Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Αυγό,μια πολύτιμη πολυβιταμίνη

Τα αυγά είναι μία από τις πλουσιότερες πηγές πρωτεΐνης και ίσως μία από τις ελάχιστες τροφές που περιέχουν πραγματικά τη βιταμίνη D.

Εν ολίγοις διαθέτουν όλα όσα χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός για να είναι υγιής.
Οταν κάποιος αναζητά μια τροφή χαμηλή σε θερμίδες και υψηλή σε θρεπτικά συστατικά, το αυγό είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να ζητήσει.
Ενα αυγό μεσαίου μεγέθους έχει 70 θερμίδες και παρέχει σε έναν ενήλικα το 8%-10% της ημερήσιας ανάγκης σε πρωτεΐνες.
Το ερώτημα, όμως, εξακολουθεί να παραμένει εδώ και χρόνια:
Είναι καλό για την υγεία μας το αυγό στο σύνολό του ή αυτό ισχύει μόνο για το ασπράδι του;
Θα εκπλαγείτε αν μάθετε ότι τα περισσότερα από τα θρεπτικά συστατικά του αυγού βρίσκονται στον κρόκο.
Διαβάστε παρακάτω για τον κρόκο του αυγού και για τον μύθο που τον θέλει να κάνει κακό στην υγεία του ανθρώπου.
Κίτρινος κρόκος για υγεία
Ο κρόκος του αυγού περιέχει πλούσια ποσότητα βιταμινών
Α,
Β12 και
D μαζί με
ασβέστιο,
φώσφορο,
λεκιθίνη,
σίδηρο,
φυλλικό οξύ και
ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.
Επιπλέον, ο σίδηρος που βρίσκεται στον κρόκο του αυγού είναι εύπεπτος και αφομοιώνεται από το σώμα.
Επομένως, αν τρώτε καθημερινά ένα αυγό και διαχειρίζεστε σωστά τη χοληστερόλη σας, φροντίζοντας να ελέγχετε τους υπόλοιπους πόρους πρόσληψης της τροφής σας, τότε το αυγό είναι μια υγιεινή επιλογή.
Γνωρίζοντας τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει θα συμφωνήσετε πως δεν υπάρχει καλύτερη «πολυβιταμίνη» από το αυγό!
Ομως, ο κρόκος του αυγού έχει δεχθεί πολλά πυρά για το γεγονός ότι είναι τροφή υψηλή σε λιπαρά.
Ενώ, όμως, είναι αλήθεια ότι ο κρόκος του αυγού περιέχει ένα υψηλό ποσοστό λίπους, εν τούτοις είναι ακόρεστο λίπος, σχετίζεται δηλαδή με την «καλή» ή HDL χοληστερόλη.
Η ΗDL χοληστερόλη είναι αυτή που αν είναι υψηλή, βοηθά να αφαιρεθούν από τα τοιχώματα των αρτηριών οι καταθέσεις της LDL ή «κακής» χοληστερόλης.
Αυτό σημαίνει πως η κατανάλωση αυγών σε σύγκριση με οποιεσδήποτε άλλες πηγές πρωτεΐνης, που περιέχουν κορεσμένα λιπαρά, μπορεί να μειώσει ουσιαστικά τις πιθανότητες καρδιακής νόσου.
Ο κρόκος του αυγού έχει επίσης θρεπτικά συστατικά που είναι γνωστά και ως τροφή του εγκεφάλου.
Το ωμέγα-3 λιπαρό οξύ DHA που υπάρχει στο αυγό, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου και βοηθά στην άψογη λειτουργία του αμφιβληστροειδή αδένα.
Εκτός αυτού, τα ωμέγα-6 λιπαρά οξέα που υπάρχουν σ’ αυτό, είναι καλά για την υγεία του δέρματος, των μαλλιών, την αναπαραγωγή, την ανάπτυξη και την αντιμετώπιση τραυματισμών.
Βοηθούν επίσης να διατηρηθούν οι κυτταρικές μεμβράνες εύκαμπτες.
Αυγό, μια «αποθήκη» θρεπτικών συστατικών
Πρέπει να τρώτε αυγά για να αυξήσετε την ημερήσια πρόσληψη των βιταμινών Α, Β12 και D, καθώς και την καθημερινή αναγκαία ποσότητα ασβεστίου, φυλλικού οξέος και ωμέγα-3 λιπαρών οξέων.
Αν ανησυχείτε για τη χοληστερόλη, το ημερήσιο όριο πρόσληψης είναι περίπου 300mg την ημέρα.
Ο κρόκος του αυγού παρέχει 200-240mg χοληστερίνης (σύμφωνα δε με ανάλυση του αμερικανικού υπουργείου Υγείας, λόγω της βελτίωσης των πτηνοτροφών έχει πέσει γύρω στα 186mg) και όπως αναφέρθηκε παραπάνω δεν επηρεάζει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα.
Επομένως, μπορεί κανείς να φάει κρόκο αυγού ακόμα και σε καθημερινή βάση, υπό την προϋπόθεση ότι θα προσέξει τα υπόλοιπα τμήματα της ημερήσιας διατροφικής του πρόσληψης να είναι χαμηλά σε λιπαρά και ιδιαίτερα σε κορεσμένα λιπαρά.
Αν, μάλιστα, προσθέσει κάποιος και άσκηση στις καθημερινές του δραστηριότητες, θα τον βοηθήσει πολύ πιο ουσιαστικά να καταπολεμήσει τη χοληστερόλη του, απ’ ό,τι αν εξαλείψει εντελώς από τη διατροφή του το τόσο πολύτιμο αυγό.
πηγή:medinova.gr

