Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

Τρώτε σνακς με το ζιζανιοκτόνο γλυφοσάτη που προκαλεί καρκίνο; Εδώ είναι τα τρόφιμα που πρέπει να Αποφύγετε

Μετά την καταβολή 289 εκατομμυρίων δολαρίων ως αποζημίωση σε έναν άνδρα που εμφάνισε καρκίνο από τη χρήση του best seller ζιζανιοκτόνου της Roundup, η Monsanto (που τώρα ανήκει στην Bayer) θα ήταν φρόνιμο να επανεξετάσει την ασφάλεια του ενεργού συστατικού του προϊόντος, της γλυφοσάτης.
Αντίθετα, ο αυτοαποκαλούμενος ηγέτης στη γενετική μηχανική εξακολουθεί να αρνείται.
"Η γλυφοσάτη έχει μια ιστορία 40 ετών ασφαλούς και αποτελεσματικής χρήσης. 
Το συντριπτικό συμπέρασμα των εμπειρογνωμόνων παγκοσμίως ... ήταν ότι η γλυφοσάτη μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια", δήλωσε η Monsanto, προφανώς αγνοώντας τα στοιχεία που συσσωρεύονται εναντίον της χημικής ουσίας.
Στην πραγματικότητα, η γλυφοσάτη δεν μπορεί να οριστεί ως "ασφαλής" σε καμία περίπτωση. 
Εκτός από το γεγονός ότι σκοτώνει τα περισσότερα φυτά, η γλυφοσάτη είναι: "πιθανώς καρκινογόνος για τον άνθρωπο", σύμφωνα με τα ευρήματα του Διεθνούς Οργανισμού Έρευνας για τον Καρκίνο (IARC) από το 2015. Έκτοτε, η μία δοκιμή μετά την άλλη από ανεξάρτητες δοκιμές - η τελευταία από την Περιβαλλοντική Ομάδα Εργασίας (EWG) - έχει βρει επικίνδυνα επίπεδα γλυφοσάτης σε καθημερινά αμερικανικά τρόφιμα.
Και το χειρότερο; Πολλά από αυτά παρασκευάζονται από μάρκες που θεωρούμε "υγιεινά".

Τι είναι η Γλυφοσάτη και γιατί είναι τόσο Επικίνδυνη;
Η γλυφοσάτη έχει χρησιμοποιηθεί ως ζιζανιοκτόνο για τη ρύθμιση της ανάπτυξης των φυτών. 
Καταχωρήθηκε για πρώτη φορά για χρήση στις ΗΠΑ το 1974 και σήμερα είναι το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο σε αγροκτήματα και κήπους σε όλη τη χώρα και πωλείται σε περισσότερα από 750 προϊόντα.
Χρησιμοποιείται σε καλλιέργειες τροφίμων, η γλυφοσάτη μπορεί να βρεθεί σχεδόν παντού στην τροφική αλυσίδα. 
Και οι ανησυχίες σχετικά με τη σχέση μεταξύ της τοξικότητας της γλυφοσάτης και του καρκίνου αυξάνονται.
Η σύνδεση με το λέμφωμα Non-Hodgkin είναι ιδιαίτερα ισχυρή. 
Μια μελέτη υποστηρίζει ότι η έκθεση στη γλυφοσάτη τριπλασιάζει τον κίνδυνο εμφάνισης ενός υποτύπου της νόσου που ονομάζεται μικρό λεμφοκυτταρικό λέμφωμα. 
Σε μια άλλη μελέτη, οι συμμετέχοντες που χρησιμοποίησαν 5 ή περισσότερα από τα 9 φυτοφάρμακα που εξετάστηκαν είχαν διπλάσιες πιθανότητες να αναπτύξουν λέμφωμα Non-Hodgkin.
Η γλυφοσάτη έχει επίσης συσχετιστεί με πλήθος άλλων προβλημάτων υγείας, όπως ηπατική βλάβη, νεφροπάθεια, αναπαραγωγικά προβλήματα και γενετικές ανωμαλίες.
Και η ζημιά του στα φυτά έχει μεγαλύτερη σημασία από ό,τι νομίζουμε. 
Η γλυφοσάτη όχι μόνο παρεμβαίνει στην ικανότητα των φυτών να απορροφούν θρεπτικά συστατικά από το έδαφος, αλλά δρα και ως αντιβιοτικό που σκοτώνει ορισμένα καλά βακτήρια - κρίσιμα για την υγεία τόσο του εδάφους όσο και του πεπτικού μας συστήματος.
