκτός απο τα τέστ, απειλώντας τους με απουσίες σε μία έτσι και αλλιώς, παιδαγωγικά χαμένη χρονιά.
Στο Πανεπιστήμιο του Witten/Herdecke έχει δημιουργηθεί ένα διαδικτυακό μητρώο όπου γονείς, γιατροί, παιδαγωγοί και άλλοι μπορούν να καταχωρούν τις παρατηρήσεις τους. Στις 20.10.2020 ζητήθηκε από 363 γιατρούς να κάνουν καταχωρήσεις και να ενημερώσουν τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς για την μελέτη.
Το Αποτέλεσμα: Μέχρι τις 26.10.2020 το μητρώο είχε χρησιμοποιηθεί από 20.353 άτομα. Στην παρούσα δημοσίευση(θα την βρείτε στα Αγγλικά εδώ) αναφέρονται τα αποτελέσματα από τους γονείς, οι οποίοι καταχώρησαν στοιχεία για συνολικά 25.930 παιδιά. Ο μέσος χρόνος χρήσης της μάσκας ήταν 270 λεπτά την ημέρα. Οι διαταραχές που προκλήθηκαν από τη χρήση της μάσκας αναφέρθηκαν από το 68% των γονέων. Αυτές περιλάμβαναν ευερεθιστότητα (60%), πονοκέφαλο (53%), δυσκολία συγκέντρωσης (50%), λιγότερη ευτυχία (49%), απροθυμία να πάνε στο σχολείο/στο νηπιαγωγείο (44%), δυσφορία (42%) μειωμένη ικανότητα μάθησης (38%) και υπνηλία ή κόπωση (37%).

Πίνακας 1: Δημογραφία και προϋπάρχουσες ασθένειες των παιδιών
Από τους συμμετέχοντες στην έρευνα, 17.854 (87,7%) ήταν γονείς, 736 (3,6%) ήταν εκπαιδευτικοί, 352 (1,7%) ήταν γιατροί και 1.411 (6,9%) ήταν “άλλοι”. Το παρόν άρθρο αναφέρεται στους 17.854 γονείς που συμμετείχαν με συνολικά 25.930 παιδιά και νέους. Τα στοιχεία των εισερχόμενων γιατρών, εκπαιδευτικών και άλλων ρόλων δημοσιεύονται χωριστά.
Η δημογραφική κατάσταση των παιδιών και οι προηγούμενες ασθένειες των παιδιών από την άποψη των γονέων παρουσιάζονται στον Πίνακα 1: τα δύο φύλα εκπροσωπούνται εξίσου με μια μικρή τάση προς τα αγόρια και το 55,6% των παιδιών ήταν ηλικίας 7-12 ετών. Στο 79,4% των παιδιών δηλώθηκε ότι δεν είχαν καμία προηγούμενη ασθένεια, το 5,9% είχε άσθμα και το 1,8% είχε άλλη πνευμονική ασθένεια. Επιπλέον, υπήρχε η δυνατότητα καταχώρησης ελεύθερου κειμένου για άλλες προηγούμενες ασθένειες, η οποία χρησιμοποιήθηκε από το 8,6%.
Πίνακας 2: Κατάσταση εφαρμογής της μάσκας και της διαταραχής
Στον πίνακα 2 παρουσιάζεται η κατάσταση της χρήσης μάσκας από τα παιδιά και το κατά πόσον υπήρχε οποιαδήποτε μορφή διαταραχής από την άποψη των γονέων. Όταν ρωτήθηκαν για τις καταστάσεις στις οποίες τα παιδιά φορούν μάσκα, το 81,1% των συμμετεχόντων στην έρευνα απάντησε ότι το παιδί φοράει τη μάσκα στο σχολείο εκτός τάξης, δηλαδή στα διαλείμματα και στους διαδρόμους, το 48,6% δήλωσε επίσης ότι το παιδί φοράει τη μάσκα και στην τάξη στο θρανίο κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Το 68,5% των παιδιών κατέγραψε ότι φοράει τη μάσκα στα καταστήματα και το 39% στο δρόμο προς το σχολείο Το 4,6% των παιδιών δεν φοράει ποτέ μάσκα. 6,7% των εγγεγραμμένων παιδιών και νέων είχαν λάβει πιστοποιητικό απαλλαγής από τη μάσκα. Ο μέσος χρόνος χρήσης της μάσκας ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με την ηλικία, ήταν κατά μέσο όρο 4,5 ώρες την ημέρα και ήταν πολύ υψηλότερος, ιδιαίτερα στους νέους (13-18 ετών), με μέσο όρο 6 ώρες (Πίνακας 2). Σε 16913 παιδιά (65,2%) αναφέρθηκε ότι φορούσαν υφασμάτινες μάσκες, ακολουθούμενες από χειρουργικές μάσκες. Οι μάσκες FFP φοριούνται ελάχιστα από τα παιδιά.