ποια είναι η πιο σωστή ώρα μέσα στη μέρα να πίνουμε τον χυμό μας

οι ερευνητές συμβουλεύουν τον πληθυσμό να καταναλώνει ζάχαρη με μέτρο μόνο μετά τα γεύματα.

Σας αρέσει να πίνετε κάθε πρωί τον φρεσκοστυμμένο χυμό σας;
Η επιστήμη έρχεται να σας συμβουλεύσει να το σκεφτείτε καλύτερα.
Ερευνητές του Πανεπιστημίου Πρίνστον αναφέρουν σε μελέτη τους που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Cell Metabolism» ότι η κατανάλωση φρουτοχυμού με άδειο στομάχι επιβαρύνει σημαντικά το πεπτικό σύστημα και μπορεί να διαταράξει τη βακτηριακή χλωρίδα του εντέρου.

Οι χυμοί φρούτων περιέχουν μεγάλες ποσότητες φρουκτόζης η οποία, μετά την κατανάλωσή τους, φθάνει γρήγορα στο λεπτό έντερο, ανακάλυψαν οι ερευνητές. Υστερα από περιόδους «νηστείας»-όπως συμβαίνει το πρωί μετά το ξύπνημα που το στομάχι έχει παραμείνει άδειο για πολλές ώρες-το λεπτό έντερο δεν είναι σε θέση να επεξεργαστεί μεγάλες ποσότητες φρουκτόζης με αποτέλεσμα το σάκχαρο να… ξεχειλίζει προς το παχύ έντερο.
Όταν φθάσει σε αυτό έρχεται σε επαφή με τα «καλά» βακτήρια του εντέρου τα οποία δεν είναι «σχεδιασμένα» για τέτοιες δουλειές, κοινώς για επεξεργασία της ζάχαρης.

Ζάχαρη μόνο μετά τα γεύματα
Παρότι από τη μελέτη δεν αποκαλύφθηκε κάποια αρνητική επίδραση στην υγεία, οι επιστήμονες που τη διεξήγαγαν πιστεύουν ότι είναι πιθανό να υπάρχει τέτοια επιβαρυντική επίδραση.
Ετσι, με βάση και τα ευρήματα, συμβουλεύουν τον πληθυσμό να καταναλώνει ζάχαρη με μέτρο μόνο μετά τα γεύματα.

Αν και στοιχεία έχουν δείξει ότι το ήπαρ είναι εκείνο που επεξεργάζεται τα σάκχαρα, η νέα μελέτη που διεξήχθη σε ποντίκια μαρτυρεί ότι ποσοστό μεγαλύτερο του 90% της φρουκτόζης πέπτεται από το λεπτό έντερο.
Για να καταλήξουν στα συμπεράσματά τους οι ερευνητές έδωσαν στα ποντίκια ένα μείγμα φρουκτόζης-γλυκόζης και στη συνέχεια παρακολούθησαν πώς το πεπτικό σύστημα των ζώων επεξεργαζόταν τα σάκχαρα.
Τα πειράματα έδειξαν ότι το λεπτό έντερο επιτελεί πολύ καλύτερα το έργο της επεξεργασίας της φρουκτόζης αν αυτή καταναλώνεται μετά από ένα γεύμα.