Δυστυχώς, η κοινή εναλλακτική λύση στη γλυφοσάτη είναι το paraquat, ένα εξίσου επικίνδυνο και δυνητικά τοξικό ζιζανιοκτόνο και ζιζανιοκτόνο.
Ήρθε η ώρα να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή σε αυτό που τρώμε.
Προϊόντα γλυφοσάτης προς Αποφυγή
Εκτός από την EWG, μια χούφτα ΜΚΟ, όπως οι Moms Across America, Food Democracy Now! και The Detox Project, έχουν ελέγξει μια ποικιλία προϊόντων για γλυφοσάτη. 
Με βάση τις αναφορές τους, εδώ είναι μερικά μόνο είδη τροφίμων και παραδείγματα εμπορικών σημάτων που έχουν δοκιμαστεί θετικά:
Granola by Quaker, KIND, Back to Nature, Nature Valley
Στιγμιαία βρώμη των Giant, Quaker, Umpqua, Market Pantry
Ολόκληρη βρώμη των Quaker, Bob's Red Mill, Nature's Path, Whole Foods
Δημητριακά των Kashi, Kellogg's, συμπεριλαμβανομένων των Lucky Charms και Cheerios
Σνακ μπάρες από Quaker, KIND, Nature Valley, Kellogg's
Πορτοκαλάδες από Tropicana, Minute Maid, Signature Farms, Kirkland
Κράκερς, συμπεριλαμβανομένων των Cheez-Its, Ritz, Triscuits, Goldfish
Μπισκότα των Annie's, Kashi και Nabisco (Oreos)
Chips από Stacy's, Lay's, Doritos, Fritos
Η γλυφοσάτη έχει επίσης βρεθεί σε διάφορα προϊόντα όπως το παγωτό Ben & Jerry's, σε μη βιολογικά βαμβακερά προϊόντα όπως ταμπόν και ρούχα, ακόμη και σε πόσιμο νερό
Έχει βρεθεί στο 75% των δειγμάτων αέρα και βροχής. Σύμφωνα με μια μελέτη του 2017, βρίσκεται τακτικά στα ανθρώπινα ούρα.
Ίσως το πιο αποθαρρυντικό είναι τα νέα ευρήματα σχετικά με τη γλυφοσάτη στα βιολογικά τρόφιμα. 
Αν και στοιχεία δεκαετιών υποστηρίζουν την ιδέα ότι τα βιολογικά τρόφιμα περιέχουν χαμηλότερα (ή ίχνη) επίπεδα φυτοφαρμάκου από τα συμβατικά τρόφιμα, οι τελευταίες δοκιμές δείχνουν ότι τα επίπεδα είναι σχεδόν τα ίδια.
Πώς μπορείτε να αποφύγετε (ή να αντιμετωπίσετε) την έκθεση στη γλυφοσάτη;
Η μόλυνση από τη γλυφοσάτη είναι ανεξέλεγκτη επειδή, όταν μεταφέρεται με τον αέρα, η χημική ουσία μπορεί να ταξιδέψει μακριά. 
Όμως δεν περνάει εύκολα από το δέρμα. 
Η πραγματική ανησυχία είναι η έκθεση μέσω των ματιών, της μύτης ή του στόματος. 
Δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά για το τι υπάρχει στον αέρα, αλλά μπορούμε να ελέγξουμε την κατάποση.
Για να αποφύγετε τη δηλητηρίαση από γλυφοσάτη, δείτε μερικά από τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε:
Ψάξτε για ετικέτες
Το Detox Project, το οποίο χρησιμοποιεί ένα εργαστήριο δοκιμών τροφίμων που είναι εγγεγραμμένο στον FDA για να ελέγχει για τοξικές χημικές ουσίες, εγκαινίασε πρόσφατα την ετικέτα "Glyphosate Residue Free", την οποία μπορούν να ζητήσουν οι εταιρείες για να πιστοποιήσουν τα προϊόντα τους. 
Μέχρι να κυκλοφορήσει ευρύτερα, είναι πιο πιθανό (αλλά όχι εγγυημένο) να αποφύγετε την έκθεση επιλέγοντας τρόφιμα με την ένδειξη "πιστοποιημένα βιολογικά".