Όσον αφορά την ερώτηση σχετικά με το αν τα ίδια τα παιδιά παραπονιούνται για διαταραχές που προκαλούνται από τη χρήση της μάσκας, το 67,7% των ερωτηθέντων απάντησαν ναι για τα παιδιά τους- το 26% απάντησε όχι. Στην ερώτηση σχετικά με το αν οι ίδιοι οι ερωτηθέντες παρατήρησαν διαταραχή του παιδιού από τη χρήση της μάσκας απάντησαν ναι σε ποσοστό 66,1% (Πίνακας 2). Η αξιολόγηση της εξασθένησης της υγείας παρουσιάζεται στον Πίνακα 3. Το 4% δεν είχε άποψη όταν ρωτήθηκε για την προσωπική του στάση απέναντι στα μέτρα προστασίας από την covid-19 που λαμβάνει η κυβέρνηση, το 11,7% των συμμετεχόντων θεώρησε ότι τα μέτρα θα έπρεπε να είναι αυστηρότερα, το 11,0% θεώρησε τα σημερινά μέτρα κατάλληλα και καλά και το 41,7% τάχθηκε υπέρ ηπιότερων μέτρων. Ένα επιπλέον 31,6% εξέφρασε διαφορετική γνώμη από την επιλογή απάντησης που υπήρχε στο ερωτηματολόγιο. Σε γενικές γραμμές, χαρακτήρισαν τα μέτρα πολιτικής ως ακατάλληλα, ακατανόητα και χωρίς διαφοροποίηση.
Πίνακας 3: Συμπτώματα στα παιδιά σύμφωνα με την αναφορά των γονέων
Η κατανομή της συχνότητας των προαναφερόμενων παρενεργειών που σχετίζονται με τις μάσκες είναι παρόμοια στις διάφορες ηλικιακές ομάδες, με τους πονοκεφάλους, τις δυσκολίες συγκέντρωσης, τη δυσφορία, τις μαθησιακές δυσκολίες και την υπνηλία/κόπωση να είναι οι πιο συχνές (Πίνακας 3). Άλλα παράπονα περιγράφηκαν στο ελεύθερο κείμενο. Πρώτα απ’ όλα: 269 καταχωρήσεις σχετικά με την επιδείνωση της κατάστασης του δέρματος, ιδίως την αύξηση των σπυριών, των εξανθημάτων και των αλλεργικών φαινομένων γύρω από την περιοχή του στόματος έως και μυκητιασικές ασθένειες μέσα και γύρω από το στόμα. Υπήρχαν 151 καταχωρίσεις για ρινορραγία, 122 καταχωρίσεις για σχολική δυσαρέσκεια έως και σχολικό άγχος / άρνηση φοίτησης στο σχολείο, 64 καταχωρίσεις για αυξημένη εφίδρωση, 52 καταχωρίσεις για σημεία πίεσης και πληγές πίσω από τα αυτιά, 46 καταχωρίσεις για επώδυνα ή σκασμένα και εν μέρει ματωμένα χείλη, 31 καταχωρίσεις για αυξημένες κρίσεις ημικρανίας σε συχνότητα και σοβαρότητα, 23 καταχωρίσεις για μειωμένη όραση, 13 καταχωρίσεις για άφθες. Ο Πίνακας 3 παρουσιάζει την ταξινόμηση μιας πιθανής διαταραχής της υγείας των παιδιών, όπως εκτιμήθηκε από τους γονείς. Ο πίνακας 4 δείχνει περαιτέρω προβλήματα συμπεριφοράς στα παιδιά, κυρίως με 60,4% αυξημένη ευερεθιστότητα, 49,3% λιγότερο χαρούμενα παιδιά, 44% παιδιά που δεν θέλουν να πάνε πια στο σχολείο, σε κάθε περίπτωση επηρεάζονται περισσότερο τα παιδιά της ηλικιακής κατηγορίας 7-12 ετών. Στο 25,3% των παιδιών δηλώθηκε ότι έχουν αναπτύξει νέα άγχη (Πίνακας 4). Επιπλέον, 2.672 εγγραφές μόνο σε αυτή την ερώτηση αναφέρουν ρητές επισημάνσεις άγχους ή την επανεμφάνιση πολλών καταστάσεων άγχους σε εγγραφές ελεύθερου κειμένου. Εκτός από ένα γενικό φόβο για το μέλλον, ο φόβος της ασφυξίας ακόμη και με μάσκα, καθώς και ο φόβος του θανάτου συγγενών από covid, αντιπροσωπεύεται συχνότερα. Επιπλέον, υπάρχει ο φόβος του στιγματισμού τόσο με τη χρήση όσο και με τη μη χρήση μάσκας στο κοινωνικό περιβάλλον. Πολλοί γονείς αναφέρουν επίσης εφιάλτες και αγχώδεις διαταραχές που σχετίζονται με μασκοφόρα άτομα των οποίων οι εκφράσεις του προσώπου και η ταυτότητα δεν είναι αναγνωρίσιμες για τα παιδιά.