Ο κύριος συγγραφέας της μελέτης καθηγητής Τζόσουα Ραμπίνοβιτς ανέφερε ότι «είδαμε πως όταν ταΐσαμε τα ποντίκια πριν από την έκθεση στη ζάχαρη, βελτιώθηκε η ικανότητα του λεπτού εντέρου τους να επεξεργάζονται τη φρουκτόζη και με τον τρόπο αυτό το μικροβίωμά τους προστατεύθηκε».
πηγή του άρθρου:tovima.gr

galatsinews:togalatsi.blogspot.gr

το Tesla Roadster ταξιδεύει...

συντάκτης:togalatsi
μιά κούκλα-ρομπότ με διαστημική στολή-ο "Starman" (θυμάστε την παλιά εκείνη καταπληκτική ταινία "Starman" με τον Jeff Bridges;) "οδηγεί" το Tesla Roadster και στο ραδιόφωνο παίζει ασταμάτητα,ως απόλυτος φόρος τιμής στον David  Bowie,το Space Oddity!!!
έτσι,το όνειρο του Elon Musk, τα επόμενα λίγα εκατομμύρια, αν όχι δισεκατομμύρια χρόνια, ο Starman - που και πάλι τιμά τον αείμνηστο David Bowie - θα ταξιδεύει μέσα από το εσωτερικό ηλιακό μας σύστημα!!!
θα ταξιδεύει το Tesla Roadster στο αχανές διάστημα και αν κάπου,κάποιος,κάποτε το βρει και αρχίσει να το επεξεργάζεται,πάνω σε έναν πίνακα κυκλωμάτων μέσα στο Tesla Roadster του Elon Musk, θα διαβάσει έκπληκτος το τυπωμένο  ""Made on Earth by humans-κατασκευασμένο στη γη από τους ανθρώπους".
πηγή πληροφόρησης:
www.space.com
photo:https://www.space.com/39623-elon-musk-tesla-roadster-space-easter-eggs.html

galatsinews:togalatsi.blogspot.gr

ένα γλυκό όνειρο,παρφέ με κράμπλ κινόα - πληγούρι, κολοκύθα και αχλάδι

Παρφέ με Κράμπλ Κινόα-Πληγούρι, Κολοκύθα και Αχλάδι
Χρόνος Προετοιμασίας: 25′
Χρόνος Αναμονής:40′ 
Βαθμός Δυσκολίας:Εύκολος
Μερίδες: 4-5
Υλικά
Για το κράμπλ κινόα – με πληγούρι
100 γρ. κινόα με πληγούρι Tipiak
130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30 γρ. φουντούκια
50 γρ. ζάχαρη
50 γρ. βούτυρο
¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Για την κρέμα κολοκύθας με αχλάδι
350 γρ. κολοκύθα
200 γρ. αχλάδια
120 γρ. ζάχαρη
160 ml. νερό
1 κουταλάκι του γλυκού μπαχαρικά (κανέλα, τζίντζερ, μοσχοκάρυδο, γαρίφαλο)

Για την κρέμα τυριού
300 γρ. τυρί κρέμα
50 γρ. κρέμα γάλακτος
30 γρ. ζάχαρη άχνη
1 στικ βανίλιας

Εκτέλεση
1. Η κρέμα κολοκύθας με αχλάδι
Ψιλοκόβουμε την κολοκύθα και το αχλάδι , βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και σιγοβράζουμε περίπου 45 λεπτά μέχρι να δέσει η κρέμα και να καραμελώσει. Στο μπλέντερ πολτοποιούμε την κρέμα και την αφήνουμε να κρυώσει.

2. Το κράμπλ κινόα με πληργούρι
Σ’ βαθύ τηγάνι βάζουμε την κινόα με πληγούρι να βράσει με 350 ml. νερό, βράζουμε περίπου 15 λεπτά, στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει και να στεγνώσει καλά.
Κατόπιν προσθέτουμε τα φουντούκια τριμμένα, το αλεύρι, το παγωμένο βούτυρο και την ζάχαρη.
Τρίβουμε το μείγμα με τα χέρια μας μέχρι να πάρουμε ένα ψιχουλιαστό μείγμα.
Μεταφέρουμε σε αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 12-15 λεπτά στους 170ο C.
Σπάμε με τα χέρια μας τα μεγαλύτερα κομμάτια και τ΄αφήνουμε να κρυώσει καλά.

