Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021

Πέτρος Αργυρίου: "ένας οδικός χάρτης της ανοσίας σας σε σχέση με τον πανδαμάτορα χρόνο"

Από το χρονολόγιο του Πέτρου Αργυρίου:https://www.facebook.com/petros.arguriou/posts/10225504870786608
Achtung, achtung. 
Προς όλους τους εμβολιασμένους φίλους μας, γιατί εγώ διακρίσεις δεν κάνω ανάμεσα σε ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους, πλην των φασιστικών ανθρωπάριων που θέλουν να επιβάλλουν τις προσταγές της εξουσίας σε όλους: 
Για να ξέρετε που βρίσκεστε, γιατί καταλαβαίνω ότι σας έχουν ζώσει τα μαύρα φίδια αλλά δεν τολμάτε να το πείτε μην τυχόν και σας πούνε μαλάκες, ένας οδικός χάρτης της ανοσίας σας σε σχέση με τον πανδαμάτορα χρόνο: 
Η πρώτη δόση σας δίνει ένα επίπεδο προστασίας του 50%. 
Μια εβδομάδα μετά την δεύτερη δόση, πάλι δεν έχετε χτίσει υψηλά επίπεδα προστασίας, αν είστε ευπαθείς. 
Από την δεύτερη βδομάδα μετά την δεύτερη δόση μέχρι τον δεύτερο μήνα μετά την δεύτερη δόση, είστε ψηλά. 
Μετά αρχίζει η κάμψη της ανοσίας, μεγαλύτερη για τους ευπαθείς. 
Ως προς την προστασία από μετάδοση, ο ρυθμός πτώσης είναι από 10 εώς 27% ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ. 
Εγώ κλίνω στο 25% για τους ευπαθείς. 
Που σημαίνει ότι μισό χρόνο μετά τον πρώτο εμβολιασμό, είστε πρακτικά ανεμβολίαστοι ως προς την μετάδοση (βλέπε δεδομένα Ισραήλ). 
Ως εκ τούτου, τείχος ανοσίας είναι μια ανοησία και μισή με αυτά τα εμβόλια κι όσοι συνεχίζετε να το καταπίνετε αμάσητο, είστε ηλίθιοι και φροντίστε να πάψετε να είστε και βγάλτε το παράσημο των πέντε ανοιχτών δακτύλων με ανοιχτή παλάμη από το πέτο σας, καθώς το πολύ να προστατέψατε κανά δίμηνο συνανθρώπους σας σε μια πανδημία που θα κρατήσει πάνω από δύο χρόνια. 
Για την σοβαρή νόσο και θάνατο, με τα τωρινά δεδομένα, τα πράγματα είναι πιο αισιόδοξα καθώς ο ρυθμός πτώσης είναι πολύ μικρότερος. 
Η δική μου εκτίμηση είναι ότι είναι στο 3 με 4% τον κάθε μήνα μετά τον δεύτερο με τα ως τώρα δεδομένα, γιατί από κάποιο σημείο και μετά, η πτώση μπορεί να είναι πολύ πιο ραγδαία, τονίζοντας το "μπορεί". 
Στον χρόνο επάνω λοιπόν, έχει χαθεί ένα σημαντικό κομμάτι ανοσίας κι είναι σαν να έχετε κάνει μόνο την πρώτη δόση. 
Και μιλώντας για την πρώτη δόση, το Johnson, όντως ουσιαστικά μονή δόση Astra και ως εκ τούτου,  μπορεί να έχει λιγότερες παρενέργειες αλλά είναι πρακτικά αδύνατο να είναι εφάμιλλο εμβολίων δύο δόσεων. 
Προσωπικά το θεωρώ το μεγαλύτερο εμπορικό τέχνασμα με τις πιο μαγειρεμένες δοκιμές και παίρνω το ρίσκο να πω ότι εκτός κι αν έχουν ανακαλύψει τα τσακαλάκια της εταιρίας κάτι τιτανοτεράστιο στην δράση του και δεν μας το χουν πει, όσοι το χετε κάνει, είστε στον χρόνο επάνω σχεδόν πρακτικά ανεμβολίαστοι σε όλα τα επίπεδα, εκτός κι αν έχετε περάσει την ίωση αν αγνοία σας, οπότε και δεν χρειαζόταν να το κάνετε ούτως ή άλλως κι εκθέσατε τον εαυτό σας σε πρόσθετους, όχι αμελητέους κινδύνους. 
Αυτά είναι τα δεδομένα της Δέλτα. 
Τυχόν επικράτηση της ανοσοδιαφυγούσας Λάμδα όταν η Δέλτα κάνει τον κύκλο της, και θα τον κάνει ανεξάρτητα από τις γελοίες ενδυματολογικές δηλώσεις υποταγής όπως οι κοινές μασκούλες, θα επιδεινώσει δραματικά αυτά τα δεδομένα. 
Και τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό; 
Ο μεγαλύτερος εχθρός της ασθένειας είναι η υγεία. 
Δηλαδή, κάντε τα μπανάκια σας, πάρτε τον ήλιο σας, κάντε γυμναστική, σεξ με όσους/όσους σας αρέσουν αμοιβαία, φροντίστε διατροφή, αποφύγετε το άγχος, δηλαδή γράψτε στα αρχίδια σας την τηλεοπτική τρομολαγνεία και τους ειδικούς. 
Δάσκαλε που δίδασκες δηλαδή όσον αφορά τον γράφοντα... 
Μια καταπληκτική ιδέα λοιπόν αντί για καραντίνες λοιπόν και περιορισμούς , θα ήταν να επεκταθούν οι διακοπές και να γυρίσουμε στις πόλεις Νοέμβριο, έχοντας διπλασιάσει την ανοσία στον νεανικό πληθυσμό. 
Αλλά τέτοιες παπαριές λέει μόνο ο Τσιτσιπάς που έχει μόνο σώμα και το μυαλό του δεν φτάνει το άθροισμα των κοκκορόμυαλων ειδικών. 
Και όπως προτείνει ο Βασάρας, αν δεν βλάπτει, παρτε και D με ψευδάργυρο στις σωστές δόσεις. 
Και φυσικά, για όσους πήρατε την απόφαση να κάνετε το εμβόλιο, κάντε μια αντισωμάτων μήπως τυχόν είστε από τους 1 στους 5 τυχερούς που το περάσαν στο πόδι, μην σας πιάνουν κότσο.  
Με ενημέρωσαν πως σύντομα στο Παπανικολάου θα υπάρχει και εξέταση για Τ-λεμφοκύτταρα, που είναι ακόμη πιο ενδεικτική καθώς αυτά φθίνουν λιγότερο σε σχέση με τον πανδαμάτορα. 
Αυτά από εμένα. Α. Και που στε. Κάντε και κανά share γιατί, λόγω των μέτρων μαζί με τα αγριογούρουνα, έχει αυξηθεί και ο αριθμός των στρουθόκαμηλων στον ανθρώπινο πληθυσμό, μπας και από στρουθοκάμηλοι γίνουν truth-o-καμηλοι.

Καθηγητής Λοιμωξιολογίας Christian Perronne : Τα «εμβόλια» δεν είναι εμβόλια αλλά γενετικοί τροποποιητές.