Πίνακας 4: Επιπρόσθετη μεταβολή της συμπεριφοράς των παιδιών με τη χρήση της μάσκας, από τη σκοπιά των γονέων
Η μελέτη επίσης προσθέτει ότι:
Με βάση τα δεδομένα μας, μπορούμε να πούμε ότι οι επιπτώσεις των υποχρεωτικών μασκών στην ποιότητα ζωής και πιθανώς και στην υγεία των μεμονωμένων παιδιών δεν πρέπει να αγνοούνται από την πολιτική και την κοινωνία. Ενώ πολλά παιδιά ανέχονται τη μάσκα σχετικά εύκολα, υπάρχουν σαφώς παιδιά που δεν μπορεί να αναμένεται να φορούν μάσκα με καλή συνείδηση, ειδικά όταν η αποτελεσματικότητα της προστασίας του στόματος και της μύτης σε μικρότερα παιδιά είναι αμφισβητήσιμη. Γονείς, δάσκαλοι και γιατροί αναφέρουν στιγματισμό, αποκλεισμό και επιθετική συμπεριφορά προς τα παιδιά που δεν φορούν μάσκα για ψυχολογικούς ή ιατρικούς λόγους. Η ακατάλληλη χρήση μάσκας, η οποία τείνει να συμβαίνει στα παιδιά, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εξάπλωσης και μετάδοσης παθογόνων μέσω της αυξημένης τάσης να βάζουν τα δάχτυλά τους στο πρόσωπό τους και μπορεί έτσι να είναι χειρότερη από το να μη φορούν καθόλου μάσκα σε ορισμένες περιπτώσεις. Εξετάζοντας το φάσμα των συμπτωμάτων των παραπόνων, το 66,1% των ερωτηθέντων παρουσιάζει ένα σαφές και ευρέως διαφοροποιημένο φορτίο παραπόνων, τόσο στον σωματικό (εξανθήματα, πονοκέφαλοι κ.λπ.), όσο και στον ψυχικό (φόβοι, ευερεθιστότητα κ.λπ.) και διανοητικό (διαταραχές συγκέντρωσης) τομέα στα παιδιά των ερωτηθέντων. Εκτός από τις οξείες βλάβες της υγείας με, σε μεμονωμένες περιπτώσεις, σημαντικά βιωμένες βλάβες της υγείας, είναι δύσκολο να εκτιμηθούν οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στους διάφορους αναπτυξιακούς τομείς που υπερβαίνουν την ευεξία, όπως η γλώσσα, το παιχνίδι, η μάθηση, η επικοινωνία, η αισθησιοκινητική ανάπτυξη και η ενσυναίσθηση των παιδιών. Οι συχνά αναφερόμενοι πονοκέφαλοι και οι δυσκολίες συγκέντρωσης θα πρέπει να διερευνηθούν σοβαρά ως προς τη σημασία τους για τη γνωστική ανάπτυξη. Είναι αξιοσημείωτο ότι η κατανομή των παραπόνων ταιριάζει καλά με την ηλικία των παιδιών (πίνακες 3 και 4), γεγονός που ενισχύει την αληθοφάνεια της γονικής συμβολής.
