Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024

Αλέκος ρωτά, Σακελλάριος απαντά: Αν ο Θεός ήταν Έλληνας; Θα κατέστρεφε τον κόσμο για να...

Ο αποκαλούμενος και πρύτανης της κωμωδίας, Αλέκος Σακελλάριος παίρνει συνέντευξη από τον εαυτό του. 
Ρωτά και απαντά για τον Θεό, 
τα τρία κακά του νεοέλληνα, 
την ελπίδα και το μέλλον της Ελλάδας.
Οι πιθανότητες να βρούμε κάποιο από τα βιβλία της σειράς "Τότε που οι άνθρωποι γελούσαν" που κυκλοφόρησαν από τις Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη μάλλον δεν είναι πολλές.
Στην ιστοσελίδα των σχετικών εκδόσεων υπάρχει η ένδειξη "εξαντλημένο" και το ακόλουθο σημείωμα: «Οι δύο συγγραφείς αποτέλεσαν στη δεκαετία του 1980 το τελευταίο συγγραφικό δίδυμο, το οποίο σήκωσε το βάρος της υπέρτατης, θα λέγαμε, προσπάθειας για να διατηρηθεί ζωντανό το ευ­θυμογράφημα και το σατιρικό διήγημα. Δύο είδη του γραπτού λόγου τα οποία στις μέρες μας εξέλειπαν και λάμπουν πλέον, μόνον δια της απουσίας τους.
Πρόκειται για το πρώτο βιβλίο μιας υπέροχης και απολαυστικής δεκάτομης σειράς αυτοτελών βιβλίων, που μας χάρισαν από κοινού οι δυο πολυγραφότατοι συγγραφείς ο Αλέκος Σακελλάριος, ο τότε πρύτανης της κωμωδίας και του ευθυμογραφήματος και ο  Δήμος Λεβιθόπουλος, ένας νέος ταλαντούχος σατιρικός συγγραφέας, που ένωσαν τις δυνάμεις "εν μια πέννη", δίνοντας ένα αποτέλεσμα μοναδικό! 
Τα μισά από τα δέκα βιβλία τους εκδόθηκαν τότε, αρχές δεκαετίας του ’80 και γνώρισαν μεγάλη επιτυχία. 
Κυκλοφόρησαν μέχρι και σε σχήμα τσέπης. 
Αφότου ο κορυφαίος συγγραφέας και πατριάρχης του ελληνικού κινηματογράφου Αλέκος Σακελλάριος "πήγε να συναντήσει τον Αριστοφάνη", το έταιρον συγγραφικό ήμισυ, ο Δήμος Λεβι­θόπουλος "αναζήτησε την έμπνευση σε άλλους μακρινούς τόπους" με αποτέλεσμα αυτά τα δέκα μοναδικά στο είδος τους βιβλία, εκδοθέντα και μη, να έχουν τη μοίρα ενός χαμένου θησαυρού"
Σε μια τέτοια έκδοση λοιπόν, διαβάζουμε σε κείμενο του ίδιου του Αλέκου Σακελλάριου:
– Οι Έλληνες χωρίζονται σε αμετανόητους άτιμους και σε μετανιωμένους τίμιους!
– Ποια είναι η κληρονομιά των Ελλήνων;
– Από τους σπουδαίους προγόνους μας, κληρονομήσαμε δύο ένδοξους βράχους: Την Ακρόπολη και τον Καιάδα. Και σταθήκαμε ανάξιοι όχι μόνον στο ύψος του πρώτου, αλλά και στο βάθος του δεύτερου.
– Γραφειοκρατία;
– Γραφειοκρατία είναι οι διαδικασίες που ακολουθούν τα προβλήματα όταν τα απασχολεί κάποια σοβαρή λύση!
– Τι έχεις να πεις για την καταστροφή του περιβάλλοντος;
– Το μέγα ελληνικό θαύμα! Έχουμε κάψει σε δέκα χρόνια ότι οι άλλοι σε εκατό!
– Δηλαδή;
– Στην Ευρώπη αντιστοιχούν τρία δένδρα σε κάθε κάτοικο. Στην Ελλάδα αντιστοιχούν τρεις εμπρηστές σε κάθε δένδρο!
– Αξιοκρατία;
– Αξιοκρατία ονομάζουμε τα προσόντα που απαιτούνται για να υπερπηδήσουμε έναν καλύτερο από εμάς. Αναξιοκρατία λέμε την ατυχία μας να μην γίνουμε κι εμείς κάτι που δεν αξίζουμε, όπως θαυμάσια το καταφέρνουν τόσοι άλλοι.