Καλλιεργήστε τα δικά σας. Υπάρχουν πολλά οφέλη για την υγεία και το περιβάλλον από την καλλιέργεια των δικών σας φυτών, βοτάνων, λαχανικών και φρούτων. 
Αν δεν έχετε χρόνο, προμηθευτείτε τοπικά προϊόντα από μια λαϊκή αγορά που εμπιστεύεστε.
Αποφύγετε τη χρήση ζιζανιοκτόνων
Όταν έχετε αμφιβολίες, αποφύγετε τη χρήση ζιζανιοκτόνων που χρησιμοποιούν το δραστικό συστατικό γλυφοσάτη. 
Εάν, ωστόσο, συναντήσετε την ουσία, πλένετε πάντα τα χέρια σας ή/και το σώμα σας μετά. 
Εάν βρεθεί γλυφοσάτη στο δέρμα σας ή στα μάτια, τη μύτη ή το λαιμό σας, ακολουθήστε τις οδηγίες Πρώτων Βοηθειών του προϊόντος ή καλέστε το Κέντρο Δηλητηριάσεων.
Εάν παρατηρήσετε επίμονα συμπτώματα, όπως ναυτία, εμετό, διάρροια ή ερεθισμό στο στόμα ή το λαιμό, πρέπει να επισκεφθείτε αμέσως γιατρό. 
Από εκεί και πέρα, έχετε το δικαίωμα να θεωρήσετε τον κατασκευαστή του φυτοφαρμάκου υπεύθυνο για τη ζημιά.
Ανεξάρτητα από το τι θέλει να πιστεύουμε η Monsanto, τα στοιχεία για μακροχρόνιες ανησυχίες για την υγεία από την έκθεση στη γλυφοσάτη είναι πολύ ισχυρά για να το ρισκάρουμε.
Βρείτε έναν πιο ολοκληρωμένο κατάλογο των προϊόντων και των εμπορικών σημάτων που χρησιμοποιούν γλυφοσάτη ή γενικές πληροφορίες για τη γλυφοσάτη στο ενημερωτικό δελτίο του Εθνικού Κέντρου Πληροφόρησης για τα φυτοφάρμακα.
*** Δικτυογραφία:
Scary List of Foods Containing RoundUp & Cancer Causing Glyphosate
https://www.sokolovelaw.com/blog/foods-glyphosate-cancer/

Πώς να αφαιρέσετε την επιβλαβή πρωτεΐνη ακίδας από το σώμα σας

Θρεπτικά συστατικά, φάρμακα και εκχυλίσματα φυτών που μπορούν να σας βοηθήσουν

Από τότε που η πανδημία Covid-19 σάρωσε τον κόσμο πριν από περισσότερα από δύο χρόνια, περισσότεροι από 4,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως έχουν εμβολιαστεί πλήρως. 
Τώρα, όλο και περισσότεροι άνθρωποι ανησυχούν για τις επιπτώσεις στο σώμα των πρωτεϊνών ακίδας, οι οποίες περιέχονται στα εμβόλια. Είναι πράγματι η πρωτεΐνη ακίδας η αιτία του μακροχρόνιου συνδρόμου Covid;
Η πρωτεΐνη ακίδας, γνωστή και ως πρωτεΐνη S, είναι η μεγαλύτερη δομική πρωτεΐνη στον ιό SARS-CoV-2 που προκαλεί την Covid-19. Είναι μια μεγάλη δομή που προεξέχει από την επιφάνεια του ιού.
Όταν η πανδημία άρχισε να εξαπλώνεται για πρώτη φορά, η κατανόηση της πρωτεΐνης ακίδας από τους ανθρώπους ήταν πολύ περιορισμένη. Θεωρήθηκε ότι η πρωτεΐνη ακίδας έπαιξε μόνο το ρόλο της σύνδεσης με τους υποδοχείς ACE2 (ένζυμο μετατροπής της αγγειοτενσίνης), βοηθώντας τον ιό να εισβάλει στα κύτταρα. Ωστόσο, οι επιστήμονες ανακάλυψαν σιγά σιγά ότι τα αποτελέσματα αυτής της πρωτεΐνης είναι πολύπλευρα και αλληλεπιδρά με άλλους κυτταρικούς ιστούς εκτός από τους υποδοχείς ACE2.
