Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Δύο βότανα που αποτρέπουν τo Alzheimer-το δεντρολίβανο και ο δυόσμος.


Δεντρολίβανο και δυόσμος,δύο πολύτιμα βότανα που αποτρέπουν τo Alzheimer
Οι ερευνητές έχουν βρει ότι τα αντιοξειδωτικά εκχυλίσματα από δυόσμο και δεντρολίβανο καταπολεμούν την ήπια γνωστική εξασθένηση.
Τα ενισχυμένα εκχυλίσματα από ειδικά αντιοξειδωτικά βότανα όπως ο δυόσμος και το δεντρολίβανο βελτιώνουν τη μάθηση και τη μνήμη, σύμφωνα με μια μελέτη του πανεπιστημίου του Saint Louis.
«βρήκαμε ότι αυτές οι ενώσεις μειώνουν τα προβλήματα που προκαλούνται από την ήπια γνωστική εξασθένηση, η οποία μπορεί να είναι πρόδρομος της νόσου του Alzheimer», δήλωσε η Susan Farr, Ph.D., καθηγήτρια γεροντολογίας και γηριατρική στο Saint Louis University School of Medicine.....
read more:https://botanologia.gr/dentrolivano-kai-dyosmos-ta-votana-poy-apotrepoyn-to-alzheimer/

Πως τα παντζάρια μειώνουν την υψηλή αρτηριακή πίεση

 
Τα παντζάρια μπορούν να μειώσουν την υψηλή αρτηριακή πίεση και να διατηρούν υγιείς τις αρτηρίες μας
Τα άτομα που κατανάλωσαν εκατό (100) γραμμάρια χυμό παντζαριών η συστολική αρτηριακή τους πίεση μειώθηκε κατά 13 mm Hg και η διαστολική μειώθηκε κατά 16,6 mmHg!
Το παντζάρι έχει χρησιμοποιηθεί από τον Μεσαίωνα ως θεραπεία για ασθένειες, ιδιαίτερα αυτές που σχετίζονται με το αίμα και την πέψη.
Οι ιατρικοί ερευνητές επέστρεψαν τα τελευταία χρόνια σε αυτό το φυτικό προϊόν για να διερευνήσουν την επίδρασή του στην αρτηριακή πίεση και να διερευνήσουν τις ευκαιρίες να το χρησιμοποιήσουν στη σύγχρονη ιατρική αλλά και στη διατροφή...
read more:https://botanologia.gr/pantzaria-gia-meiosi-tis-ypsilis-artiriakis-piesis-kai-ygieis-artiries/

