Κυριακή 26 Ιουνίου 2022

Στο Nador φοβούνται ότι ο αριθμός των νεκρών στα σύνορα της Melilla είναι "πολύ μεγαλύτερος" από 27 - κατά τη διάρκεια απόπειρας διέλευσης του φράχτη από μετανάστες, μεταξύ της πόλης Nador του Μαρόκο και της Melilla, πόλη και σύνορα της Ισπανίας σε αφρικανικό έδαφος το πρωί της Παρασκευής .

Subsaharianos tendidos en el suelo, varios de ellos moviéndose, en un video de la AMDH de Nador, Marruecos
Όσοι δεν ακολουθούν την νόμιμη οδό πρέπει να θανατώνονται από την πολιτισμένη Ευρώπη των λαών των δικαιωμάτων και της Ανθρωπιάς.
Η μεγαλύτερη σφαγή μεταναστών στα ευρωπαϊκά χερσαία σύνορα. 
31 νεκροί ως τώρα κ 100αδες τραυματίες στον φράκτη της melilla/Nador μετά την φρικαλέα καταστολή/πραγματικά πυρά από την Μαροκινή και Ισπανική αστυνομία. 
Δεκάδες τραυματίες κείτονταν αβοήθητοι και πέθαναν την νύχτα.

     Περίπου 2.000 άνθρωποι, με κυρία προέλευση το Σουδάν, πλησίασαν τη Melilla, ισπανικά σύνορα σε αφρικανικό έδαφος, τα ξημερώματα της Παρασκευής και περισσότεροι από 500 κατάφεραν να εισέλθουν σε μια περιοχή ελέγχου των συνόρων, αφού έκοψαν πρώτα έναν φράχτη με ψαλίδια.
Οι σκληρές εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου, δείχνουν στοιβαγμένους μετανάστες και τις μαροκινές αρχές με γκλομπ και δακρυγόνα να επιχειρούν να τους αναχαιτίσουν.

Melilla-  είναι μία από τις δύο αυτόνομες πόλεις της Ισπανίας, που βρίσκεται στη βόρεια Αφρική. Βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του Cape Three Forks,που συνορεύει με το Μαρόκο και βλέπει στη Μεσόγειο Θάλασσα. 
Έχει έκταση 12,3 km2
Ήταν μέρος της επαρχίας της Μάλαγα μέχρι τις 14 Μαρτίου 1995, όταν εγκρίθηκε Καταστατικό της Αυτονομίας της Μελίγια
Η Melilla είναι ένα από τα ειδικά κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης . 
Οι μετακινήσεις από και προς την υπόλοιπη ΕΕ και τη Melilla υπόκεινται σε ειδικούς κανόνες, που προβλέπονται μεταξύ άλλων στη Συμφωνία Προσχώρησης της Ισπανίας στη Σύμβαση του Σένγκεν.
Εικόνες στα ισπανικά μέσα ενημέρωσης έδειχναν ανθρώπους να κείτονται στο πεζοδρόμιο στη Melilla, μερικοί με ματωμένα χέρια και σκισμένα ρούχα.
Μιλώντας από τις Βρυξέλλες, ο Ισπανός πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσες, καταδίκασε τη "βίαιη επίθεση", την οποία κατηγόρησε "μαφίες που εμπορεύονται ανθρώπινα όντα"
Από το 2019, η Melilla είχε πληθυσμό 86.487 κατοίκους.
Ο πληθυσμός κατανέμεται κυρίως μεταξύ των κατοίκων της Ιβηρικής και της Ριφικής εξαγωγής.
Υπάρχει επίσης ένας μικρός αριθμός Σεφαραδιτών Εβραίων και Σίντι Ινδουιστών . 
Όσον αφορά την κοινωνιογλωσσολογία, η Melilla διαθέτει μια διγλωσσία μεταξύ της επίσημης ισπανικής/ισχυρή γλώσσα και της Tarifit/αδύναμη γλώσσα.
Η Μελίγια, όπως η Θέουτα και τα άλλα εδάφη της Ισπανίας στην Αφρική, υπόκειται σε αλυτρωτική αξίωση από το Μαρόκο.
To Μάη του 2021, χιλιάδες μετανάστες, νέοι και παιδιά στην πλειοψηφία τους, δέχθηκαν άγρια καταστολή από στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις της Ισπανίας στην προσπάθειά τους να περάσουν στον άλλο ισπανικό θύλακα, την πόλη της Θέουτα.