Έχουν αποδειχθεί άμεσες επιδράσεις της συγκέντρωσης CO2 σε εσωτερικούς χώρους στις γνωστικές λειτουργίες. Αυτό δεν μπορεί να αποδοθεί άμεσα στον αέρα που αναπνέεται κάτω από τις μάσκες, αλλά αυξημένες συγκεντρώσεις CO2 θα μπορούσαν να εμφανιστούν κάτω από ορισμένους τύπους μάσκας. Αυτό μπορεί να ισχύει ιδιαίτερα σε μικρά παιδιά με μεγάλες υφασμάτινες μάσκες, οι οποίες μερικές φορές έχουν πιο παχύ υλικό και οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν ιδιαίτερα συχνά από τα παιδιά του μητρώου (65,2%). Οι οικογένειες είναι επί του παρόντος ελεύθερες να επιλέξουν τον τύπο μάσκας των παιδιών τους ανάλογα με το πάχος του υλικού και έτσι υπάρχει ακόμη περιθώριο μεταξύ αναπνεύσιμων και πολυστρωματικών, μάλλον αεροστεγών μοντέλων, ωστόσο το πρόβλημα παραμένει ότι οι γονείς, ανεξάρτητα από το αν οι ίδιοι εγκρίνουν ή όχι τα μέτρα προστασίας από covid-19, μπορούν να επιβαρύνουν υπερβολικά τα παιδιά τους λόγω άγνοιας ή φόβου μόλυνσης, χρησιμοποιώντας μάσκες που δεν είναι κατάλληλες για το παιδί τους. Συνεπώς, απαιτείται μια ανάλυση οφέλους-κινδύνου. Ωστόσο, αυτό περιπλέκεται από το γεγονός ότι η κατάσταση της μελέτης είναι εξαιρετικά αδύναμη τόσο όσον αφορά τα οφέλη όσο και τους κινδύνους. Τόσο οι υπολογισμοί του οφέλους από τις μάσκες όσο και όλες σχεδόν οι μελέτες των κινδύνων από τις μάσκες βασίζονται σε ενήλικες. Πρέπει επίσης να υποτεθεί ότι τα πρότυπα προστασίας SARS-CoV-2 για τα σχολεία, όπως αυτά της γερμανικής υποχρεωτικής ασφάλισης ατυχημάτων, δεν είναι παντού γνωστά. Συγκεκριμένα, περιέχουν συστάσεις σχετικά με τους χρόνους αποκατάστασης κατά τη χρήση μάσκας για τους μαθητές με μικρά διαλείμματα και, το αργότερο μετά από τρεις ώρες χρήσης, έναν επακόλουθο χρόνο αποκατάστασης 15-30 λεπτών.
“Συμπεράσματα στην πράξη”
Ένα ορισμένο ποσοστό παιδιών και εφήβων έχουν μη αμελητέες ενοχλήσεις όταν φορούν τη μάσκα. Αυτά τα παιδιά δεν πρέπει να στιγματίζονται.
Αυτή η πρώτη παγκόσμια καταγραφή των παρενεργειών της μάσκας αντικατοπτρίζει το φάσμα των συμπτωμάτων σε παιδιά και εφήβους.
Απαιτείται επειγόντως μια ακριβής ανάλυση οφέλους-κινδύνου. Η εμφάνιση των αναφερόμενων παρενεργειών σε παιδιά λόγω της χρήσης της μάσκας πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη και απαιτεί ακριβή διερεύνηση των συνοδών συνθηκών υγείας, της κατάστασης χρήσης της μάσκας (διάρκεια, διαλείμματα και τύπος μάσκας) και της κατάστασης των σχολείων.
Επιπλέον, όλοι οι γονείς, οι γιατροί, οι παιδαγωγοί και άλλοι καλούνται να συμμετάσχουν στο www.co-ki-masken.de για να καταγράψουν τις παρατηρήσεις τους σχετικά με τις επιπτώσεις που εμφανίζονται κατά τη χρήση της μάσκας.

https://www.eyewideopen.ohttps://www.eyewideopen.org/rg/?p=1154

Μηχανισμοί απόκρυψης κρουσμάτων και θανάτων στους εμβολιασμένους.

                     Από την ιστοσελίδα της Νέλλης Ψαρρού - www.nellypsarrou.com  12.5.2021 
Αλλαγές επιβάλλονται στα μέχρι τώρα (λανθασμένα) δεδομένα προκειμένου να μην θιγεί η αξιοπιστία των εμβολιασμών. 
Στη Βρετανία, οι θάνατοι που ανακοινώνονται ζητείται να αναφέρουν τους θανάτους και από άλλες αιτίες. Στις ΗΠΑ, ο οργανισμός ελέγχου των λοιμώξεων, ο CDC, ζητά επανέλεγχο των θετικών δειγμάτων για κορωνοϊό, με σαφή ένδειξη το τεστ να διενεργείται σε λιγότερους από 28 κύκλους μόνο για τους εμβολιασμένους! 