Bird Box – Η φρενίτιδα της νέας ταινίας με τη Sandra Bullock

Bird Box – Η φρενίτιδα της νέας ταινίας με τη Sandra Bullock και τον John Malkovich του Netflix
Ο λογαριασμός του αμερικανικού Netflix στο Twitter έκανε έκκληση στο κοινό να μην κάνει το Bird Box Challenge, όπου δένεις τα μάτια σου και κυκλοφορείς στο σπίτι σου ή – ακόμα χειρότερα – έξω στο δρόμο όπως οι ήρωες της ταινίας.
Tο Netflix μέσα από το λογαριασμό του στο Twitter γράφει με κεφαλαία γράμματα: «ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, ΜΗΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΕΙΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ BIRD BOX CHALLENGE… Το αγόρι και το κορίτσι έχουν μόνο μια ευχή για το 2019 και αυτή είναι να μην καταλήξετε στο νοσοκομείο εξαιτίας κάποιων memes.»
Και γιατί όλο αυτά:
Μα γιατί άρχισαν οι φρενίτιδες.
Μα, πως είναι δυνατόν να είναι κανείς τόσο χαζός ώστε να κάνει κάτι τέτοιο; – Μα θα μου πείτε να ήταν μόνο αυτό. Αν παρακολουθήσουμε τι ανεβαίνει στο Ίντερνετ τον τελευταίο καιρό θα ανατριχιάσουμε.
Και με το που το «Bird Box» έγινε ιντερνετικό φαινόμενο άρχισαν οι ανοησίες και οι χαζομάρες.
Πολλοί διάσημοι youtubers αλλά και απλός κόσμο επιχειρεί με δεμένα πάντα μάτια να κάνει κάθε λογής δραστηριότητα με σκοπό να δημοσιεύσει το κατόρθωμά του στα κοινωνικά δίκτυα με αποτέλεσμα πολλοί να καταλήγουν στο νοσοκομείο-είπαμε η χαζομάρα δεν πάει στα βουνά κυκλοφορεί ανάμεσά μας
Στην πόλη δε Monrovia,περίπου 20 μίλια βορειοανατολικά του L.A οι φαν της ταινίας ανακάλυψαν το σπίτι όπου εκτυλίχτηκαν κάποιες σκηνές της ταινίας και πολύς κόσμος επισκέπτεται το σπίτι  για να βγάλει μια φωτογραφίες και να τις ανεβάσει στους λογαριασμούς του.
Η ιδιοκτήτρια του σπιτιού, λέει πως ο  κόσμος είναι ευγενικός καθώς χτυπάνε το κουδούνι πολλές φορές για να ζητήσουν άδεια.
Σύμφωνα με την ίδια, πληρώθηκε με 12.000 δολάρια από την παραγωγή για τα γυρίσματα όμως δεν έχει σκοπό να δει το Bird Box καθώς δεν έχει Netflix.
           Η ταινία Bird Box έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο AFI Fest στις 12 Νοεμβρίου 2018 και ξεκίνησε μια περιορισμένη κυκλοφορία στις 14 Δεκεμβρίου, πριν συνεχίσει να κυκλοφορήσει σε όλο τον κόσμο από το Netflix στις 21 Δεκεμβρίου 2018 όταν και διαδόθηκε με την ταχύτητα αστραπής.
45 εκατομμύρια λογαριασμοί άνοιξαν και την υποδέχτηκαν μόνο τις πρώτες εφτά ημέρες σύμφωνα πάντα με το Netflix
To Bird Box σκηνοθέτησε η Δανή σκηνοθέτιδα Susanne Bier ,η πρώτη γυναίκα σκηνοθέτις που κερδίζει ένα Ευρωπαϊκό Βραβείο Κινηματογράφου.
Έργα της το Hævnen (In a Better World) η τηλεοπτική σειρά  The Night Manager Brothers, το After the Wedding, και τώρα το Bird Box το οποίο βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Josh Malerman και σε σενάριο του Eric Heisserer.
Ο Josh Malerman είναι Αμερικανός μυθιστοριογράφος, ιστορικός συγγραφέας και ένας από τους δύο τραγουδιστές-τραγουδοποιούς της μπάντας The High Strung -ο ίδιος κιθαρίστα και τραγουδιστής.
Ο Eric Andrew Heisserer -γεννημένος το 1970-είναι ένας Αμερικανός σκηνοθέτης και συγγραφέας βιβλίων κόμικς.
Το σενάριο του για την ταινία Arrival του απέκτησε τον τίτλο του Best Adaptated Screenplay στα 89α Βραβεία Όσκαρ το 2016.
         Στην ταινία, εκτός από την Sandra Bullock, και τον John Malkovich βλέπουμε τους Sarah Paulson, Trevante Rhodes, Jacki Weaver, Rosa Salazar, Danielle Macdonald, Lil Rel Howery, Tom Hollander, BD Wong, Colson Baker και John Malkovich.
Η ταινία πραγματεύεται μια σκοτεινή δύναμη που έχει κυριαρχήσει σε όλο τον πλανήτη και όποιος την κοιτάξει κατάματα καταλήγει στην αυτοκτονία.
Η Sandra Bullock ξεκινά ένα ταξίδι με δύο παιδιά μέσα στο δάσος με σκοπό να φτάσει σε ασφαλές σημείο.
Προϋπόθεση να μην οδηγηθούν στην αυτοκτονία, όπως όλη η ανθρωπότητα, είναι να έχουν όλοι κλειστά τα μάτια όσο βρίσκονται έξω.
Η επιτυχία της ταινίας,σύμφωνα πάντα με το Netflix,ήταν τέτοια που 45 εκατ. λογαριασμοί την είδαν τις πρώτες επτά μέρες της κυκλοφορίας της.
Μπορεί η ταινία να άφησε,όπως λένε κάποιοι,πολλές λεπτομέρειες άγνωστες, αλλά τα τερατώδη πλάσματα του «Bird Box»,που για όλους εμάς τους θεατές ήταν αόρατα,οι χαρακτήρες της ταινίας τα «έβλεπαν» και αυτό που έβλεπαν ήταν τόσο τρομακτικό που,δυστυχώς,τους έκαναν να αυτοκτονήσουν.
Ο Dirk Rogers απεικόνισε τις υπερφυσικές οντότητες.
Αν και η σκηνή κόπηκε από την τελική έκδοση, τα πλάσματα προορίζονταν να εμφανιστούν σε μια εφιαλτική σκηνή όπου και θα είχαν τη μορφή ενός δαιμονικού μωρού τέρατος.
Και ο special effects makeup designer του Bird Box, Andy Bergholtz, είπε πως τα οράματα διαφοροποιούνται από άτομο σε άτομο ανάλογα με τους φόβους του καθενός, και πως εν τέλη, η ταινία είναι άψογη και καλύτερα που δεν έδειξαν τέρατα” και όπως είπε χαρακτηριστικά «Μπράβο στην σκηνοθέτη γι’αυτό που έκανε»
Και βέβαια είναι υποβλητική η ταινία χωρίς οποιοδήποτε τέρας,και αφήνει την φαντασία μας ελεύθερη και το όραμα ή το τέρας ή όπως αλλιώς θέλετε να το ονομάσετε διαφοροποιείται από άτομο σε άτομο ανάλογα με τους φόβους του καθενός -και ναι στο twitter γίνεται χαμός https://twitter.com/search?q=%23BirdBox&src=tyah
ntina