Στο Ισραήλ το εμβόλιο σταμάτησε να είναι υποχρεωτικό σε υγειονομικούς, φοιτητές! 
γιατί έφτασαν τα πρόθυρα του εμφυλίου τσακώνονταν μέσα στις οικογένειες.
Αυτό αποκαλύπτει ο Christian Perronne Καθηγητής Λοιμωξιολογίας σε συνέντευξη του.
Διετέλεσε επί σειρά ετών επικεφαλής της γαλλικής πολιτικής για τα εμβόλια ,αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συμβουλευτικής Ομάδας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Θύμα του καθεστώτος, πολυγραφότατος.(Απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας  Christian Perronne που δήλωσε για εμβόλιο mRNA:Δεν θέλουμε να γίνουμε σαν τις μεταλλαγμένες ντομάτες και το καλαμπόκι. Δεν είναι εμβόλια, αλλά προϊόντα γονιδιακής θεραπείας…)
Λέει το συγκλονιστικό - δεν είναι οι ανεμβολίαστοι που μολύνουν αλλά οι εμβολιασμένοι αυτοί ν απομονωθούν.
Συμμετείχα λοιπόν στη διαχείριση αρκετών επιδημιών και πανδημιών, με διαφορετικές κυβερνήσεις, και όταν είδα πώς διαχειριζόταν η επιδημία από τον Φεβρουάριο-Μάρτιο του 2020, έμεινα έκπληκτος. 
Είδα ότι ήταν εντελώς τρελό.
Γι ‘αυτό μίλησα στα ΜΜΕ, αλλά τώρα λογοκρίνομαι στα ΜΜΕ. 
Δεν είμαι αντι-εμβoλιαστής, γιατί έγραψα την πολιτική εμβολίων της Γαλλίας για πολλά, πολλά χρόνια.
Αλλά το πρόβλημα είναι ότι τα προϊόντα που ονομάζουν «εμβόλια» κατά του Covid-19 δεν είναι πραγματικά εμβόλια. 
Αυτό είναι το πρόβλημά μου.
Brian Gerrish: Αν δεν είναι εμβόλια, πώς θα τα ονομάζατε
Christian Perronne: ίσως γενετικοί τροποποιητές. 
Δεν είμαι σίγουρος ποιος είναι ο σωστός όρος από επιστημονική άποψη.
Αλλά όταν εγχύετε μηνυματοδότη RNA για να παράγει μια τεράστια ποσότητα πρωτεΐνης, ένα κομμάτι του ιού SARS-CoV-2, δεν μπορείτε να ελέγξετε τη διαδικασία.
Και το πρόβλημα είναι ότι, στα ανθρώπινα κύτταρα, γνωρίζουμε ότι το RNA μπορεί να επιστρέψει στο DNA, συνήθως πηγαίνει από DNA σε RNA αυτό μπορεί να είναι λίγο δύσκολο να το καταλάβει ένα γενικό κοινό αλλά μπορεί να γίνει και αντίστροφα, επειδή έχουμε στα χρωμοσώματά μας, στο γονιδίωμά μας, γονίδια στο DNA μας από ρετροϊούς, ζωικής προέλευσης αιώνες ή χιλιετίες πριν, και αυτά μπορούν να κωδικοποιήσουν ένζυμα προς την αντίστροφη κατεύθυνση.
Έτσι γνωρίζουμε τώρα (δημοσιεύτηκε επίσημα) και τώρα βρίσκουμε, στο ανθρώπινο γονιδίωμα, αλληλουχίες DNA που αντιστοιχούν στο RNA του ιού. 
Αυτό είναι απόδειξη ότι επιβεβαιώθηκε τώρα αυτό που είπα σε ανοιχτή επιστολή τον Δεκέμβριο [2020], λέγοντας ότι ήταν επικίνδυνο να εγχυθούν αυτά τα προϊόντα. Και όλες οι κυβερνήσεις συνεχίζουν! 
Για μένα αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος.
Νομίζω ότι πρέπει να κάνετε αυτήν την ερώτηση στους πολιτικούς,γιατί στην ιστορία της ιατρικής των μολυσματικών ασθενειών, δεν έχει συμβεί ποτέ ένα κράτος ή πολιτικοί να συστήσουν τον συστηματικό εμβολιασμό δισεκατομμυρίων ανθρώπων στον πλανήτη για μια ασθένεια της οποίας το ποσοστό θνησιμότητας είναι 0,05% όπως είναι σήμερα. 
Αυτό είναι πολύ χαμηλό ποσοστό θανάτων!
Και όλοι ανησυχούν ότι υπάρχει μια νέα λεγόμενη “παραλλαγή Delta” που προέρχεται από την Ινδία, αλλά στην πραγματικότητα όλες αυτές οι παραλλαγές είναι όλο και λιγότερο μολυσματικές και τώρα γνωρίζουμε ότι [με] το λεγόμενο “εμβόλιο”, ο πληθυσμός που εμβολιάζεται μαζικά, είναι σε αυτούς τους ανθρώπους που εμφανίζονται οι παραλλαγές.
Έτσι δεν καταλαβαίνω γιατί οι πολιτικοί και οι διάφορες αρχές των διαφορετικών χωρών ζητούν μαζικούς εμβολιασμούς όταν η ασθένεια είναι τόσο ήπια. Και γνωρίζουμε ότι πάνω από το 90% των κρουσμάτων αφορούν πολύ ηλικιωμένους.
Και μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε: έχουμε θεραπείες.
Υπάρχουν εκατοντάδες δημοσιεύσεις που δείχνουν ότι οι πρώτες θεραπείες λειτουργούν: υπάρχει υδροξυχλωροκίνη, αζιθρομυκίνη, ιβερμεκτίνη, ψευδάργυρος, βιταμίνη D και ούτω καθεξής – λειτουργούν!  
Υπάρχουν δημοσιεύσεις, οπότε όλα αυτά τα προϊόντα, αυτά τα λεγόμενα «εμβόλια» είναι άχρηστα, επειδή μπορείτε να ελέγξετε τέλεια μια επιδημία.
Και το καλύτερο παράδειγμα είναι στην Ινδία: εκεί έχετε ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους, σε πολλές διαφορετικές πολιτείες.
Σε πολιτείες όπου οι άνθρωποι έλαβαν θεραπεία με ιβερμεκτίνη, ψευδάργυρο, δοξυκυκλίνη και βιταμίνη D, η επιδημία παρέμεινε σε πολύ χαμηλό ρυθμό και έληξε αρκετά γρήγορα.
Αλλά στις πολιτείες όπου απαγορεύθηκαν αυτές οι αντιβιοτικές και αντιιικές θεραπείες που δρουν στον ιό, και όπου προωθήθηκε το «εμβόλιο» και επίσης το Remdesivir (προερχόμενο από τη Γαλλία και το Βέλγιο, επειδή το Remdesivir ήταν τόσο τοξικό και αναποτελεσματικό) το βλέπουμε υπάρχει επανεμφάνιση της επιδημίας, με νέους νεκρούς.
Τα εμβολιασμένα άτομα εκτίθενται σε νέες παραλλαγές, έχει αποδειχθεί σε πολλές χώρες ότι τα εμβολιασμένα άτομα πρέπει να τεθούν σε καραντίνα και να απομονωθούν από την κοινωνία.
Τα μη εμβολιασμένα άτομα δεν είναι επικίνδυνα. 
Τα εμβολιασμένα είναι επικίνδυνα για τους άλλους. 
Αυτό έχει αποδειχθεί στο Ισραήλ, όπου έχω συνεχή επαφή με πολλούς γιατρούς.
Έχουν μεγάλα προβλήματα στο Ισραήλ τώρα: σοβαρά κρούσματα στα νοσοκομεία είναι μεταξύ εκείνων που εμβολιάστηκαν. 
Και στο Ηνωμένο Βασίλειο, το πρόγραμμα εμβολιασμού ήταν μεγαλύτερο και υπάρχουν προβλήματα αλλά επίσης οι “παραλλαγές” δεν είναι πολύ επικίνδυνες. 
Όλες οι “παραλλαγές” από πέρυσι είναι όλο και λιγότερο μολυσματικές.
Αυτή είναι πάντα η ιστορία με τις μολυσματικές ασθένειες. ….
Φυσικά, η επιδημία συνεχίστηκε, αλλά οι “παραλλαγές” ήταν όλο και λιγότερο μολυσματικές. Ξέρετε, τον Αύγουστο του 2020 είπαν, “Η” ισπανική παραλλαγή “θα σκοτώσει όλη την Ευρώπη!” – αλλά τελικά, δεν υπήρχε κανένα πραγματικό πρόβλημα.
Μετά από αυτό, είπαν: “Η βρετανική παραλλαγή!”, και μετά από αυτό, 
“Η παραλλαγή της Νέας Ζηλανδίας!”, και 
“Η αμερικανική παραλλαγή!”, και 
“Η Νοτιοαφρικάνικη παραλλαγή! “, και ούτω καθεξής. 
Όλα αυτά είναι απλώς υλικό πολυμέσων.
Δεν είναι επιστημονικό. 
Η “παραλλαγή Δέλτα” είναι πολύ χαμηλής μολυσματικότητας. 
Αν κοιτάξετε τα επίσημα ποσοστά ασθενειών και θανάτων στη Βραζιλία και την Ινδία, οι οποίες ήταν οι δύο τελευταίες χώρες στον κόσμο με ενεργή μετάδοση της νόσου, όλες οι καμπύλες έχουν πέσει.
Και τώρα η επιδημία έχει σχεδόν τελειώσει σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο. 
Ωστόσο, οι κυβερνήσεις αναγκάζουν τους πολίτες τους να εμβολιαστούν με αυτά τα λεγόμενα “εμβόλια” και σε χώρες όπου έχει τελειώσει. “
Και είμαι βαθιά σοκαρισμένος από όλους αυτούς τους αποκαλούμενους “ειδικούς” που είναι σύμβουλοι των αρχών μας, οι οποίοι είναι καθημερινά στην τηλεόραση, οι περισσότεροι από αυτούς εκφράζουν τεράστιες συγκρούσεις συμφερόντων με τις φαρμακευτικές εταιρείες.
Είναι ένα μεγάλο σκάνδαλο. 
Νομίζω ότι όλοι αυτοί οι τύποι στα ΜΜΕ πρέπει να απολυθούν, αν πρέπει να ακολουθήσουμε τη γαλλική νομοθεσία, και επίσης εκείνοι από άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να απολυθούν από επίσημες επιτροπές. 
Δεν πρέπει πλέον να είναι σύμβουλοι δεν πρέπει να είναι πρόεδροι ομάδων.
Ήμουν πρόεδρος του Ανώτατου Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας για τις Λοιμώδεις Νόσους για δεκαπέντε χρόνια, οπότε τα ξέρω όλα αυτά. 
Γνωρίζω όλο το σύστημα. 
Για μένα, είναι ένα μεγάλο σκάνδαλο.
Στο παρελθόν, με άλλα πραγματικά εμβόλια, υπήρχαν κάποιες κρίσεις, προβλήματα με ορισμένες παρενέργειες, αλλά ούτε για μένα ούτε ανάμεσα στους φίλους και την οικογένειά μου δεν έχω δει ποτέ τόσο σοβαρές παρενέργειες.
Γνωρίζω ακόμη και δύο θανάτους στο περιβάλλον μου τη μητέρα ενός φίλου και έναν άντρα που ήταν ξάδερφος ενός άλλου φίλου, ο οποίος πέθανε από το “εμβόλιο”. 
Προσωπικά, ως Γάλλος πολίτης, βλέπω γύρω μου περιπτώσεις θανάτου , περιπτώσεις παράλυσης.
Μια γυναίκα, γειτόνισσα που εμβολιάστηκε λίγες ημέρες αργότερα, ανέπτυξε κακοήθη υπέρταση. 
Δεν είχε ποτέ υπέρταση υψηλή αρτηριακή πίεση σε όλη της τη ζωή. 
Αρκετές θρομβώσεις, μερική παράλυση, αρθραλγικά προβλήματα πόνος στις αρθρώσεις, γύρω μου έχω δει πολλές περιπτώσεις.
Νομίζω ότι οι βάσεις δεδομένων [ανεπιθύμητων ενεργειών] σε ορισμένες χώρες δεν είναι ακριβείς, γιατί σε περίπτωση που μπόρεσα να δω, το ξέρω οι γενικοί ιατροί οικογενειακοί γιατροί δεν ήθελαν να αναφέρουν τον θάνατο ή την παρενέργεια στις αρχές, λέγοντας: “Όχι, αυτό είναι απλώς σύμπτωση!”.
Πολλές, πολλές παρενέργειες δεν αναφέρθηκαν. 
Εάν υπάρχει εγκεφαλικό επεισόδιο, λένε: “Ω, όχι, δεν είναι το εμβόλιο. Είναι [μόνο] εγκεφαλικό επεισόδιο. Αυτό το άτομο ήταν ηλικιωμένο, οπότε είναι φυσιολογικό να πάθει εγκεφαλικό επεισόδιο.”
Επειδή μιλάω με τους ασθενείς μου (έχω ασθενείς που είναι κορυφαία στελέχη εταιρειών), ξέρω μου λένε ότι οι γιατροί των μεγάλων εταιρειών όπου έχουν «εμβολιαστεί» πολλοί εργαζόμενοι (δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ αυτόν τον όρο «εμβολιασμένος») είδαν ότι είχαν προβλήματα, αλλά οι γιατροί εργασίας δεν ήθελαν να αναφέρουν τα περιστατικά στη γαλλική αρχή.
Συνεπώς, δεν υπάρχει σύνδεση με το “εμβόλιο”, αλλά μια “σύμπτωση”.
Αν συγκρίνουμε τη γαλλική βάση δεδομένων με την ολλανδική βάση δεδομένων, με το ίδιο ποσοστό εμβολιασμένων ασθενών και στους δύο πληθυσμούς, το ποσοστό αναφοράς είναι πολύ χαμηλότερο στη Γαλλία όπως αναφέρθηκε από το News Column του Ηνωμένου Βασιλείου στις 30 Ιουλίου 2021 από τις 10:50 μ.μ.
Δεν είναι φυσιολογικό!
Αλλά αν κοιτάξουμε τότε σε ευρωπαϊκό επίπεδο, βλέπουμε ότι υπάρχουν πολλοί θάνατοι και σοβαρές παρενέργειες.
Γνωρίζουμε αυτό αναγνωρίζεται επίσημα από το CDC, τα Κέντρα Ελέγχου Νοσημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες  ότι πολλοί νέοι που «εμβολιάστηκαν » είχαν καρδιακά προβλήματα: μυοκαρδίτιδα, φλεγμονή του καρδιακού μυός ή περικαρδίτιδα, φλεγμονή γύρω από την καρδιά.
 Είναι λοιπόν επίσημο, αναφέρεται σε όλο τον κόσμο και αν κοιτάξουμε τη σύγκριση του ποσοστού θνησιμότητας αλλού, βλέπουμε ότι στα εμβολιασμένα παιδιά θα μπορούσε να είναι κοντά. 
Όπως γνωρίζουμε, τα παιδιά δεν αναπτύσσουν τη νόσο [Covid-19] σε υψηλή συχνότητα και πολύ λίγα παιδιά είχαν σοβαρά κρούσματα και το ποσοστό θανάτου [Covid] στα παιδιά είναι κοντά στο μηδέν.
Γνωρίζουμε τώρα ότι ο κίνδυνος θανάτου και σοβαρά προβλήματα είναι πολύ υψηλότερος εάν είστε εμβολιασμένος από ό, τι εάν δεν είστε [ως παιδί]. Και τώρα βλέπουμε σε ορισμένες χώρες ότι τα περισσότερα προβλήματα, των περιπτώσεων προέρχονται από εμβολιασμένα άτομα που μεταδίδουν την ασθένεια.
Και φυσικά, αυτός δεν είναι ο επίσημος λόγος, αλλά στη Γαλλία η κυβέρνηση λέει ψέματα: λένε: «Αν και έχουμε δει μερικές περιπτώσεις, φταίνε οι μη εμβολιασμένοι που μολύνουν τον εμβολιασμένο.»
Είμαι μέλος του Ινστιτούτου Louis Pasteur .
Εργάζομαι στον τομέα του εμβολιασμού εδώ και χρόνια. 
Αυτή είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που ακούω από εταιρείες, κατασκευαστές, υπουργούς, ΠΟΥ μια τέτοια φρασεολογία: "Αυτό είναι ένα πολύ καλό εμβόλιο  αλλά πρέπει να σας πούμε ότι εάν εμβολιαστείτε, μπορείτε ακόμα να μολυνθείτε και δεν είμαστε σίγουροι, αλλά μπορεί να επιβραδύνει τη μετάδοση"
Αυτό δεν είναι φυσιολογικό. 
Εάν εμβολιαστείτε με ένα αποτελεσματικό εμβόλιο, προστατεύεστε.
Δεν πρέπει να φοράτε μάσκα πια, θα πρέπει να έχετε μια φυσιολογική ζωή. 
Αλλά στην πραγματικότητα, σε πολλές χώρες λένε, “Ω, έχεις εμβολιαστεί, αλλά δεν είσαι πραγματικά προστατευμένος”. Και εκεί, λέμε στους εμβολιασμένους – που υποτίθεται ότι προστατεύονται, από ποιους πρέπει να προσέχουν! – «Ω, οι μη εμβολιασμένοι θα σε μολύνουν!»
Τώρα, όσον αφορά το «διαβατήριο υγείας»: ξέρετε ότι δημοσίευσαν αυτήν την πρόταση πριν από πέντε εβδομάδες στο Ισραήλ και ήταν κοντά στον εμφύλιο πόλεμο στο Ισραήλ. Τσακώνονταν μέσα στις οικογένειες. 
Το «εμβόλιο» ήταν υποχρεωτικό για τους γιατρούς, για τους φοιτητές. 
Και τώρα έχουν σταματήσει αυτήν την υποχρέωση. 
Στη Γαλλία όπως και στην Ελλάδα, ο Πρόεδρος Μακρόν επέβαλε ο εμβολιασμός να είναι υποχρεωτικός για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας.
Λέει ο καθηγητής: Νομίζω ότι είναι ένα μεγάλο σκάνδαλο και νομίζω ότι θα υπάρξει εμφύλιος πόλεμος αν ακολουθήσουμε αυτόν τον δρόμο.
Πρώτα απ ‘όλα, θα σταματούσα τη λεγόμενη εκστρατεία “εμβολιασμού”. 
Θα προωθούσα την έγκαιρη θεραπεία με γενικούς γιατρούς με ιβερμεκτίνη, ψευδάργυρο, βιταμίνη C και δοξυκυκλίνη ή αζιθρομυκίνη.
Ομοίως, θα ενθάρρυνα την αυστηρή απομόνωση των συμπτωματικών ασθενών, καθώς έτσι ελέγχεται η μετάδοση: δύο εβδομάδες απομόνωσης είναι αρκετές, κατά τη διάρκεια της περιόδου μετάδοσης συμπτωματικών ατόμων, αλλά αυστηρά απομονωμένων, με μάσκα εάν είναι απαραίτητο κ.λπ. 
Πρέπει να αντιμετωπιστούν πολύ νωρίς.
Και αν το κάνετε αυτό, αυτό τελειώνει γρήγορα η μετάδοση. 
Υποστηρίζω την αυστηρή απομόνωση των συμπτωματικών ασθενών, αλλά τα μέτρα περιορισμού/lockdown που έχουν θεσπιστεί σε τόσες πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο είναι εντελώς ηλίθια. 
Δεν μπορούμε να σταματήσουμε μια επιδημία με εγκλεισμό, με μάσκες στο δρόμο!
Αυτό έχει αποδειχθεί στη Δανία, με τυχαιοποιημένες μελέτες ατόμων που φορούν ή δεν φοράνε μάσκες.
Η μάσκα δεν είναι αποτελεσματική, οπότε θα αποκαταστήσω αμέσως όλες τις δημόσιες ελευθερίες, επειδή τώρα η Γαλλία δεν είναι πλέον δημοκρατία, είναι σαν δικτατορία, με μόνο πέντε ή έξι άτομα στο τραπέζι που μπορούν τώρα να παρακάμψουν το κοινοβούλιο και να πουν «ο εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός» αποκαταστήστε την ελευθερία, αποκαταστήστε τη δημοκρατία, σταματήστε αυτές τις περιττές εκστρατείες που ονομάζονται «εμβολιασμός» για μια ασθένεια με πολύ, πολύ χαμηλό ποσοστό θανάτων και θεραπεύστε αμέσως ασθενείς. 
Και επίσης, σταματήστε τα PCR τεστ στο γενικό ασυμπτωματικό πληθυσμό.
Είναι εντελώς αντιεπιστημονικό. 
Οι άνθρωποι που ανέπτυξαν το τεστ PCR δεν έκαναν ποτέ, ποτέ τεστ PCR μεγάλης κλίμακας σε ασυμπτωματικούς ασθενείς επειδή παίρνετε ένα τεράστιο ψευδώς θετικό ποσοστό, οπότε είναι πολύ απλό: απομονώνετε τα κρούσματα, τ’ αντιμετωπίζετε και αυτό είναι όλο.
     Ο καθηγητής Perronne είναι επικεφαλής της ιατρικής υπηρεσίας στο νοσοκομείο Raymond Poincaré στο Garches, το πανεπιστημιακό νοσοκομείο των Βερσαλλιών-St Quentin κοντά στο Παρίσι.
Ήταν επικεφαλής του τμήματος μολυσματικών και τροπικών ασθενειών του πανεπιστημίου από το 1994, αλλά απολύθηκε από τη θέση αυτή πριν από μερικούς μήνες. 
Είναι μέλος του παγκοσμίου φήμης γαλλικού βιοϊατρικού ερευνητικού κέντρου, του Institut Pasteur, από το οποίο αποφοίτησε σε βακτηριολογία και ιολογία και όπου ήταν αναπληρωτής διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Αναφοράς για τη Φυματίωση και τα Μυκοβακτήρια μέχρι το 1998.
Έχει προεδρεύσει σε πολλές υγειονομικές επιτροπές υψηλού επιπέδου, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τις Μεταδοτικές Ασθένειες και του Ανώτατου Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας (HCSP), η οποία συμβουλεύει την κυβέρνηση για την πολιτική δημόσιας υγείας και την πολιτική εμβολιασμού.
Δεν είναι αντιεμβολιαστής και έχει γράψει επίσης την πολιτική εμβολίων της Γαλλίας για πολλά χρόνια, ενώ προεδρεύει της Εθνικής Ομάδας Διαβούλευσης για τα Εμβόλια, γνωστή και ως Τεχνική Επιτροπή Εμβολιασμών (CTV)..
Ο καθηγητής Perronne ήταν επίσης αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συμβουλευτικής Ομάδας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Σε εθνικό επίπεδο στη Γαλλία, πρόεδρος του Κολλεγίου Λοιμωδών και Τροπικών Νοσημάτων (CMIT), της Ομοσπονδίας Λοιμωδών Νοσημάτων (FFI, που ίδρυσε), του Ανώτατου Συμβουλίου Δημόσιας Υγιεινής (CSHP) και του Εθνικού Οργανισμού για Ασφάλεια φαρμάκων και προϊόντων υγείας (ANSM, πρώην AFSSAPS), η οποία αξιολογεί τους κινδύνους για την υγεία των φαρμάκων και είναι ο μόνος γαλλικός ρυθμιστής βιοϊατρικής έρευνας. 
Μέχρι το 2013, ήταν μέλος του επιστημονικού συμβουλίου του Γαλλικού Ινστιτούτου Έρευνας για τη Μικροβιολογία και τις Λοιμώδεις Παθήσεις (IMMI / INSERM).