– Ελπίδα;
– Την ελπίδα την φτιάχνεις με όση απελπισία σου έχει απομείνει.
– Φοβάσαι;
– Ο καθένας μας κρύβει μέσα του τον καλύτερο και τον χειρότερο Έλληνα μαζί. Το κακό είναι ότι όσο πάει, αυτοί οι δύο όλο και λιγότερο διαφέρουν μεταξύ τους!
– Το μέλλον της Ελλάδας;
– Αν ποτέ πει να ξεβρωμίσει ο τόπος αυτός, πολύ φοβάμαι ότι θα μείνει…μόνον ο τόπος!

Μπορούν οι άνθρωποι να διακρίνουν τα υγιή από τα άρρωστα άτομα και αν ναι, με ποιες ενδείξεις;

Μπορούν οι άνθρωποι να διακρίνουν υγιή από τα άρρωστα άτομα και αν ναι, με ποιες ενδείξεις; 
Προκειμένου να μελετήσουν αυτά τα σημαντικά ερωτήματα, σε μια πρόσφατη μελέτη, ο John Axelsson και η ομάδα του άφησαν 62 μη εκπαιδευμένους κριτές να αποφασίσουν για 32 φωτογραφίες προσώπου αν το άτομο στη φωτογραφία ήταν υγιές ή άρρωστο. 
Οι απλοί αυτοί παρατηρητές έκριναν ότι οι σοβαρά άρρωστοι άνθρωποι είχαν πιο χλωμά χείλη και δέρμα, 
πιο πρησμένο πρόσωπο, 
πιο πεσμένες γωνίες του στόματος, 
πιο πεσμένα βλέφαρα, 
πιο κόκκινα μάτια, 
λιγότερο γυαλιστερό,
δέρμα με κηλίδες και πως φαίνονταν πιο κουρασμένοι. 
Έτσι, τα ευρήματα της μελέτης υποδηλώνουν ότι οι ενδείξεις του προσώπου που σχετίζονται με το δέρμα, 
το στόμα και τα μάτια μπορούν να βοηθήσουν στην ανίχνευση σοβαρά ασθενών και δυνητικά μεταδοτικών ατόμων.
Μία νέα έρευνα υποστηρίζει την ιδέα ότι έχουμε αναπτύξει μια σειρά μηχανισμών συμπεριφοράς ώστε να ανιχνεύουμε κάποια μόλυνση πολύ σύντομα μετά την εμφάνισή της.
Σίγουρα, και να θέλει κάποιος είναι δύσκολο να μη προσέξει έναν άνθρωπο με κόκκινη μύτη που βήχει και φτερνίζεται. 
Φαίνεται όμως ότι οι ικανότητες μας στην ανίχνευση είναι πολύ πιο ευαίσθητες καθώς μπορούμε να εντοπίσουμε σημάδια στους άλλους πριν ακόμα καταλάβουν ούτε οι ίδιοι ότι είναι άρρωστοι.
Μάλιστα, οι άνθρωποι μπορούν να "διαβάζουν" μια σειρά από σωματικά σημάδια στο πρόσωπο ενός ατόμου που νοσεί, λίγες μόνο ώρες μετά την έναρξη της μόλυνσης, έτσι ώστε να προφυλάσσονται από τις μεταδοτικές ασθένειες.
Σε ένα πιλοτικό πείραμα, ερευνητές έδωσαν σε υγιείς εθελοντές είτε εικονικό φάρμακο είτε λιποπολυσακχαρίτη/LPS, μόριο που λαμβάνεται από βακτήρια. 
Τα μόρια LPS είναι στείρα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν εγχέονται ζωντανά βακτηρίδια, αλλά προκαλούν μια ισχυρή ανοσοαπόκριση και συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη που διαρκούν λίγες ώρες.
Στη συνέχεια, φωτογράφησαν τα πρόσωπα των συμμετεχόντων μόλις δύο ώρες μετά τη λήψη της ουσίας και μετά από εξετάσεις αίματος που έδειχναν ότι είχε αρχίσει η φλεγμονώδης αντίδραση.
Η ομάδα έδειξε έπειτα τα πορτρέτα σε 62 παρατηρητές, οι οποίοι στη πρώτη φάση κλήθηκαν να κρίνουν αν το εικονιζόμενο άτομο ήταν άρρωστο ή υγιές, με κάθε φωτογραφία να εμφανίζεται για μέγιστο διάστημα πέντε δευτερολέπτων.