Και στην Κύπρο αποφασίστηκε πως ΔΕΝ θα αναφέρεται πλέον αν είχε εμβολιαστεί κάποιος στην περίπτωση θανάτου του, καθώς αυτό προσβάλει τα... προσωπικά του δεδομένα.
Μηχανισμοί απόκρυψης κρουσμάτων και θανάτων στους εμβολιασμένους
Αν και είναι γνωστό, για όσους έχουν αναζητήσει και διαβάζει τα επίσημα στοιχεία τους τελευταίους μήνες, ότι το «εμβόλιο» κακώς λέγεται έτσι διότι δεν προστατεύει τον λήπτη του από το να κολλήσει ή να μεταδώσει τον ιό, το κυρίαρχο αφήγημα εξακολουθεί να στηρίζεται στη «μόνη λύση ενάντια στον κορωνοϊό, το εμβόλιο». Διάφοροι κύκλοι μάλιστα, από όλες τις ιδεολογικές κατευθύνσεις, υπερθεματίζουν και δημοσιεύουν τον δικό τους εμβολιασμό όχι ως πράξη αλληλεγγύης για το κοινωνικό σύνολο. 
Είναι προφανές πως αυτό το αφήγημα εκπορεύεται από κατευθυνόμενη αρθρογραφία (δηλαδή προπαγάνδα), και υιοθετείται από ανθρώπους που ελάχιστη επαφή έχουν με τα στοιχεία και τα επιστημονικά δεδομένα.
Έχοντας πια η κυρίαρχη προπαγάνδα ανά τον κόσμο εφησυχαστεί για το ότι οι υπέρμαχοι των εμβολίων δεν αναζητούν την αλήθεια, αποθρασύνονται στον ακραίο βαθμό, στην προσπάθειά τους να αποδείξουν του λόγου το αληθές: ότι δηλαδή ο εμβολιασμός θα μας σώσει και πρέπει ΟΛΟΙ να εμβολιαστούμε. Κι έτσι, οι προσπάθειές τους πλέον αποτελούν σκάνδαλο. 
Θα αναφερθώ σε τρία πρόσφατα παραδείγματα – όλα από το τελευταίο 10ήμερο του Μαΐου.
1. Στη Βρετανία, η ομάδα SAGE (Scientific Advisory Board for Emergencies, η επιστημονική επιτροπή που συμβουλεύει σχετικά με επείγουσες καταστάσεις, όπως τώρα με τον κορωνοϊό) συμβούλευσε τη βρετανική κυβέρνηση να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίον ανακοινώνει τους θανάτους από Covid 19. 
Σχετικό δημοσίευμα με τίτλο «Ο ισχύον ορισμός των θανάτων από Covid αλλοιώνει τα στοιχεία της επιτυχίας του εμβολίου» (Current definition of Covid deaths could distort vaccine success data, scientists warn) αναφέρει ότι, καθώς όλο και περισσότεροι βρετανοί λαμβάνουν το εμβόλιο, οι θάνατοι που ανακοινώνονται όσων έχουν διαγνωστεί θετικοί με τεστ θα πρέπει πια να αναφέρουν τους θανάτους από άλλες αιτίες. 
Μέχρι τώρα, οι θάνατοι από Covid 19 που ανακοινώνονταν περιλάμβαναν ΚΑΘΕ θάνατο, ανεξαρτήτου αιτίας, ασθενούς που είχε θετικό τεστ μέχρι και 28 μέρες πριν τον θάνατο! 
Αυτός ο ορισμός ήταν χρήσιμος πριν τον ευρύ εμβολιασμό, όπου οι θάνατοι στα νοσοκομεία με θετικό τεστ πιθανότατα οφείλονταν στον Covid 9. «Αν ο ορισμός αυτός παραμείνει ίδιος, αυτοί οι άνθρωποι θα μετρώνται ως “αποτυχία του εμβολίου”, ενώ το εμβόλιο αποτρέπει τον θάνατο από Covid και αυτοί πέθαναν από  κάτι άλλο. 
Υποθέτω πως ο ορισμός που ισχύει θα πρέπει να αναθεωρηθεί», δήλωσε ένα μέλος της επιτροπής.
Στην έκθεση της επιτροπής αναφέρεται: "Η SPI-MO ανησυχεί ότι, καθώς ο επιπολασμός της λοίμωξης αυξάνεται και εμβολιάζεται μεγάλο ποσοστό του ενήλικου πληθυσμού, ο τρέχων ορισμός του θανάτου (δηλαδή ο θάνατος εντός 28 ημερών από ένα θετικό τεστ COVID-19) θα γίνει όλο και πιο ανακριβής ως μέτρο του βάρος της επιδημίας για την υγεία. 