3. Για την κρέμα τυριού
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και μόλις σφίξει προσθέτουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια.
Μοιράζουμε το κράμπλ σε ποτήρια, προσθέτουμε στρώσεις από κρέμα κολοκύθας και κρέμα τυριού, τελειώνουμε με κράμπλ και αφήνουμε το παρφέ στο ψυγείο τουλάχιστον για 1 ώρα.

Σημειώσεις για τη συνταγή:
– Μπορούυμε αντί για τυρί κρέμα να χρησιμοποιήσουμε κρέμα καρύδας, την οποία θα αφρατέψουμε στο μίξερ, επειδή όμως δεν θα έχουμε το τυρί κρέμα στο παρφέ ίσως χρειαστεί να μειώσουμε τη ζάχαρη στην κρέμα κολοκύθας
– Η κρέμα κολοκύθας μπορεί να γίνει μόνο με μήλα, αχλάδια, μπανάνες, μανγκο ή και γλυκοπατάτες
– Το μείγμα μπαχαρικών μπορεί να είναι της επιλογής μας, επίσης μπορούμε να αρωματίσουμε με πορτοκάλι
– Αν δεν θέλουμε να φτιάξουμε το κράμπλ, βράζουμε την κινόα με πληγούρι, μόλις το βράσουμε προσθέτουμε βούτυρο, αρωματίζουμε με ξύσμα πορτοκαλιού, κανέλα και το χρησιμοποιούμε ως βάση
~~~~~~~~~~~~~~~
για περισσότερες πληροφορίες στην πηγή του άρθρου:funkycook.gr

ένα χειρόγραφο ήταν η πηγή έμπνευσης του Σαίξπηρ

Επί πολλά χρόνια οι ακαδημαϊκοί προσπαθούσαν να καταλήξουν στο ποια ήταν η έμπνευση για τα έργα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ-William Shakespeare

Σήμερα, με την βοήθεια λογισμικού που χρησιμοποιείται από τους καθηγητές προκειμένου να εξιχνιάσουν περιπτώσεις λογοκλοπής, δύο συγγραφείς ανακάλυψαν ένα χειρόγραφο που όπως πιστεύουν ο μεγάλος βάρδος συμβουλεύθηκε προκειμένου να γράψει τον Βασιλιά Ληρ, τον Μακμπέθ, τον Ριχάρδο Γ΄, τον Ερρίκο Ε΄ και επτά άλλα έργα.
Τα νέα έκαναν τους λάτρεις του Σαίξπηρ να σηκωθούν και να ακούσουν.

«Αν τελικά αποδειχθεί ότι είναι αυτό που λένε ότι είναι, τότε αποτελεί ένα από τα ευρήματα για τα οποία περιμένει μια ολόκληρη γενιά», λέει ο Μάικλ Γουίτμορ, διευθυντής της Βιβλιοθήκης Σαίξπηρ Φόλγκερ στην Ουάσιγκτον.

Η ανακάλυψη έγινε από τον Ντένις Μακάρθι και την Τζουν Σλουέτερ, οι οποίοι την περιγράφουν σε ένα βιβλίο που αναμένεται να εκδοθεί του χρόνου από τον εκδοτικό οίκο Ντ. Ες Μπρούερ και τη Βρετανική Βιβλιοθήκη.

Τζορτζ Νορθ
Οι συγγραφείς δεν υπαινίσσονται ότι ο Σαίξπηρ έκανε λογοκλοπή, αλλά ότι διάβασε και εμπνεύστηκε από ένα χειρόγραφο που ονομάζεται «Mία σύντομη ομιλία της επανάστασης και των επαναστατών» που γράφτηκε γύρω στα τέλη του 1500, από τον Τζορτζ Νορθ, μια ελάσσονα φιγούρα στην αυλή της Βασίλισσας Ελισάβετ, ο οποίος είχε θητεύσει και ως πρεσβευτής στη Σουηδία.

«Είναι μια πηγή στην οποία επιστρέφει», δήλωσε ο Μακάρθι, αυτοδίδακτος ειδικός στον Σαίξπηρ, κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συνέντευξής του. «Επηρεάζει τη γλώσσα, διαμορφώνει τις σκηνές και σε κάποιο σημείο επηρεάζει και τη φιλοσοφία των έργων».

Ο Ντέιβιντ Μπέβινγκτον, επίτιμος καθηγητής ανθρωπιστικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου και εκδότης των Απάντων του Ουίλιαμ Σαίξπηρ χαρακτηρίζει την ανακάλυψη μια «πραγματική αποκάλυψη» για το πλήθος των διασυνδέσεων που έχει με τα έργα.