https://www.ukcolumn.org/video/frances-long-time-vaccine-policy-chief-covid-policy-is-completely-stupid-and-unethical

Ο εμβολιασμός κατά του Covid-19 δεν θα είναι υποχρεωτικός για όλους τους πολίτες,

Στις 27 Ιανουαρίου 2021 οι εκπρόσωποι του ελληνικού κοινοβουλίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης κλήθηκαν να ψηφίσουν υπέρ ή κατά μιας πρότασης η οποία θα διασφάλιζε αφενός ότι ο εμβολιασμός κατά του Covid-19 δεν θα είναι υποχρεωτικός για όλους τους πολίτες, χωρίς εξαιρέσεις, και αφετέρου ότι οι πολίτες που δεν θα εμβολιάζονται κατόπιν δικής τους προσωπικής απόφασης και αφού έχουν πλήρως ενημερωθεί, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το επίσημο κείμενο, δεν θα υφίστανται καμία διάκριση.
Τελικά το κείμενο-πρόταση του Συμβουλίου της Ευρώπης πέρασε, υπερψηφίστηκε, και με τη σύμφωνη γνώμη των Ελλήνων βουλευτών Ντόρας Μπακογιάννη, αδερφής του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Κατρούγκαλου, πρώην υπουργού Εξωτερικών, και Νίνας Κασιμάτη, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.
Η έμφαση δίνεται στο σημείο περί μη θέσπισης διακρίσεων για τους μη εμβολιασθέντες, αφού κατά την απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης ο εμβολιασμός είναι προαιρετικός, ενώ όλες οι κυβερνήσεις και οι κρατικοί μηχανισμοί είναι υποχρεωμένες και υποχρεωμένοι να ενημερώνουν πλήρως τους πολίτες τους με όλα τα στοιχεία, θετικά, αρνητικά ή ουδέτερα, που αφορούν στα εμβόλια, στις επιστημονικές μελέτες που έχουν ολοκληρωθεί και στις επιστημονικές ανακοινώσεις όλων των επιπέδων και όλων των δυνατών εκδοχών.
Η απόφαση αυτή καταδεικνύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πως οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, όπως το Συμβούλιο της Ευρώπης, κατανοούν και επιβάλλουν ένα νομικό, πολιτικό και κοινωνικό πλαίσιο όπου ο πολίτης είναι απολύτως ελεύθερος να αποφασίσει εάν θα εμβολιαστεί κατά του Covid-19 αφού προηγουμένως έχει ενημερωθεί πλήρως.
Και μία πολιτική παρατήρηση.
Εδώ και ένα 24ωρο στην Ελλάδα έχει αρχίσει μία διογκούμενη φιλολογία και φημολογία περί προετοιμασίας πλαισίου επιβολής διακρίσεων ή λήψης μέτρων τα οποία υπονοούν διακρίσεις κατά των μη εμβολιασθέντων πολιτών της χώρας αυτής. Μέχρι στιγμής τα μέτρα που ανακοινώνονται εφάπτονται της κόψης του ξυραφιού να χαρακτηριστούν ως διακρίσεις κατά των μη εμβολιασθέντων, αλλά τα μέτρα τα οποία, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, προμηνύονται διακυβεύουν την ίδια την εφαρμογή του νόμου και της συνταγματικής επιταγής που απαγορεύουν την επιβολή διακρίσεων αλλά και επιβάλλουν την προαιρετική προσέλευση των πολιτών σε ιατρικές πράξεις. Επισημαίνεται ότι ο εμβολιασμός αποτελεί ιατρική πράξη.
Μετά και την απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης, που δημοσιεύεται πλήρης παρακάτω, δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία για τα νομικά, πολιτικά και κοινωνικά όρια σε ένα τέτοιο ζήτημα.
Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι την απόφαση αυτή του Συμβουλίου της Ευρώπης υπερψήφισε η αδερφή του πρωθυπουργού και πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.
Αυτά την ώρα που η κυβέρνηση του αδερφού της προετοιμάζει το έδαφος για μία γενικευμένη πολιτική κατά των μη εμβολιασθέντων πολιτών μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Διαφορές και αντιφάσεις εντός του κυβερνητικού στρατοπέδου ή της μεγάλης πολιτικής οικογένειας; Αδιάφορο. Αυτό που ενδιαφέρει όλους είναι ο σεβασμός των νόμων και η ευθυγράμμιση με τη συνταγματική επιταγή. Αυτό που μας αφορά όλους είναι να τιμηθούν οι υπογραφές των Ελλήνων και Ευρωπαίων βουλευτών κάτω από την απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης της 27ης Ιανουαρίου 2021.
Την απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης σχολίασε με δηλώσεις του στο zougla.gr ο δικηγόρος κ. Νίκος Διαλυνάς.
Διαβάστε την απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης
ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ
Εμβόλια Covid-19: ηθικά, νομικά και πρακτικά ζητήματα
Ψήφισμα 2361 (2021)
Συγγραφέας: Κοινοβουλευτική Συνέλευση
Προέλευση Συζήτηση της συνέλευσης στις 27 Ιανουαρίου 2021 (5η συνεδρίαση) (βλ . Έγγρ. 15212 , έκθεση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας και Βιώσιμης Ανάπτυξης, εισηγήτρια: κα JenniferDeTemmerman). 
Κείμενο που εγκρίθηκε από τη Συνέλευση στις 27 Ιανουαρίου 2021 (5η συνεδρίαση).
1 Η πανδημία του Covid-19, μια μολυσματική ασθένεια που προκλήθηκε από το νέο coronavirus SARS-CoV-2, προκάλεσε πολλά δεινά το 2020.
Μέχρι τον Δεκέμβριο, έχουν καταγραφεί περισσότερα από 65 εκατομμύρια περιστατικά παγκοσμίως και έχουν χάσει πάνω από 1,5 εκατομμύρια ζωές .
Το βάρος της νόσου της ίδιας της πανδημίας, καθώς και τα μέτρα δημόσιας υγείας που απαιτούνται για την καταπολέμησή της, έχουν καταστρέψει την παγκόσμια οικονομία, θέτοντας γυμνά προϋπάρχοντα σφάλματα και ανισότητες (συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη) και προκαλώντας ανεργία, οικονομικά παρακμή και φτώχεια.
2 Η ταχεία ανάπτυξη παγκόσμιων ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων κατά του Covid-19 θα είναι απαραίτητη προκειμένου να περιοριστεί η πανδημία, να προστατευθούν τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης, να σωθούν ζωές και να βοηθήσουμε στην αποκατάσταση των παγκόσμιων οικονομιών.
Παρόλο που οι μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις, όπως η φυσική απόσταση, η χρήση προσώπων, το συχνό πλύσιμο των χεριών, καθώς και οι διακοπές λειτουργίας και οι κλειδαριές, βοήθησαν στην επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού, τα ποσοστά μόλυνσης αυξάνονται τώρα ξανά στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη.
Πολλά κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης βιώνουν ένα δεύτερο κύμα που είναι χειρότερο από το πρώτο, ενώ οι πληθυσμοί τους αντιμετωπίζουν ολοένα και περισσότερο «πανδημική κόπωση» και αισθάνονται υποκινημένοι σχετικά με την παρακολούθηση συνιστώμενων συμπεριφορών για την προστασία τους και άλλων από τον ιό.
3 Ακόμα και τα ταχέως αναπτυσσόμενα, ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια, ωστόσο, δεν αποτελούν άμεση πανάκεια. 
Μετά την εορταστική περίοδο στα τέλη του έτους 2020 και στις αρχές του 2021, με τις παραδοσιακές εσωτερικές συγκεντρώσεις, τα ποσοστά μόλυνσης πιθανότατα θα είναι πολύ υψηλά στα περισσότερα κράτη μέλη. 
Επιπλέον, οι Γάλλοι γιατροί έχουν συσχετιστεί επιστημονικά μεταξύ των θερμοκρασιών εξωτερικού χώρου και του ποσοστού επίπτωσης της νόσου σε νοσηλεία και θανάτους. 
Τα εμβόλια αναμφίβολα δεν θα είναι επαρκή για να μειώσουν σημαντικά τα ποσοστά μόλυνσης αυτόν τον χειμώνα – ιδίως όταν λαμβάνεται υπόψη ότι η ζήτηση ξεπερνά κατά πολύ την προσφορά. 
Έτσι, μια ομοιότητα της «κανονικής ζωής» δεν θα μπορεί να συνεχιστεί ακόμη και στις καλύτερες περιστάσεις μέχρι τα μέσα έως τα τέλη του 2021 το νωρίτερο.
4 Για να είναι αποτελεσματικά τα εμβόλια, η επιτυχής χρήση τους και η επαρκής πρόσληψη θα είναι καθοριστικής σημασίας.
Ωστόσο, η ταχύτητα με την οποία αναπτύσσονται τα εμβόλια μπορεί να είναι δύσκολο να καταπολεμηθεί η πρόκληση για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης σε αυτά.
Απαιτείται επίσης δίκαιη ανάπτυξη εμβολίων Covid-19 για να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα του εμβολίου.
Εάν δεν είναι αρκετά ευρέως διανεμημένα σε μια χώρα που έχει πληγεί σοβαρά, τα εμβόλια καθίστανται αναποτελεσματικά για τον περιορισμό της παλίρροιας της πανδημίας.
Επιπλέον, ο ιός δεν γνωρίζει σύνορα και, επομένως, είναι προς το συμφέρον κάθε χώρας να συνεργαστεί για την εξασφάλιση παγκόσμιας ισότητας στην πρόσβαση στα εμβόλια Covid-19.
Η διστακτικότητα των εμβολίων και ο εθνικισμός εμβολίων έχουν την ικανότητα να εκτροχιάσουν την μέχρι στιγμής εκπληκτικά γρήγορη και επιτυχημένη προσπάθεια εμβολιασμού Covid-19,επιτρέποντας τη μετάλλαξη του ιού SARS-CoV-2 και συνεπώς αμβλύ το πιο αποτελεσματικό μέσο στον κόσμο κατά της πανδημίας μέχρι στιγμής.
5 Επομένως, απαιτείται διεθνής συνεργασία περισσότερο από ποτέ για να επιταχυνθεί η ανάπτυξη, κατασκευή και δίκαιη και δίκαιη διανομή εμβολίων Covid-19.
Το πρόγραμμα κατανομής εμβολίων Covid-19, επίσης γνωστό ως COVAX, είναι η κορυφαία πρωτοβουλία για την παγκόσμια κατανομή εμβολίων.
Υπό την ηγεσία της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ), της Συμμαχίας Εμβολίων (Gavi) και του Συνασπισμού για Καινοτομίες Επιδημιακής Προετοιμασίας (CEPI), η πρωτοβουλία αντλεί χρηματοδότηση από τις υποψήφιες χώρες για την υποστήριξη της έρευνας, ανάπτυξης και κατασκευής ενός ευρέος φάσματος Covid -19 εμβόλια και διαπραγμάτευση των τιμών τους.
Θα χρειαστεί επίσης επαρκής διαχείριση εμβολίων και εφοδιαστική αλυσίδα εφοδιασμού, που απαιτούν διεθνή συνεργασία και προετοιμασίες από τα κράτη μέλη, προκειμένου να χορηγηθούν τα εμβόλια κατά του ιού με ασφαλή και δίκαιο τρόπο. Από την άποψη αυτή, η Κοινοβουλευτική Συνέλευση εφιστά την προσοχή στην καθοδήγηση των χωρών σχετικά με την ετοιμότητα του προγράμματος, την εφαρμογή και τη λήψη αποφάσεων σε επίπεδο χώρας που έχει αναπτύξει η ΠΟΥ.
6 Τα κράτη μέλη πρέπει ήδη να προετοιμάσουν τις στρατηγικές ανοσοποίησης για να κατανείμουν τις δόσεις με ηθικό και δίκαιο τρόπο, συμπεριλαμβανομένης της απόφασης σχετικά με το ποιες ομάδες πληθυσμού θα δώσουν προτεραιότητα στα αρχικά στάδια όταν η προσφορά είναι μικρή, και πώς να επεκτείνει τον εμβολιασμό ως διαθεσιμότητα ενός ή περισσότερων Covid- Βελτιώνει 19 εμβόλια.
Οι βιοηθικοί και οι οικονομολόγοι συμφωνούν σε μεγάλο βαθμό ότι άτομα άνω των 65 ετών και άτομα κάτω των 65 ετών με υποκείμενες παθήσεις υγείας τα θέτουν σε υψηλότερο κίνδυνο σοβαρής ασθένειας και θανάτου, εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας (ειδικά εκείνοι που συνεργάζονται στενά με άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου ), και στα άτομα που εργάζονται σε βασικές υποδομές ζωτικής σημασίας θα πρέπει να έχουν προτεραιότητα πρόσβαση στον εμβολιασμό.
Τα παιδιά, οι έγκυες γυναίκες και οι θηλάζουσες μητέρες, για τις οποίες δεν έχει εγκριθεί μέχρι τώρα κανένα εμβόλιο, δεν πρέπει να λησμονούνται.
7 Επιστήμονες έχουν κάνει αξιοσημείωτη δουλειά σε χρόνο ρεκόρ. 
Τώρα εναπόκειται στις κυβερνήσεις να ενεργήσουν. 
Η Συνέλευση υποστηρίζει το όραμα του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών ότι ένα εμβόλιο Covid-19 πρέπει να είναι παγκόσμιο δημόσιο αγαθό. 
Η ανοσοποίηση πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους, παντού. Συνεπώς, η Συνέλευση καλεί τα κράτη μέλη και την Ευρωπαϊκή Ένωση:
7.1 σχετικά με την ανάπτυξη εμβολίων Covid-19:
7.1.1 διασφαλίζει υψηλής ποιότητας δοκιμές που είναι ορθές και διεξάγονται με ηθικό τρόπο σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις της Σύμβασης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη βιοϊατρική (ETS No. 164, Σύμβαση του Οβιέδο) και το Πρόσθετο Πρωτόκολλό της σχετικά με τη Βιοϊατρική Έρευνα (CETS No. 195), και τα οποία περιλαμβάνουν σταδιακά παιδιά, έγκυες γυναίκες και θηλάζουσες μητέρες ·
7.1.2 διασφαλίζει ότι οι ρυθμιστικοί φορείς που είναι υπεύθυνοι για την αξιολόγηση και την έγκριση εμβολίων κατά του Covid-19 είναι ανεξάρτητοι και προστατευμένοι από την πολιτική πίεση ·
7.1.3 διασφαλίζει ότι τηρούνται τα σχετικά ελάχιστα πρότυπα ασφάλειας, αποτελεσματικότητας και ποιότητας των εμβολίων ·
7.1.4 εφαρμόζουν αποτελεσματικά συστήματα παρακολούθησης των εμβολίων και της ασφάλειάς τους μετά τη διάθεσή τους στον γενικό πληθυσμό, με σκοπό επίσης την παρακολούθηση των μακροπρόθεσμων επιπτώσεών τους ·
7.1.5 θέσπισε ανεξάρτητα προγράμματα αποζημίωσης εμβολίων για την εξασφάλιση αποζημίωσης για αδικαιολόγητες βλάβες και βλάβες που οφείλονται στον εμβολιασμό
7.1.6 δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην πιθανή ανταλλαγή πληροφοριών από στελέχη φαρμακευτικών προϊόντων ή φαρμακευτικές εταιρείες που εμπλουτίζονται αδικαιολόγητα με δημόσια έξοδα, εφαρμόζοντας τις συστάσεις που περιέχονται στο ψήφισμα 2071 (2015) για τη δημόσια υγεία και τα συμφέροντα της φαρμακευτικής βιομηχανίας: πώς να εγγυηθείτε υπεροχή των συμφερόντων της δημόσιας υγείας;
7.1.7 ξεπεράσει τα εμπόδια και τους περιορισμούς που απορρέουν από τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας και τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, προκειμένου να διασφαλιστεί η ευρεία παραγωγή και διανομή εμβολίων σε όλες τις χώρες και σε όλους τους πολίτες ·
7.2 σχετικά με τη χορήγηση εμβολίων Covid-19:
7.2.1 διασφαλίζει τον σεβασμό της αρχής της δίκαιης πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη, όπως ορίζεται στο άρθρο 3 της Σύμβασης του Οβιέδο στα εθνικά σχέδια κατανομής εμβολίων, διασφαλίζοντας ότι τα εμβόλια Covid-19 είναι διαθέσιμα στον πληθυσμό ανεξαρτήτως φύλου, φυλής, θρησκείας, ή κοινωνικοοικονομική κατάσταση, ικανότητα πληρωμής, τοποθεσία και άλλοι παράγοντες που συχνά συμβάλλουν στις ανισότητες εντός του πληθυσμού
7.2.2 ανάπτυξη στρατηγικών για την ορθή διανομή εμβολίων Covid-19 εντός των κρατών μελών, λαμβάνοντας υπόψη ότι η προσφορά θα είναι αρχικά χαμηλή και θα προετοιμάζεται για τον τρόπο επέκτασης των προγραμμάτων εμβολιασμού όταν επεκτείνεται η προσφορά · ακολουθήστε τις συμβουλές ανεξάρτητων εθνικών, ευρωπαϊκών και διεθνών επιτροπών και θεσμών βιοηθικής, καθώς και της ΠΟΥ, για την ανάπτυξη αυτών των στρατηγικών ·
7.2.3 διασφαλίζει ότι τα άτομα εντός των ίδιων ομάδων προτεραιότητας αντιμετωπίζονται ισότιμα, με ιδιαίτερη προσοχή στα πιο ευάλωτα άτομα, όπως τα ηλικιωμένα άτομα, τα άτομα με υποκείμενες καταστάσεις και τους εργαζομένους στον τομέα της υγείας, ειδικά εκείνα που συνεργάζονται στενά με άτομα που βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο ομάδες, καθώς και άτομα που εργάζονται σε βασικές υποδομές και δημόσιες υπηρεσίες, ιδίως σε κοινωνικές υπηρεσίες, δημόσιες συγκοινωνίες, επιβολή νόμου και σχολεία, καθώς και σε άτομα που εργάζονται σε λιανική ·
7.2.4 προωθεί την ισότητα στην πρόσβαση στα εμβόλια Covid-19 μεταξύ χωρών με την υποστήριξη διεθνών προσπαθειών όπως η Πρόσβαση στο Covid-19 ToolsAccelerator (ACT Accelerator) και η Διευκόλυνση COVAX.
7.2.5 αποφύγετε να αποθηκεύσετε εμβόλια Covid-19 που υπονομεύουν την ικανότητα άλλων χωρών να προμηθεύονται εμβόλια για τους πληθυσμούς τους, να διασφαλίζουν ότι το απόθεμα δεν μεταφράζεται σε κλιμακούμενες τιμές εμβολίων από εκείνους που αποθηκεύουν σε εκείνους που δεν μπορούν, διεξάγουν έλεγχο και δέουσα επιμέλεια για να διασφαλίσουν ταχεία ανάπτυξη εμβολίων στο ελάχιστο κόστος με βάση την ανάγκη να μην ισχύουν στην αγορά ·
7.2.6 διασφαλίζει ότι κάθε χώρα είναι σε θέση να εμβολιάσει τους εργαζομένους στον τομέα της υγείας και τις ευάλωτες ομάδες τους προτού διατεθεί ο εμβολιασμός σε ομάδες χωρίς κίνδυνο και, ως εκ τούτου, εξετάστε το ενδεχόμενο να δώσετε δόσεις εμβολίου ή να αποδεχτείτε ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα σε χώρες που δεν έχουν ακόμη να το πράξει, έχοντας κατά νου ότι μια δίκαιη και δίκαιη κατανομή δόσεων εμβολίου σε παγκόσμιο επίπεδο είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την καταπολέμηση της πανδημίας και τη μείωση των σχετικών κοινωνικοοικονομικών επιβαρύνσεων ·
7.2.7 διασφαλίζει ότι τα εμβόλια Covid-19 των οποίων η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα έχει τεκμηριωθεί είναι προσιτά σε όλους όσους τα απαιτούν στο μέλλον, προσφεύγοντας, όπου απαιτείται, σε υποχρεωτικές άδειες με αντάλλαγμα την καταβολή των δικαιωμάτων ·
7.3 σχετικά με την εξασφάλιση υψηλής πρόσληψης εμβολίου:
7.3.1 διασφαλίζει ότι οι πολίτες ενημερώνονται ότι ο εμβολιασμός ΔΕΝ είναι υποχρεωτικός και ότι κανείς δεν πιέζεται πολιτικά, κοινωνικά ή με άλλο τρόπο να εμβολιαστεί, εάν δεν το επιθυμεί.
7.3.2 διασφαλίζει ότι κανείς δεν υφίσταται διακρίσεις για το ότι δεν έχει εμβολιαστεί, λόγω πιθανών κινδύνων για την υγεία ή επειδή δεν θέλει να εμβολιαστεί.
7.3.3 λαμβάνει έγκαιρα αποτελεσματικά μέτρα για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης, της παραπληροφόρησης και της δισταξίας σχετικά με τα εμβόλια Covid-19 ·
7.3.4 διανέμει διαφανείς πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια και τις πιθανές παρενέργειες των εμβολίων, συνεργαζόμενοι με και ρυθμίζοντας τις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων για την πρόληψη της εξάπλωσης παραπληροφόρησης ·
7.3.5 επικοινωνούν με διαφάνεια το περιεχόμενο των συμβάσεων με τους παραγωγούς εμβολίων και τα καθιστούν δημόσια διαθέσιμα για κοινοβουλευτικό και δημόσιο έλεγχο ·
7.3.6 συνεργάζεται με μη κυβερνητικές οργανώσεις ή / και άλλες τοπικές προσπάθειες προσέγγισης περιθωριοποιημένων ομάδων ·