Θα στρεβλώσει επίσης τις εκτιμήσεις της αποτελεσματικότητας του εμβολίου".
Με απλά  λόγια, επειδή πρέπει να αποδειχτεί η αποτελεσματικότητα του εμβολίου, τώρα που έχουν αρχίσει οι θάνατοι από Covid και εμβολιασμένων, δεν θα πρέπει να αναφέρονται ως τέτοιοι. 
Άλλωστε, ο στόχος του εκφοβισμού μέσω των πολλών θανάτων (που εξυπηρετούσε ως μέχρι σήμερα ορισμός του θετικού τεστ εντός 28 ημερών) τώρα πρέπει να δώσει τη θέση του σε βελτιωμένη εικόνα για να αποδοθεί στο εμβόλιο.
Δείτε το δημοσίευμα εδώ: https://inews.co.uk/news/politics/28-day-definition-covid-deaths-could-distort-vaccine-success-data-warn-scientists-973655?fbclid=IwAR2a6Wem4RVMa5dUgopuSTJrgJD96qct-rRFJFvZM1dU7MbmTpp6DOZf74U
Και την έκθεση εδώ:
https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/979625/S1180_SPI-M-O_Consensus_Statement.pdf
2. Στις ΗΠΑ, ο οργανισμός ελέγχου των λοιμώξεων, ο CDC, ζητά επανέλεγχο των θετικών δειγμάτων για κορωνοϊό, με σαφή ένδειξη το τεστ να διενεργείται σε λιγότερους από 28 κύκλους για τους εμβολιασμένους! 
Αυτός είναι ένας τρόπος για να προκύπτουν πολύ λιγότερα θετικά «κρούσματα» από τα τεστ.
Να αναφέρουμε εδώ πως, τα τεστ PCR που διενεργούνται για την ταυτοποίηση του ιού Sars-Cov-2 μέχρι στιγμής διενεργούνταν στους 35, 40, ακόμη και 45 κύκλους, γεγονός που σημαίνει ότι έδειχναν πολλά θετικά τα οποία ήταν ψευδή. Στοιχειωδώς, οι κύκλοι εξέτασης του δείγματος έπρεπε να είναι 30-35 και να συνεκτιμάται και η κλινική εικόνα (κάτι που επισήμανε και ο ΠΟΥ, αφότου όμως ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί!). 
Τώρα, οι οδηγίες λένε τα τεστ να γίνονται κάτω και από τους 30 κύκλους, με ανώτατο όριο τους 28, κάτι που σημαίνει ότι τα θετικά δείγματα θα ελαχιστοποιηθούν. 
Προσέξτε: μόνο για τους εμβολιασμένους! 
Ναι, σωστά διαβάσατε, η αλλαγή στους κύκλους αφορά μόνο τους εμβολιασμένους – αυτούς δηλαδή που θέλουν να αποδείξουν ότι δεν νοσούν πλέον. 
Για όλους τους άλλους, οι κύκλοι θα επαναλαμβάνονται όπως προηγουμένως.
Να μην ξεχάσουμε να επισημάνουμε ότι, εξαρχής το τεστ PCR δεν είναι κατάλληλο για διάγνωση της νόσου, όπως έχει επισημάνει ο δημιουργός του. 
Επίσης, οι «κύκλοι» ουσιαστικά είναι οι «μεγεθύνσεις» που γίνονται στο δείγμα, και χρησιμοποιούνται εργαστηριακά όταν θέλουν να δουν πολύ αναλυτικά όλα όσα περιέχει για να μπορούν να τα επεξεργαστούν.
Μπορείτε να δείτε περισσότερα γι’ αυτό σε ανάρτηση του Seragevo. https://www.sarajevomag.net/wp/2021/05/edo-oi-kales-ekptoseis/?fbclid=IwAR0rlTcL1XdWAWvg0LA9I79fKbYTyux19lf5_WMHDlM83l-2wQZZn1tS3vw
Το έγγραφο του CDC είναι εδώ: https://www.cdc.gov/vaccines/covid-19/downloads/Information-for-laboratories-COVID-vaccine-breakthrough-case-investigation.pdf
3. Τέλος, στην Κύπρο αποφασίστηκε πως ΔΕΝ θα αναφέρεται πλέον αν είχε εμβολιαστεί κάποιος στην περίπτωση θανάτου του, καθώς αυτό προσβάλει τα... προσωπικά του δεδομένα. 
