Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Ο πρώτος μανδύας που κρύβει τον χώρο και τον χρόνο!

Ο πρώτος μανδύας που κρύβει τον χώρο και τον χρόνο!

Αναπτύχθηκε μηχανισμός που «επεξεργάζεται» και μεταβάλλει τον χωροχρόνο
Λονδίνο
Τα τελευταία χρόνια πολλές επιστημονικές ομάδες ανέπτυξαν μηχανισμούς οι οποίοι καταφέρνουν να χειρίζονται το φως και να διατηρούν αθέατα τα αντικείμενα που βρίσκονται στην εμβέλεια τους. Μια ερευνητική ομάδα στις ΗΠΑ έκανε ένα βήμα περισσότερο αναπτύσσοντας έναν μηχανισμό που όχι μόνο κρύβει από την κοινή θέα κάποιο αντικείμενο αλλά εξαφανίζει και τον χρόνο. Ο νέος μανδύας δημιουργεί χρονικά κενά κατά την διάρκεια των οποίων συμβαίνουν γεγονότα που όχι μόνο δεν γίνονται ορατά αλλά θα είναι σαν μην συνέβησαν ποτέ.

Οι χρονικοί φακοί

Ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου Κορνέλ δημιούργησε τον πρώτο «χωροχρονικό» μανδύα. Οι ερευνητές κατάφεραν να στείλουν μια δέσμη φωτός μέσα από δύο «φακούς χρόνου» οι οποίοι επιβράδυναν και συμπίεσαν τη δέσμη πριν την αφήσουν στη συνέχεια και πάλι ελεύθερη να συνεχίσει την πορεία της.

Έτσι κάποιος που παρατηρεί το σημείο που βρίσκεται ο μανδύας βλέπει κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που στην πραγματικότητα συμβαίνει «πίσω» από τον μανδύα. Ο νέος μηχανισμός δεν καμπυλώνει τον χρόνο όπως συμβαίνει με τους αντίστοιχους μηχανισμούς για τον χώρο οι οποίοι στην ουσία «λυγίζουν» το φως ώστε να κρύβονται από την κοινή θέα τα αντικείμενα.

Η διαδικασία επιβράδυνσης - επιτάχυνσης του φωτός δημιουργεί κενά μέσα στα οποία  ο χρόνος σταματά και τα πράγματα για τον εξωτερικό παρατηρητή εξαφανίζονται. Μέχρι στιγμής η συσκευή λειτουργεί μόνο για 110 νανοδευτερόλεπτα με τους επιστήμονες να υποστηρίζουν ότι το καλύτερο που θα μπορούν να επιτύχουν σε αυτή την φάση της έρευνας είναι τα 120 μικροδευτερόλεπτα.

Ο μανδύας στους δρόμους


Στον δικτυακό τόπο επιστημονικών θεμάτων Popsci.com παρουσιάζεται ένα παράδειγμα ώστε να γίνει κατανοητή η λειτουργία της συσκευής.
Φανταστείτε λοιπόν ότι βρισκόμαστε σε έναν αυτοκινητόδρομο. «Για να δημιουργήσεις ένα κενό σε αυτόν, επιβραδύνεις τα αυτοκίνητα στο ένα σημείο και επιταχύνεις τα άλλα από ένα σημείο και κάτω. Αποτέλεσμα είναι να δημιουργηθεί ένα κενό κατά τη διάρκεια του οποίου δεν μπορεί κανείς να καταγράψει τι έχει διαδραματιστεί» αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα.
Η επιστημονική κοινότητα υποδέχθηκε με ενθουσιασμό τη δημιουργία του νέου μηχανισμού με τους ειδικούς να τονίζουν ότι πρόκειται για μια επανάσταση στον χώρο των εφευρέσεων.
www.tovima.gr