7.3.7 συνεργάζεται με τις τοπικές κοινότητες για την ανάπτυξη και εφαρμογή προσαρμοσμένων στρατηγικών για την υποστήριξη της πρόσληψης εμβολίων.
7.4 σχετικά με τον εμβολιασμό Covid-19 για παιδιά:
7.4.1 διασφαλίζει ισορροπίας μεταξύ της ταχείας ανάπτυξης του εμβολιασμού για τα παιδιά και της δέουσας αντιμετώπισης των ζητημάτων ασφάλειας και αποτελεσματικότητας και διασφάλιση της πλήρους ασφάλειας και αποτελεσματικότητας όλων των εμβολίων που διατίθενται στα παιδιά, με έμφαση στο συμφέρον του παιδιού, σύμφωνα με το Σύμβαση των Εθνών για τα δικαιώματα του παιδιού ·
7.4.2 διασφαλίζει δοκιμές υψηλής ποιότητας, με τη δέουσα προσοχή για τις σχετικές διασφαλίσεις, σύμφωνα με τα διεθνή νομικά πρότυπα και οδηγίες, συμπεριλαμβανομένης της δίκαιης κατανομής των οφελών και των κινδύνων στα παιδιά που μελετώνται ·
7.4.3 διασφαλίζει ότι οι επιθυμίες των παιδιών λαμβάνονται δεόντως υπόψη, ανάλογα με την ηλικία και την ωριμότητα τους · όταν δεν μπορεί να δοθεί η συγκατάθεση ενός παιδιού, βεβαιωθείτε ότι η συμφωνία παρέχεται σε άλλες μορφές και ότι βασίζεται σε αξιόπιστες και κατάλληλες ηλικίες πληροφορίες ·
7.4.4 υποστηρίζει τη UNICEF στις προσπάθειές της να παραδώσει εμβόλια από κατασκευαστές που έχουν συμφωνήσει με τη Διευκόλυνση COVAX σε όσους τα χρειάζονται περισσότερο.
7.5 όσον αφορά τη διασφάλιση της παρακολούθησης των μακροπρόθεσμων επιπτώσεων των εμβολίων COVID-19 και της ασφάλειάς τους:
7.5.1 διασφαλίζει διεθνούς συνεργασίας για την έγκαιρη ανίχνευση και αποσαφήνιση οποιωνδήποτε σημάτων ασφαλείας μέσω της παγκόσμιας ανταλλαγής δεδομένων σε πραγματικό χρόνο σχετικά με ανεπιθύμητα συμβάντα μετά την ανοσοποίηση (AEFIs) ·
7.5.2 χρησιμοποιεί πιστοποιητικά εμβολιασμού μόνο για τον καθορισμένο σκοπό παρακολούθησης της αποτελεσματικότητας του εμβολίου, των πιθανών παρενεργειών και των ανεπιθύμητων ενεργειών.
7.5.3 εξαλείφει τυχόν κενά στην επικοινωνία μεταξύ τοπικών, περιφερειακών και διεθνών αρχών δημόσιας υγείας που χειρίζονται δεδομένα AEFI και να ξεπεράσει τις αδυναμίες στα υπάρχοντα δίκτυα δεδομένων υγείας ·
7.5.4 φέρνει τη φαρμακοεπαγρύπνηση πιο κοντά στα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης.
7.5.5 υποστηρίζει το αναδυόμενο πεδίο της έρευνας για τα αντιβιοτικά, η οποία μελετά τις μεμονωμένες παραλλαγές στις αποκρίσεις του εμβολίου με βάση τις διαφορές στην έμφυτη ανοσία, τα μικρόβια και την ανοσογενετική.
8 Αναφορικά με το ψήφισμα 2337 (2020) σχετικά με τις δημοκρατίες που αντιμετωπίζουν την πανδημία Covid-19, η Συνέλευση επιβεβαιώνει ότι, ως ακρογωνιαίος θεσμός της δημοκρατίας, τα κοινοβούλια πρέπει να συνεχίσουν να διαδραματίζουν τον τριπλό τους ρόλο εκπροσώπησης, νομοθεσίας και εποπτείας σε πανδημικές συνθήκες. Συνεπώς, η Συνέλευση καλεί τα κοινοβούλια να ασκήσουν αυτές τις εξουσίες, ανάλογα με την περίπτωση, επίσης όσον αφορά την ανάπτυξη, την κατανομή και τη διανομή εμβολίων Covid-19.
Η απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης στα αγγλικά 
Covid-19 vaccines: ethical, legal and practical considerations
Resolution 2361 (2021)
Author(s): Parliamentary Assembly
Origin Assembly debate on 27 January 2021 (5th Sitting) (see Doc. 15212, report of the Committee on Social Affairs, Health and Sustainable Development, rapporteur: Ms Jennifer De Temmerman). Text adopted by the Assembly on 27 January 2021 (5th Sitting). ….
7.3.1 ensure that citizens are informed that the vaccination is NOT mandatory and that no one is politically, socially, or otherwise pressured to get themselves vaccinated, if they do not wish to do so themselves;
7.3.2 ensure that no one is discriminated against for not having been vaccinated, due to possible health risks or not wanting to be vaccinated;
1 The pandemic of Covid-19, an infectious disease caused by the novel coronavirus SARS-CoV-2, has caused much suffering in 2020. By December, more than 65 million cases had been recorded worldwide and more than 1.5 million lives had been lost. The disease burden of the pandemic itself, as well as the public health measures required to combat it, have devastated the global economy, laying bare pre-existing fault-lines and inequalities (including in access to health care), and causing unemployment, economic decline and poverty.
2 Rapid deployment worldwide of safe and efficient vaccines against Covid-19 will be essential in order to contain the pandemic, protect health-care systems, save lives and help restore global economies. Although non-pharmaceutical interventions such as physical distancing, the use of facemasks, frequent hand washing, as well as shutdowns and lockdowns, have helped slow down the spread of the virus, infection rates are now rising again across most of the globe. Many Council of Europe member States are experiencing a second wave which is worse than the first, while their populations are increasingly experiencing “pandemic fatigue” and are feeling demotivated about following recommended behaviours to protect themselves and others from the virus.
3 Even rapidly deployed, safe and effective vaccines, however, are not an immediate panacea. Following the festive season at the end of the year 2020 and the beginning of 2021, with its traditional indoor gatherings, infection rates will likely be very high in most member States. In addition, a correlation has just been scientifically established by French doctors between outdoor temperatures and the disease incidence rate on hospitalisations and deaths. The vaccines will no doubt not be sufficient to bring down infection rates significantly this winter – in particular when taking into account that demand far outstrips supply at this point. A semblance of “normal life” will thus not be able to resume even in the best of circumstances until mid to late 2021 at the earliest.
4 For the vaccines to be effective, their successful deployment and sufficient uptake will be crucial. However, the speed at which the vaccines are being developed may pose a difficult to combat challenge to building up trust in them. An equitable deployment of Covid-19 vaccines is also needed to ensure the efficacy of the vaccine. If not widely enough distributed in a severely hit area of a country, vaccines become ineffective at stemming the tide of the pandemic. Furthermore, the virus knows no borders and it is therefore in every country’s interest to co-operate on ensuring global equity in access to Covid-19 vaccines. Vaccine hesitancy and vaccine nationalism have the capacity to derail the so-far surprisingly fast and successful Covid-19 vaccine effort, by allowing the SARS-CoV-2 virus to mutate and thus blunt the world’s most effective instrument against the pandemic so far.
5 International co-operation is thus needed now more than ever in order to speed up the development, manufacturing and fair and equitable distribution of Covid-19 vaccines. The Covid-19 Vaccine Allocation Plan, also known as COVAX, is the leading initiative for global vaccine allocation. Co-led by the World Health Organization (WHO), the Vaccine Alliance (Gavi) and the Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI), the initiative pulls funding from subscribing countries to support the research, development and manufacturing of a wide range of Covid-19 vaccines and negotiate their pricing. Adequate vaccine management and supply chain logistics, which require international co-operation and preparations by member States, will also be needed in order to deliver the vaccines against the virus in a safe and equitable way. In this regard, the Parliamentary Assembly draws attention to guidance for countries on programme preparedness, implementation and country-level decision-making developed by WHO.
6 Member States must already now prepare their immunisation strategies to allocate doses in an ethical and equitable way, including deciding on which population groups to prioritise in the initial stages when supply is short, and how to expand vaccination as availability of one or more Covid-19 vaccines improves. Bioethicists and economists largely agree that persons over 65 years old and persons under 65 with underlying health conditions putting them at a higher risk of severe illness and death, health-care workers (especially those who work closely with persons who are in high-risk groups), and people who work in essential critical infrastructure should be given priority vaccination access. Children, pregnant women and nursing mothers, for whom no vaccine has so far been authorised, should not be forgotten.
7 Scientists have done a remarkable job in record time. It is now for governments to act. The Assembly supports the vision of the Secretary General of the United Nations that a Covid-19 vaccine must be a global public good. Immunisation must be available to everyone, everywhere. The Assembly thus urges member States and the European Union to:
7.1 with respect to the development of Covid-19 vaccines:
7.1.1 ensure high quality trials that are sound and conducted in an ethical manner in accordance with the relevant provisions of the Convention on human rights and biomedicine (ETS No. 164, Oviedo Convention) and its Additional Protocol concerning Biomedical Research (CETS No. 195), and which progressively include children, pregnant women and nursing mothers;
7.1.2 ensure that regulatory bodies in charge of assessing and authorising vaccines against Covid-19 are independent and protected from political pressure;
7.1.3 ensure that relevant minimum standards of safety, efficacy and quality of vaccines are upheld;
7.1.4 implement effective systems for monitoring the vaccines and their safety following their roll-out to the general population, also with a view to monitoring their long-term effects;
7.1.5 put in place independent vaccine compensation programmes to ensure compensation for undue damage and harm resulting from vaccination;
7.1.6 pay special attention to possible insider trading by pharmaceutical executives, or pharmaceutical companies unduly enriching themselves at public expense, by implementing the recommendations contained in Resolution 2071 (2015) on Public health and the interests of the pharmaceutical industry: how to guarantee the primacy of public health interests?
7.1.7 overcome the barriers and restrictions arising from patents and intellectual property rights, in order to ensure the widespread production and distribution of vaccines in all countries and to all citizens;
7.2 with respect to the allocation of Covid-19 vaccines:
7.2.1 ensure respect for the principle of equitable access to health care as laid down in Article 3 of the Oviedo Convention in national vaccine allocation plans, guaranteeing that Covid-19 vaccines are available to the population regardless of gender, race, religion, legal or socio-economic status, ability to pay, location and other factors that often contribute to inequities within the population;
7.2.2 develop strategies for the equitable distribution of Covid-19 vaccines within member States, taking into account that the supply will initially be low, and prepare for how to expand vaccination programmes when the supply expands; follow the advice of independent national, European and international bioethics committees and institutions, as well as of WHO, in the development of these strategies;
7.2.3 ensure that persons within the same priority groups are treated equally, with special attention to the most vulnerable people such as older persons, those with underlying conditions and health care workers, especially those who work closely with persons who are in high-risk groups, as well as people who work in essential infrastructure and in public services, in particular in social services, public transport, law enforcement, and schools, as well as those who work in retail;
7.2.4 promote equity in access to Covid-19 vaccines between countries by supporting international efforts such as the Access to Covid-19 Tools Accelerator (ACT Accelerator) and its COVAX Facility;
7.2.5 refrain from stockpiling Covid-19 vaccines which undermines the ability of other countries to procure vaccines for their populations, ensure stockpiling does not translate to escalating prices for vaccines from those who stockpile to those who cannot, conduct auditing and due diligence to ensure rapid deployment of vaccines at minimum cost based on need not market power;
7.2.6 ensure that every country is able to vaccinate their health-care workers and vulnerable groups before vaccination is rolled out to non-risk groups, and thus consider donating vaccine doses or accept that priority be given to countries which have not yet been able to do so, bearing in mind that a fair and equitable global allocation of vaccine doses is the most efficient way of beating the pandemic and reducing the associated socio-economic burdens;
7.2.7 ensure that Covid-19 vaccines whose safety and effectiveness has been established are accessible to all who require them in the future, by having recourse, where necessary, to mandatory licences in return for the payment of royalties;
7.3 with respect to ensuring high vaccine uptake:
7.3.1 ensure that citizens are informed that the vaccination is NOT mandatory and that no one is politically, socially, or otherwise pressured to get themselves vaccinated, if they do not wish to do so themselves;
7.3.2 ensure that no one is discriminated against for not having been vaccinated, due to possible health risks or not wanting to be vaccinated;
7.3.3 take early effective measures to counter misinformation, disinformation and hesitancy regarding Covid-19 vaccines;
7.3.4 distribute transparent information on the safety and possible side effects of vaccines, working with and regulating social media platforms to prevent the spread of misinformation;
7.3.5 communicate transparently the contents of contracts with vaccine producers and make them publicly available for parliamentary and public scrutiny;
7.3.6 collaborate with non-governmental organisations and/or other local efforts to reach out to marginalised groups;
7.3.7 engage with local communities in developing and implementing tailored strategies to support vaccine uptake;
7.4 with respect to Covid-19 vaccination for children:
7.4.1 ensure balance between the rapid development of vaccination for children and duly addressing safety and efficacy concerns and ensuring complete safety and efficacy of all vaccines made available to children, with a focus on the best interest of the child, in accordance with the United Nations Convention on the Rights of the Child;
7.4.2 ensure high quality trials, with due care for relevant safeguards, in accordance with international legal standards and guidance, including a fair distribution of the benefits and risks in the children who are studied;
7.4.3 ensure that the wishes of children are duly taken into account, in accordance with their age and maturity; where a child’s consent cannot be given, ensure that agreement is provided in other forms and that it is based on reliable and age appropriate information;
7.4.4 support UNICEF in its efforts to deliver vaccines from manufacturers that have agreements with the COVAX Facility to those who need them most;
7.5 with respect to ensuring the monitoring of the long-term effects of the COVID-19 vaccines and their safety:
7.5.1 ensure international co-operation for timely detection and elucidation of any safety signals by means of real-time global data exchange on adverse events following immunisation (AEFIs);
7.5.2 use vaccination certificates only for their designated purpose of monitoring vaccine efficacy, potential side-effects and adverse events;
7.5.3 eliminate any gaps in communication between local, regional and international public health authorities handling AEFI data and overcome weaknesses in existing health data networks;
7.5.4 bring pharmacovigilance closer to health-care systems;
7.5.5 support the emerging field of adversomics research which studies inter-individual variations in vaccine responses based on differences in innate immunity, microbiomes and immunogenetics.
8 With reference to Resolution 2337 (2020) on Democracies facing the Covid-19 pandemic, the Assembly reaffirms that, as cornerstone institutions of democracy, parliaments must continue to play their triple role of representation, legislation and oversight in pandemic circumstances. The Assembly thus calls on parliaments to exercise these powers, as appropriate, also in respect of the development, allocation and distribution of Covid-19 vaccines.