Με τίτλο «Τέλος στις αναφορές σε εμβολιασμένους ή όχι που "έσβησαν" λόγω κορωνοϊού» το δημοσίευμα αναφέρει πως, από Δευτέρα 10 Μαΐου: «Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, πλέον δεν θα αναφέρεται στις ανακοινώσεις εάν οι θανόντες είχαν ή όχι ιστορικό εμβολιασμού αφού λόγω των προσωπικών δεδομένων, δεν μπορεί να δίνεται ολοκληρωμένη πληροφόρηση με λεπτομέρειες για τις ημερομηνίες εμβολιασμού, την ημερομηνία νόσησης, εισαγωγής στο νοσοκομείο, ή εάν τα άτομα αυτά είχαν νοσήσει πριν τον εμβολιασμό, ή πριν παρέλθει ο χρόνος που χρειαζόταν το ανοσοποιητικό τους σύστημα για να θωρακιστεί μετά τον εμβολιασμό. Αποτέλεσμα αυτής της περιορισμένης πληροφόρησης για το κάθε θύμα της πανδημίας προς το κοινό, είναι να δημιουργούνται αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων και διστακτικότητα για το εμβολιαστικό πρόγραμμα».
Με απλά λόγια, δεν αποτελεί παραβίαση προσωπικών δεδομένων η αναφορά στο αν κάποιος (ζωντανός ή πεθαμένος) έχει κορωνοϊό, αλλά αν πεθάνει, μπορεί να αναφέρεται αν πέθανε από κορωνοϊό αλλά όχι αν είχε εμβολιαστεί.
Δείτε το δημοσίευμα εδώ: https://www.alphanews.live/cyprus/telos-stis-anafores-se-emboliasmenoys-i-ohi-poy-esbisan-logo-koronoioy?fbclid=IwAR1kw4Vg5wF9-OAbSxW3THAtVhDerYHvmazgjMNdkRrTHBsvgwXmYWrcYbc
Είναι προφανές ότι, οι παραπάνω ανακοινώσεις αποδεικνύουν το άγχος των αρχών να αποδείξουν την αξία του εμβολίου και να συνεχίσουν γοργά το εμβολιαστικό πρόγραμμα. 
Είναι επίσης προφανές ότι, για να το πετύχουν αυτό, επιλέγουν να αποκρύψουν στοιχεία, καθώς τα μέχρι τώρα δεδομένα αν ήταν ευρέως γνωστά θα ενίσχυαν τη διστακτικότητα για τον εμβολιασμό. 
Όταν όμως το λένε αυτό, ευθέως θίγουν την εμπιστοσύνη στο εμβολιαστικό πρόγραμμα. 
Που πρώτιστη σπουδή του θα έπρεπε να είναι η πλήρης και λεπτομερής καταγραφή των προβλημάτων των εμβολίων, προκειμένου να γίνουν πιο ασφαλή, όταν ολοκληρωθεί η έρευνα – διότι ακόμη είναι σε πειραματικό στάδιο, και γι’ αυτό και δεν μπορεί να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, όπως θα θέλανε.
Τα στοιχεία που επιδιώκεται να θαφτούν όμως έχουν τον τρόπο τους να αποκαλύπτονται. Σε αυτό θα επανέλθω αργότερα.

     *Η ΝΕΛΛΗ ΨΑΡΡΟΥ σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και πραγματοποίησε μάστερ και διδακτορικό στο London School of Economics, το τελευταίο στην θεματική National Identity in the Era of Globalisation με υποτροφία Marie Curie – TMR. 
Δίδαξε ως λέκτορας με σύμβαση στο Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου και στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο μέχρι το 2008. 
Έκτοτε έχει ασχοληθεί εκτενώς με την πολιτική και κοινωνική έρευνα και δημοσιογραφία, αρθρογραφώντας σε ιστολόγια και εφημερίδες, κάνοντας ραδιοφωνικές εκπομπές και δημοσιεύοντας στην προσωπική της ιστοσελίδα. 
 Έχει γράψει τρία βιβλία: Εθνική ταυτότητα στην εποχή της παγκοσμιοποίησης (έκδοση Γκοβόστης), Ταξίδι στη Σαμοθράκη: ένα πολιτικό ημερολόγιο (αυτοέκδοση ) και 12 χρόνια φυλακή (αυτοέκδοση). Επίσης, έχει δημιουργήσει δύο ντοκιμαντέρ: το Golfland? (για την ανάπτυξη των θερέτρων γκολφ στην Ελλάδα και τον τουρισμό), και το Σταγώνες (για την ιδιωτικοποίηση του νερού στην Ελλάδα). 