ΕΟΦ: Ανακαλούνται γνωστές φαρμακευτικές καραμέλες για το λαιμό

ΕΟΦ: Ανακαλούνται γνωστές φαρμακευτικές καραμέλες για το λαιμό

Με απόφασή του ο ΕΟΦ προχωρά στην ανάκληση της παρτίδας 152040 του φαρμακευτικού προϊόντος “Lysopaine, Subl.tab”, κατόπιν ενημέρωσης του ΚΑΚ ότι τα αποτελέσματα των εν εξελίξει μελετών σταθερότητας, που αφορούν στην περιεχόμενη παπαΐνη, βρέθηκαν εκτός προδιαγραφών αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).
Η παρούσα απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο προάσπισης της δημόσιας υγείας με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση του ΚΑΚ.

Η εταιρεία Boehringer Ingelheim Ελλάς Α.Ε οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες της συγκεκριμένης παρτίδας και να την αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Τα σχετικά παραστατικά πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.
δημοσίευση:1.6.2017
www.topontiki.gr

τα φυτά έχουν πρωτόγονα μάτια,και μπορούν να βλέπουν!

τα φυτά έχουν πρωτόγονα μάτια,πόσο μπορούν να δουν;

Είναι γνωστό εδώ και καιρό από έρευνες που έχουν γίνει, ότι τα φυτά μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω χημικών διαβιβαστών και να αναγνωρίζουν τους απογόνους τους.
Έτσι, δεν μας εκπλήσσει το γεγονός ότι μία νεότερη έρευνα δείχνει πως τα φυτά έχουν την ικανότητα της όρασης.

Το επιστημονικό περιοδικό Scientific American παρουσίασε νεότερα στοιχεία στο άρθρο του σχετικά με την όραση των φυτών (1), κάτι που είναι βέβαιο ότι θα σας κάνει να σκεφτείτε διαφορετικά το πως λειτουργούν τα φυτά.

Το ξετύλιγμα του νήματος αυτής της ιστορίας ξεκινά με τα κυανοβακτήρια.
Τα κυανοβακτήρια είναι μονοκύτταρα κυανοπράσινα φύκη.
Αυτοί οι μονοκύτταροι φυτικοί οργανισμοί κινούνται προς και αντίθετα από την κατεύθυνση της πηγής του φωτός, κάτι το οποίο φαίνεται πως δεν αποτελεί απλά μία ενστικτώδη αντίδραση σε ένα φυσικό ερέθισμα.

Το πιο εκπληκτικό είναι ότι το κύτταρο του κυανοβακτηρίου στο σύνολό του λειτουργεί σαν ένα μικρό μάτι (2).
Η στρογγυλή κυτταρική μεμβράνη επιτρέπει την είσοδο του φωτός στην μία πλευρά του κυττάρου ενώ στην απέναντι πλευρά  το φως εστιάζεται σε υποδοχείς.
Η όλη διαδικασία μοιάζει στα βασικά της σημεία με τον τρόπο που λειτουργούν τα δικά μας μάτια που μας επιτρέπουν να αντιλαμβανόμαστε τις λεπτομέρειες του κόσμου γύρω μας.

Η ιστορία αυτή ξεκινά από το 1907 όταν ο γιος του μεγάλου θεωρητικού της εξέλιξης των ειδών Κάρολου Δαρβίνου, Φράνσις υπέθεσε πώς τα φύλλα έχουν μάτια τα οποία σχηματίζονται από έναν μηχανισμό που λειτουργεί σαν φακός σε συνδυασμό με φωτοευαίσθητα κύτταρα.
Αυτές οι δομές που ονομάζονται «ocelli», από τη λατινική λέξη για τα μικρά μάτια, επιβεβαιώθηκε ότι υπάρχουν, αλλά μέχρι πρόσφατα δεν είχαμε ιδέα πώς μπορούν να λειτουργήσουν στα φυτά.