parliamentary assembly of the council of europe resolution 2361
Parliamentary Assembly of the council of europe Covid-19 vaccines: ethical, legal and practical considerations Resolution 2361 (2021) | The pandemic of Covid-19, an infectious disease caused by the novel coronavirus SARS-CoV-2, has caused much suffering in 2020. 15212, report of the Committee on Social Affairs, Health and Sustainable Development, rapporteur: Ms Jennifer De Temmerman). It’s odd isn’t it that the UK’s biased BBC failed to report this breathtakingly important step: On 27 January, the Council of Europe signed Resolution 2361, which states that vaccinations in EU Member States should not be mandatory. A resolution passed by the Council of Europe's Parliamentary Assembly is being lauded as an important – although limited – recognition of religious and conscience rights in the public sphere. This is the Council of Europe Resolution No. 2361 (2021). The full text of the resolution is as follows. Resolution 2361 (2021) | Provisional version. Author (s): Parliamentary Assembly. Sweden was one of the founders of the Council of Europe and its parliamentary assembly over 60 years ago. The UOC referred to Resolution 2361 (2021) of the Parliamentary Assembly of the Council of Europe, which establishes international legal standards for the practice of introducing vaccination. Furthermore, persons who have not been vaccinated may not be discriminated against in any way. PACE's successful first ever "hybrid" plenary session has just ended - around 80 Council of Europe parliamentarians made it to Strasbourg, with the rest taking part online. Article 11 The seat of the Council of Europe is at Strasbourg. Resolution 2361 (2021) | Provisional version. “More broadly, with respect to the development of COVID-19 vaccines, the Parliamentary Assembly of the Council of Europe has stated in their Resolution 2361, on 27th January 2021, that member states must ensure all COVID-19 vaccines are supported by high quality trials that are sound and conducted in an ethical manner. The Parliamentary Assembly of the Council of Europe (PACE) on 25 January passed a resolution accusing Kosovo’s Prime Minister Hasim Thaci and his associates of war crimes and participation in an organised crime group. The Parliamentary Assembly of the Council of Europe have passed Resolution 2361 entitled ‘Covid-19 vaccines: ethical, legal and practical considerations’ following an Assembly debate on 27 th January 2021. The Parliamentary Assembly is a consultative body of the Council of Europe. 2. The Parliamentary Assembly of the Council of Europe – the international body of which the European Court of Human Rights is a part (not to be confused with the EU, and of which Britain remains a member) – has passed a resolution that vaccines must not be mandatory and no one should suffer discrimination on account of not having been vaccinated. It ‘holds governments to account over their human rights … Resolution Adopted by the Council of Europe's Parliamentary Assembly: en: dc.provenance The Council of Europe was established in 1949 and has 47 member states today. The rules of post not marked as liked 1. See our site for full details and video recordings of the headline debates: More broadly, with respect to the development of COVID-19 vaccines, the Parliamentary Assembly of the Council of Europe has stated in their Resolution 2361, … 18.06.2021 16:31. Text adopted by the Assembly on 27 January 2021 (5th Sitting). Formal Opening of the Ninth Ordinary Session of the Euronest Parliamentary Assembly Chairman of Parliament 20 აპრილი 2021 The Euronest PA 9th Ordinary Session was co-chaired by MEP Andrius Kubilius (EPP, Lithuania) and Maka Botchorishvili , Member of Parliament of Georgia. 5. EU Bans Compulsory Jabs & Discrimination Against Un-vaccinated. 1 Genesis of the report. In most of the Council of Europe member states the law permits abortion in order to save the expectant mother’s life. In the middle of last summer, I published an article on this blog titled Compulsory Vaccination Controversy, ECtHR and Fundamental Human Rights (July 31, 2020). The Resolution briefly outlines the health and economic issues that the COVID-19 pandemic has caused and the resulting unemployment, economic decline and poverty. View a list of countries recognizing the Armenian Genocide. Assembly debate on 27 January 2021 (5th Sitting) (see Doc. Amending the Council of Europe’s (CoE) sanctioning rules to restore Russia’s voting rights in its Parliamentary Assembly (PACE) has divided democracy and human rights advocates. Petra Bayr, MP (Austria). Αγγλικό κείμενο: With reference to Resolution 2337 (2020) on Democracies facing the Covid-19 pandemic, the Assembly reaffirms that, as cornerstone institutions of democracy, parliaments must continue to play their triple role of representation, legislation and oversight in … 15212, report of the Committee on Social Affairs, Health and Sustainable Development, rapporteur: Ms Jennifer De Temmerman). Author(s): Parliamentary Assembly. CLAHR: Committee on Legal Affairs and Human Rights of the Parliamentary Assembly of the Council of Europe. Parliamentary Assembly Origin Assembly debate on 27 January 2021 (5th Sitting) (see Doc. Abortion is permitted in the majority of European countries for a number of reasons, mainly to preserve the mother’s physical and mental health, but also in cases of rape or incest, of foetal impairment or for economic and social reasons and, in some countries, on request. Pappersupplagan Nya Tider v. 6. Assembly debate on 27 January 2021 (5th Sitting) (see Doc. They will remain in Phase 3 trials until 2023. Council of Europe: No compulsory vaccinations and no discrimination against the unvaccinated On 27 January, the Council of Europe signed Resolution 2361, which states that vaccinations in EU Member States should not be mandatory. The Council of Europe works to create a set of common fundamental principles based on human rights, democracy and the rule of law. Recipients are human subjects entitled to free informed consent under Nuremberg and other protections, including the Parliamentary Assembly of the Council of Europe’s resolution 2361 and the FDA’s terms of emergency use authorization.” vaccine nationalism. (1) Both these organs shall be served by the Secretariat of the Council of Europe. On January 27, 2021, a resolution of the Parliamentary Assembly of the Council of Europe (PACE) on vaccination against COVID-19 was adopted by an The resolution emphasizes the inadmissibility of coercion to vaccinate and discrimination against people on the basis of vaccinated / … The Parliamentary Assembly of the 47-member Council of Europe passed a resolution on May 27, 2011 recommending sweeping changes to the way cell phones are used, how they are marketed, and how safe exposure limits are determined. on April 19 2007. concerning the Ukrainian Political Crisis. Resolution 2361 (2021) Covid-19 vaccines: ethical, legal and practical considerations. PARLIAMENTARY ASSEMBLY OF THE COUNCIL OF EUROPE 1 Resolution 1512 (2006)1 Parliaments united in combating domestic violence against women 1. CoE : Council of Europe . A recent Resolution by the Parliamentary Assembly of the Council of Europe will see the further regulation of social media on content relating to COVID-19. The Parliamentary Assembly of the Council of Europe (PACE) is one of the two statutory organs of the Council of Europe. Since many of the organisation’s important instruments were conceived by the Assembly, it is often called the Council of Europe’s “engine”. The Council of Europe's Parliamentary Assembly has adopted a resolution on conscientious objection in medicine, ‘The Right to Conscientious Objection in Lawful Medical Care’. 2. “tight bunnies” considered as “fools,” or can we hope for judicial protection of fundamental human rights, based on common-sense evaluation and persuasive legal arguments?” I responded with mild criticism to the fact that the Grand Chamber of the ECtHR has still n… 0. The organs of the Council of Europe are: i the Committee of Ministers; ii the Consultative Assembly. MOSCOW (Sputnik) - Russia could soon withdraw from the Parliamentary Assembly of the Council of Europe (PACE) amid the hostile western stance, particularly in what concerns Russian vlogger Alexey Navalny, Leonid Slutsky, the chairman of the international affairs committee of …