8 τρόποι με τους οποίους η πρωτεΐνη ακίδα βλάπτει το σώμα
Κατά τη διάρκεια των δύο και πλέον ετών της πανδημίας Covid-19, πολλές μελέτες έχουν αναλύσει την απειλή που θέτει η πρωτεΐνη ακίδας από διαφορετικές πλευρές και έχουν ανακαλύψει ότι είναι επιβλαβής για το ανθρώπινο σώμα με διάφορους τρόπους, όπως:
Καταστροφή των πνευμονικών κυττάρων (συμπεριλαμβανομένων των πνευμονικών κυψελίδων και των πνευμονικών ενδοθηλιακών κυττάρων).
Καταστροφή των μιτοχονδρίων και των δομών του DNA.
Καταστρέφει τα καρδιαγγειακά κύτταρα.
Αύξηση του κινδύνου θρόμβων αίματος.
Καταστροφή των εγκεφαλικών κυττάρων.
Προαγωγή της φλεγμονής.
Καταστολή της ανοσίας.
Αύξηση του κινδύνου καρκίνου
Θα μπούμε στις λεπτομέρειες καθενός από αυτά τα σημεία.
Οι πρωτεΐνες S μπορούν να επηρεάσουν πολλά όργανα
Όταν ο ιός εισέλθει στο ανθρώπινο σώμα, οι πρωτεΐνες ακίδας θα επηρεάσουν πολλαπλά όργανα με διαφορετικούς τρόπους. Μελέτες έχουν δείξει ότι πολλά κύτταρα οργάνων μπορούν να επηρεαστούν από πρωτεΐνες ακίδας, όπως αυτές στην καρδιά, τον εγκέφαλο και το καρδιαγγειακό σύστημα. Επιπλέον, μία μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2021 στο αποθετήριο προεκτύπωσης bioRxiv αναφέρει ότι οι πρωτεΐνες S προκαλούν:
οι καταλυτικοί υποδοχείς Τύπου 1 στους νεφρούς να αυξηθούν στους ιστούς των νεφρικών κυττάρων και αυτός ο τύπος υποδοχέων μπορεί να γίνει ξενιστής για τον ιό, καθιστώντας τα νεφρά πιο ευαίσθητα στη μόλυνση από τον ιό
κύτταρα στο λεπτό έντερο να διεγείρουν μια μεγάλη ποσότητα υποδοχέων L-SIGN (ειδικά για το ήπαρ/λεμφαδένα ενδοκυτταρικά μόρια προσκόλλησης-3 που αρπάζουν μη-ιντεγκρίνη) για την άμυνα έναντι των παθογόνων. Ωστόσο, μετά από μια μεγάλη ποσότητα συμφύσεων στην επιφάνεια των κυττάρων του λεπτού εντέρου που συνδέονται με τους ιούς, θα κάνει το λεπτό έντερο πιο ευαίσθητο σε ιογενείς λοιμώξεις. Παρόμοια κατάσταση μπορεί να συμβεί και σε άλλα όργανα, όπως τα νεφρά και το δωδεκαδάκτυλο
η ποσότητα των υποδοχέων DC-SIGN (ειδικά δενδριτικού κυττάρου-ενδοκυτταρικά μόρια προσκόλλησης-3 που αρπάζουν μη-ιντεγκρίνη) στους πνεύμονες, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει φλεγμονώδη συμπτώματα στους πνεύμονες
Επιπλέον, οι πρωτεΐνες ακίδας μπορούν να προκαλέσουν διαφορετικούς βαθμούς οξείδωσης των οργάνων, οδηγώντας σε περισσότερους πρόωρους θανάτους κυττάρων και θέτοντας το σώμα σε υπεροξειδωτική κατάσταση, γεγονός που μπορεί να αυξήσει περαιτέρω τον κίνδυνο καρκίνου.
Μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of the American Heart Association διαπίστωσε ότι οι πρωτεΐνες ακίδας έχουν άμεση επίδραση στις πνευμονικές λειτουργίες.
Όταν υπάρχουν πρωτεΐνες ακίδας στο ανθρώπινο σώμα, τα πνευμονικά κυψελιδικά κυτταρικά τοιχώματα θα αρχίσουν να πυκνώνουν και να στερεοποιούνται και οι λειτουργίες των πνευμόνων θα μειωθούν. Επιπλέον, οι πρωτεΐνες θα επηρεάσουν επίσης τις λειτουργίες των μιτοχονδρίων των πνευμονικών κυττάρων, που αποτελούν την ενεργειακή βάση του σώματος.