Καθώς οι επιστήμονες μάθαιναν περισσότερα για την βιοχημεία της όρασης, αντιλήφθηκαν ότι μερικά φυτά συνθέτουν πρωτεΐνες που συσχετίζονται με τα eyespots, δηλαδή τα οφθαλμοειδή στίγματα που αποτελούν απλούς οπτικούς μηχανισμούς στους μονοκύτταρους οργανισμούς.
Το λάχανο είναι ένα από τα φυτά που έχουν τέτοιους μηχανισμούς, έτσι μπορούμε να δώσουμε νέο νόημα στη φράση «το κεφάλι του λάχανου».

Μερικοί επιστήμονες ισχυρίζονται πως το τροπικό αναρριχώμενο φυτό Boquila trifoliolata (3) βλέπει με λεπτομέρεια σχήματα του περιβάλλοντος του.
Το φυτό αυτό που είναι ενδημικό στα τροπικά δάση της Λατινικής Αμερικής, έχει την καταπληκτική ικανότητα να αλλάζει το σχήμα των φύλλων του, έτσι ώστε να ταιριάζει με το σχήμα του ελάσματος των φύλλων των φυτών γύρω από τα οποία τυλίγεται και αναρριχάται. Μερικές φορές τυχαίνει στο ίδιο φυτό Boquila trifoliolata να υπάρχουν φύλλα διαφορετικών σχημάτων, ανάλογα με τα φυτά που υπάρχουν στο γύρω περιβάλλον.
Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται «μιμητικός πολυμορφισμός».

Σε κάθε περίπτωση, χρειάζεται περισσότερη έρευνα έτσι ώστε να εντοπίσουμε και να εξακριβώσουμε οργανίδια στα φυλλά των φυτών που  λειτουργούν σαν μάτια.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
share24.gr
www.treehugger.com