Honey Smells Like Urine, Best Beach Clubs Ibiza, Life Fitness Assisted Chin Dip, The Final Destination Characters, San Diego Marriott Parking, Aerocity Metro Station Map, Confluence Copy Gliffy Diagram, Accenture Ex Dividend Date 2021, Apollo-server-express Subscriptions,

 http://europeanschoolradio.eu/wp_api/uffv/parliamentary-assembly-of-the-council-of-europe-resolution-2361

Εισάγοντας την Αρχή Pareto στην Ζωή μας

1. Κατανοώντας ότι το Λίγο Μπορεί να Είναι Αρκετό

Ο κανόνας του 80/20 περιλαμβάνει να μπορέσουμε να δούμε την συνολική εικόνα, εντοπίζοντας το 20% των δραστηριοτήτων που μετρούν πραγματικά και να μας παράγουν το 80% των αποτελεσμάτων. Συγκεντρώνοντας την προσοχή μας στο καθοριστικό 20% μας βοηθά να πετυχαίνουμε περισσότερα, με λιγότερη προσπάθεια και σε αισθητά μικρότερα διαστήματα.

Η αρχή Pareto όμως δεν σχετίζεται με αποφυγή δραστηριοτήτων ή αναβλητικότητα. Ο πυρήνας της είναι άμεσα συνδεδεμένος στο να αποκτήσουμε γνώση πάνω στο ποιες προσπάθειες μας φέρνουν το μεγαλύτερο ποσοστό των θετικών αποτελεσμάτων στην καθημερινότητα μας.