Οι πρωτεΐνες S βλάπτουν τα μιτοχόνδρια, προκαλώντας πιθανώς μακροχρόνια Covid
Υπό κανονικές συνθήκες, τα μιτοχόνδρια στα κύτταρα είναι σωληνοειδείς “κυτταρικοί σταθμοί παραγωγής ενέργειας”, υπεύθυνοι για τη σύνθεση ενέργειας.
Όταν τα πνευμονικά κυψελιδικά κύτταρα ή τα ενδοθηλιακά κύτταρα διεγείρονται από πρωτεΐνες ακίδας, η μιτοχονδριακή δομή θα αλλάξει δραματικά και θα κατακερματιστεί σε μεγάλο βαθμό και ο αριθμός των σωληναριακών μιτοχονδρίων θα μειωθεί σημαντικά. 
Καθώς η πλειονότητα των κυττάρων στις κυψελίδες ή στους ενδοθηλιακούς ιστούς είναι σοβαρά κατεστραμμένα σε μορφή και λειτουργία, δεν θα είναι σε θέση να παράγουν ενέργεια αποτελεσματικά, γεγονός που είναι πιθανό να προκαλέσει τα κύτταρα να εισέλθουν σε κατάσταση πρόωρης παρακμής και θανάτου.
Ως εκ τούτου, έχει υποτεθεί ότι το παρατεταμένο σύνδρομο Covid-19 μπορεί να προκληθεί από βλάβες στα μιτοχόνδρια. 
Είναι γνωστό ότι ένα από τα κύρια συμπτώματα του χρόνιου συνδρόμου Covid-19 είναι η κόπωση.
 Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι τα κύτταρα σε ορισμένα σημαντικά όργανα και ιστούς δεν είναι τελείως νεκρά, αλλά οι μιτοχονδριακές τους λειτουργίες έχουν υποστεί σοβαρή βλάβη, προκαλώντας τα κύτταρα να εισέλθουν σε κατάσταση πρόωρης παρακμής και θανάτου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την έλλειψη ενέργειας και καθιστά το άτομο ιδιαίτερα επιρρεπές στην κόπωση.
Οι μιτοχονδριακές βλάβες σε διαφορετικά κύτταρα μπορούν επίσης να προκαλέσουν διαφορετικά συμπτώματα. 
Εάν οι μιτοχονδριακές λειτουργίες των πνευμονικών κυττάρων είναι κατεστραμμένες, τότε οι λειτουργίες των πνευμονικών κυψελίδων να διαστέλλονται και να συστέλλονται θα εξασθενήσουν, η απορρόφηση οξυγόνου θα είναι κακή και το μεταβολικό επίπεδο του σώματος θα μειωθεί επίσης. 
Αυτό επίσης κάνει κάποιον πιο επιρρεπή στην κούραση.
Οι πρωτεΐνες S βλάπτουν το καρδιαγγειακό σύστημα και προκαλούν θρόμβους αίματος
Το καρδιακό σύστημα και το μυοκαρδιακό σύστημα περιέχουν έναν πολύ σημαντικό τύπο κυττάρων: τα περικαρδιακά κύτταρα, τα οποία βρίσκονται έξω από τα ενδοθηλιακά κύτταρα των αιμοφόρων αγγείων και συνήθως συνδυάζονται με ενδοθηλιακά κύτταρα για να βοηθήσουν τα αιμοφόρα αγγεία να μεταδώσουν διαφορετικά σήματα.
Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Clinical Science ανακάλυψε ότι όταν ο ιός SARS-CoV-2 εισέλθει στο σώμα, οι πρωτεΐνες ακίδας θα δεσμευτούν στους υποδοχείς CD147 στην επιφάνεια των περικαρδιακών κυττάρων, καθιστώντας τους πιο πιθανό να αποβληθούν από την επιφάνεια των ενδοθηλιακών κυττάρων. 
Αυτό θα επηρεάσει ορισμένες από τις λειτουργίες των ενδοθηλιακών κυττάρων και θα επιταχύνει τον θάνατο των κυττάρων του αγγειακού τοιχώματος.
Επιπλέον, οι ίδιες οι πρωτεΐνες ακίδας μπορούν να διεγείρουν άμεσα τα περικαρδιακά κύτταρα να παράγουν περισσότερους προφλεγμονώδεις παράγοντες που μπορούν να βλάψουν το μυοκάρδιο και να προκαλέσουν θρόμβους αίματος.