καρδιοπάθειες, η ορθομοριακή προσέγγιση

Τι «περίεργη» που είναι η Φύση και οι Νόμοι της.
Για άλλη μία φορά ο δυϊσμός του καλού και του κακού πάει περίπατο και θριαμβεύει η αρχαία θεώρηση των πραγμάτων!
Πριν από πολλές χιλιάδες χρόνια, την εποχή των παγετώνων, ο πρόγονος μας έχασε την δυνατότητα παραγωγής της βιταμίνης C από τον οργανισμό του.
Όλα τα παιδιά δεν ξεπερνούσαν την πρώιμη παιδική ηλικία και πέθαιναν από υποασκορβαιμία δηλαδή από αποσύνθεση του κολλαγόνου και εσωτερική αρτηριακή αιμορραγία.
Τυχερά ήταν μόνο τα παιδιά που είχαν τη γονιδιακή δυνατότητα παραγωγής της λιποπρωτεΐνης α [Lipoprotein (a), Lp(a)], μίας ιδιαίτερα κολλώδους πρωτεΐνης που με μεταφορέα την LDL χοληστερόλη «έκλεινε» τις πληγές του τραυματισμένου ιστού.
Από τότε ο πρόγονός μας, είναι το μόνο σχεδόν θηλαστικό που παράγει τη λιποπρωτεΐνη α και δεν μπορεί να παράξει βιταμίνη C.
​Όλα τα υπόλοιπα ζώα δεν παθαίνουν ποτέ καρδιοπάθειες εμφράγματα και εγκεφαλικά.
Η δυνατότητα παραγωγής των εκάστοτε απαραίτητων ποσοτήτων ασκορβικού οξέως αλλά και η ταυτόχρονη έλλειψη της ανάγκης παραγωγής λιποπρωτεΐνη α τα προστατεύει επαρκώς.
Στην εποχή μας διαπράττεται η ανθρώπινη Ύβρις με τις συνέπειες που γνωρίζουμε.
Οι ασθένειες της καρδιάς είναι ο νούμερο ένα δολοφόνος στις μέρες μας.
Η υποβάθμιση της τροφής και η μειωμένη πρόσληψη ωμών φρέσκων και ΩΡΙΜΩΝ τροφών (τα φρούτα που κόβονται πρώιμα προκειμένου να ταξιδέψουν πολλές εκατοντάδες ίσως και χιλιάδες χιλιόμετρα, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΙΤΑΜΙΝΗ C), σε συνδυασμό με την αστική επιβάρυνση μας έχουν φέρει στην ‘«εποχή των παγετώνων» ή στην εποχή του Ναύτη του Κολόμβου!
Η (κάποτε) σωτήρια για το είδος μας λιποπρωτεΐνη α έγινε ο κακός παράγοντας που μας πεθαίνει!
Η λιποπρωτεΐνη α είναι η άμεση βοήθεια, είναι το προσωρινό «μπάλωμα’» έως ότου επανέλθει η ισορροπία.
Όταν αυτή δεν έρχεται όμως, τότε ναι, μαζί με την απόθεση ασβεστίου στην εναγώνια προσπάθεια να μην έρθει ο θάνατος από αιμορραγία και να «στοκάρεται» συνεχώς η πληγή, έρχεται το περιβόητο έμφραγμα!
Εδώ ακριβώς μπαίνει το ζήτημα της χρεοκοπημένης κοσμοαντίληψης του καλού Θεούλη και του κακού Σατανά.
Οι φαρμακοβιομηχανίες ψάχνοντας εναγωνίως για την πατέντα του φαρμάκου που θα λύσει το πρόβλημα και θα φέρει δισεκατομμύρια στα ταμεία εφηύρε τον ένοχο!
Επειδή δεν κατάφερε να βρει φάρμακο να μπλοκάρει την παραγωγή της λιποπρωτεΐνης α (που θα ήταν μοιραίο ούτως ή άλλως) και της ομοκυστεΐνης -που είναι το άλλο κεφάλαιο- ενοχοποίησε τον «ταξιτζή» και υπέρ-απαραίτητο για τη ζωή ορθό μόριο, την LDL χοληστερόλη!
Οι στατίνες που χρησιμοποιούνται δεκαετίες τώρα, έχουν αυξήσει όχι μόνο τους θανάτους από καρδιά, αλλά και από καρκίνο αφού η παραγωγή κολλαγόνου δεν αποκαθίσταται.
Αποσπασματικά να πω εδώ ότι η αποσύνθεση του κολλαγόνου διευκολύνει πάρα πολύ τον καρκίνο να εισβάλλει στον υγιή ιστό με αποτέλεσμα τις μεταστάσεις. Έτσι καταφέρνουν «το τερπνόν μετά του ωφελίμου», δηλαδή τη διαιώνιση της ασθένειας και τη συνεχή οικονομική αφαίμαξη του απροστάτευτου πολίτη.
Από την άλλη, δεκάδες έρευνες έχουν δείξει ότι η επαρκής πρόσληψη βιταμίνης C αλλά και άλλων απαραίτητων μικροθρεπικών, μαζί φυσικά με την αύξηση της κατανάλωσης ωμών φρέσκων τροφών και υψηλής ποιότητας φυτικής πρωτεΐνης, σε περίπου ένα έτος, επουλώνουν τις «πληγωμένες αρτηρίες» και επαναφέρουν την ελαστικότητα και λειτουργικότητά τους.
Ευτυχώς για όλους, τώρα πια δε μιλάμε για θεωρία, αλλά για κλινική εμπειρία ετών…
Η απόλυτη υποταγή στη Φύση και τους Νόμους, της χωρίς δογματισμούς, είναι η μόνη οδός για τη μερική κατανόησή της.
~~~~~~~~~~~~~~~~
nutritiondetox.weebly.com
Τάσος Παπαπέτρου
Σύμβουλος Ορθομοριακής Διατροφής
​https://www.facebook.com/tasos.papapetrou.37
tasospnutritiondetox@yahoo.gr