Η πιο πρόσφατη έρευνά της αφορά το θέμα «Υποχρεωτικός Εμβολιασμός: Δίκαιο και Βιοηθική».

Από το χρονολόγιο του dr Κωνσταντίνου Φαρσαλινού


 Από το χρονολόγιο του dr Κωνσταντίνου Φαρσαλινού

Dr Κωνσταντίνος Φαρσαλινός - Ο Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, MD, MPH είναι ιατρός και ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στη Σχολή Δημόσιας Υγείας-Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής στην Ελλάδα.

Αναφέρει στο χρονολόγιό του

"Η προχθεσινή συζήτηση στο Ανατρεπτικό Δελτίο επικεντρώθηκε κυρίως σε 2 θέματα:
1. Εμβολιασμός παιδιών και υποχρεωτικότητα
2. Self test
Σε αντίθεση με τους δημοσιογράφους που συζητούσαν για το ενδεχόμενο να λάβουν έγκριση τα εμβόλια για τα παιδιά, μίλησα για βεβαιότητα ότι θα λάβουν έγκριση και ότι ήταν θέμα χρόνου. Λίγες ώρες μετά τη συζήτηση ανακοινώθιηκε από τον FDA η έγκριση του εμβολίου της Pfizer για παιδιά 12-15 ετών.
Υπάρχουν παιδιά που πιθανώς χρειάζονται το εμβόλιο (με συνοσηρότητες, υψηλού κινδύνου για σοβαρή νόσο), και σε κάθε περίπτωση δεν είναι αρνητικό να είναι διαθέσιμα εμβόλια.
Η υποχρεωτικότητα όμως (για παράδειγμα, εμβολιασμός ως υποχρέωση για να πάνε τα παιδιά στο σχολείο) είναι αδιανόητο να συμβεί.
Γενικώς, δεν είναι αποδεκτές ιατρικές παρεμβάσεις που δεν προσφέρουν προσωπικό όφελος, και στην πλειοψηφία των παιδιών η λοίμωξη από τον ιό είναι ακίνδυνη. Έτσι, το εμβόλιο καλώς υπάρχει για να επιλέξει όποιος θέλει ή όποιος έχει ανάγκη να το κάνει στο παιδί του, αλλά η υποχρεωτικότητα (έμμεση ή άμεση) είναι κόκκινη γραμμή. Αναμένω εντονότατες αντιδράσεις σε περίπτωση τέτοιας προσπάθειας έμμεσης υποχρεωτικότητας, τις οποίες θα υποστηρίξω.
Γενικότερα, η επιβολή έμμεσης υποχρεωτικότητας (και στους ενήλικες) είναι ανήθικη. Επίσης, είναι λάθος να γίνεται αναφορά σε προνόμια που προσφέρονται στους εμβολιασμένους. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΡΟΝΟΜΙΟ, υπάρχει μόνο ΤΙΜΩΡΙΑ για τον μη-εμβολιασμό. Διότι με τη λέξη "προνόμιο" αναφέρονται σε αυτονόητα δικαιώματα τα οποία στερούν από όσους δεν εμβολιαστούν κι όχι για επιπλέον παροχές προς τους εμβολιασμένους. Δεν μπορείς να βαφτίζεις προνόμιο το αυτονόητο δικαίωμα λοιπόν.
SELF TESTS
Είχα υπολογίσει την αξιοπιστία των self-tests στο 15-20% και από τα επίσημα στοιχεία προκύπτει στο 13,3%. Αναμενόμενο, και το ποσοστό θα πέφτει όσο πέφτει το ποσοστό των εξεταζομένων που είναι πραγματικά θετικοί.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, σε 2.285.920 δηλώσεις αποτελέσματος αυτοδιαγνωστικού ελέγχου, βρέθηκαν 54.936 θετικοί από τους οποίους 7.304 ήταν θετικοί στον επανέλεγχο (ανακοίνωση στις 5 Μαϊου).
Δεν υπάρχει στην ιατρική διαγνωστικός έλεγχος που πραγματοποιείται τυφλά, μαζικά και επαναλαμβανόμενα σε όλο τον πληθυσμό όταν το ποσοστό νόσησης σε αυτόν είναι ελάχιστο. Είναι αφελής και δείγμα άγνοιας η προσέγγιση πως είναι βιώσιμο να τους εξετάζουμε όλους συνεχόμενα. Επιπλέον, καταντάει διαστροφικό πλέον να θεωρούμε τους πάντες ασθενείς μέχρι αποδείξεως της υγείας."