Οι πρωτεΐνες ακίδας μπορούν επίσης να προκαλέσουν θρόμβωση. 
Μία άλλη μελέτη-πείραμα που δημοσιεύτηκε στο αποθετήριο προεκτύπωσης BioRxiv διερεύνησε πώς θα άλλαζαν τα αιμοπετάλια μετά τη διέγερσή τους από πρωτεΐνες ακίδας.
Το πείραμα συνέκρινε την πρωτεΐνη ακίδας του ιού SARS-CoV-2 με μια άλλη ιική πρωτεΐνη που ονομάζεται VSV (ιός φυσαλιδώδους στοματίτιδας) και διαπίστωσε ότι περισσότερα αιμοπετάλια προκλήθηκαν να πήξουν παρουσία των πρωτεϊνών ακίδας.
Οι πρωτεΐνες Spike βλάπτουν την ανοσία
Όταν το ανθρώπινο σώμα μολύνεται από ιούς, οι πρωτεΐνες ακίδας ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα για να ανταποκριθεί σε αυτήν την εξωτερική κρίση, συμπεριλαμβανομένου του έμφυτου ανοσοποιητικού συστήματος, του επίκτητου ανοσοποιητικού συστήματος και των κυτοκινών που απελευθερώνονται μετά τον ερεθισμό του ανοσοποιητικού συστήματος, οπότε ο αντίκτυπος των πρωτεΐνών ακίδας στο ανοσοποιητικό σύστημα είναι επίσης ολοκληρωμένος. 
Αυτό φαίνεται επίσης σε μια εργασία που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Leukemia.
Για παράδειγμα, υπάρχουν 11 τύποι υποδοχέων που μοιάζουν με διόδια στο έμφυτο ανοσοποιητικό σύστημα και ο έβδομος τύπος αυτών των υποδοχέων μπορεί να αναγνωρίσει το RNA των μονόκλωνων ιών. Το mRNA (αγγελιοφόρο RNA) που εισέρχεται στο σώμα μετά τη μόλυνση ή τον εμβολιασμό Covid-19 είναι επίσης μονόκλωνο και τα κύτταρα του ανοσοποιητικού θα αναγνωρίσουν το RNA του ιού και θα του επιτεθούν. 
Παρουσία πρωτεϊνών ακίδας, η ποσότητα έκφρασης υποδοχέα τύπου toll μπορεί να αυξηθεί ως απόκριση στην ιική επίθεση και τα συμπληρωματικά ανοσοκύτταρα μπορεί να απελευθερώσουν περισσότερες ιντερφερόνες ως απόκριση σε διαφορετικές παραλλαγές του ιού.
Εάν η ποσότητα των ιικών πρωτεϊνών ακίδας στο σώμα είναι πολύ υψηλή, μπορεί να υπερενεργοποιήσουν την έκφραση των ιντερφερονών, η οποία μπορεί ακόμη και να προκαλέσει το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος να επιτεθεί στα δικά του κύτταρα.
Παραμένουν οι πρωτεΐνες S του εμβολίου στο σώμα;
Όπως γνωρίζουμε, τα εμβόλια Covid-19 έχουν ενσωματώσει έναν μηχανισμό έκφρασης για την πρωτεΐνη S του ιού, ο οποίος επιτρέπει στο ανοσοποιητικό μας σύστημα να αναγνωρίζει τον ιό. Ωστόσο, πόσο καιρό παραμένουν στο σώμα οι πρωτεΐνες S από τα εμβόλια;
Οι πρωτεΐνες ακίδας χωρίζονται σε δύο μέρη: S1 και S2, με το S1 να παραμένει στο αίμα και το S2 να συνδέεται με τις κυτταρικές μεμβράνες.
Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Clinical Infectious Diseases ανακάλυψε ότι οι πρωτεΐνες S1 εμφανίζονταν στους ανθρώπους αμέσως μετά την πρώτη δόση του εμβολίου Moderna και ότι ορισμένοι άνθρωποι εξακολουθούσαν να έχουν άθικτες πρωτεΐνες ακίδας δύο εβδομάδες μετά την πρώτη δόση του εμβολίου.
Ωστόσο, άλλες πρωτεΐνες στον ιό, όπως η πρωτεΐνη νουκλεοκαψιδίου, δεν υπήρχαν, επειδή δεν συμπεριλήφθηκαν στο εμβόλιο.