Ο επίτιμος καθηγητής λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, Μάρτιν Μέιζελ, τονίζει ότι δεν υπάρχει αμφιβολία πως το συγκεκριμένο χειρόγραφο «πρέπει να βρισκόταν μέσα στο διανοητικό τοπίο του Σαίξπηρ» ενώ έγραφε τα έργα του.
πηγή του άρθρου:kathimerini.gr

galatsinews:togalatsi.blogspot.gr

ναι,το 2048 θα επικοινωνούμε με… τηλεπάθεια μέσω της virtual telepathy

Ταξί που αιωρούνται, συνδέσεις 1 Tbps, βάση στον Άρη αλλά και επικοινωνία μέσω …σκέψης είναι ορισμένες από τις τεχνολογικές εξελίξεις που μας περιμένουν τα επόμενα 30 χρόνια.

«Οι εξελίξεις στην τεχνολογία τα τελευταία 30 χρόνια ήταν εντυπωσιακές, αλλά αυτές που θα δούμε μέχρι το 2050 δεν μπορούμε να τις φανταστούμε» ήταν η χαρακτηριστική ατάκη του Rowan Trollope, αντιπρόεδρος της Cisco, μίας εκ των μεγαλύτερων εταιρειών τεχνολογίας παγκοσμίως, κατά το πρόσφατο συνέδριο του αμερικανικού κολοσσού που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη.

Προσπαθώντας να δείξει την ανάγκη που υπάρχει για καλύτερα και πιο έξυπνα δίκτυα, ο κ. Trollope αναφέρθηκε στην κεντρική ομιλία του Cisco Live σε μία σειρά από τεχνολογικά θαύματα που αναμένουμε τα επόμενα χρόνια.

Κατ’ αρχήν, το 2020 αναμένεται να δούμε στο Ντουμπάι αιωρούμενα ταξί που δεν θα έχουν οδηγό.
Και αν αυτό μοιάζει κάτι αναμενόμενο, η εκτίμηση ότι το 2025 τα smartphones θα έχουν εξαφανιστεί και θα έχουν αντικατασταθεί από γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας (AR) ήταν από αυτές που προκάλεσαν ιδιαίτερη εντύπωση.

Το 2027 θα μπορούμε να γράφουμε μηνύματα με τη σκέψη μας, μία τεχνολογία που ήδη υπάρχει, ενώ μέχρι την επόμενη χρονιά αναμένεται να είναι εφικτή η προσομοίωση των λειτουργιών του ανθρώπινου εγκεφάλου!

Το 2030, στο LinkedIn οι αγγελίες θα αφορούν θέσεις εργασίας όπως είναι ο διαχειριστής avatars, ο ειδικός σε θέματα αντιστροφής των επιπτώσεων από τις κλιματικές αλλαγές, αλλά και κατασκευαστής μελών του ανθρώπινου σώματος!

Το 2034 θα είναι διαθέσιμες ευρυζωνικές συνδέσεις της τάξεως του 1 Tbps (ή 1024 Gbps), ενώ το 2036 αναμένεται να έχει βρεθεί η θεραπεία για το Αλτζχάιμερ.

Το 2040 εκτιμάται ότι ο προσωπικός υπολογιστής στο σπίτι μας θα έχει την ίδια ισχύ με εκείνη ενός δισεκατομμυρίου ανθρώπινων εγκεφάλων, ενώ
το 2048 η επικοινωνία θα γίνεται τηλεπαθητικά μέσω μίας τεχνολογίας που αποκαλείται virtual telepathy και για την οποία υπάρχει ήδη σχετική έρευνα.

Το 2050 αναμένεται να έχει δημιουργηθεί ανθρώπινη βάση στον Άρη, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό δεδομένου ότι τότε θα είναι απαραίτητο περισσότερο από ποτέ να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία για να διαχειριστούμε καλύτερα τους πόρους στη Γη, οι οποίοι δεν θα είναι αρκετοί για να καλύψουν τις ανάγκες του πληθυσμού του πλανήτη μας.
πηγή του άρθρου:cnn.gr

galatsinews:togalatsi.blogspot.gr

σαλάτα για σήμερα-καρότο-παντζάρι με ντρέσινγκ μαραθόσπορου