Έκζεμα -Πως να το αντιμετωπίσουμε με φυσικούς τρόπους


Όπως έχουμε πει σε προηγούμενο άρθρο το έκζεμα είναι μιά κατάσταση του δέρματος η οποία συνήθως χαρακτηρίζεται από ένα κόκκινο κνησμώδες εξάνθημα,το οποίο ταλαιπωρεί κατά καιρός πολλά άτομα,για αυτό
ας δούμε τι λέει και η «μεγάλη εγκυκλοπαίδεια των θεραπευτικών φυτών» και ποια είναι κάποια από τα γενικά ιάματα που μας δίνει
Και διαβάζουμε:
Βότανα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε....
read more:https://botanologia.gr/ekzema/

NASA: Το τηλεσκόπιο TESS ανακάλυψε και τρίτο εξωπλανήτη, περίπου τριπλάσιο της Γης

 
NASA: Το διαστημικό τηλεσκόπιο TESS ανακάλυψε και τρίτο εξωπλανήτη, περίπου τριπλάσιο της Γης
Το διαστημικό τηλεσκόπιο TESS (Transiting Exoplanet Survey Satellite), ο νέος «κυνηγός» εξωπλανητών που η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) είχε εκτοξεύσει πέρυσι τον Απρίλιο, μόλις ανακάλυψε τον τρίτο επιβεβαιωμένο εξωπλανήτη του.
Πρόκειται για ένα πλανήτη περίπου τριπλάσιο της Γης, αλλά περιέργως με μάζα 23 φορές μεγαλύτερη, ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση 53 ετών φωτός.

Οι αστρονόμοι, με επικεφαλής τη Ντιάνα Ντραγκομίρ του Ινστιτούτου Αστροφυσικής και Διαστημικής Έρευνας Kavli του Πανεπιστημίου ΜΙΤ των ΗΠΑ, που έκαναν σχετική ανακοίνωση στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Αστρονομικής Εταιρείας στο Σιάτλ και δημοσίευση στο περιοδικό αστροφυσικής «Astrophysical Research Letters» , ανέφεραν ότι ο εξωπλανήτης HD 21749b κινείται γύρω από ένα φωτεινό γειτονικό άστρο ερυθρό νάνο (HD 21749) στην κατεύθυνση του αστερισμού του Δικτύου.