2. Διαδικασία: Πετυχαίνοντας περισσότερα με Λιγότερη Προσπάθεια

Ο τρόπος σκέψης της κοινωνίας μας περιλαμβάνει συνεχόμενες και πολλαπλές ευθύνες, πολλές φορές ευθύνες που δεν είναι καν δικές μας. Είναι αμέτρητες οι φορές που πιάνουμε τον εαυτό μας να ασχολείται με δραστηριότητες που στην ουσία δεν έχουν καμία αξία. Εδω είναι που έρχεται η αρχή Pareto, η οποία μας διδάσκει ότι είναι απαραίτητο να εντοπίσουμε όχι μόνο το καθ’ αυτό 80/20, αλλά και την ποιότητα του. Σκοπός δεν είναι μόνο να συγκεντρωθούμε στο 20% αλλά πρώτα να κάνουμε ένα ειλικρινές ξεκαθάρισμα του ποιοτικού 80% της ζωής μας. Και αυτό δεν σχετίζεται μόνο με τον οικονομικό παράγοντα.

Ο Συνδυασμός Προσπάθειας – Ανταμοιβής

Υπάρχουν τεσσάρων ειδών προσεγγίσεις όταν πρόκειται να πετύχουμε αυτό που θέλουμε:

Χαμηλή Προσπάθεια, Χαμηλή Ανταμοιβή: Ξεκινάμε να προσπαθούμε την τελευταία στιγμή.
Υψηλή Προσπάθεια, Χαμηλή Ανταμοιβή: Ασχολούμαστε ατελείωτες ώρες με ένα θέμα χωρίς να πραγματοποιούμε ποιοτική δουλειά.
Υψηλή Προσπάθεια, Υψηλή Ανταμοιβή:Πετυχαίνουμε υψηλή απόδοση μετά από τεράστια επένδυση ενέργειας.
Χαμηλή Προσπάθεια, Υψηλή Ανταμοιβή: Επιλέγουμε τομείς κλειδιά, που μας εμπνέουν περισσότερο για δημιουργική δουλειά και ασχολούμαστε μαζί τους αποκομμένοι από αποσπάσεις και τις ώρες που είμαστε πιο παραγωγικοί.

Χρησιμοποιώντας την Αρχή Pareto στην Ζωή μας

Η αρχή Pareto δεν βοηθά μόνο στην αξιοποίηση χρόνου και παραγωγικότητας πάνω σε εργασιακά ζητήματα. Μπορεί να εφαρμοστεί σε τομείς ποικίλους και μάλιστα πιο σημαντικούς για την ψυχική μας υγεία.

  • Συνήθειες: Ποιες είναι οι ρουτίνες που περικλείουν την ζωή σου αυτή την στιγμή; Υπάρχουν 20% συνήθειες και τελετουργικά που αποδίδουν το 80% σε κάποιο συγκεκριμένο τομέα;
  • Σκέψεις: Παρατήρησε τις σκέψεις σου για μια μέρα. Ποιες σκέψεις σου παράγουν το ποιοτικότερο 80% της ημέρας σου;
  • Συναισθήματα: Πως αισθάνεσαι την κάθε μέρα σου; Υπάρχουν συναισθήματα που θα ήθελες να αλλάξεις ή να αντικαταστήσεις; Υπάρχει κάποιο είδος συναισθήματος που επηρεάζει δραστικά το πως αντιμετωπίζεις τις καταστάσεις μέσα στην ημέρα;
  • Εργασία: Ποιο είναι το 20% των δραστηριοτήτων στην δουλειά σου που σου προσφέρει το 80% της απόλαυσης; Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος αριθμός συνθηκών που απολαμβάνεις περισσότερο;
  • Σχέσεις: Κάνε μια λίστα με όλους τους ανθρώπους που βλέπεις για περισσότερο χρόνο μέσα στην ημέρα και έπειτα μέσα στην εβδομάδα. Στην συνέχεια, γράψε δίπλα από το κάθε όνομα τον τρόπο με τον οποίο σε επηρεάζει. Εφάρμοσε την Αρχή Pareto.
  • Στο 24ωρο: Κατέγραψε με αυστηρή προσέγγιση τις δραστηριότητες σου για ένα 24ωρο. Επέλεξε δύο κατηγορίες(μπορείς να τοποθετήσεις όσες θέλεις) οι οποίες είναι πιο σημαντικές για εσένα. Σαν παράδειγμα μπορείς να ορίσεις για αρχή:

1.Παραγωγικότητα

2.Ευτυχία/Απόλαυση

Εν συνεχεία, δίπλα από την κάθε δραστηριότητα βαθμολόγησε σε κλίμακα 1 – 10 πόση παραγωγικότητα και πόση απόλαυση σου προσφέρει η κάθε μια. Μπορεί για παράδειγμα μια επαγγελματική δραστηριότητα να σου προσφέρει μηδέν απόλαυση αλλά δέκα παραγωγικότητα. Να είσαι αντικειμενικός.

Σημείωση: Το πως θα ορίσεις την κάθε λέξη αξιολόγησης είναι σημαντικό. Προσωπικά, όταν αναφέρομαι στην Παραγωγικότητα, την ορίζω ως ένα γενικότερο σύνολο που περιλαμβάνει επαγγελματική εξέλιξη, οικονομικά, projects, τυπικότητα σε χρονοδιαγράμματα.

Ο ορισμός λοιπόν είναι εντελώς υποκειμενικός.

Σημεία – Κλειδιά της Αρχής Pareto
  • Οτιδήποτε είναι μετρήσιμο, είναι και διαχειρίσιμο
  • Μειώνοντας την επένδυση χρόνου και ενέργειας από τομείς μικρής αξίας, μας επιτρέπει να ενεργοποιήσουμε περισσότερα ποιοτικά αποτελέσματα σε τομείς που ήδη υπάρχουν.
  • Αντί να επενδύουμε το 80% του χρόνου μας για επίτευξη του 20% των αποτελεσμάτων, μπορούμε να επενδύσουμε την ίδια ενέργεια και χρόνο σε 4 άλλες δραστηριότητες που προσφέρουν η κάθε μια το 80% των αποτελεσμάτων η κάθε μια.
  • Όταν δεν κάνουμε μια συνειδητή επιλογή στους τομείς που επενδύουμε την ενέργεια μας, κάνουμε επιλογή εναντίων δραστηριοτήτων που πιθανόν να προσφέρουν περισσότερα αποτελέσματα και πιο γρήγορα. [2]
Κανόνας 80/20. Που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από ποιους;

Ο κανόνας 80/20 μπορεί να εφαρμοστεί με απόλυτη επιτυχία από ένα μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων είτε επαγγελματικών είτε κοινωνικών. Συγκεκριμένα ο κανόνας 80/20 μπορεί να εφαρμοστεί:

1. από κάθε άνθρωπο μεμονωμένα,
2. από κάθε εταιρεία η οργανισμό στο σύνολο των δραστηριοτήτων της (Marketing, πωλήσεις, παραγωγή, Logistics, Management, HR, ποιότητα, κλπ),
3. από κάθε κοινωνική ομάδα,
4. από κάθε μορφή κοινωνίας.

Παράλληλα μπορεί να συμβάλλει, σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο, στην επίτευξη μεγαλύτερων αποτελεσμάτων με λιγότερο κόπο (μικρότερη δυνατή θυσία).

Ως ένα σημείο θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχει πολλά κοινά σημεία με τις οικονομίες κλίμακας που συναντάμε στην οικονομική επιστήμη. Οι οικονομίες κλίμακας βασικά αναφέρονται στη βελτίωση των αποτελεσμάτων που επιτυγχάνονται με καλύτερη χρήση των παραγωγικών συντελεστών. Για παράδειγμα η χρησιμοποίηση τεχνολογικά προηγμένου εξοπλισμού (συντελεστής παραγωγής: Κεφάλαιο) και εξειδικευμένου προσωπικού (συντελεστής παραγωγής: Εργασία) στην παραγωγή ενός προϊόντος μπορεί να οδηγήσει στην μείωση του μέσου κόστους ανά μονάδα προϊόντος καθώς η ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος θα κινείται σε υψηλά επίπεδα. Υψηλό επίπεδο ποιότητας οδηγεί στην αύξηση της ζήτησης του προϊόντος με αποτέλεσμα την αύξηση του μεγέθους της επιχείρησης.

Ομοίως, στον κανόνα 80/20 αυτό που ουσιαστικά εξετάζεται είναι τα χαρακτηριστικά του προϊόντος που εμφανίζει το μεγαλύτερο ποσοστό εκροών ώστε τα χαρακτηριστικά αυτά να μελετηθούν, να αναλυθούν και να εφαρμοστούν και σε άλλα προϊόντα που υπάρχουν στο προϊοντικό χαρτοφυλάκιο μιας εταιρείας. Σε μια άλλη περίπτωση ο κανόνας 80/20 μπορεί να χρησιμοποιηθεί προκειμένου να αυξηθούν οι αποδόσεις του προϊόντος/ων που ανήκουν στο 20%, το 20% που δημιουργεί το 80% των κερδών. Το αποτέλεσμα βεβαίως σε όλες τις περιπτώσεις θα είναι η θεαματική βελτίωση των δεικτών της επιχείρησης και η αλματώδης αύξηση του μεγέθους της.

Ωστόσο, η σχέση αυτή (ποιότητα – κερδοφορία) δεν αποτελεί μια μονοδιάστατη έννοια. Αντίθετα αποτελεί μια έννοια με πολλές διαστάσεις στις οποίες περιλαμβάνονται οι έννοιες της ικανοποίησης και πιστότητας πελατών. Αναφορικά με την ικανοποίηση των πελατών, μπορεί να αποτελεί ένα ακόμη πεδίο εφαρμογής του κανόνα 80/20 καθώς συνδέεται άμεσα με την ποιότητα του προϊόντος, τον προσανατολισμό της επιχείρησης, το ανθρώπινο δυναμικό και την εξυπηρέτηση. Ένα παράδειγμα συμβολής του κανόνα 80/20 στην ικανοποίηση των πελατών και στην δημιουργία κερδών καθώς και η μεθοδολογία που ακολουθείται παρουσιάζεται πιο κάτω.

Ο κανόνας 80/20 και ο κόσμος των επιχειρήσεων

Ο κανόνας 80/20 μπορεί εύκολα να επιβεβαιωθεί αρκεί κάποιος να διεξάγει μια απλή έρευνα είτε σε επίπεδο πωλήσεων είτε σε επίπεδο Marketing για να διαπιστώσει ότι – σε επίπεδο προϊόντων- το 20% είναι υπεύθυνο για το 80% των αποτελεσμάτων, ενώ σε επίπεδο πωλήσεων το 20% των πελατών διαμορφώνει το 80% του κύκλου εργασιών.

Από τις πρώτες εταιρείες που εφάρμοσαν τον κανόνα 80/20 ήταν η εταιρία παραγωγής ηλεκτρονικών υπολογιστών IBM. Μετά από έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ένας μέσος υπολογιστής στο 80% του χρόνου λειτουργίας του χρησιμοποιούσε μόνο το 20% του λειτουργικού του κώδικαΕκμεταλλευόμενη τα αποτελέσματα αυτά η IBM, ξαναέγραψε το λογισμικό με σκοπό το συχνότερα χρησιμοποιούμενο μέρος του (το 20%) να γίνει περισσότερο προσιτό και φιλικό προς το χρήστη. Το αποτέλεσμα ήταν οι υπολογιστές να γίνουν αποδοτικότεροι και γρηγορότεροι από όλους τους άλλους του ανταγωνισμού στην πλειονότητα των εφαρμογών.

Στη συνέχεια, το παράδειγμα της IBM ακολούθησαν και άλλες εταιρείες κατασκευής υπολογιστών όπως η Apple και η Microsoft καταφέρνοντας να κατασκευάσουν υπολογιστές φθηνούς και παράλληλα αξιόπιστους και εύχρηστους. Το αποτέλεσμα ήταν οι εταιρείες να προσεγγίσουν και να διαθέσουν τα προϊόντα τους σε μια μερίδα καταναλωτών οι οποίοι υπό άλλες συνθήκες θα είχαν φροντίσει να μείνουν μακριά από υπολογιστές.

Στο επιχειρηματικό περιβάλλον η κατανόηση του κανόνα οδηγεί σε ριζοσπαστικές ενέργειες ο οποίες μπορούν να αποδώσουν ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα σε μια εποχή που η σπατάλη των πόρων είναι ιδιαίτερα μεγάλη -σε σχέση με την απόδοση- και τα παραγόμενα προϊόντα μοιάζουν πολύ μεταξύ τους.

Βέβαια, όλα αυτά προϋποθέτουν οι επιχειρήσεις που θα αποφασίσουν να εφαρμόσουν τον κανόνα 80/20 να είναι διατεθειμένες να σταματήσουν να κάνουν τα 4/5 όσων κάνουν μέχρι σήμερα (BPR-Pusiness process Reengineering). Μια αλλαγή ομολογουμένως μακροχρόνια, επίπονη και χρηματοβόρα που επηρεάζει τις διεργασίες της επιχείρησης, το στυλ διοίκησης και επιβάλλει αλλαγή νοοτροπίας στο προσωπικό.