Σε μια κλίμακα από 0 έως 1, με 0.5 να είναι καθαρή τύχη, οι παρατηρητές σημείωσαν 0.62, πράγμα που σημαίνει ότι η ικανότητά τους να ανιχνεύουν ένα άρρωστο άτομο από μια ματιά δεν ήταν τυχαία.
Στη δεύτερη φάση, ζητήθηκε από τους παρατηρητές να υποδείξουν τα συγκεκριμένα σημάδια προσώπου που τους οδήγησαν στην απάντηση τους.
Με βάση τις απαντήσεις τους, οι άνθρωποι που έλαβαν LPS φάνηκαν να έχουν πιο χλωμά χείλη και δέρμα, πιο πρησμένο πρόσωπο, οι γωνιές του στόματος ήταν πιο πεσμένες, είχαν πεσμένα βλέφαρα, κόκκινα μάτια και λιγότερο λαμπερό δέρμα. 
Από αυτά, τρία ξεχώρισαν περισσότερο.
Χλωμό δέρμα
Η ερυθρότητα υποδηλώνει μια υγιή και ελκυστική εμφάνιση σε ανθρώπους και ζώα. 
Αντίθετα, οι περισσότεροι πιστεύουμε, όπως τα άτομα/παρατηρητές τις μελέτης, ότι όσοι έχουν χλωμό δέρμα είναι άρρωστοι. 
Βέβαια η ωχρότητα μπορεί να οφείλεται και στην απλή κόπωση. 
Γι’ αυτό μια κουρασμένη εικόνα συνδέεται συχνά στενά με την εμφάνιση κάποιας ασθένειας!
Πεσμένα βλέφαρα
Τα βλέφαρα των "ασθενών" ήταν πιο πεσμένα σε σύγκριση με τους υγιείς, προσδίδοντάς τους μια μελαγχολική/αρρωστημένη έκφραση!
Η ασθένεια έκανε τους ασθενείς να αισθάνονται κουρασμένοι και να παρουσιάζουν μια κουρασμένη έκφραση!
Χλωμά χείλη
Οι ερευνητές σημείωσαν ότι οι "ασθενείς" είχαν εμφανώς πιο χλωμά χείλη από τους υγιείς. 
Οι μη επαγγελματίες παρατηρητές, ωστόσο, αγνόησαν εντελώς αυτό το σημάδι. 
Αν θέλουμε λοιπόν να εντοπίσουμε ποιος είναι άρρωστος, δεν ξεχνάμε να κοιτάμε και τα χείλη του. 
Η έγκαιρη ανίχνευση είναι το κλειδί
Εξελικτικά, η ικανότητα ταχείας αναγνώρισης και αποφυγής δυνητικά άρρωστων, μεταδοτικών ατόμων δίνει σίγουρα ένα εξελικτικό πλεονέκτημα, κρίσιμο για την επιβίωση.
Όσο πιο γρήγορα ανιχνεύεται η μόλυνση, τόσο πιο εύκολα περιορίζεται. 
Η μελέτη αποτελεί ένα καλό σημείο εκκίνησης σχετικά με τον τρόπο ανίχνευσης πρώιμων συμπτωμάτων μόλυνσης, όμως απαιτείται περαιτέρω έρευνα σε ένα μεγαλύτερο και ευρύτερο φάσμα εθνικοτήτων και για διάφορες ασθένειες.
Ο άρρωστος που έλαβε το LPS στην πάνω εικόνα είναι ο (Α). 
Εσείς το είχατε καταλάβει;
Αργότερα, μία άλλη ομάδα μελετητών μελέτησαν περαιτέρω την παρουσία/απουσία σταθερών ατομικών διαφορών στην ικανότητα διάκρισης και διερεύνησαν τη συσχέτιση μεταξύ της ικανότητας διάκρισης των αξιολογητών όταν χωρίζουμε το πλήρες σύνολο των 32 εικόνων τυχαία σε δύο μισά των 16 εικόνων. 
Και οι μελετητές κλείνοντας την έκθεσή τους μας λένε:
"Εν κατακλείδι, εστιάζοντας την προσοχή στις ατομικές διαφορές και τη χρήση κοινωνικών πληροφοριών, στόχος μας ήταν να συμπληρώσουμε την πρόσφατη μελέτη του John Axelsson και της ομάδα του, 
η οποία διερεύνησε αν και με ποια στοιχεία τα άτομα μπορούν να διακρίνουν μεταξύ υγιών και ασθενών ανθρώπων. 