Το εύρημα ότι ανέπαφες πρωτεΐνες ακίδας εξακολουθούσαν να υπάρχουν στο ανθρώπινο σώμα δύο εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό ήταν πέρα από τις προσδοκίες.
Μια άλλη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Immunology διαπίστωσε ότι οι πρωτεΐνες S2 μπορούσαν ακόμα να ανιχνευθούν τέσσερις μήνες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου Pfizer.
Ωστόσο, η βλάβη των πρωτεϊνών ακίδας σχετίζεται με την ποσότητά τους. 
Οι προαναφερθείσες παρενέργειες βασίζονται όλες σε in vitro μελέτες και ζωικά μοντέλα και οι σχετικά σοβαρές βλάβες εμφανίστηκαν μόνο όταν οι ποσότητες των πρωτεϊνών ακίδας ήταν μεγάλες.
Εάν το mRNA του ιού στο εμβόλιο εμφανιζόταν μόνο σε μικρές ποσότητες στους μύες και δεν εισχωρούσε στο αίμα ή στα όργανα σε μεγάλες ποσότητες, τότε αυτές οι σοβαρές παρενέργειες δεν θα εμφανίζονταν.
Πώς να βγάλετε τις πρωτεΐνες από το σώμα
Εάν αναπτύξουμε το παρατεταμένο σύνδρομο Covid-19 μετά από μόλυνση ή εμβολιασμό, ποια φάρμακα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αποβολή των πρωτεϊνών ακίδας και τη βελτίωση των συμπτωμάτων; 
Το Παγκόσμιο Συμβούλιο για την Υγεία (WCH) έχει κάνει αρκετές συστάσεις για θρεπτικά συστατικά και φάρμακα.
1. Θρεπτικά συστατικά που μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση των συμπτωμάτων:
Βιταμίνη C
Βιταμίνη D
Ωμέγα 3
Κερσετίνη
Μελατονίνη
Ψευδάργυρος
Όλα αυτά είναι θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, βοηθώντας έτσι το σώμα να αφαιρέσει τις πρωτεΐνες ακίδας.
2. Συνήθη φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση των συμπτωμάτων:
Ασπιρίνη
Αντιισταμινικά
Στεροειδή
Κολχικίνη
Σταθεροποιητές μαστοκυττάρων
Ιβερμεκτίνη
3. Εκχυλίσματα φυτών
Ορισμένα φυτικά εκχυλίσματα στη φύση μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην αποτοξίνωση του σώματος, όπως:
Αυτοθεραπευτικό εκχύλισμα
Εκχύλισμα πευκοβελόνας
Εκχύλισμα φύλλων πικραλίδας
Rheum emodin
Μερικά από αυτά τα συστατικά, όπως το σικιμικό οξύ που περιέχεται στις πευκοβελόνες, έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες που μπορούν να μειώσουν τις οξειδωτικές ελεύθερες ρίζες στο σώμα και να προσφέρουν αποτοξινωτικό αποτέλεσμα.
Τα παραπάνω προτεινόμενα φάρμακα δεν είναι θεραπείες, αλλά μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση της ανοσίας του σώματος και στην εξισορρόπηση του ανοσοποιητικού μηχανισμού του οργανισμού, ο οποίος είναι χρήσιμος στη συνολική καταπολέμηση του ιού.
Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η κατάσταση του καθενός είναι διαφορετική. 
Επομένως, είναι απαραίτητο να μιλήσετε με τον γιατρό σας πριν πάρετε τα φάρμακα που προτείνει η WCH, για να βεβαιωθείτε ότι είναι κατάλληλα για εσάς.
Παραπομπές
https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2021.07.07.451411v1.full.pdf
https://www.ahajournals.org/doi/epub/10.1161/CIRCRESAHA.121.318902
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34807265/
https://www.nature.com/articles/s41375-021-01332-z
https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2021.12.14.472668v2.full.pdf
https://academic.oup.com/cid/article/74/4/715/6279075
https://www.jimmunol.org/content/207/10/2405
World Council for Health: A practical approach to keeping healthy after your Covid-19 jab

https://0minus.substack.com/p/--1ca?fbclid=IwAR0n2RdlSvm7y0qRMwdi8edh0u2lxqxG2YJEQp5Av9WbI8PpTmm76ItmoFg