Η αξία και τα βασικά αξιώματα του κανόνα 80/20

Η μεγαλύτερη αξία του κανόνα έγκειται στο ότι λειτουργεί αντίθετα από τις προσδοκίες. Προσδοκίες οι οποίες διαμορφώνονται από την τάση ότι όλα τα αίτια είναι εξίσου σημαντικά. Κατ’ επέκταση –με βάση την τάση αυτή- συμπεραίνεται ότι το 50% των αιτιών θα οδηγήσει στο 50% των αποτελεσμάτων.

Ο κανόνας 80/20 βεβαιώνει ότι, όταν δύο ομάδες δεδομένων με σχέση αιτίου και αιτιατού εξεταστούν και αναλυθούν, το πιθανότερο αποτέλεσμα είναι η διαπίστωση μιας σχέσης ανισοκατανομής η οποία μπορεί να πάρει διάφορες μορφές (65-35, 70-30, 90-10, 99-1, κοκ).

Η κατανόηση του κανόνα μπορεί να προσφέρει μια σπουδαία αντίληψη για το τι συμβαίνει γύρω μας είτε στο επαγγελματικό είτε στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον. Στο επιχειρηματικό περιβάλλον η αξία από την εφαρμογή του κανόνα μπορεί να αποδειχτεί πολύ μεγαλύτερη από την αναμενόμενη και να οδηγήσει μια επιχείρηση όχι μόνο στην καλύτερη και αποδοτικότερη εκμετάλλευση των πόρων αλλά και στην κατάστρωση μιας ανταγωνιστικής στρατηγικής.

Ενδεικτικά, ο κανόνας 80/20 μπορεί να οδηγήσει στην πρόσληψη των καλύτερων πωλητών, στην εκπαίδευση καλύτερων πωλητών, ή στελεχών γενικότερα, χρησιμοποιώντας ως ιδανικό μοντέλο τα στοιχεία των πωλητών που ανέδειξε ως καλύτερους ο κανόνας 80-20, δηλαδή των πωλητών που συγκαταλέγονται στο κορυφαίο 20% της δύναμης πωλήσεων.

Επίσης, εφαρμόζοντας τον κανόνα οι επιχειρήσεις μπορούν όχι μόνο να παράξουν νέα προϊόντα αλλά να βρουν και ένα σημαντικό βοηθό στην απόφαση κατάργησης προϊόντων. Η παραγωγή νέων προϊόντων[*] μπορεί κάλλιστα να γίνει με μοντέλο το 20% των επιτυχημένων προϊόντων ενώ με το ίδιο κριτήριο να πραγματοποιηθεί και η κατάργηση προϊόντων.

Αξιώματα του κανόνα 80/20:
  1. Το δόγμα των λίγων μα ζωτικών και των πολλών μα ασήμαντων: υπάρχουν μόνο λίγα πράγματα που παράγουν σημαντικά αποτελέσματα.
  2. Οι περισσότερες προσπάθειες δεν πετυχαίνουν τα σκοπούμενα αποτελέσματα
  3. Αυτό που φαίνεται δεν είναι αυτό που λαμβάνεται.
  4. Η κατανόηση του τι ακριβώς συμβαίνει είναι συχνά πολύπλοκη και κουραστική. Το μόνο που χρειάζεται είναι η γνώση του εάν κάτι λειτουργεί ή όχι και η αλλαγή του μίγματος έως ότου λειτουργήσει.
  5. Τα περισσότερα καλά πράγματα συμβαίνουν χάρη σε μια μικρή μειονότητα παραγωγικών δυνάμεων ενώ τα περισσότερα άσχημα εξαιτίας μιας μικρής μειονότητας καταστροφικών δυνάμεων.
  6. Η περισσότερη δραστηριότητα είτε ξεχωριστά είτε συλλήβδην αποτελεί χάσιμο χρόνου και δεν πρόκειται να συνεισφέρει υλικά στα επιθυμητά αποτελέσματα.
Η σκέψη 80/20. Αντίθετα από το συμβατικό τρόπο σκέψης

Η βασική διαφορά της σκέψης 80/20 με την ανάλυση 80/20 έγκειται στο ότι η σκέψη 80/20 αφορά μη ποσοτικές εφαρμογές του κανόνα. Αντί της συλλογής και ανάλυσης στοιχείων προβαίνουμε στο σχηματισμό εκτιμήσεων. Απαιτεί την ικανότητα εντοπισμού των λίγων μα σημαντικών πραγμάτων ενάντια στα πολλά και ασήμαντα. Η ικανότητα αυτή αποκτάται με την καθημερινή πρακτική εφαρμογή του κανόνα και ουσιαστικά μας διδάσκει να βλέπουμε το δέντρο και όχι το δάσος καθώς σε πολλές περιπτώσεις, επιχειρηματικές ή και κοινωνικές, το δέντρο, η μονάδα, μπορεί να αποτελεί το ένα και ουσιαστικό, τα λίγα μα ζωτικά.

Η εφαρμογή της σκέψης 80/20 προϋποθέτει:

Αρχή Παρέτο Κανόνας 80/20 - Αντίθετα από το συμβατικό τρόπο σκέψης.

Σε αυτή την κοινότυπη πλέον φράση ῾Βλέπει το δέντρο και χάνει το δάσος῾η αρχή του Pareto δεν μπορεί όπως αντιλαμβάνεστε να βρει πεδίο εφαρμογής καθώς αποτελεί συστατικό συμβατικού τρόπου σκέψης και ανάλογου mind set γενικότερα βέβαια. 
Όταν κατανοήσουμε ότι το δέντρο μπορεί να αποφέρει το μέγιστο του αποτελέσματος και όχι το δάσος τότε θα είμαστε στην αρχή του ταξιδιού με την αρχή του Pareto!
[*] Σε καμία περίπτωση δεν δύναται – επιστημονικά- να πραγματοποιηθεί εισαγωγή νέου προϊόντος με βάση μόνο τον κανόνα 80-20. 
Θα πρέπει να προηγηθεί έρευνα η οποία να καταδεικνύει τα κενά της αγοράς, τις ανάγκες των καταναλωτών και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει ένα προϊόν. 
Η ανάλυση των προϊόντων που έχουν αναδειχθεί από τον κανόνα ως το κορυφαίο 20% μπορεί να δώσει απαντήσεις σε ορισμένα μόνο από τα παραπάνω ερωτήματα. Συνεπώς η απόφαση εισαγωγής θα πρέπει να συνδυάζεται με έρευνα marketing.

Μαζεύτηκαν οι λύκοι να μπουν στην εκκλησιά, έλεγε κάποτε ο Γκάτσος και πιο παλιά ακόμα, όταν η Ελλάδα πεινούσε, ο Μπαλάφας φωτογράφιζε τα παιδιά των συσσιτίων

Aς θυμηθούμε τις  συγκλονιστικές φωτογραφίες του Κώστα Μπαλάφα από τα χρόνια που η Ελλάδα πεινούσε, αλλά.... 
Πεινούσε αλλά είχε όνειρα, από ότι λένε αυτοί που έζησαν εκείνα τα σκληρά χρόνια.
Ο Κώστας Μπαλάφας πρώτος  ανάμεσα στους πρώτους στην τέχνη της φωτογραφίας. 
Μέλος της τριάδας των μεγάλων φωτογράφων του λαού μας, μαζί με τους Σπύρο Μελετζή και Τάκη Τλούπα. 
Μέσα από το φακό του, κατέγραψε το μεγαλείο της ζωής, τη φτώχεια, τα βάσανα, τον κάματο. Υποκλίθηκε στον κόσμο της δουλειάς και τον αγώνα του για την επιβίωση. 
Τραγούδησε τη μάνα, τις μάνες μας. 
Απαθανάτισε την ελληνική ύπαιθρο, τα άγρια κι απάτητα βουνά της Ηπείρου, αλλά και τη μαγευτική θάλασσα των νησιών μας. 
Κώστας Μπαλάφας -.1917-2011

Τα λουστράκια - μαζεύτηκαν οι λύκοι να μπουν στην εκκλησιά.

Δουλειά και χαμαλίκι
και βρώμα κι απλυσιά
μαζεύτηκαν οι λύκοι
να μπουν στην εκκλησιά.

Κοιμάμαι στο χαλίκι
χορταίνω από βρισιά
και μ' έχει σαν σκουλήκι
του κόσμου η μπαμπεσιά.

Πού θα πάμε, πού θα πάμε
τι θα φάμε, τι θα φάμε;
Έκλεψα μια λαμαρίνα
με ζεστή-ζεστή φαρίνα.

Σώπα σώπα, σώπα σώπα,
δε μου το 'πες δε σου το 'πα
πάψε πάψε, πάψε πάψε
κι ό,τι βρεις μπροστά σου χάψε.

 τα Λουστράκια του Μάνου Χατζιδάκι σε στίχους Νίκου Γκάτσου προέρχονται από την μουσική για την θρυλική πια ταινία ΑΜΕΡΙΚΑ ΑΜΕΡΙΚΑ του Ελία Καζάν (1963) και επενδύουν μια σχετική σκηνή...

ο Χατζιδάκις τα έκανε αυτόνομο τραγούδι στην Λαϊκή Αγορά (1987) με ερμηνευτές την Έλλη Πασπαλά, τον Ηλία Λιούγκο και τον Βασίλη Λέκκα...

το ιστορικό βίντεο που παραθέτω εδώ είναι από τις περίφημες εμφανίσεις του Χατζιδάκι στο Zoom της Πλάκας το 1988...

Τα σύνορα της ψυχής δε θα τα βρείς, όποιον δρόμο κι αν ακολουθήσεις

Τα σύνορα της ψυχής δε θα τα βρείς, όποιον δρόμο κι αν ακολουθήσεις, τόσο βάθος έχει η ουσία της.

ψυχῆς πείρατα ἰών οὐκ ἂν ἐξεύροιο πᾶσαν ἐπιπορευόμενος ὁδόν· οὕτω βαθύν λόγον ἔχει.

Ηράκλειτος , απόσπ. 45

O άvθρωπoς πρέπει πάvτoτε vα ελπίζη.
Χωρίς ελπίδα δεv υπάρχει δυνατότης αναβαθμίσεως της ποιοτικής στάθμης της ζωής του ούτε δύναται να ακολουθήση ούτος σταθεράν πνευματικήν πορείαν.
Η έλλειψις ελπίδος συνεπάγεται την ψυχικήν αποδυνάμωσιν και τον ενταφιασμόν εις την μετριότητα και την σταδιακήν φθοράν.
 Η κατάθλιψις και η απελπισία αποτελούν την πρόγευσιν του θανάτου.
Είναι ιδιαιτέρως σημαντικόν το γεγονός ότι ο Ηράκλειτος ευρισκόμενος ο ίδιος ίσως μέσα εις την ατμόσφαιραν της θλίψεως, αναζητά και διδάσκει την αξίαν της ελπίδος, του φωτός και της χαράς.
Αντιλαμβάνεται ότι χωρίς ελπίδα δεν είναι δυνατόν να υπάρξη αναβάθμισις της ποιότητος της ζωής, καλλιέργεια του έσω ανθρώπου, δημιουργικότης, πνευματική αναζήτησις, επιστημονική έρευvα και vα διανοιγούν vέoι ευρύτεροι oρίζovτες εις την σκέψιν.

Ο λόγος του Ηρακλείτου καθίσταται διαυγέστερος, όσον αποτελεί αντικείμενον βαθυτέρας σκέψεως και μελετάται εις στιγμάς εσωτερικότητος και εις περιόδους μείζονος πνευματικής δίψης, όταν ο άνθρωπος ζητά το φιλοσοφικό βάθος διά να κατανοήση πληρέστερον τον εαυτόν του και να λειτουργήση αρμονικώτερον. 
Ο λόγος του Ηρακλείτου θα καταρρίπτει με θάρρος τους μύθους και τα είδωλα όλων των εποχών. 
Θα διακηρύττη την απόλυτον αξίαν του ανάρχου λόγου, ο οποίος διέπει τα πάντα, τα οποία δι’ αυτού εγένοντο και αποτελεί την μοναδικήν αρχήν διά την ζωήν των ανθρώπων. 
Εις τον άνθρωπον, ο οποίος αλγεί και επαυξάνει συνεχώς την θλίψιν και την αγωνίαν του από την καθημερινήν φθοράν, εντός ενός κοινωνικού ορίζοντος, ο οποίος συνεχώς σκοτεινιάζει, εις το διαρκές λυκόφως των αξιών, 
ο Ηράκλειτος θα παραπέμπη πάντοτε από τα βάθη των αιώνων, εις τον γλυκήν λόγον του Ευαγγελιστού Ιωάννου και θα διαβεβαιοί ότι "το φως εν τη σκοτία φαίνει και η σκοτία αυτό ου κατέλαβεν"