Πιστεύουμε ότι, μαζί με τα ευρήματα της αρχικής μελέτης, τα αποτελέσματά μας σκιαγραφούν βασικές πτυχές ενός συναρπαστικού και εξαιρετικά σημαντικού ερευνητικού πεδίου:
τα αίτια και τις συνέπειες της συμπεριφορικής ανοσίας σε άτομα, ομάδες και πληθυσμούς"
επιμέλεια κειμένου:ntina
Πηγές:
Οι εικόνες δημιουργήθηκαν από την Audrey Henderson, MSc, Πανεπιστήμιο St Andrews, με τη χρήση του Psychomorph. 
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6234884/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29298938/
Axelsson, J., Sundelin, T., Olsson, M. J., Sorjonen, K., Axelsson, C., Lasselin, J., & Lekander, M. (2018, January). Identification of acutely sick people and facial cues of sickness. In Proc. R. Soc. B (Vol. 285, No. 1870, p. 20172430). The Royal Society.
bioximikos.gr

Βασική συχνότητα SR 7,83 Hz, στις 25/08/ έφτασε 92 Hz!

Συντονισμός Schumann/Schumann Resonance  25/8 - Ισχύς 92
"Κάθε δευτερόλεπτο, ένα πλήθος παλμών ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο σε αυτόν τον μοναδικό, αντηχητικό θάλαμο μεταξύ της Γης και της ιονόσφαιρας, στέλνοντας κωδικοποιημένα σήματα σε όλους τους μικροοργανισμούς. 
Τα σήματα αυτά μας συνδέουν με το μαγνητικό πεδίο της Γης. 
Πήραν το όνομα Schumann, από τον Winfried Schumann που τους ανακάλυψε και είναι αυτοί που οδηγούν τον εναρμονιστικό παλμό για την ισορροπία της ζωή στον κόσμο μας" Eric Thompson
Ο Winfried Schumann συμμετείχε στο πρώιμο γερμανικό μυστικό διαστημικό πρόγραμμα και αργότερα μεταφέρθηκε με χαρτί στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Και οι συχνότητες των Schumann resonances είναι αρκετά σταθερές και καθορίζονται κυρίως από το φυσικό μέγεθος της ιονοσφαιρικής κοιλότητας - της κοιλότητας που δημιουργείται ανάμεσα στην επιφάνεια της γης και την ιονόσφαιρα!
-. 25 Αυγούστου και είναι η 5η συνεχή μέρα που έχουμε υψηλή εισαγωγή ενέργειας
Οι μεγάλες διακυμάνσεις που κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει, αλλά που μας δίνουν ένα σαφές σημάδι ότι ο πλανήτης αλλάζει. 
Η Γη δονείται όλο και πιο ψηλά, όπως κι εμείς!
- 85 - 89 - 37 - 77 - 92 hz
Ειδικά στις 25 Αυγούστου υπήρξαν οι ισχυρότερες κινήσεις των τελευταίων μηνών.
Μια πολύ έντονη φάση έφερε το πλάτος των Schumann Resonance  να φτάσει στην τεράστια ισχύ 92 
Οι επιπτώσεις στους κατοίκους του Πλανήτη από αυτές τις κινήσεις έγιναν αντιληπτές τόσο από τα ζώα όσο και από τους ανθρώπους με τρόπο αδιαμφισβήτητο.
Μεταξύ άλλων παρατηρήθηκε αυπνία και άγχος σε πολλά άτομα!
Επίλογος
Συχνότητα σημαίνει πόσοι κύκλοι κύματος συμβαίνουν σε ένα δευτερόλεπτο, 
1 Hz. σημαίνει 1 κύκλος ανά δευτερόλεπτο, 
40 Hz. σημαίνει 40 κύκλοι ανά δευτερόλεπτο, 
πλάτος είναι το μέγεθος της δόνησης, πόσο μεγάλο είναι το κύμα.
Οι αρχαίοι Ινδοί Rishis αποκαλούσαν τα 7,83 Hz τη συχνότητα του ΟΜ. 
Συμβαίνει επίσης να είναι ο φυσικός ρυθμός καρδιακών παλμών της Μητέρας Γης. 
Το πλάτος των /Schumann Resonance αλλάζει και είναι μεγαλύτερο όταν το ιονοσφαιρικό πλάσμα διεγείρεται. 
Η διέγερση του ιονοσφαιρικού πλάσματος συμβαίνει εξαιτίας της ηλιακής δραστηριότητας, 
των καταιγίδων, 
της χρήσης βαθμωτών όπλων πλάσματος και του HAARP και τελευταία επίσης όταν οι δυνάμεις του Φωτός καθαρίζουν την ανωμαλία του πλάσματος.
                               μετάφραση και επιμέλεια κειμένου:ntina
         πληροφορίες από disclosurenews.it