Ο εξωπλανήτης χρειάζεται 36 μέρες για να κάνει μια περιφορά γύρω από το άστρο του (αυτή είναι η διάρκεια του έτους του), ενώ η θερμοκρασία της επιφάνειάς του εκτιμάται σε περίπου 150 βαθμούς Κελσίου, είναι δηλαδή αρκετά χαμηλή σε σχέση με το πόσο κοντά βρίσκεται ο πλανήτης στο άστρο του και πόσο φωτεινό είναι το τελευταίο.

«Είναι ο πιο ψυχρός μικρός πλανήτης που έχουμε βρει γύρω από ένα άστρο τόσο φωτεινό», δήλωσε η Ντραγκομίρ.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο HD 21749b είναι απίθανο να είναι βραχώδης και φιλόξενος για ζωή. Μάλλον αποτελείται από πολύ πυκνά αέρια (εξ ου και η μεγάλη μάζα του), πολύ πυκνότερα από τις ατμόσφαιρες του Ποσειδώνα ή του Ουρανού.

Ο δορυφόρος TESS, που διαθέτει τέσσερις κάμερες, μελετά την παροδική μείωση της λάμψης περίπου 200.000 άστρων, μια ένδειξη ότι από μπροστά τους διέρχεται κάποιος πλανήτης.
Το πρώτο έτος το τηλεσκόπιο θα επικεντρωθεί στον ουρανό του νοτίου ημισφαιρίου και το δεύτερο έτος στον ουρανό του βορείου ημισφαιρίου.
Μέσα στους τρεις πρώτους μήνες λειτουργίας του έχει βρει επίσης τους εξωπλανήτες Pi Mensae b (μια υπερ-Γη με διάρκεια έτους μόνο 6,3 μέρες) και LHS 3844 b (ένα βραχώδη κόσμο με έτος μόλις 11 ωρών).

Στο ίδιο πλανητικό σύστημα του άστρου HD 21749, οι αστρονόμοι βρήκαν ενδείξεις και για ένα δεύτερο εξωπλανήτη, που φαίνεται να έχει το μέγεθος της Γης, η ύπαρξη του οποίου όμως δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

Εξάλλου ερασιτέχνες αστρονόμοι, που ανέλυσαν στοιχεία του -εκτός λειτουργίας πλέον από πέρυσι τον Οκτώβριο- διαστημικού τηλεσκοπίου«Κέπλερ» της NASA, ανακάλυψαν έναν ακόμη εξωπλανήτη, τον K2-288Bb, και έκαναν σχετική ανακοίνωση στο ίδιο αστρονομικό συνέδριο στο Σιάτλ.

Ο εξωπλανήτης βρίσκεται σε απόσταση 226 ετών φωτός, στον αστερισμό του Ταύρου, και κινείται γύρω από το άστρο Κ2-288Β, διαγράφοντας μια πλήρη περιφορά κάθε 31,3 μέρες (η διάρκεια του έτους του).
Ο πλανήτης έχει σχεδόν διπλάσιο μέγεθος από τη Γη και βρίσκεται μέσα στη φιλόξενη για συνθήκες ζωής ζώνη του άστρου του, συνεπώς θα μπορούσε θεωρητικά να διαθέτει νερό σε υγρή μορφή, αν και δεν είναι ακόμη σαφές αν πρόκειται για βραχώδη ή αέριο πλανήτη.
πηγή:tovima.gr

Η πολύτιμη,αντιρυτιδική και αναζωογονητική βιταμίνη C και το πρόσωπό μας

Τα γκρέιπφρουτ,
τα λεμόνια,
τα πορτοκάλια και
τα μανταρίνια – όπως όλοι πια γνωρίζουμε – είναι πλούσια σε βιταμίνη C , η οποία έχει και ισχυρές αντιρυτιδικές και αναζωογονητικές ιδιότητες.
Για να εκμεταλλευτούμε αυτές τους τις ιδιότητες και για να χαρούμε τα αποτελέσματά τους στο πρόσωπό μας
ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε...
read more:https://botanologia.gr/ta-lemonia-ta-portokalia-kai-i-antirytidiki-kai-anazoogonitiki-vitamini-c/