σαλάτα για σήμερα είναι πεντανόστιμη και είναι με καρότο-παντζάρι και ντρέσινγκ μαραθόσπορου

Υλικά
Για τη σαλάτα:
4 μεγάλα καρότα
4 παντζάρια, πλυμένα και καθαρισμένα
1/4 φλ καρύδια πεκάν, χοντροκομμένα
2 κ.σ. σταφίδες
2 φλ φρέσκα φύλλα μαϊντανού
Για το ντρέσινγκ:
1 1/2 κ.γ. μαραθόσπορο
2 κ.γ. μουστάρδα ντιζόν
1/4 φλ μηλόξυδο
1 1/2 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι
μαύρο πιπέρι
Διαδικασία
Για το ντρέσινγκ:
Βάζουμε το μαραθόσπορο σε γουδί και χτυπάμε με το γουδοχέρι μέχρι να λιώσουν.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα, τους λιωμένους μαραθόσπορους, το μηλόξυδο και το ελαιόλαδο.
Αλατοπιπερώνουμε.
Για τη σαλάτα:
Χοντροκόβουμε το καρότο στον τρίφτη και μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Συνεχίζουμε με το παντζάρι και το μεταφέρουμε σε ένα άλλο μπολ.
Προσθέτουμε στο καρότο τα καρύδια, τις σταφίδες και το μαϊντανό.
Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το παντζάρι, ανακατεύουμε και πάλι και σερβίρουμε.
πηγή της συνταγής:dimitrisskarmoutsos.gr
photo:botanologia.blogspot.gr

galatsinews:togalatsi.blogspot.gr

τι θα μαγειρέψω σήμερα, ψητές πατάτες φούρνου στην λαδόκολλα

Πατάτες φούρνου ένα αγαπημένο φαγητό γεμάτο υγεία και νοστιμιά!!!

Συστατικά:
8 μεγάλες πατάτες με λεπτή καθαρή φλούδα
2 κ. σ. μουστάρδα με κόκους
50 ml σάλτσα σόγιας
10 ml ελαιόλαδο
1 κ.σ. πετιμέζι
1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
1 κ.γ. ρίγανη
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαιντανό
4 σκελίδες σκόρδο
2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά καπνιστή
2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες:
Αυτός ο τρόπος ψησίματος χωρίς σχεδόν καθόλου λιπαρά θα σας δώσει ένα αποτέλεσμα που θα νομίζετε ότι τρώτε τηγανητή πατάτα αλλά χωρίς λάδι

Πλένουμε τις πατάτες πολύ καλά με το σφουγγαράκι της κουζίνας και σαπούνι να φύγουν όλα τα χώματα.
Τις κόβουμε στην μέση και κάθε κομμάτι εγκάρσια στα τρία – κυδωνάτες.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της μαρινάδας εκτός από το σκόρδο και ρίχνουμε τις πατάτες μέσα.
Ανακατεύουμε πολύ καλά να πάνε τα μπαχαρικά μας παντού.
Σε ένα μεγάλο ταψί απλώνουμε μία λαδόκολλα και απλώνουμε επάνω της τις πατάτες.
Ψήνουμε για 40-45 λεπτά προσέχοντας να μην μας καούν ανάλογα με την ένταση του φούρνου.
Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.
πηγή:gourmed.gr

βότανα-tips υγείας και ευζωίας,αγγούρια

ξέρετε γιατί τα αγγούρια ξεκουράζουν τα μάτια μας;

γιατί τα αγγούρια
όχι μόνο είναι δροσερά
αλλά
είναι γεμάτα με διοξείδιο του πυριτίου
το οποίο είναι γνωστό ότι μειώνει τις φλεγμονές...
να γιατί όταν
τα μάτια μας είναι
κουρασμένα
πρησμένα και
με μαύρους κύκλους
χρησιμοποιούμε φέτες αγγουριών όπως έχω αναφέρει και στην ανάρτησή μου-μάτια που λάμπουν:..
και να θυμόμαστε πως
οι μαύροι κύκλοι και τα πρησμένα μάτια είναι αποτέλεσμα και τροφικών δυσανεξιών....
πηγή του άρθρου:botanologia.blogspot.gr

galatsinews:togalatsi.blogspot.gr